WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna w ciagu godziny mialam dwa, niby nic ale jak do tej pory nie bylo ich wcale bo bylam na nospie i luteinie od 22 tygodnia, luteiny nie biore jakies dwa tyg no i nospy tez, ale chyba dzisiaj sobie wezme jedna nospe.. bo te skurcze i do tego ten ból, wcale nie ustepuje, jest taki sam.

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluseczka w 28tc+2d ważyła 1500 :) wizyta w najbliższy wtorek- zobaczymy ile przybrała...

Aga, a gruby zimowy kombinezon nie będzie wystarczający? Dziecko jeszcze jest też przykryte ochroną z wózka i będzie kocyk ciepły. Ale jak nie to mam już upatrzone tanie śpiworki :)

W sprawie leżaczków będę musiała zrobić sobie wycieczkę żeby w sklepie je dokładnie obejrzeć i pomacać :) Dzięki za sugestie!

Lola83 lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama ja mam takie bóle spojenia ze ciężko mi wstać, chodzić, przekręcić się z boku na bok. Ból się nasila przy odpoczynku i w nocy, idzie go rozchodzic.

Nospy jeszcze w ciąży nie wzięłam nawet nie mam jej w domu. Od dwóch dni biorę luteine ale to na skurcze i twardnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 22:34

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki.
    Mam nadzieje, ze jestescie wyspane. Ja po dwoch nie przespanych nocach padam na ryj .
    A Karolaa na fejsie wczoraj napisala, ze maly wrocilpod CEAP czy jak to sie tam zwie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko za oknem. Życzę wszystkim tak ładnej pogody jaka była wczoraj w warszawie.
    Zaraz zaczynam się zbierać na spotkanie edukacyjne z położną - dziś mamy omawiać plan porodu :D (To już?!)

Chciałam też kupić farbę jakąś do ścian bo dostaję szału patrząc na różne ślady i zacieki. Hmmm... ciekawe jak ją przydzwigam...

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Kochane u mnie też ładna pogoda.
    Mąż mi dzisiaj obiecał kupić komodę i przewijak dla Kondzia:-) Ciekawe czy spełni obietnice.

Piszecie o śpiworkach do wózka....kurcze ja planowałam kombinezon i gruby kocyk. Muszę obczaić te śpiworki wózkowe.

Zaczynam z zakupami na ostro jak mąż premie dostanie na konto:-)

HANA lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam ze slonecznego Krakowa - dzis bez mgly jak wczoraj ;)
    mielismy wczoraj temperatute 26 C normalnie upał !!!! zalozylam cieniutkie rajstopki to nie moglam wytrzymac!
    dzis zapowiada sie powtorka z rozrywki! cala noc mielismy z moim balkon otwarty tak bylo cieplo w nocy!
    pogoda zwariowala !
    ja rezygnuje ze spiworka do wozka, mam kombinezon i zamierzam uzywac rozlozonego rozka jako kolderki a dodatkowo przeciez w gondoli jest ochrona :) mysle ze to w zupelnosci wystarczy.

Milego dnia dla wszystkich :)

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek po sobie :) Mama go ostatnio wyciągnęła i jest w bardzo dobrym stanie, a wczoraj jeszcze kupiła kombinezon dla małej.

Daisy, eforts, julianna lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek, cztery kombinezony, kocyków trzy już, ludzie znoszą :D I tak problem mi się rozwiązał :D

Kitykate ja mam kombinezon do fotelika maxi cosi, ale strasznie wielki, wiec chyba za ok dopiero go bede uzywala, zobaczymy ;)

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) . My po wczorajszej wizycie.Wyniki krwi mam trochę niższe niż normy mała anemia i mam zapisane Tardyferon Fol. i cos w moczu wyszło i mam brać Furaginum Teva.Szyjka,wody,łożysko wszystko ok. Maluszek ma wszystko sprawdzone i jest ok. Waży 2,181 i na 99 % chłopiec :),ułożony główkowo.W weekend zaczynamy zamawiać (kocyki,łóżeczko,pieluszki,itd.) :D
    Zostało do porodu 54 dni, jak ten czas szybko zleciał :)

Lola83, HANA, Ita, Marimiko, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Paulina 2 kilo! 54 dni! To już naprawdę blisko! Szok szok!

Ja nie wiem gdzie ta ładna pogoda, o które trąbią w telewizji. W Toruniu ch** d** i kamieni kupa:P:P W nocy padał deszcz, a dzisiaj szaro-buro i pochmurnie. Może w dzień się rozjaśni. Muszę czuwać, bo wystawiłam wózek na balkon żeby się wywietrzył, no jak mi się zamoczy to skoczę z tego balkonu :P :P

Nie wiem czy pisałam tu, ale kupiliśmy w końcu Maxi Cosi Elea, w której się ostatecznie zakochałam. Pani w sklepie domówiła do spacerówki intense red gondolę od Maxi Cosi Mura raspberry red (bo generalnie do tych wózków pasują te same gondole)i wszystko zakupiliśmy w promocyjnej cenie 1700 zł :D Cieszę się, że wózek mam z głowy, bo to był najtrudniejszy punkt programu. I cieszę się, że czerwony, bo jest śliczny.

Miłego dnia Ciężarówki :)

Paulina85, HANA, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola gratuluje zakupu tez mam czerwony i tez mega mi sie ten kolor podoba :D:D:D

Paulina85 ja tez bralam to zelazo, i beznadziejnie sie po nim czulam, nie moglam sie wyproznic mimo ze nigdy i w ciazy tez nie mialam z zaparciami problemu, dlatego tez bolal mnie brzuch, byl taki ciezki jakbym polknela 100 kg kamieni :/ straszne to bylo ciezko mi bylo i w koncu odstawilam i problem zniknal... znow czuje sie super !!!
    Wizyte mam za 11 dni powiem o tym lekarzowi bo nie zamierzam sie meczyc :/

W moczu tez wyszly mi bakterie znow:/ Patii poleca zurawine i herbatki/napary zurawinowe no i urafuraginum tez pewnie zakupie eh zawsze cos ;)

kurcze 2 kg super !!! to juz tak blisko!!! aaa!!!!! :) dziewczyny TEN dzien zbliza sie juz wielkimi krokami!!!! :)

Paulina85 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar pakować maluszka w kombinezon + śpiwór. Ten śpiworek jest taki milusi i ciepły - dziecko ma ciepło w nóżki, ale i też pod pleckami. Tej osłonki na gondolę nigdy nie używałam, bo ona nic nie dawała wg mnie, a zamieszania przy niej więcej niż to warte. Kocyk to pewnie pójdzie w ruch bliżej wiosny na spacery. To też zależy kto przy jakiej pogodzie chce wychodzić na spacery. Bo np. jeśli ktoś chce wychodzić dopiero bliżej wiosny to kocyk jak najbardziej ok. Ale przy mrozach to już wg mnie inna bajka. Ale to moje zdanie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za pięć dni. To będzie 32+5, wiec liczę, ze mała tez będzie miała ok 2 kg. Dzisiaj cotygodniowe ważenie od rana było i od zeszłego tygodnia nie przytyłam. Waga 62 kg i 8 kg do przodu.

HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola czerwone wózki są ok - też mam :D

Lola83 lubi tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam powiedzieć ze sie listopadówki już rozpakowują, a to wiecie co oznacza? :D Kurcze a niedawno wątek zakładałyśmy :D

Lola my kupiliśmy też mure 3w1 :) ale kolor czarny :D

Milcia szczupak :D

Lola83, Marimiko, zokeia lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dziewczyny, jak z rozmiarami tych staników z Pepco? Jestem aktualnie leżąca i będę musiała kogoś wysłać, a przydałby mi się taki sportowy. Noszę rozm S, ale mój biust do małych nie należy... jak z tymi rozmiarami?

S/m i l/xl kup sobie te mniejsze. Ja ten cienki mam mniejszy grubszy większy, trochę bez tołku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Nie wiem czy pisałam tu, ale kupiliśmy w końcu Maxi Cosi Elea, w której się ostatecznie zakochałam. Pani w sklepie domówiła do spacerówki intense red gondolę od Maxi Cosi Mura raspberry red (bo generalnie do tych wózków pasują te same gondole)i wszystko zakupiliśmy w promocyjnej cenie 1700 zł :D Cieszę się, że wózek mam z głowy, bo to był najtrudniejszy punkt programu. I cieszę się, że czerwony, bo jest śliczny.

Miłego dnia Ciężarówki :)

Właśnie wpadł mi w oko ten wózek :D powiedz mi gdzie znalazłaś w takiej cenie?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pepco mam ten grubszy l/xl, bo ten mniejszy wydawał mi się za mały. A jakoś super obdarzona biustem nie jestem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA toż po Tobie w ogóle nie widać, żebyś była w 8 miesiącu ciąży :)Garderoby nawet za bardzo pewnie nie musiałaś zmieniać :)

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ