Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola nie daj się teściowej!
Eforts zazdroszczę szkoły rodzenia. My zaczynamy dopiero za miesiąc...
Musze się pochwalić dzisiejszymi zakupami. Jednak wizja szpitala wywołała we mnie traumę, więc przeszłam się dziś po ciuchach i zakupiłam dwie koszulki.
Pierwsza mniej wyjściowa, ale za to rozpinana na całej długości. Wydaje mi się, że będzie świetna do porodu.
Druga za to seksi. Z odpinanymi miseczkami. Ale uważam, że to kompletnie bez sensu, bo chyba łatwiej odsłonić pierś niż odpiać to ramiączko.
-
Lola nic się nie przejmuj gadaniem teściowej! Niech sobie gada co chce, a Ty miej to w nosie. Ja jak przeczytałam, że Ty jeszcze tak długo zamierzasz pracować, to oczy mi wyszły z orbity! Podziwiam Cię, bo ja bym nie była w stanie tak długo tyrać. Nawet gdybym miała siedzącą pracę. Teraz też ciągle czuję się słabsza, coś co kiedyś sprawiało mi przyjemność teraz wydaje mi się mega wyczynem i wiele domowych obowiązków bardzo mnie męczy
Nawet nie chcę myśleć, co to będzie za miesiąc dwa, albo tuż przed porodem
Lola wyżal się, jeśli masz ochotęZawsze Ci trochę ulży. Mi pomaga, jak sobie na moją teściową co nieco popsioczę
Ita świetne łupiTo odpinanie nie jest chyba takie złe. Wydaje mi się, że to podobne rozwiązanie jak w biustonoszach do karmienia. Musisz sprawdzić, czy jak piersi będą większe, to łatwo będzie to odchylić, czy jednak lepiej będzie skorzystać z zapięcia.
-
A ja dziś byłam na pierwszych zajęciach w Szkole Rodzenia - były bardziej organizacyjne
położna - kobieta starsza koło 50tki - jajcara
spodobała mi się bardzo
z jednej strony widać, że twarda babka - że nie da sobie wejść na głowę i nie jest taka psytulaśna
twarda babka
ale zabawna jest bardzo
Okazało się - tak jak ona to powiedziała - że ten 28 tc to już ostatni dzwonek na szkołę rodzenia - a to dlatego pewnie, że u nich trwa aż 10 tygodni.
Podobało mi się, jak nam zostawiła zadanie domowe: ćwiczenie mięśni Kegla i codzienne rano mamy patrzeć w lustro i wmawiać jak mantrę "Będę miała łatwy, szybki i nie aż tak bardzo bolący poród"Twierdzi, że to jak przeżywamy poród - zaczyna się w głowie - nastawienie jest najważniejsze.
I like it:)
Ita lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Lola ja również Cię podziwiam, że chcesz tak długo pracować więc gderaniem teściowej się absolutnie nie przejmuj. Ten typ tak ma:) A kupowanie wyprawki po porodzie to stwierdzenie, które doprowadza mnie do dużego stopnia poirytowania bo wygłaszają je zwykle właśnie teściowe ale sama nie wiem czemu to ma służyć.. I kto miałby tę wyprawkę po porodzie kupić? Teściowa?:p Moja mi ostatnio tekstem zarzuciła, że to czego mi brakuje to sobie po porodzie kupie ale ja jej mówię co myślę i czasami mi głupio samej przed sobą, że wredna jestem..
Ja również byłam dzisiaj w ciucholandzie, 50 minut stałam w kolejce do kasy, ale że wszystko było po 1 zł to jestem zadowolona:)
Pampersów używałam zielonych i też zaginałam na początku do momentu odpadnięcia pępuszka. Białe miałam jeden raz bo mąż się pomylił i je kupił ale szczerze poza ceną nie widziałam różnicy.
julianna ja skurcz macicy odczuwam jako bolesne twardnienie całego brzucha a jak Oskarek się wypina to czuje to np. tylko z jednej strony brzuszka i czuje, że to jakaś część jego ciałka:) -
Dzięki dziewczyny, już się sama gubię czy kobieta w ciąży to w ogóle powinna mieć jakieś specjalne traktowanie, czy w zasadzie powinna zapierdzielać jak zwykle z przerwą na poród. W końcu chyba nie bez powodu są te wszystkie przywileje dla kobiet w ciąży, chyba nie jest to kogoś "widzimisie". Ale jak by się coś stało to wtedy byłaby moja wina...
Milcia wszystkiego najlepszego!!! Ja moją 30tkę mocno okropiłamTy sobie odbijesz później. Piękny wiek, nie ma co!
Milcia lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Milcia zmiana kodu "trójka" z przodu
Wszystkiego najpiekniejszego
Lola powiedz swojej tesciowej że Ty juz się napracowałaś, teraz czas na Nią
"Teściowa" taki tytuł będzie miała książka któą napiszę odsiadując dożywotni wyrok za morderstwo z premedytacją.... w zasadzie już jeden wyrok mam.. bycie synową mojej tesciowej to jak dozywocie
Lola83, Furia, Marimiko, Milcia, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Milcia, 100 lat!!!
Dziewczyny, mysle ze po najbliższej wizycie w czwartek lekarz bedzie chciał odstawić mi dupka. Jak to sie odbywa? Bo chyba nie przestaje sie z dnia na dzien brac? Jakoś stopniowo? A moze któraś z Was zamieniała dupka na luteine? O takim rozwiązaniu tez cos wspominał... Jak wtedy sie to robi?
Bierzecie jakies probiotyki albo inne wspomagaczy ginekologiczne? Wiecie jakiś mucovsgin? Ja mam profilaktycznie co 2-3 dni brac invag, co jeszcze jest godne polecenia? Używam tez żelu prrovag bo mam strasznie wrażliwe okolice intymne w ciazy. A jaki zel do higieny intymnej? Bo ja tych typowo ciążowych jakoś nie lubię. Wyprobowalam m.in lacibios femina pregna i polecany na Srokao Dzidzius... I wróciłam do lactacydu. Polecicie cos?
Qrczak, ja sie czuje po euthyroxie bardzo dobrze, nie miałam żadnych skutków ubocznych brania... Tylko ciale sie zastanawiam skąd takie różnice w sposobie leczenia. Przy identycznych wynikach ja dostałam dawkę 3x większa. A pisałam juz wcześniej ze mi sie te wszystkie leki nie podobają, ze wolałabym nie brac w ogóle. I badania inne dostałam. Usg tarczycy nie kazali robić bo niby teraz nie bedzie miarodajne. Najpierw kazali mi zrobic pakiet przeciwciał tarczycowych ( na szczęście ujemne wyszły) i ft4 co 3 tyg, tsh co 6 tyg. A byłam u dwóch lekarzy Endo i Endo- Gin - powiedzieli to samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:28
Milcia lubi tę wiadomość
-
Lithe nie wiem jak z dupkiem ale luteinę ja odstawiłam z dnia na dzień.
Probiotyków nie biorę ale zastanawiam się czy nie zacząć ale to zapytam lekarza.
Lithe wrzucałaś kiedyś taką podkładkę do wanienki, gdzie można ją nabyć? Bo ona była płaska i myślę że mogłaby nam się przydać bo te profilowane to chyba już dla starszaka