Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:
lithe ponawiam prośbę gdzie nabyłaś ten leżaczek??
Noo ogromny ale jest raptem tydzień do przodujak znalazłeś to super, ale ja jakoś specjalnie sie nie wysilalam z szukaniem, to chyba był smyk albo nawet któryś z hipermarketów, Real chyba..? W każdym razie nie Allegro.
Któraś z Was pytała tez gdzie kupować tetry i flanele- tanio wychodzi w marketach i pepco, tylko trzeba macac czy jakość ok. -
Mój maluch zwykle szaleje do południa i wieczorem,w dzień też daje o sobie znać, ale rzadziej. Dzisiaj od rana latałam po zakupach więc nawet nie wiem czy on spał czy hasał, a ja po prostu go nie czułam. Leżałam za to w dzień i cisza - może ze 3 jakieś delikatne kopniaki... teraz na chwilę się położyłam to też ze 2 razy, tak delikatnie. Martwię się, bo wczoraj szalał jak nie wiem, aż mi brzuch podskakiwał. Teraz jeszcze idę dokończyć gotowanie a potem położę się i będę nasłuchiwać - mam nadzieję że przed snem troszkę pofika...
-
Eforts! Klocuś rośnie niezły! Warunki musi mieć komfortowe
Karola czekamy już tylko na dobre wieści!
Ja mam dzisiaj paskudny humor i małżowi się dostało w sumie za... nicNo i apetyt mam na coś dobrego, ale to ten najgorszy apetyt pod tytułem nie wiem czego chcę.
W pracy mnie przemaglowali, a jutro cd wrrr
Dzisiaj mam wrażenie, że ta ciąża się nigdy nie skończy!
Asia z tymi ruchami to chyba może być różnie. Spróbuj wody się opić, ktoś tu tak kiedyś radził i mi sie udaje z wodą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:02
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyMarceli wyglada znacznie lepiej niz jeszcze rano
teraz powinien pojsc do gory o kolejne cm
i czekam az w koncu sam zacznie oddychac, ale poki nie wyjdzie z zapalenia pluc nie zejdzie z respiratora...
eforts, HANA, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam wszystkim za życzenia
My byliśmy dzisiaj oglądać wózki w komisie i spodobał nam się jeden. Cały czerwony. Tako Jumper X. W bardzo dobrym stanie. 3 w 1. Ma tylko ryski na stelażu. Ale pewnie to norma.Marimiko lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Marceli wyglada znacznie lepiej niz jeszcze rano
teraz powinien pojsc do gory o kolejne cm
i czekam az w koncu sam zacznie oddychac, ale poki nie wyjdzie z zapalenia pluc nie zejdzie z respiratora...
Kaarolaa, kochana - dziś w Szkole Rodzenia oglądaliśmy film z kangurowania maluszka, który przyszedł na świat w 25tc, tak jak Twój Marceli! Już niedługo i Ty będziesz mogła go na pewno kangurować, a podobno nic tak dobrze niedziała na maluszka (zwłaszcza wcześniaczka) jak taki kontakt z mamą, nawet 20 minut dziennie!!
Trzymam kciuki, żeby Mały szybciutko nabrał wystarczajaco dużo sił, żebyście mogli spędzać więcej czasu razem :*
Myślami cały czas jestem z Wami :*:*:*kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Asia nie martw się za duzo, jak czułas ze w ogóle sie rusza tylko mało to moze miec leniwy dzien. mój pare dni temu tez ledwo co był wyczuwalny. a teraz kopie ze czasem podskocze jak trafi w bolesne miejsce.
a moze jest odwrocony buźką do środka i nie czujesz tak dobrze ruchów.
Moja metoda na sprawdzenie jest taka, że otwieram okno smaruje brzuch kremem i czekam az zrobi się troszkę chłodniejszy. wtedy kłade cieple dłonie na brzuch i po chwili zazwyczaj czuje jak się przekręca w stronę ciepełka.. u mnie akurat na to synuś reaguje.Marimiko lubi tę wiadomość
-
Kochane co ja dzisiaj w nocy przeszłam!
Czułam ruchy tak bardzo nisko, że przez chwilę miałam wrażenie, że Mała chce się już urodzić!! Dodatkowo cały czas czułam pukanie, takie nieprzyjemne, że nie mogłam leżeć. Pół nocy nie spałam! Czytałam gdzieś w necie, że możliwe, że Mała miała czkawkę. Welcome to III trymestr!! Się chyba zaczynają atrakcje
macie tak? Kojarzę, że już wcześniej dziewczyny o tym pisały...
Dzień dobry w ogóle! Jeszcze 32 dni pracujące do zwolnienia!Piotruś
Helenka
-
Lola83 - pamiętam, że pisałyśmy o kłuciu w szyjce, o takim pukaniu w pochwie. Straszni dziwne uczucie. Ale nie był to dyskomfort nie pozwalający spać. Tak Ci się mała widocznie ułożyła. Ponieważ jest większa, to czujesz to mocniej niż my kilka tygodni temu
-
Eforts nie pamiętam skąd jesteś ale w Warszawie na Marywilskiej za 10 zł te leżaczki do wanny są.
-
Lola na tym etapie Maluch się jeszcze kręci i ja odczuwam ruchy raz nisko i raz wysoko. Z takich nowych, dziwnych odczuc to czasami czuję, zamiast kopniaczków czy wypychania, takie drżenie jak by motyl w zamkniętej przestrzeni zaczął się szarpać.
Za to wczoraj po seksiku dostałam regularnych skurczy (wiedziałam, że to skurcze i nie dało się ich z niczym pomylić!) i trwały tak mniej więcej z 2 godz. (30sek do minuty skurcz a później przerwa. najpierw co 3minuty później coraz rzadziej). Ech... ten 3 trymestr... wróciła mi ochota na przytulanki a po czymś takim zaczynam się bać
Asia nie stresuj się. Ja na pobudzenie dzieciucha wypijam szklankę mleka, jem coś słodkiego i kładę się płasko. Zazwyczaj działa. Jeżeli bardzo by cię martwił brak ruchów i żadna z naszych metod by nie zadziałała to czym prędzej na IP. Tam na pewno Cię uspokoją.
Kulka ja byłam tylko w świecie dziecka i tam chyba nie było ani rico ani camarelo (albo za słabo szukałam) -
Dziewczyny trochę się uspokoiłam przed pójściem spać. Co prawda aktywność malucha nie była zbyt wielka, ale kopał mnie i to właśnie tak nisko, jakby w pochwę więc wydaje mi się, że po prostu zmienił pozycję. Zwykle maluch leżał w poprzek brzuszka i jak się położyłam na boku to czułam kopniaki z jednej strony brzucha nóżkami, a z drugiej strony brzucha chyba łapkami. Wczoraj spanikowałam, bo jak już Wam kiedyś pisałam dwa lata temu jak poroniłam to leżałam w sali z dziewczyną,której synek udusił się w 6 m-cu pępowiną i powiem Wam, że nie mogę do dzisiejszego dnia wyleczyć się z tej traumy, z tego co widziałam. Dzisiaj rano całe szczęście maluszek dał o sobie znać, ale mam wrażenie, że leży też w innej pozycji niż zwykle. Tak strasznie się boję jak on się tak kręci, wolałabym żeby leżał w jednej pozycji i kopał mnie do woli
Hana - my nic nie mamy dla maluszka, myślę, że dopiero w październiku zabierzemy się za organizację
-
Asiar z Olsztyna
Kulka na mojego działa przepona w smialismy się z mężem w sr, że młody aktywnie uczestniczy jak ćwiczyliśmy oddechy
Ja czuję ruchy min nisko bo młody ma tam główkę i gmera rączkami, swoją drogą te ruchy czuję jakby mi mieszał we flakach
Ita właśnie to trzepanie próbowałam wytłumaczyć lekarzowi i mężowi ale mnie nie zrozumieliw każdym razie tez to mam