WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie może dodatkowo śpiworki do wózka czy kombinezonik zimowy wystarczy?
    Jeśli chodzi o usg to dobrze jest wykonywać to badanie na jednym sprzęcie u jednego lekarza żeby nie wychodziły takie niepokojące rozbieżności- a tak przynajmniej widać czy dziecko prawidłowo rośnie i zwiększa swoją wagę :)

Mój mąż ostatnio z pracy od znajomej przywiózł ogromną torbę ciuszków dla małej... właśnie jedna partia się wyprała, zaraz będę zapychała pralkę drugą partią. Potem i tak jeszcze raz będę musiała wszystko wyprać w proszku dla dziecia :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Eforts dziękuję, uspokoiłaś mnie :)
    Kanapa jak dostaniesz paczkę to daj znać jak jakościowo wyglądają produkty od tego allegrowicza, bo ceny ma fajne, a ja jeszcze nic - zupełnie nic - nie mam :)
    Jutro pewnie już w domku będę miała :) w dobrej cenie ma prześcieradła na przewijak i materacyk, no i sam przewijak :)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kombinezony. Spiworki zimowe kupie sobie na kolejna zime:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ja w gemini zamawiałam w sobotę a wczoraj dostałam już paczkę :) więc wyszły 3 dni robocze. Może tak zarzuciłyśmy ich zamówieniami, że nie wyrabiają ;) musze ich pochwalić za pakowanie- wszystko super zawinięte także żadne opakowanie nie pogniecione ani nie zniszczone :)
    Kate, mam zamiar kupić ten sam fotelik w tym samym kolorze :) nie obrazisz się?
    Ja ostatnio wydałam majątek na zakupy... na aptekę ok 400zł, pościel ponad 300zł i jeszcze wczoraj przewijak i jakieś pierdoły prawie 200zł... a jeszcze gdzie fotelik, baza? Na szczęście dla małej już prawie wszystko mam, tylko kilka pieluch muszę dokupić i pampersy :)
    Jeśli szukacie dobrego sprzedawcy na all to mogę polecić tego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297
    wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dziś dostałam sms-a, że paczka została nadana!!

No cos Ty :) uwazam ze ten kolor i wzor jest mega ladny i fajnie wyglada z wozkiem :) takze smialo! niech naszym Maluszkom sluzy! :)

kanapa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich :) trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji ;) z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami :P

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężaróweczki, troche mnie nie bylo, rzeczywiscie trudno nadążyć z Wami :P Kupilam dzisiaj w Rossmanie pieluchy babydream fun&fit 66szt za 22zł jakoś, zna ktos tę firmę? jestem ciekawa czy są dobre no i czy z ceną się opłacało. Słyszałam od kuzynki, że są w porządku, ale ona kupowała je dla starszego dziecka, a ja wziełam dwójeczki.

Co do piżam, też kupiłam dwie koszule rozpinane po bokach, choc nie przekonuja mnie własnie guziki, bo troche z nimi jak wiadomo partolenia jest. Przeraża mnie to "wietrzenie krocza". :P

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:29

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich :) trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji ;) z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami :P

Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!! :D
    i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila :)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj wklejam linka do ich sklepu on-line :)

http://www.sklep-tosia.pl/

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!! :D
    i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila :)
    Fajne mają ceny na te foteliki, patrzyłam w smyku bo mają promocję ale i tak tam za ten fotelik trzeba zapłacić 483zł...

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek w rozsądnej cenie, z którego może korzystać noworodek?

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    A możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek w rozsądnej cenie, z którego może korzystać noworodek?

Kanapa w smyku online chyba nawet nie ma tego wzoru ktory Ty chcesz kupic tez patrzylam, tu z przesylka 470 zl zaplacilam :)

co do lezaczkow moja siostra ma ten:
    http://opensklep.pl/p/16/2726/fisher-price-bujaczek-cudowna-planeta-t4145-lezaczki.html?gclid=COOM_tr2n8ECFY_MtAodmicA2g

chwali go sobie bardzo, mala lubi w nim sie bujac ale ona go dostala (drogi jest jednak), ja tez nie kupuje bo w koncu od czego sa babcie, dziadkowie i ciocie wujki etc?? jak kupie wszystko to co inni beda kupowac ? ;) pomysl o tym chyba ze ktos ma Ci kupic to spoko ten polecam :)

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, to prawda- w smyku on-line nie ma tego koloru :)

Co do bujaczka i innych to muszę przygotować listę życzeń ;) bo chciałabym też flexi bath z uwagi na małą łazienkę (w ogóle- małe mieszkanie ;) ), jakąś fajną karuzelkę do łóżeczka z projektorem, itd... ;)

kittykate lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś od Karoli dawno nie było wieści o Marcelim. Mam nadzieję że nadal szybciutko rośnie.

relgh371rphwpz6l.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś miałam wizytę i moja córa wyprzedza termin OM o półtora tyg brzuszek ma duży i długą kość udową szacowana waga małej to 1690g
    ale to wszystko bardzo indywidualne
    -
    a co do różnic wymiarowych to słyszałam że tak do 2 tyg między sobą to jeszcze nie powinno niepokoić

julianna, Marimiko, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała w 30.2 tc ważyła 1500 i lekarz mówił, że jest ok.

Też polecam sklep Tosia. Wklejałam wcześniej ich link. Kupowaliśmy tam wszystko: wózek, fotelik i bazę. Wyszło sporo taniej niż w innym sklepie. Radzę obejrzeć ich aukcje na Allegro, tam czasem mają fajne promocje.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
    a do lekarza dopiero w poniedzialek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:19

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• szurabura Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak z rozmiarami tych staników z Pepco? Jestem aktualnie leżąca i będę musiała kogoś wysłać, a przydałby mi się taki sportowy. Noszę rozm S, ale mój biust do małych nie należy... jak z tymi rozmiarami?

• julianna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama wrote:
    boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
    a do lekarza dopiero w poniedzialek...
    a masz skurcze dodatkowo, jak nie ..to chyba nic złego, może maluch uciska

przyszłamama lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola mój łobuz dokładnie tak jak Ty 29+4 ważył 1500, więc waga jak najbardziej możliwa :)

Kanapa mam śpiwór po córce, więc nie kupuję. Ale uważam, że to potrzebna rzecz na zimę dla malucha. Szczególnie właśnie takiego małego.
    A leżaki polecam bright starts https://www.google.pl/search?q=bright+starts&client=firefox-a&hs=nEf&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Gdg2VKjJAaPXyQPM0ICICQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=633

+ fp np. huśtawki, ale to już większa kasa, coś ok 400 zł wzwyż

kanapa, Lola83, HANA lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie karola sie nie odzywala mam nadzieje ze u nich wszystko w porzadku... <3

Kate

np55zzc.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ