Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z cukrem w tej bądź poprzedniej ciąży? Dostałam skierowanie na glukozę, idę w następnym tyg, bo w tym już nie mam kiedy ale powiem Wam szczerze że obawiam się wyniku ponieważ jak zjem coś słodkiego w bardzo małej ilości, np. bułka z dżemem lub tak jak dzisiaj pieczone jabłka z kruszonką to potem cały dzień mnie muli od uczucia słodkości. To może być objaw cukrzycy ciążowej?
-
Milcia ja mam hemoglobinę na granicy i też mam brać żelazo, z tym że ja jutro skoczę do sklepu zielarskiego i tam kupię to co trzeba, mam sprawdzone firmy, których suplementy przyswajam o wiele lepiej niż te apteczne. Kiedyś miałam cały czas anemię i nic na mnie nie działało. Lekarze nawet stwierdzili, że taka moja uroda
..ale potem poznałam swoją teściową, która zajmuje się medycyną naturalną i ona wyprowadziła mnie z tej całej anemii! Od tamtej pory nawet kwas foliowy i magnez używam ze sklepu zielarskiego. Jak byłam w tamtym tyg na wizycie to dostałam nawet skierowanie do poradni na skontrolowanie morfologii bo wyszło mi że nie mam bazofili... i hematokryt znów mam kiepski, czyli mam rzadszą krew. Jutro kupię żelazo, pobiorę przez jakiś czas i skontroluję morfologię
-
Zokeia no właśnie ogólnie nie mam ochoty na słodycze, ale czasem zdarza się tak, że na ich widok aż piszczę i zaraz muszę coś wsunąć bo nie wytrzymam i w takich chwilach żeby nie objadać się batonami to wsuwam kanapkę z dżemem truskawkowym lub tak jak dzisiaj pieczone jabłka pod kruszonką, a potem zdycham do wieczora bo jest mi tak beznadziejnie słodko
zokeia lubi tę wiadomość
-
Oj biedna. W takim razie poczekaj spokojnie na wynik. Ale wierzę, że to tylko apetyt. Ja wczoraj pobiłam rekord "mmm mam ochotę, nie mogę przestać". Drogie Panie, oto co wsunęłam: owsianka jak co rano, na drugie śniadanie 2 kanapki z szynką (nie byłam głodna), o 12 2 kanapki z szynką i serkiem brie, o 13 2 kawałeczki ciasta (goście), o 15 3 pirogi ruskie, a o 17... 3 kotlety mielone, 3 wielki ogórki kiszone, pieczarki smażone i kawałek sernika. Nie mogłam się ruszać do 23! Masakra i wstyd. Jak przed okresem. Ale dzisiaj już jestem na lekkiej diecie i jest ok. No nie wiem co mnie napadło...
-
Zokeia ja też tyle wsuwam, co 3 godziny debatuję przed lodówką co by tu wszamać
wieczorem jak podliczę co zjadłam, to mam wyrzuty sumienia i wyciągam męża na dłuuugi spacer, w celu rozgrzeszenia swojego nieposkromionego apetytu oczywiście
aaa...i co najgorsze, lekka sałatka czy owoc pomiędzy posiłkami nie zdają egzaminu - musi być konkret do zjedzenia bo w przeciwnym wypadku za 15 min znów okupuję kuchnię
HANA lubi tę wiadomość
-
Asia zmiłuj się dziewczyno
nie wymyślaj sobie choroby zanim dostaniesz wynik. Mam siostrę tez Asia tez w ciąży i ostatnio ją skrzyczałam bo też zaczęła wymyślać sobie cukrzycę bo coś tam
Nic się nie martw a póki co wręcz ciesz się, że nie masz ochoty na słodkie
Milcia a nospa to na wyniki czy na skurcze?
Ja muszę jutro zrobić wyniki bo mi ostatnio często słabo jest ale może to organizm się bardziej męczy oddawaniem co najlepsze młodemu
Karola to Wasze małe świętozokeia, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Milcia jaki już duży Twój bobasek
, tylko pozazdrościć.
Ja dziś odebrałam wyniki badań i nam do Was pytanie czy mialyscie zbliżone i cos Wam zalecił gin?
Miałam konsultacje telefoniczną, ale trochę się martwię.
TSH 3-cia generacja 2,52 (gin. powiedziała, że jest na granicy i jutro mam zrobić ft3 i ft4)
Krzywa cukrowa 75g:
na czczo: 82,5
po 1h: 166,1
po 2h: 107, 4
(Pierw powiedziała że ten po godzinie trochę podwyższony, ale może być i nic z tym nie robimy)
Hemoglobina: 10,9 (norma 12 - 16) mimo, że poniżej normy nic nie mam brać dodatkowego oprócz tych ciążowych co biorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:33
-
Dziewczyny jak interesuja Was warsztaty to zobaczcie Bezpieczny Maluch
Ja jestem na patologi ciazy bo dostalam krwawienia, ale nie wiadomo skad. Wczoraj mowilam znajomej ze w ogole mi ciąża nie doskwiera a dzis jakbym miesiaczki dostala. I nie wiadomo skad to, wiec dziewczynki uwazajcie odpoczywajcie ile wlezi. Najadlam sie strachu bo maluch niech siedzi jeszcze -
Hana a cóż to za niemiłe zdarzenue Cie spotkalo?! A jak po badaniach? Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Zuza u Ciebie przt trójce hemoglobina na tym poziomie chyba rzeczywiście nie musi być tragedią co do suplementacji to nie wiem ale biorąc pod uwagę ze córy będą z Ciebie wyciągać to może warto by było a może dopiero za jakiś czas, myślę że lekarz c się lepiej. Co do tsh na początku miałam 2,5 w sumie nie wiedziałam o ciąży to lekarze nic złego w tym nie widzieli. No ale dodatkowe badania na pewno rozwieją wątpliwości.
a i wg mnie kombinezon 68 będzie za duży, wydaje mi się 62 jest optymalne -
Kurde, też mam tsh 2,5 i mi powiedział gin, że ok wrrr Przed ciążą miałam 2,9.
Zjadłam dzisiaj drożdżówkę i teatralnego (oprócz normalnych posiłków). Niech mnie ktoś przekona żebym nie zeżarła także tego, który leży przede mną kupiony dla małża... proszę... nie dam rady...Piotruś
Helenka
-
Mysle ze 62 kombinezon bedzie ok bo maluszek \a poczatku przeciez caly czas podkurcza nozki wiec wszystkim wydaje sie ze wszystko jest za duze nawet jak pod kombinezonkiem bedzie mial jeszcze ze 2 warstwy ubranka.
Slyszalam ze ta zima bedzie bardzo sroga i nie bedzie nas oszczedzac
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola88 wrote:
Slyszalam ze ta zima bedzie bardzo sroga i nie bedzie nas oszczedzac
tego się obawiam, ja mrozu się nie boję ale z dzieckiem można wyjść do ileś tam stopni wiec jak będzie -20 grudzie-luty to młody zacznie chodzić na spacery w wieku 3 msca ja juz marze o spacerowaniu z wózeczkiem
no ale jak urodzę w listopadzie to jest szansa, że coś się da zrobić albo trafią się lepsze dni
lola nie pomogę. ... zjedz go
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:07
Lola83 lubi tę wiadomość
-
ja też myślę o kupnie kombinezonu 68, też sobie tłumacze ze dochodzą ciuszki i jest coraz mniej miejsca, a jak dzidzia urodzi się 62 rozm? to będzie miała ciasno...
widziałam w pepco po 50 zł kombinezonki, ale nie wiem jakie są jakościowo;
ja dwa dni temu czulam chyba pierwszy raz czkawkę, to było nisko z boku;