X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z cukrem w tej bądź poprzedniej ciąży? Dostałam skierowanie na glukozę, idę w następnym tyg, bo w tym już nie mam kiedy ale powiem Wam szczerze że obawiam się wyniku ponieważ jak zjem coś słodkiego w bardzo małej ilości, np. bułka z dżemem lub tak jak dzisiaj pieczone jabłka z kruszonką to potem cały dzień mnie muli od uczucia słodkości. To może być objaw cukrzycy ciążowej?

860ianliz3s2rxlo.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam, żeby tak się objawiała cukrzyca ciążowa. Tylko nie googlaj, bo wygooglasz :) Może po prostu nie trawisz teraz najlepiej węglowodanów? A z resztą po co Ci te słodkości? Widocznie organizm sam wie co dobre. ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to masz spore maleństwo :) Mój jest 2 tygodnie młodszy, a waży dopiero ok 900 g. Czyżby miał teraz zaczac tak rosnac?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja mam hemoglobinę na granicy i też mam brać żelazo, z tym że ja jutro skoczę do sklepu zielarskiego i tam kupię to co trzeba, mam sprawdzone firmy, których suplementy przyswajam o wiele lepiej niż te apteczne. Kiedyś miałam cały czas anemię i nic na mnie nie działało. Lekarze nawet stwierdzili, że taka moja uroda :) ..ale potem poznałam swoją teściową, która zajmuje się medycyną naturalną i ona wyprowadziła mnie z tej całej anemii! Od tamtej pory nawet kwas foliowy i magnez używam ze sklepu zielarskiego. Jak byłam w tamtym tyg na wizycie to dostałam nawet skierowanie do poradni na skontrolowanie morfologii bo wyszło mi że nie mam bazofili... i hematokryt znów mam kiepski, czyli mam rzadszą krew. Jutro kupię żelazo, pobiorę przez jakiś czas i skontroluję morfologię

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia no właśnie ogólnie nie mam ochoty na słodycze, ale czasem zdarza się tak, że na ich widok aż piszczę i zaraz muszę coś wsunąć bo nie wytrzymam i w takich chwilach żeby nie objadać się batonami to wsuwam kanapkę z dżemem truskawkowym lub tak jak dzisiaj pieczone jabłka pod kruszonką, a potem zdycham do wieczora bo jest mi tak beznadziejnie słodko :(

zokeia lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna. W takim razie poczekaj spokojnie na wynik. Ale wierzę, że to tylko apetyt. Ja wczoraj pobiłam rekord "mmm mam ochotę, nie mogę przestać". Drogie Panie, oto co wsunęłam: owsianka jak co rano, na drugie śniadanie 2 kanapki z szynką (nie byłam głodna), o 12 2 kanapki z szynką i serkiem brie, o 13 2 kawałeczki ciasta (goście), o 15 3 pirogi ruskie, a o 17... 3 kotlety mielone, 3 wielki ogórki kiszone, pieczarki smażone i kawałek sernika. Nie mogłam się ruszać do 23! Masakra i wstyd. Jak przed okresem. Ale dzisiaj już jestem na lekkiej diecie i jest ok. No nie wiem co mnie napadło...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia ja też tyle wsuwam, co 3 godziny debatuję przed lodówką co by tu wszamać :) wieczorem jak podliczę co zjadłam, to mam wyrzuty sumienia i wyciągam męża na dłuuugi spacer, w celu rozgrzeszenia swojego nieposkromionego apetytu oczywiście ;) aaa...i co najgorsze, lekka sałatka czy owoc pomiędzy posiłkami nie zdają egzaminu - musi być konkret do zjedzenia bo w przeciwnym wypadku za 15 min znów okupuję kuchnię :D

HANA lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zmiłuj się dziewczyno :) nie wymyślaj sobie choroby zanim dostaniesz wynik. Mam siostrę tez Asia tez w ciąży i ostatnio ją skrzyczałam bo też zaczęła wymyślać sobie cukrzycę bo coś tam :)
    Nic się nie martw a póki co wręcz ciesz się, że nie masz ochoty na słodkie :)

Milcia a nospa to na wyniki czy na skurcze?

Ja muszę jutro zrobić wyniki bo mi ostatnio często słabo jest ale może to organizm się bardziej męczy oddawaniem co najlepsze młodemu :)

Karola to Wasze małe święto :)

zokeia, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts tego mi trzeba było ;) hihi może Aśki już tak mają ;) ...ale bez kitu, zjadłam słodkie rano a do tej pory jest mi niedobrze :-/

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jaki już duży Twój bobasek :), tylko pozazdrościć.

Ja dziś odebrałam wyniki badań i nam do Was pytanie czy mialyscie zbliżone i cos Wam zalecił gin?
    Miałam konsultacje telefoniczną, ale trochę się martwię.

TSH 3-cia generacja 2,52 (gin. powiedziała, że jest na granicy i jutro mam zrobić ft3 i ft4)

Krzywa cukrowa 75g:
    na czczo: 82,5
    po 1h: 166,1
    po 2h: 107, 4
    (Pierw powiedziała że ten po godzinie trochę podwyższony, ale może być i nic z tym nie robimy)

Hemoglobina: 10,9 (norma 12 - 16) mimo, że poniżej normy nic nie mam brać dodatkowego oprócz tych ciążowych co biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:33

46aa9802c2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne warsztaty dla ciężarówek w Sopocie ;) http://www.ladymama.pl/event/34

HANA lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • HANA Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak interesuja Was warsztaty to zobaczcie Bezpieczny Maluch :)

Ja jestem na patologi ciazy bo dostalam krwawienia, ale nie wiadomo skad. Wczoraj mowilam znajomej ze w ogole mi ciąża nie doskwiera a dzis jakbym miesiaczki dostala. I nie wiadomo skad to, wiec dziewczynki uwazajcie odpoczywajcie ile wlezi. Najadlam sie strachu bo maluch niech siedzi jeszcze

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana a cóż to za niemiłe zdarzenue Cie spotkalo?! A jak po badaniach? Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)

Zuza u Ciebie przt trójce hemoglobina na tym poziomie chyba rzeczywiście nie musi być tragedią co do suplementacji to nie wiem ale biorąc pod uwagę ze córy będą z Ciebie wyciągać to może warto by było a może dopiero za jakiś czas, myślę że lekarz c się lepiej. Co do tsh na początku miałam 2,5 w sumie nie wiedziałam o ciąży to lekarze nic złego w tym nie widzieli. No ale dodatkowe badania na pewno rozwieją wątpliwości.

a i wg mnie kombinezon 68 będzie za duży, wydaje mi się 62 jest optymalne

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, też mam tsh 2,5 i mi powiedział gin, że ok wrrr Przed ciążą miałam 2,9.

Zjadłam dzisiaj drożdżówkę i teatralnego (oprócz normalnych posiłków). Niech mnie ktoś przekona żebym nie zeżarła także tego, który leży przede mną kupiony dla małża... proszę... nie dam rady...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze 62 kombinezon bedzie ok bo maluszek \a poczatku przeciez caly czas podkurcza nozki wiec wszystkim wydaje sie ze wszystko jest za duze nawet jak pod kombinezonkiem bedzie mial jeszcze ze 2 warstwy ubranka.

Slyszalam ze ta zima bedzie bardzo sroga i nie bedzie nas oszczedzac :(

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:

Slyszalam ze ta zima bedzie bardzo sroga i nie bedzie nas oszczedzac :(

tego się obawiam, ja mrozu się nie boję ale z dzieckiem można wyjść do ileś tam stopni wiec jak będzie -20 grudzie-luty to młody zacznie chodzić na spacery w wieku 3 msc :( a ja juz marze o spacerowaniu z wózeczkiem :) no ale jak urodzę w listopadzie to jest szansa, że coś się da zrobić albo trafią się lepsze dni :)

lola nie pomogę. ... zjedz go :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:07

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślę o kupnie kombinezonu 68, też sobie tłumacze ze dochodzą ciuszki i jest coraz mniej miejsca, a jak dzidzia urodzi się 62 rozm? to będzie miała ciasno...

widziałam w pepco po 50 zł kombinezonki, ale nie wiem jakie są jakościowo;

ja dwa dni temu czulam chyba pierwszy raz czkawkę, to było nisko z boku;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana moja koleżanka kupiła 68 to młody pasował może po pół roku :D

julianna lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile mial jak się urodzil, bo moja znajoma ostatnio klopsika 62 cm ponad 4,5 kg urodziła;D

eforts lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No on urodził się 2700g a na długość chyba w granica 54 ale nie pamiętam dokładnie. No i on generalnie raczej niższy jest. To prawda że waga urodzeniowa będzie miała kolosalne znaczenie :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ