X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie może dodatkowo śpiworki do wózka czy kombinezonik zimowy wystarczy?
    Jeśli chodzi o usg to dobrze jest wykonywać to badanie na jednym sprzęcie u jednego lekarza żeby nie wychodziły takie niepokojące rozbieżności- a tak przynajmniej widać czy dziecko prawidłowo rośnie i zwiększa swoją wagę :)

Mój mąż ostatnio z pracy od znajomej przywiózł ogromną torbę ciuszków dla małej... właśnie jedna partia się wyprała, zaraz będę zapychała pralkę drugą partią. Potem i tak jeszcze raz będę musiała wszystko wyprać w proszku dla dziecia :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Eforts dziękuję, uspokoiłaś mnie :)
    Kanapa jak dostaniesz paczkę to daj znać jak jakościowo wyglądają produkty od tego allegrowicza, bo ceny ma fajne, a ja jeszcze nic - zupełnie nic - nie mam :)
    Jutro pewnie już w domku będę miała :) w dobrej cenie ma prześcieradła na przewijak i materacyk, no i sam przewijak :)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kombinezony. Spiworki zimowe kupie sobie na kolejna zime:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ja w gemini zamawiałam w sobotę a wczoraj dostałam już paczkę :) więc wyszły 3 dni robocze. Może tak zarzuciłyśmy ich zamówieniami, że nie wyrabiają ;) musze ich pochwalić za pakowanie- wszystko super zawinięte także żadne opakowanie nie pogniecione ani nie zniszczone :)
    Kate, mam zamiar kupić ten sam fotelik w tym samym kolorze :) nie obrazisz się?
    Ja ostatnio wydałam majątek na zakupy... na aptekę ok 400zł, pościel ponad 300zł i jeszcze wczoraj przewijak i jakieś pierdoły prawie 200zł... a jeszcze gdzie fotelik, baza? Na szczęście dla małej już prawie wszystko mam, tylko kilka pieluch muszę dokupić i pampersy :)
    Jeśli szukacie dobrego sprzedawcy na all to mogę polecić tego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297
    wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dziś dostałam sms-a, że paczka została nadana!!

No cos Ty :) uwazam ze ten kolor i wzor jest mega ladny i fajnie wyglada z wozkiem :) takze smialo! niech naszym Maluszkom sluzy! :)

kanapa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich :) trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji ;) z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami :P

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężaróweczki, troche mnie nie bylo, rzeczywiscie trudno nadążyć z Wami :P Kupilam dzisiaj w Rossmanie pieluchy babydream fun&fit 66szt za 22zł jakoś, zna ktos tę firmę? jestem ciekawa czy są dobre no i czy z ceną się opłacało. Słyszałam od kuzynki, że są w porządku, ale ona kupowała je dla starszego dziecka, a ja wziełam dwójeczki.

Co do piżam, też kupiłam dwie koszule rozpinane po bokach, choc nie przekonuja mnie własnie guziki, bo troche z nimi jak wiadomo partolenia jest. Przeraża mnie to "wietrzenie krocza". :P

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:29

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich :) trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji ;) z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami :P

Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!! :D
    i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila :)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj wklejam linka do ich sklepu on-line :)

http://www.sklep-tosia.pl/

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!! :D
    i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila :)
    Fajne mają ceny na te foteliki, patrzyłam w smyku bo mają promocję ale i tak tam za ten fotelik trzeba zapłacić 483zł...

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek w rozsądnej cenie, z którego może korzystać noworodek?

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    A możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek w rozsądnej cenie, z którego może korzystać noworodek?

Kanapa w smyku online chyba nawet nie ma tego wzoru ktory Ty chcesz kupic tez patrzylam, tu z przesylka 470 zl zaplacilam :)

co do lezaczkow moja siostra ma ten:
    http://opensklep.pl/p/16/2726/fisher-price-bujaczek-cudowna-planeta-t4145-lezaczki.html?gclid=COOM_tr2n8ECFY_MtAodmicA2g

chwali go sobie bardzo, mala lubi w nim sie bujac ale ona go dostala (drogi jest jednak), ja tez nie kupuje bo w koncu od czego sa babcie, dziadkowie i ciocie wujki etc?? jak kupie wszystko to co inni beda kupowac ? ;) pomysl o tym chyba ze ktos ma Ci kupic to spoko ten polecam :)

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, to prawda- w smyku on-line nie ma tego koloru :)

Co do bujaczka i innych to muszę przygotować listę życzeń ;) bo chciałabym też flexi bath z uwagi na małą łazienkę (w ogóle- małe mieszkanie ;) ), jakąś fajną karuzelkę do łóżeczka z projektorem, itd... ;)

kittykate lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś od Karoli dawno nie było wieści o Marcelim. Mam nadzieję że nadal szybciutko rośnie.

relgh371rphwpz6l.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś miałam wizytę i moja córa wyprzedza termin OM o półtora tyg brzuszek ma duży i długą kość udową szacowana waga małej to 1690g
    ale to wszystko bardzo indywidualne
    -
    a co do różnic wymiarowych to słyszałam że tak do 2 tyg między sobą to jeszcze nie powinno niepokoić

julianna, Marimiko, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała w 30.2 tc ważyła 1500 i lekarz mówił, że jest ok.

Też polecam sklep Tosia. Wklejałam wcześniej ich link. Kupowaliśmy tam wszystko: wózek, fotelik i bazę. Wyszło sporo taniej niż w innym sklepie. Radzę obejrzeć ich aukcje na Allegro, tam czasem mają fajne promocje.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
    a do lekarza dopiero w poniedzialek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:19

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• szurabura Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak z rozmiarami tych staników z Pepco? Jestem aktualnie leżąca i będę musiała kogoś wysłać, a przydałby mi się taki sportowy. Noszę rozm S, ale mój biust do małych nie należy... jak z tymi rozmiarami?

• julianna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama wrote:
    boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
    a do lekarza dopiero w poniedzialek...
    a masz skurcze dodatkowo, jak nie ..to chyba nic złego, może maluch uciska

przyszłamama lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola mój łobuz dokładnie tak jak Ty 29+4 ważył 1500, więc waga jak najbardziej możliwa :)

Kanapa mam śpiwór po córce, więc nie kupuję. Ale uważam, że to potrzebna rzecz na zimę dla malucha. Szczególnie właśnie takiego małego.
    A leżaki polecam bright starts https://www.google.pl/search?q=bright+starts&client=firefox-a&hs=nEf&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Gdg2VKjJAaPXyQPM0ICICQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=633

+ fp np. huśtawki, ale to już większa kasa, coś ok 400 zł wzwyż

kanapa, Lola83, HANA lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie karola sie nie odzywala mam nadzieje ze u nich wszystko w porzadku... <3

Kate

np55zzc.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ