Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, kupujecie może dodatkowo śpiworki do wózka czy kombinezonik zimowy wystarczy?
Jeśli chodzi o usg to dobrze jest wykonywać to badanie na jednym sprzęcie u jednego lekarza żeby nie wychodziły takie niepokojące rozbieżności- a tak przynajmniej widać czy dziecko prawidłowo rośnie i zwiększa swoją wagę
Mój mąż ostatnio z pracy od znajomej przywiózł ogromną torbę ciuszków dla małej... właśnie jedna partia się wyprała, zaraz będę zapychała pralkę drugą partią. Potem i tak jeszcze raz będę musiała wszystko wyprać w proszku dla dziecia -
AsiaCh wrote:Eforts dziękuję, uspokoiłaś mnie
Kanapa jak dostaniesz paczkę to daj znać jak jakościowo wyglądają produkty od tego allegrowicza, bo ceny ma fajne, a ja jeszcze nic - zupełnie nic - nie mamw dobrej cenie ma prześcieradła na przewijak i materacyk, no i sam przewijak
-
kanapa wrote:Ja w gemini zamawiałam w sobotę a wczoraj dostałam już paczkę
więc wyszły 3 dni robocze. Może tak zarzuciłyśmy ich zamówieniami, że nie wyrabiają
musze ich pochwalić za pakowanie- wszystko super zawinięte także żadne opakowanie nie pogniecione ani nie zniszczone
Kate, mam zamiar kupić ten sam fotelik w tym samym kolorzenie obrazisz się?
Ja ostatnio wydałam majątek na zakupy... na aptekę ok 400zł, pościel ponad 300zł i jeszcze wczoraj przewijak i jakieś pierdoły prawie 200zł... a jeszcze gdzie fotelik, baza? Na szczęście dla małej już prawie wszystko mam, tylko kilka pieluch muszę dokupić i pampersy
Jeśli szukacie dobrego sprzedawcy na all to mogę polecić tego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297
wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dziś dostałam sms-a, że paczka została nadana!!
No cos Tyuwazam ze ten kolor i wzor jest mega ladny i fajnie wyglada z wozkiem
takze smialo! niech naszym Maluszkom sluzy!
kanapa lubi tę wiadomość
-
Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich
trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji
z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami
-
Cześć ciężaróweczki, troche mnie nie bylo, rzeczywiscie trudno nadążyć z Wami
Kupilam dzisiaj w Rossmanie pieluchy babydream fun&fit 66szt za 22zł jakoś, zna ktos tę firmę? jestem ciekawa czy są dobre no i czy z ceną się opłacało. Słyszałam od kuzynki, że są w porządku, ale ona kupowała je dla starszego dziecka, a ja wziełam dwójeczki.
Co do piżam, też kupiłam dwie koszule rozpinane po bokach, choc nie przekonuja mnie własnie guziki, bo troche z nimi jak wiadomo partolenia jest. Przeraża mnie to "wietrzenie krocza".
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:29
-
kanapa wrote:Kate, no właśnie mi też się ten najbardziej podoba ze wszystkich
trochę martwi mnie ten biały kolor ale od czego jest pieluszka w razie akcji
z zakupem czekam na listopad bo jak pisałam wyżej trochę już popłynęłam z zakupami
Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!!
i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila
-
kittykate wrote:Polecam Ci sklep Tosia z Warszawy superowy sprzedawca za przesylke za pobraniem placilam tylko 15 zl!!!!
i towar dostalam nast dnia! wysylaja GLSem i od razu dostajesz maila -
kanapa wrote:A możecie polecić jakiś leżaczek/bujaczek w rozsądnej cenie, z którego może korzystać noworodek?
Kanapa w smyku online chyba nawet nie ma tego wzoru ktory Ty chcesz kupic tez patrzylam, tu z przesylka 470 zl zaplacilam
co do lezaczkow moja siostra ma ten:
http://opensklep.pl/p/16/2726/fisher-price-bujaczek-cudowna-planeta-t4145-lezaczki.html?gclid=COOM_tr2n8ECFY_MtAodmicA2g
chwali go sobie bardzo, mala lubi w nim sie bujac ale ona go dostala (drogi jest jednak), ja tez nie kupuje bo w koncu od czego sa babcie, dziadkowie i ciocie wujki etc?? jak kupie wszystko to co inni beda kupowac ?pomysl o tym chyba ze ktos ma Ci kupic to spoko ten polecam
-
Kate, to prawda- w smyku on-line nie ma tego koloru
Co do bujaczka i innych to muszę przygotować listę życzeńbo chciałabym też flexi bath z uwagi na małą łazienkę (w ogóle- małe mieszkanie
), jakąś fajną karuzelkę do łóżeczka z projektorem, itd...
kittykate lubi tę wiadomość
-
ja też dziś miałam wizytę i moja córa wyprzedza termin OM o półtora tyg brzuszek ma duży i długą kość udową szacowana waga małej to 1690g
ale to wszystko bardzo indywidualne
-
a co do różnic wymiarowych to słyszałam że tak do 2 tyg między sobą to jeszcze nie powinno niepokoićjulianna, Marimiko, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Moja Mała w 30.2 tc ważyła 1500 i lekarz mówił, że jest ok.
Też polecam sklep Tosia. Wklejałam wcześniej ich link. Kupowaliśmy tam wszystko: wózek, fotelik i bazę. Wyszło sporo taniej niż w innym sklepie. Radzę obejrzeć ich aukcje na Allegro, tam czasem mają fajne promocje. -
boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
a do lekarza dopiero w poniedzialek...
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:19
-
przyszłamama wrote:boli mnie spojenie łonowe, takie uczucie kłucia, troche to do pleców promieniuje... co o tym myslicie, to normalne? troche sie martwie
a do lekarza dopiero w poniedzialek...
Kalendarz ciąży BellyBestFriendprzyszłamama lubi tę wiadomość
-
Lola mój łobuz dokładnie tak jak Ty 29+4 ważył 1500, więc waga jak najbardziej możliwa
Kanapa mam śpiwór po córce, więc nie kupuję. Ale uważam, że to potrzebna rzecz na zimę dla malucha. Szczególnie właśnie takiego małego.
A leżaki polecam bright starts https://www.google.pl/search?q=bright+starts&client=firefox-a&hs=nEf&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Gdg2VKjJAaPXyQPM0ICICQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=633
+ fp np. huśtawki, ale to już większa kasa, coś ok 400 zł wzwyż
kanapa, Lola83, HANA lubią tę wiadomość