WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, ale polozna nam na SR pokazywała jak można bez problemu podwinąć i faktycznie nie jest to ciężkie więc bez problemu damy sobie radę z pampersami :D

julianna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna wycięcie na pępek naprawde jest zbędne, mniej kombinowania z podwinieciem pampersa:)

julianna lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamieszczam mój brzuszek trojaczkowy na koniec 29 TC. :)
    Z dnia na dzień jest coraz większy i coraz ciężej poruszać się.

http://wrzucaj.net/images/2014/10/10/28TC6DP.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:01

aniar, Lola83, Furia, Milcia, eforts, Ita, kittykate, julianna, Paula84, Kawa, Marimiko, kanapa, Martynika, Niespodzianek:), HANA, przyszłamama, Bogusiar80, Bursztynka lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza śliczny taki okrąglutki :D Gdzie ty tam trójkę mieścisz :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nagrywania ruchów to u mnie to samo - jak włączam kamerkę to nagle przestają, już kilka razy próbowałam.
    Na ostatniej wizycie też chciałam zdjęcia buziolków to mnie lekarka wyśmiala - ledwo dają się pomierzyć, a co dopiero dać zrobić sobie fotkę portretową.
    Gdzie się mieszczą - sama nie wiem :). Kopniaki, bąbelki i inne wygibasy czuję wszędzie.
    Powoli zaczynam zdawać sobie sprawę, że już naprawdę niedługo przyjdą na świat nasze kochane trzy skarby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:25

46aa9802c2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza naprawdę masz mały brzuch jak na taką brygadę :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Potrzebuję namiary na materacyk do łóżeczka. Co kupiłyście/zamierzacie kupić i gdzie? U mnie wymiar 120x60. Z góry dziękuję za pomoc :)

w sklepie stacjonarnym lateks - gryka

Zuza ja mam z 1 taki sam brzuch :P

Ania a jaki masz monitor oddechu?? Ja mam angel care więc jak coś to służę pomocą z nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:51

• aniar Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga właśnie angel care mam! Czy podkładałaś coś pod niego, żeby na szczebelkach nie leżał w łóżeczku? Czy bez tego też działa bez zarzutu? Jak z jego awaryjnością? Miałaś fałszywe alarmy, albo co gorsza nie zadziałał jak powinien?

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Kittykate jak dobrze pamietam to Ty tez zamawialas paczke z Apteki Gemini. Dzis wyslali do mnie,wiec bedzie pewnie w poniedzialek :).A dzis czekam na info z In Postu,bo powinien dotrzec do mnie termometr.Zamowilam Microlife n105 czy jakos tak.Ma bardzo dobre opinie co do dokladnosci pomiarow temperatury.

Tak ja:) tez dostalam dzis powiadomienie ze wyslali no coz mi na czasie nie zalezalo ale moja siostra u ktorej wlasnie jestem zamowila razem ze mna ten plyn do kapieli Oilatum baby i mialam go jej przywiezc w pn juz mnie nie ratuje myslalam ze sie wyrobia do pt

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza3 brzuszek zgrabniutki jak na 3 bobasków, musisz mieć niezłe harce w brzuchu jak 3 zacznie sie ruszać, heh to musi być niesamowite ;D

zuza_3 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - piękny brzusio! w ogóle nie widać, żeby tam trójka się ukrywała!

Milcia - Ty chudzino! kiedy ja ważyłam 62 kg...ehh

przyszłamama - ja próbowałam wielorotnie nagrać brzusio, nie udało mi się ani razu...maluchy chyba wiedzą co nam chodzi po głowie i się buntują :)

Muszę na początek się pożalić, że od 3 dni śpię masakrycznie. Jeśli można to nazwać w ogóle spaniem...Zasypiam o 3-4...i wstaje po 5-8 razy do wc...jak mi niewygodnie, to mi za gorąco, to mnie coś zaswędzi, to mi się chce siku, to robię się głodna i znów mi niewygodnie...i tak all the time. Jeśli ktoś ma jakiś cudowny sposób na dobry sen to podzielić się proszę tą informacją ze mną :)

Byłam wczoraj na warsztatach "świadoma mama" - całkiem fajne były :) a dziś byłam na warsztatach w miejscu gdzie chodziłam na ćwiczenia ruchowe - była tematyka naturalnych metod łagodzenia bólu podczas porodu. Bardzo fajne zajęcia i polecam tematykę do ogarnięcia :)A jutro planuję się tam wybrać na warsztaty z masażu Shantala :D jak wstanę oczywiście:)

Dziś zaczęłam moje zmagania z maszyną do szycia - jakby ktoś miał ochotę, albo się nudził to zapraszam do poczytania na mojego nowo zaczętego bloga :) Adres w stopce;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i witam z 32 tygodniu :) od 12 minut :D

Ita, HANA, zuza_3 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zle spie ostatnio nawet na siku moze bym nie wstawala ale budzi mnie zatkany nos kazdej nocy:( krople malo pomagaja a jak juz oprozniam co min (zwykle kolo 4) nos to robie sie szybko glodna i juz trzeba wstawac...chyba przymiezamy sie do zarywanych nocek i krotkiego spania ;)

maria.sm
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Aga właśnie angel care mam! Czy podkładałaś coś pod niego, żeby na szczebelkach nie leżał w łóżeczku? Czy bez tego też działa bez zarzutu? Jak z jego awaryjnością? Miałaś fałszywe alarmy

Kładłam na szczebelkach, nic pod te płytki nie podkładałam, działał bez zarzutu.
    Pikał mi 2 razy, ale wtedy córa rzeczywiście "zapomniała", że ma oddychać, bo siedziałam wtedy przy łóżeczku i widziałam co i jak. Dopiero jak mała szturchnęłam to zaczęła oddychać. Dla mnie to super urządzenie. Dzięki niemu spałam spokojnie.

aniar lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się stresować uciekającym czasem. NAgle przyśpieszył! My do tego chyba kupimy mieszkanie, więc w ogóle nie wiem jak to ogarnę: wyprawka dla małego i remont w 2 miesiące. Zwłaszcza jak jedna z Was napisała - Listopadówki się rozpakowują - czyli nam też mogą się te terminy poprzesuwać. Muszę wyluzować. Dobra organizacja to podstawa. Ale chyba z nerwów tak mnie boli kręgosłup, że nawet w nocy się budzę. Kurcze, chyba zaczynam panikować. Też tak macie? Tłumaczę sobie, że to nie są przygotowania jak do ślubu - jedna impreza i już. Tutaj od porodu dopiero się zaczyna całą droga, wtedy mogę coś dokupić, poprzestawiać, dostosować się do małego. Zaczynam jęczeć...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza brzuszek prześliczny :)
    Ja też źle sypiam, siku, coś boli, gorąco itd.. masakra:( więc jak dla mnie czas może przyspieszyć i może już być koniec listopada:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Zaczynam się stresować uciekającym czasem. NAgle przyśpieszył! My do tego chyba kupimy mieszkanie, więc w ogóle nie wiem jak to ogarnę: wyprawka dla małego i remont w 2 miesiące. Zwłaszcza jak jedna z Was napisała - Listopadówki się rozpakowują - czyli nam też mogą się te terminy poprzesuwać. Muszę wyluzować. Dobra organizacja to podstawa. Ale chyba z nerwów tak mnie boli kręgosłup, że nawet w nocy się budzę. Kurcze, chyba zaczynam panikować. Też tak macie? Tłumaczę sobie, że to nie są przygotowania jak do ślubu - jedna impreza i już. Tutaj od porodu dopiero się zaczyna całą droga, wtedy mogę coś dokupić, poprzestawiać, dostosować się do małego. Zaczynam jęczeć...

zokeia wiem, że my tu się szykujemy jak sorki za morze, ale ostatecznie jedyne co potrzebne maluszkowi to cycuś, dużo ciepła i miłości. Reszta się ułoży nawet jak byś miała jakimś cudem nie być gotowa na 100% :)Kiedys nie było tego wszystkiego, dzieci się rodziły i rosły!

Ja akurat nie panikuję. Ostatnio mój dyskomfort związany jest ze złym samopoczuciem i coraz cięższym oddychaniem :( I taka się czuję zmęczona, muszę zebrać dupsko z kanapy!

zokeia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    Dziewczyny zamieszczam mój brzuszek trojaczkowy na koniec 29 TC. :)
    Z dnia na dzień jest coraz większy i coraz ciężej poruszać się.

http://wrzucaj.net/images/2014/10/10/28TC6DP.jpg

To musi być mega dziwne mieć w brzuchu 3 istotki normalnie po porodzie zmienia się życie, a z trójką to prawdziwa rewolucja! Ale potem będą Cię we 3 uwielbiać i kochać. Cudnie :)

HANA, zuza_3, przyszłamama lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Lola, zgadzam się w 100%. Dlatego nie wiem skąd ta nagła panika. Może boję się zmiany w życiu? Ale przecież nie mogę się jej też doczekać! No po prostu wzrasta we mnie napięcie i jeszcze nie potrafię powiedzieć co jest tego przyczyną. Hormony ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia my też kupujemy mieszkanie. Mało tego, to deweloperka i klucze dostaniemy dopiero pod koniec grudnia/ początek stycznia. Póki co wynajmujemy małą klitkę i nie wiem jak tu się pomieścimy we 3, ale musimy dać radę :) ...poza tym mój mąż od dzisiaj zaczął szkołę, w tyg pracuje do późna, a ja nie będę miała nikogo do pomocy. Mało tego, jak dostaniemy klucze to na głowie musimy stanąć, żeby przeprowadzić się do konca stycznia/luty, żeby nie płacić za wynajem. A z kasą bieda :( też się denerwuję, jak sobie poradzimy, jak ja dam sobie sama z maluchem radę... a jeszcze maluszkowe zakupy - my totalnie nic, a nic jeszcze nie mamy.

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ