X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W swoją drogą mam nadzieje, ze młody nie zrobi mi psikusa i urodzi się poniżej 4 kg :)

julianna, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa u mnie na skurcze.

Zuza ja mam hemoglobiny 9.5 i oprócz witamin prenatalnych ze zwiększoną ilością żelaza i jodu, mam brać Biofer Folik 3×2 i teraz jeszcze jedne dodatkowy lek.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia i temat połogu był, a za tydzień o porodzie będzie. Powiem Wam, że zadowolona jestem. Czy wiedziałyście, że rodzice przez pół roku po porodzie mogą zmienić imię dziecka? Ja nigdy o takim czymś nie słyszałam. Dużo przydatnych informacji było o dbaniu o krocze po porodzie, o piersi. Było o depresji poporodowej i odwiedzinach po porodzie.

Dostałam całą torbę prezentów. Kocyk taki miły. Nie jest gruby, ale przyda się. Dużo próbek kosmetyków i suplementów. Broszury, teczkę na dokumenty dla malucha, pieluchę, butelkę 120 ml Avent.

Marimiko, Ita, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a gdzie jest taka szkola z prezentami? Jakie to mile :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, dzieki za info. W świecie dziecka byłam wczoraj i tam niestety nie ma ani rico ani camarelo

Julianna, tak duże dziecko to jednak wyjątek. Należy sie liczyć , ze raczej będziemy rodzic sredniaczki. No chyba, ze w rodzinie rodzą się duże dzieci. I mnie lekarz mówił, ze jezeli rodzice mieli dużą wagę urodzeniową to też mozna domniemywać, ze dziecko urodzi sie duże. Niestety na wadze podawanej nam z usg też nie mozna do konca polegać, bo jednak są duże różnice i na plus i na minus

julianna lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam u jednej Pani na fb używany kombinezon rozmiar 62/68 (trudno najwyżej mały w dordze ze szpitala będzie miał trochę za duży kombinezon- a kosztował mnie 35 zł z kosztami wysyłki. Więc spoko. Mniejszego kombinezonu nie opłaca się w ogóle kupować - bo co - na jeden raz?

Milcia - super prezenty! A o terminie na zmianę imienia to wiedziałam ;)

Hana - odpoczywaj! daj znać jak się czegoś więcej dowiesz!

Ja dzisiaj byłam na zajęciach ruchowych w Szkole Rodzenia i zaraz potem ja aquaaerobik. Jak wychodziłam już z basenu to bolał mnie cały brzuch - był mega obolały - chyba przećwiczyłam się trochu ;( wzięłam nospę - i minęło. Dobrze, że zajęcia ruchowe dla ciężarówek na które się zapisałam a które mam jutro zostały anulowane - to trochę odpocznę.

Łeb mnie boli dzisiaj cały dzień....do dupki.

Idę spać...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka - mam nadzieje, ze synek wda sie we mnie (3250g) a nie w moja mame(4000) ani tate (ponad 5000)... chociaz ostatnio kolezanka powiedziala mi, ze duze dzieci rodza sie latwiej, bo intensywniej naciskaja na kanal rodny, ktory szybciej sie rozszerza. Chyba chciala mnie pocieszyc ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) musze sie poradzic. Wzielam rano 100 euthyroxu. Po pol godzinie zapomnialam k tym, zle policzylam tabletki i wzielam jeszcze raz! Momentalnie przypomniala mi sie ta pierwsza. Szybko cos zjadlam, zeby ta druga sie nie wchlonela. Hmm...nic sie nie stanie, prawda?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Czesc dziewczyny :) musze sie poradzic. Wzielam rano 100 euthyroxu. Po pol godzinie zapomnialam k tym, zle policzylam tabletki i wzielam jeszcze raz! Momentalnie przypomniala mi sie ta pierwsza. Szybko cos zjadlam, zeby ta druga sie nie wchlonela. Hmm...nic sie nie stanie, prawda?

Jesli masz dodatkowo żelazo to połknij, zmniejsza wchłanianie euthyroxu. Nie powinno się nic dziać, także spokojnie.

zokeia lubi tę wiadomość

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się dzisiaj czuję do d.. Cała ospała jestem. Ręce mam spuchnięte i mnie bolą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kombinezonu to też mam w rozm. 62, kupiony na all używany w bardzo dobrym stanie.

afab7973dc223dd5med.jpg

Marimiko, julianna, Lola83 lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podoba ten kombinezon :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ja tez sie dzisiaj czuje ospale i chyba zaczely sie problemy ze snem:(
    Hana trzymaj sie, mam nadzieje ze krwawienie ustali i szybko Cie wypuszcza.
    Kombinezon tez mam większy 3-6 m-cy. Nie widzę sensu kupowania mniejszego pi to tylko by wyjść ze szpitala. Kombinezonu który mam obecnie uzywal mij synek i corka koleżanki i dalysmy rade:)
    Milcia mam nadzieje ze obecne leki Ci pomogą i wyniki sie poprawia:) w każdy razie dobrze ze z coreczka wszystko ok:)

HANA lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka znalazłam sklep w Wawie, który oferuje różne modele wózków.
    http://www.dudekdladzieci.pl/mobile/

Chyba wybiorę się tam, bo po świecie dziecka mam niedosyt.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba spać się chce od tej niskiej hemoglobiny. Muszę coś z sobą zrobić, bo inaczej nie wyrobię.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wlasnie się obudziłam...mi też coraz ciężej się zasypia a jeszcze te nocne wyprawy do wc...czuję się jakbym przeziebiona była - mimo że nie jestem..taka ciężka, ospala, opuchnięta, przymulona i z lekka oglupiala...bleh....

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od kilku dni śpię jak głupia :)
    byłam dzisiaj w labo zrobić wyniki jak będzie ok a tak zakładam to stwierdzę, że ciąża zaczyna obciążać organizm :)
    W ogóle moja dzisiejsza historia z lab:
    15-20 osób prawie sami faceci to pytam:
    - państwo wszyscy do laboratorium?
    -tak
    - to pozwolą państwo, że skorzystam z pierwszeństwa ponieważ bardzo źle się czuje i stanęłam pod drzwiami  :)
    Nikt się nie kłócił ale też nikt sam z siebie by mnie nie przepuścił 

aga.just, Marimiko, Lola83, Ita, HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3

Lithe ja po 20 tc zmieniłam dupka na luteinę i mam brać do 35 tc

eforts Twój synuś bije rekordy wagowe :)

Karola jak piszesz o małym Marceli to coraz bardziej przekonuje się do tej formy imienia :) cały czas nieustająco trzymam za Was kciuki <3

HAna ja od sierpnia zbieram się, żeby pościel Juniorowi zamówić i nic. Do sklepu idę coś kupić i nic mi się na chłopca nie podoba :P
    Melduj co i Ciebie i co mówią lekarze <3

MArminko ja mam śpiwór/kombinezon 62-68, dokładnie ten http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-B#article=99677-C
    W fotelik wpina się go - jest zamek, który można zapinać dowolnie - jak się chce ma się śpiwór, a jak się chce jest kombinezon z nóżkami

zokeia ten polarkowy kombinezon z hm na zimę będzie za lekki dla malucha, on bardziej jesienno-wiosenny jest niż zimowy

AsiaCh ja miałam problem poprzednio z cukrem, ale nie zauważyłam wtedy u siebie żadnych objawów. Spokojnie, będzie dobrze :)

eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie . Piekne sloneczko swieci, jest cieplutko a ja sie trzese jak galareta. Jest mi zimno, wszystko mnie boli a mala jakas spokojniejsza. Dzis nie kopie tylko tak sie trzepocze jakby motylek zaplatal sie w jakies sidla. Glowa mi odpada i chyba powoli kazdy miesien.

Co do wagi dzieci to niby to ostatnie usg jest najbardziej prawdopodobne chociaz ja w to nie wierze bo z Maniulka mialam wage szacowana 3.600 a urodzila sie 2.950 mam nadzieje ze to malenstwo tez sie takie urodzi :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Kulka znalazłam sklep w Wawie, który oferuje różne modele wózków.
    http://www.dudekdladzieci.pl/mobile/

Chyba wybiorę się tam, bo po świecie dziecka mam niedosyt.

Ita, dzięki wielkie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ