X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,

ja mam problemy ze snem...czasem jest ok, ale przeważnie potrzebuje 2-3h na zasypianie. A i tak nie kładę się zbyt wcześniej co by nie zasypiać 6-8h...i kładę się koło 23-24 godzinie a zasypiam o 2?3? i wprawdzie z reguły się budzę koło 9-10 ale po nocy z 5 razy wstaje. Ale od dwóch dni mam pełną głowę o wyprawkach, maluchach i problemach itp...to się wyciszyć nie mogę i mam wrażenie że całą noc tylko drzemię a wcale nie śpię. Dodatkowo mi nie wygodnie i gorąco..a na dworzu już trochę zimno i słabo spać przy otwartym oknie..

Dziś rano wstałam z niechęcią jak zombie - ale warto było- przy Lidlu byłam o 7:45 i czekałam na otwarcie i rzuciłam się na maszynę do szycia :D Zaraz zaczynam obczajanie instrukcji i budowy maszyny :) ale się cieszę ;)

kittykate, Lola83 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko to pochwal sie jak juz cos uszyjesz !! super! ja nie mam cierpliwosci do szycia a i chyba tez talentu ;)
    i podziwiam babeczki co same sobie lub dla swoich dzieciaczkow potrafią wyczarowac rozne cudenka :)

Wlasnie przyszedl fotelik maxi cosi, super bardzo sie ciesze wszytsko nowka, sprawne, ladniusi ten wzorek i kolor swietnie sprawdza sie z wozkiem, jako bujak i ocywiscie fotelik :)

wrzucam fotke, kurcze kompletowanie wyprawki to super sprawa szczegolnie przy pierwszym dziecku taka radocha normalnie :D banan na twarzy! dla dziecka wszystko sie chce najlepsze :) gorzej finansowo ale jak sie rozlozy to wszystko na te 6-7 mies to nie jest tak strasznie !

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c55b0ec6b3fc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0abc93a9c290.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:14

HANA, Lola83, julianna, Bogusiar80, Paula84, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gdzie zakupiłaś taką śliczną tapetę?? :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobaja mi sie te daszkii w tych fotelikach, bo chyba kiedys nie bylo??

Bardzo podobny masz wozek do mojego :) Tylko ja mam chyba wieksze kolka z tylu :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Julianna, ze stanikami to na spokojnie. Pani brafitterka kazala mi przyjsc jak najbliżej terminu porodu (u mnie połowa listopada) tak żeby jak najlepiej dobrać rozmiar. A i tak podobno kupuje się miseczkę rozmiar większą bo laktacja bardzo pompuje cycki :D

Koleżanka polecala mi staniki alles mama - tylko najpierw pomierzyc stacjonarnie a jak bedzie znany rozmiar to zamawiac przez net.

mi tam się nic cycki nie napompowały przy karmieniu :P mała wszystko na bieżąco wyciągała.
    A staniki alles są chyba najlepsze :) polecam :) Przede wszystkim kobiece, takie normalne, a nie jak dla starszej pani :P

Ita lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kate gdzie zakupiłaś taką śliczną tapetę?? :)

Kawa chyba w Leroy :) tak tak zdecydowanie tam :)
    wyszly nam niecale 2 rolki 30 zl za jedna placilam :)

Kawa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie i dostałam te luteinę dopochwowo ze względu na epizod ze szpitalem. Szyjka jest ok, ale generalnie już mu jestem podpadająca i następna wizyta za 2 tyg :/

Moje dziecko za to postanowiło wyprzedzić przebieg ciąży i jest już wszystkimi wymiarami w kolejnym tygodniu :D I co wydaje mi się mało możliwe przez 2 tygodnie urosła prawie 400 g... Czy to w ogóle możliwe, teraz waży 1500 g!! czy on tak kijowo robi te usg, a niby taki świetny specjalista, już sama nie wiem...

Słuchajcie to jest możliwe, sprawdziłam i średni w tym okresie wzrost to około 330 g!! Ja Cię pierdzielę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:14

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niemozliwe moj chlopczyk w brzuchu 3 tyg temu wazyl 1,5 kg a termin mam na pocz grudnia w 30 tyg dziecko nie moze wazyc tak malo:-/

maria.sm
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mówią Wam np. jaki obwód ma maluszek jeśli chodzi o główkę, brzuszek i nóżki? bo mój maluch miał ostatnio główkę na 28tc, brzuszek na 29, a nóżki na 27 i trochę się zmartwiłam...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    to niemozliwe moj chlopczyk w brzuchu 3 tyg temu wazyl 1,5 kg a termin mam na pocz grudnia w 30 tyg dziecko nie moze wazyc tak malo:-/

W takim razie internet i usg się mylą ;)

http://parenting.pl/portal/30-tydzien-ciazy

ja mam termin na 21 grudzień, czyli około 3 tyg po Tobie to chyba właśnie bardzo możliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:41

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam stanik z Allesa.Jest bardzo fajny i wygodny.Nosze go juz teraz czasem bo w stare sie nie mieszcze,ale kupie tez sobie takie zwykle bawelniane, bez fiszbin,bo szkoda mi zniszczyc tamten a wiadomo ze czasem wkladki laktacyjne nie daja rady i trzeba bedzie ciagle prac staniki.
    Apteka Gemini nadal nie wyslala paczki,nie łudze sie wiec ze paczka dojdzie przed weekendem.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    dziewczyny a mówią Wam np. jaki obwód ma maluszek jeśli chodzi o główkę, brzuszek i nóżki? bo mój maluch miał ostatnio główkę na 28tc, brzuszek na 29, a nóżki na 27 i trochę się zmartwiłam...

AsiaCh jak nie zapytam to nic nie mówi :/ powinno być na wydruku z usg. W szpitalu dostałam te informacje na wypisie.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedzieli, że niby taka różnica jest jeszcze w normie, ale nie chciałabym, żeby maluszek był nieproporcjonalny... za tydzień mam usg w 30tc więc zobaczymy jak sytuacja wygląda i czy nie ma większej różnicy we wzroście poszczególnych części ciała.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    mi powiedzieli, że niby taka różnica jest jeszcze w normie, ale nie chciałabym, żeby maluszek był nieproporcjonalny... za tydzień mam usg w 30tc więc zobaczymy jak sytuacja wygląda i czy nie ma większej różnicy we wzroście poszczególnych części ciała.

Asia podobno różnica +/- 2 tygodnie uważana jest za "w normie".

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif mi tez nie wysłali zamowienia wiec przed weekendem nie ma szans.... terminy realizacji to oni maja kosmiczne... tydzien czasu ! masakra ! najgorsze ze tam plyn do kapieli jeden mialam teraz zawiezc siostrze bo jej sie skonczy lada dzien... :( bo mi to tam rybka....

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Klif mi tez nie wysłali zamowienia wiec przed weekendem nie ma szans.... terminy realizacji to oni maja kosmiczne... tydzien czasu ! masakra ! najgorsze ze tam plyn do kapieli jeden mialam teraz zawiezc siostrze bo jej sie skonczy lada dzien... :( bo mi to tam rybka....
    Ja w gemini zamawiałam w sobotę a wczoraj dostałam już paczkę :) więc wyszły 3 dni robocze. Może tak zarzuciłyśmy ich zamówieniami, że nie wyrabiają ;) musze ich pochwalić za pakowanie- wszystko super zawinięte także żadne opakowanie nie pogniecione ani nie zniszczone :)
    Kate, mam zamiar kupić ten sam fotelik w tym samym kolorze :) nie obrazisz się?
    Ja ostatnio wydałam majątek na zakupy... na aptekę ok 400zł, pościel ponad 300zł i jeszcze wczoraj przewijak i jakieś pierdoły prawie 200zł... a jeszcze gdzie fotelik, baza? Na szczęście dla małej już prawie wszystko mam, tylko kilka pieluch muszę dokupić i pampersy :)
    Jeśli szukacie dobrego sprzedawcy na all to mogę polecić tego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297
    wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dziś dostałam sms-a, że paczka została nadana!!

karola88 lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to jest norma takie rozbieznosci ja w ogóle się tym nie przejmuje

w ogóle ostatnio na izbie przyjec lekarka zmierzyla mi dziecko to różnice było po 3 tyg a na drugi dzień mój lekarz zmierzył to różnice były max 2 dni (ale to tylko raz tak wyszło), mój komentarz co on taki równy dzisiaj? :) a i dzień po dniu było 200 g różnicy także usg jest tylko pogladowe.

i jasne ze może ważyć 1500 g, Lola mój synek po 1000 g przybral 200 g tygodniowo do 1600 a potem po 300 g tygodniowo do 2200

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Eforts, ja też sobie chwalę ten stanik z Pepco. Tylko ja mam ten dwuwarstwowy, bo wydawał mi się lepszy i się też zastanawiam, czy nie dokupić jeszcze jednego i do karmienia używać. Super mi się go nosi i jest bardzo wygodny.

Te podwójne fajne są w dzień donoszenia, szczególnie jak juz nie ma miejsca na stanik miedzy piersiami a macica :) ale ten tanszy jest mniej zabudowany i wydaje mi się ze mną noc do karmienia będzie lepszy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts dziękuję, uspokoiłaś mnie :)
    Kanapa jak dostaniesz paczkę to daj znać jak jakościowo wyglądają produkty od tego allegrowicza, bo ceny ma fajne, a ja jeszcze nic - zupełnie nic - nie mam :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Asia to jest norma takie rozbieznosci ja w ogóle się tym nie przejmuje

w ogóle ostatnio na izbie przyjec lekarka zmierzyla mi dziecko to różnice było po 3 tyg a na drugi dzień mój lekarz zmierzył to różnice były max 2 dni (ale to tylko raz tak wyszło), mój komentarz co on taki równy dzisiaj? :) a i dzień po dniu było 200 g różnicy także usg jest tylko pogladowe.

i jasne ze może ważyć 1500 g, Lola mój synek po 1000 g przybral 200 g tygodniowo do 1600 a potem po 300 g tygodniowo do 2200

eforts gonimy twojego Kluska, ale będzie ciężko :P

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ