X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola nie daj się teściowej! :)

Eforts zazdroszczę szkoły rodzenia. My zaczynamy dopiero za miesiąc...

Musze się pochwalić dzisiejszymi zakupami. Jednak wizja szpitala wywołała we mnie traumę, więc przeszłam się dziś po ciuchach i zakupiłam dwie koszulki.
    Pierwsza mniej wyjściowa, ale za to rozpinana na całej długości. Wydaje mi się, że będzie świetna do porodu.
    wk5vlf.jpg

Druga za to seksi. Z odpinanymi miseczkami. Ale uważam, że to kompletnie bez sensu, bo chyba łatwiej odsłonić pierś niż odpiać to ramiączko.
    250sg1u.jpg

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wspomnieć o najważniejszym - za obie zapłaciłam 20 zł :D

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola nic się nie przejmuj gadaniem teściowej! Niech sobie gada co chce, a Ty miej to w nosie. Ja jak przeczytałam, że Ty jeszcze tak długo zamierzasz pracować, to oczy mi wyszły z orbity! Podziwiam Cię, bo ja bym nie była w stanie tak długo tyrać. Nawet gdybym miała siedzącą pracę. Teraz też ciągle czuję się słabsza, coś co kiedyś sprawiało mi przyjemność teraz wydaje mi się mega wyczynem i wiele domowych obowiązków bardzo mnie męczy :( Nawet nie chcę myśleć, co to będzie za miesiąc dwa, albo tuż przed porodem :/
    Lola wyżal się, jeśli masz ochotę ;) Zawsze Ci trochę ulży. Mi pomaga, jak sobie na moją teściową co nieco popsioczę ;)

Ita świetne łupi :) To odpinanie nie jest chyba takie złe. Wydaje mi się, że to podobne rozwiązanie jak w biustonoszach do karmienia. Musisz sprawdzić, czy jak piersi będą większe, to łatwo będzie to odchylić, czy jednak lepiej będzie skorzystać z zapięcia.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś zaszalałam na ciuchach kupiłam 4 małe czapeczki w przedziale od 0 do 6 m, male buciki, i bluzeczke dla mnie, zaplacilam 10zl ;D

Ita lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to gdybym miała przejmować się tym co mówi mogą teściowa to musiałbym strzelić sobie w głowę :)

julianna, Furia, Magdas, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak czujecie wypychanie dziecka? a jak macie skurcz macicy to czujecie na wysokosci pępka czy na dole ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na pierwszych zajęciach w Szkole Rodzenia - były bardziej organizacyjne ;) położna - kobieta starsza koło 50tki - jajcara :D spodobała mi się bardzo ;) z jednej strony widać, że twarda babka - że nie da sobie wejść na głowę i nie jest taka psytulaśna :D twarda babka :D ale zabawna jest bardzo ;)

Okazało się - tak jak ona to powiedziała - że ten 28 tc to już ostatni dzwonek na szkołę rodzenia - a to dlatego pewnie, że u nich trwa aż 10 tygodni.

Podobało mi się, jak nam zostawiła zadanie domowe: ćwiczenie mięśni Kegla i codzienne rano mamy patrzeć w lustro i wmawiać jak mantrę "Będę miała łatwy, szybki i nie aż tak bardzo bolący poród" :D Twierdzi, że to jak przeżywamy poród - zaczyna się w głowie - nastawienie jest najważniejsze. :) I like it:)

Ita lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Tak w ogóle to gdybym miała przejmować się tym co mówi mogą teściowa to musiałbym strzelić sobie w głowę :)

O tak tak :D I tyczy sie to nie tylko tesciowej ale i tescia :D

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja również Cię podziwiam, że chcesz tak długo pracować więc gderaniem teściowej się absolutnie nie przejmuj. Ten typ tak ma:) A kupowanie wyprawki po porodzie to stwierdzenie, które doprowadza mnie do dużego stopnia poirytowania bo wygłaszają je zwykle właśnie teściowe ale sama nie wiem czemu to ma służyć.. I kto miałby tę wyprawkę po porodzie kupić? Teściowa?:p Moja mi ostatnio tekstem zarzuciła, że to czego mi brakuje to sobie po porodzie kupie ale ja jej mówię co myślę i czasami mi głupio samej przed sobą, że wredna jestem..
    Ja również byłam dzisiaj w ciucholandzie, 50 minut stałam w kolejce do kasy, ale że wszystko było po 1 zł to jestem zadowolona:)
    Pampersów używałam zielonych i też zaginałam na początku do momentu odpadnięcia pępuszka. Białe miałam jeden raz bo mąż się pomylił i je kupił ale szczerze poza ceną nie widziałam różnicy.
    julianna ja skurcz macicy odczuwam jako bolesne twardnienie całego brzucha a jak Oskarek się wypina to czuje to np. tylko z jednej strony brzuszka i czuje, że to jakaś część jego ciałka:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę zaczynam szkołę rodzenia. Rano ginekolog, a wieczorem szkoła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z 3 z przodu ;) Super pogoda na urodziny :)

Ita, Marimiko, HANA, julianna lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia dla Ciebie i małej!! Dużo radości z życia a tak na teraz to spokojnej ciąży i łatwego porodu :*

Milcia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia spełnienia marzeń, samych powodów do radości i uśmiechów :) No i oczywiście zdrowiutkiej Córy i szybkiego porodu bez stresów :)

Milcia lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już się sama gubię czy kobieta w ciąży to w ogóle powinna mieć jakieś specjalne traktowanie, czy w zasadzie powinna zapierdzielać jak zwykle z przerwą na poród. W końcu chyba nie bez powodu są te wszystkie przywileje dla kobiet w ciąży, chyba nie jest to kogoś "widzimisie". Ale jak by się coś stało to wtedy byłaby moja wina...

Milcia wszystkiego najlepszego!!! Ja moją 30tkę mocno okropiłam ;) Ty sobie odbijesz później. Piękny wiek, nie ma co!

Milcia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zmiana kodu "trójka" z przodu :D Wszystkiego najpiekniejszego :)

Lola powiedz swojej tesciowej że Ty juz się napracowałaś, teraz czas na Nią :P
    "Teściowa" taki tytuł będzie miała książka któą napiszę odsiadując dożywotni wyrok za morderstwo z premedytacją.... w zasadzie już jeden wyrok mam.. bycie synową mojej tesciowej to jak dozywocie :P

Lola83, Furia, Marimiko, Milcia, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, 100 lat!!!

Dziewczyny, mysle ze po najbliższej wizycie w czwartek lekarz bedzie chciał odstawić mi dupka. Jak to sie odbywa? Bo chyba nie przestaje sie z dnia na dzien brac? Jakoś stopniowo? A moze któraś z Was zamieniała dupka na luteine? O takim rozwiązaniu tez cos wspominał... Jak wtedy sie to robi?
    Bierzecie jakies probiotyki albo inne wspomagaczy ginekologiczne? Wiecie jakiś mucovsgin? Ja mam profilaktycznie co 2-3 dni brac invag, co jeszcze jest godne polecenia? Używam tez żelu prrovag bo mam strasznie wrażliwe okolice intymne w ciazy. A jaki zel do higieny intymnej? Bo ja tych typowo ciążowych jakoś nie lubię. Wyprobowalam m.in lacibios femina pregna i polecany na Srokao Dzidzius... I wróciłam do lactacydu. Polecicie cos?

Qrczak, ja sie czuje po euthyroxie bardzo dobrze, nie miałam żadnych skutków ubocznych brania... Tylko ciale sie zastanawiam skąd takie różnice w sposobie leczenia. Przy identycznych wynikach ja dostałam dawkę 3x większa. A pisałam juz wcześniej ze mi sie te wszystkie leki nie podobają, ze wolałabym nie brac w ogóle. I badania inne dostałam. Usg tarczycy nie kazali robić bo niby teraz nie bedzie miarodajne. Najpierw kazali mi zrobic pakiet przeciwciał tarczycowych ( na szczęście ujemne wyszły) i ft4 co 3 tyg, tsh co 6 tyg. A byłam u dwóch lekarzy Endo i Endo- Gin - powiedzieli to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:28

Milcia lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia 100 lat:)))

Milcia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe nie wiem jak z dupkiem ale luteinę ja odstawiłam z dnia na dzień.

Probiotyków nie biorę ale zastanawiam się czy nie zacząć ale to zapytam lekarza.

Lithe wrzucałaś kiedyś taką podkładkę do wanienki, gdzie można ją nabyć? Bo ona była płaska i myślę że mogłaby nam się przydać bo te profilowane to chyba już dla starszaka

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wszystkiego najlepszego :)

Lithe ja używam facelle sensitive z llidlalidla i jestem z niego zadowolona.

Milcia lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Lithe ja używam facelle sensitive z llidlalidla i jestem z niego zadowolona.

I ja :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ