Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Byliśmy dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia i temat połogu był, a za tydzień o porodzie będzie. Powiem Wam, że zadowolona jestem. Czy wiedziałyście, że rodzice przez pół roku po porodzie mogą zmienić imię dziecka? Ja nigdy o takim czymś nie słyszałam. Dużo przydatnych informacji było o dbaniu o krocze po porodzie, o piersi. Było o depresji poporodowej i odwiedzinach po porodzie.
Dostałam całą torbę prezentów. Kocyk taki miły. Nie jest gruby, ale przyda się. Dużo próbek kosmetyków i suplementów. Broszury, teczkę na dokumenty dla malucha, pieluchę, butelkę 120 ml Avent.Marimiko, Ita, HANA lubią tę wiadomość
-
Ita, dzieki za info. W świecie dziecka byłam wczoraj i tam niestety nie ma ani rico ani camarelo
Julianna, tak duże dziecko to jednak wyjątek. Należy sie liczyć , ze raczej będziemy rodzic sredniaczki. No chyba, ze w rodzinie rodzą się duże dzieci. I mnie lekarz mówił, ze jezeli rodzice mieli dużą wagę urodzeniową to też mozna domniemywać, ze dziecko urodzi sie duże. Niestety na wadze podawanej nam z usg też nie mozna do konca polegać, bo jednak są duże różnice i na plus i na minusjulianna lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam u jednej Pani na fb używany kombinezon rozmiar 62/68 (trudno najwyżej mały w dordze ze szpitala będzie miał trochę za duży kombinezon- a kosztował mnie 35 zł z kosztami wysyłki. Więc spoko. Mniejszego kombinezonu nie opłaca się w ogóle kupować - bo co - na jeden raz?
Milcia - super prezenty! A o terminie na zmianę imienia to wiedziałam
Hana - odpoczywaj! daj znać jak się czegoś więcej dowiesz!
Ja dzisiaj byłam na zajęciach ruchowych w Szkole Rodzenia i zaraz potem ja aquaaerobik. Jak wychodziłam już z basenu to bolał mnie cały brzuch - był mega obolały - chyba przećwiczyłam się trochu ;( wzięłam nospę - i minęło. Dobrze, że zajęcia ruchowe dla ciężarówek na które się zapisałam a które mam jutro zostały anulowane - to trochę odpocznę.
Łeb mnie boli dzisiaj cały dzień....do dupki.
Idę spać...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Kulka - mam nadzieje, ze synek wda sie we mnie (3250g) a nie w moja mame(4000) ani tate (ponad 5000)... chociaz ostatnio kolezanka powiedziala mi, ze duze dzieci rodza sie latwiej, bo intensywniej naciskaja na kanal rodny, ktory szybciej sie rozszerza. Chyba chciala mnie pocieszyc
-
Czesc dziewczyny
musze sie poradzic. Wzielam rano 100 euthyroxu. Po pol godzinie zapomnialam k tym, zle policzylam tabletki i wzielam jeszcze raz! Momentalnie przypomniala mi sie ta pierwsza. Szybko cos zjadlam, zeby ta druga sie nie wchlonela. Hmm...nic sie nie stanie, prawda?
-
zokeia wrote:Czesc dziewczyny
musze sie poradzic. Wzielam rano 100 euthyroxu. Po pol godzinie zapomnialam k tym, zle policzylam tabletki i wzielam jeszcze raz! Momentalnie przypomniala mi sie ta pierwsza. Szybko cos zjadlam, zeby ta druga sie nie wchlonela. Hmm...nic sie nie stanie, prawda?
Jesli masz dodatkowo żelazo to połknij, zmniejsza wchłanianie euthyroxu. Nie powinno się nic dziać, także spokojnie.zokeia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:) ja tez sie dzisiaj czuje ospale i chyba zaczely sie problemy ze snem:(
Hana trzymaj sie, mam nadzieje ze krwawienie ustali i szybko Cie wypuszcza.
Kombinezon tez mam większy 3-6 m-cy. Nie widzę sensu kupowania mniejszego pi to tylko by wyjść ze szpitala. Kombinezonu który mam obecnie uzywal mij synek i corka koleżanki i dalysmy rade:)
Milcia mam nadzieje ze obecne leki Ci pomogą i wyniki sie poprawia:) w każdy razie dobrze ze z coreczka wszystko ok:)HANA lubi tę wiadomość
-
Hej, wlasnie się obudziłam...mi też coraz ciężej się zasypia a jeszcze te nocne wyprawy do wc...czuję się jakbym przeziebiona była - mimo że nie jestem..taka ciężka, ospala, opuchnięta, przymulona i z lekka oglupiala...bleh....
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Dziewczyny ja od kilku dni śpię jak głupia
byłam dzisiaj w labo zrobić wyniki jak będzie ok a tak zakładam to stwierdzę, że ciąża zaczyna obciążać organizm
W ogóle moja dzisiejsza historia z lab:
15-20 osób prawie sami faceci to pytam:
- państwo wszyscy do laboratorium?
-tak
- to pozwolą państwo, że skorzystam z pierwszeństwa ponieważ bardzo źle się czuje i stanęłam pod drzwiami
Nikt się nie kłócił ale też nikt sam z siebie by mnie nie przepuścił
aga.just, Marimiko, Lola83, Ita, HANA lubią tę wiadomość
-
hej
Lithe ja po 20 tc zmieniłam dupka na luteinę i mam brać do 35 tc
eforts Twój synuś bije rekordy wagowe
Karola jak piszesz o małym Marceli to coraz bardziej przekonuje się do tej formy imieniacały czas nieustająco trzymam za Was kciuki
HAna ja od sierpnia zbieram się, żeby pościel Juniorowi zamówić i nic. Do sklepu idę coś kupić i nic mi się na chłopca nie podoba
Melduj co i Ciebie i co mówią lekarze
MArminko ja mam śpiwór/kombinezon 62-68, dokładnie ten http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-B#article=99677-C
W fotelik wpina się go - jest zamek, który można zapinać dowolnie - jak się chce ma się śpiwór, a jak się chce jest kombinezon z nóżkami
zokeia ten polarkowy kombinezon z hm na zimę będzie za lekki dla malucha, on bardziej jesienno-wiosenny jest niż zimowy
AsiaCh ja miałam problem poprzednio z cukrem, ale nie zauważyłam wtedy u siebie żadnych objawów. Spokojnie, będzie dobrze
eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Witam sie . Piekne sloneczko swieci, jest cieplutko a ja sie trzese jak galareta. Jest mi zimno, wszystko mnie boli a mala jakas spokojniejsza. Dzis nie kopie tylko tak sie trzepocze jakby motylek zaplatal sie w jakies sidla. Glowa mi odpada i chyba powoli kazdy miesien.
Co do wagi dzieci to niby to ostatnie usg jest najbardziej prawdopodobne chociaz ja w to nie wierze bo z Maniulka mialam wage szacowana 3.600 a urodzila sie 2.950 mam nadzieje ze to malenstwo tez sie takie urodziMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm