Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry kochane,
ja mam problemy ze snem...czasem jest ok, ale przeważnie potrzebuje 2-3h na zasypianie. A i tak nie kładę się zbyt wcześniej co by nie zasypiać 6-8h...i kładę się koło 23-24 godzinie a zasypiam o 2?3? i wprawdzie z reguły się budzę koło 9-10 ale po nocy z 5 razy wstaje. Ale od dwóch dni mam pełną głowę o wyprawkach, maluchach i problemach itp...to się wyciszyć nie mogę i mam wrażenie że całą noc tylko drzemię a wcale nie śpię. Dodatkowo mi nie wygodnie i gorąco..a na dworzu już trochę zimno i słabo spać przy otwartym oknie..
Dziś rano wstałam z niechęcią jak zombie - ale warto było- przy Lidlu byłam o 7:45 i czekałam na otwarcie i rzuciłam się na maszynę do szyciaZaraz zaczynam obczajanie instrukcji i budowy maszyny
ale się cieszę
kittykate, Lola83 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko to pochwal sie jak juz cos uszyjesz !! super! ja nie mam cierpliwosci do szycia a i chyba tez talentu
i podziwiam babeczki co same sobie lub dla swoich dzieciaczkow potrafią wyczarowac rozne cudenka
Wlasnie przyszedl fotelik maxi cosi, super bardzo sie ciesze wszytsko nowka, sprawne, ladniusi ten wzorek i kolor swietnie sprawdza sie z wozkiem, jako bujak i ocywiscie fotelik
wrzucam fotke, kurcze kompletowanie wyprawki to super sprawa szczegolnie przy pierwszym dziecku taka radocha normalniebanan na twarzy! dla dziecka wszystko sie chce najlepsze
gorzej finansowo ale jak sie rozlozy to wszystko na te 6-7 mies to nie jest tak strasznie !
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c55b0ec6b3fc.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0abc93a9c290.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:14
HANA, Lola83, julianna, Bogusiar80, Paula84, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ita wrote:Julianna, ze stanikami to na spokojnie. Pani brafitterka kazala mi przyjsc jak najbliżej terminu porodu (u mnie połowa listopada) tak żeby jak najlepiej dobrać rozmiar. A i tak podobno kupuje się miseczkę rozmiar większą bo laktacja bardzo pompuje cycki
Koleżanka polecala mi staniki alles mama - tylko najpierw pomierzyc stacjonarnie a jak bedzie znany rozmiar to zamawiac przez net.
mi tam się nic cycki nie napompowały przy karmieniumała wszystko na bieżąco wyciągała.
A staniki alles są chyba najlepszepolecam
Przede wszystkim kobiece, takie normalne, a nie jak dla starszej pani
Ita lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie i dostałam te luteinę dopochwowo ze względu na epizod ze szpitalem. Szyjka jest ok, ale generalnie już mu jestem podpadająca i następna wizyta za 2 tyg
Moje dziecko za to postanowiło wyprzedzić przebieg ciąży i jest już wszystkimi wymiarami w kolejnym tygodniuI co wydaje mi się mało możliwe przez 2 tygodnie urosła prawie 400 g... Czy to w ogóle możliwe, teraz waży 1500 g!! czy on tak kijowo robi te usg, a niby taki świetny specjalista, już sama nie wiem...
Słuchajcie to jest możliwe, sprawdziłam i średni w tym okresie wzrost to około 330 g!! Ja Cię pierdzielęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:14
Piotruś
Helenka
-
maria.sm wrote:to niemozliwe moj chlopczyk w brzuchu 3 tyg temu wazyl 1,5 kg a termin mam na pocz grudnia w 30 tyg dziecko nie moze wazyc tak malo:-/
W takim razie internet i usg się mylą
http://parenting.pl/portal/30-tydzien-ciazy
ja mam termin na 21 grudzień, czyli około 3 tyg po Tobie to chyba właśnie bardzo możliwe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:41
Piotruś
Helenka
-
Ja tez mam stanik z Allesa.Jest bardzo fajny i wygodny.Nosze go juz teraz czasem bo w stare sie nie mieszcze,ale kupie tez sobie takie zwykle bawelniane, bez fiszbin,bo szkoda mi zniszczyc tamten a wiadomo ze czasem wkladki laktacyjne nie daja rady i trzeba bedzie ciagle prac staniki.
Apteka Gemini nadal nie wyslala paczki,nie łudze sie wiec ze paczka dojdzie przed weekendem. -
AsiaCh wrote:dziewczyny a mówią Wam np. jaki obwód ma maluszek jeśli chodzi o główkę, brzuszek i nóżki? bo mój maluch miał ostatnio główkę na 28tc, brzuszek na 29, a nóżki na 27 i trochę się zmartwiłam...
AsiaCh jak nie zapytam to nic nie mówipowinno być na wydruku z usg. W szpitalu dostałam te informacje na wypisie.
Piotruś
Helenka
-
mi powiedzieli, że niby taka różnica jest jeszcze w normie, ale nie chciałabym, żeby maluszek był nieproporcjonalny... za tydzień mam usg w 30tc więc zobaczymy jak sytuacja wygląda i czy nie ma większej różnicy we wzroście poszczególnych części ciała.
-
AsiaCh wrote:mi powiedzieli, że niby taka różnica jest jeszcze w normie, ale nie chciałabym, żeby maluszek był nieproporcjonalny... za tydzień mam usg w 30tc więc zobaczymy jak sytuacja wygląda i czy nie ma większej różnicy we wzroście poszczególnych części ciała.
Asia podobno różnica +/- 2 tygodnie uważana jest za "w normie".Piotruś
Helenka
-
Klif mi tez nie wysłali zamowienia wiec przed weekendem nie ma szans.... terminy realizacji to oni maja kosmiczne... tydzien czasu ! masakra ! najgorsze ze tam plyn do kapieli jeden mialam teraz zawiezc siostrze bo jej sie skonczy lada dzien...
bo mi to tam rybka....
-
kittykate wrote:Klif mi tez nie wysłali zamowienia wiec przed weekendem nie ma szans.... terminy realizacji to oni maja kosmiczne... tydzien czasu ! masakra ! najgorsze ze tam plyn do kapieli jeden mialam teraz zawiezc siostrze bo jej sie skonczy lada dzien...
bo mi to tam rybka....
więc wyszły 3 dni robocze. Może tak zarzuciłyśmy ich zamówieniami, że nie wyrabiają
musze ich pochwalić za pakowanie- wszystko super zawinięte także żadne opakowanie nie pogniecione ani nie zniszczone
Kate, mam zamiar kupić ten sam fotelik w tym samym kolorzenie obrazisz się?
Ja ostatnio wydałam majątek na zakupy... na aptekę ok 400zł, pościel ponad 300zł i jeszcze wczoraj przewijak i jakieś pierdoły prawie 200zł... a jeszcze gdzie fotelik, baza? Na szczęście dla małej już prawie wszystko mam, tylko kilka pieluch muszę dokupić i pampersy
Jeśli szukacie dobrego sprzedawcy na all to mogę polecić tego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297
wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dziś dostałam sms-a, że paczka została nadana!!karola88 lubi tę wiadomość
-
Asia to jest norma takie rozbieznosci ja w ogóle się tym nie przejmuje
w ogóle ostatnio na izbie przyjec lekarka zmierzyla mi dziecko to różnice było po 3 tyg a na drugi dzień mój lekarz zmierzył to różnice były max 2 dni (ale to tylko raz tak wyszło), mój komentarz co on taki równy dzisiaj?a i dzień po dniu było 200 g różnicy także usg jest tylko pogladowe.
i jasne ze może ważyć 1500 g, Lola mój synek po 1000 g przybral 200 g tygodniowo do 1600 a potem po 300 g tygodniowo do 2200Lola83 lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Eforts, ja też sobie chwalę ten stanik z Pepco. Tylko ja mam ten dwuwarstwowy, bo wydawał mi się lepszy i się też zastanawiam, czy nie dokupić jeszcze jednego i do karmienia używać. Super mi się go nosi i jest bardzo wygodny.
Te podwójne fajne są w dzień donoszenia, szczególnie jak juz nie ma miejsca na stanik miedzy piersiami a macicaale ten tanszy jest mniej zabudowany i wydaje mi się ze mną noc do karmienia będzie lepszy
-
eforts wrote:Asia to jest norma takie rozbieznosci ja w ogóle się tym nie przejmuje
w ogóle ostatnio na izbie przyjec lekarka zmierzyla mi dziecko to różnice było po 3 tyg a na drugi dzień mój lekarz zmierzył to różnice były max 2 dni (ale to tylko raz tak wyszło), mój komentarz co on taki równy dzisiaj?a i dzień po dniu było 200 g różnicy także usg jest tylko pogladowe.
i jasne ze może ważyć 1500 g, Lola mój synek po 1000 g przybral 200 g tygodniowo do 1600 a potem po 300 g tygodniowo do 2200
eforts gonimy twojego Kluska, ale będzie ciężkoeforts lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka