X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina85 wrote:
    Chusteczki są tylko do dzisiaj w tesco.
    http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/32-oferta-tygodnia/chodziez-ul-ujska-3/swf#/3

Dzięki... mało się sprecyzowałam chodziło mi o pieluszki które mają być od piątku w rossmanie...

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka83 wrote:
    Dzięki... mało się sprecyzowałam chodziło mi o pieluszki które mają być od piątku w rossmanie...

Dostałam gazetkę do domu i pieluszki Pampers Premium Care Newborn(2-5 kg ) 78 szt. za 37,49 zł w necie nie mogę znalezc tej gazetki

iv093e5eshsjbk7b.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina85 wrote:
    Dostałam gazetkę do domu i pieluszki Pampers Premium Care Newborn(2-5 kg ) 78 szt. za 37,49 zł w necie nie mogę znalezc tej gazetki

dzięki:)

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy Active Baby Jumbo Pack różne rozmiary są za 45,99 też są od piątku w promocji

iv093e5eshsjbk7b.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza EasyBase nie wymaga isofixu i montuje sie ja na stale ale pasami nie wklikuje z tylu w takie uchwyty.
    Ta baza jest do samochodow starszych kiedy jeszcze nie bylo obowiazku montowania isofix.

Fotelik mam nowy, nie uzywany. A baze moze uda mi sie od jakichs znajomych lub tu na miejscu zebym mogla ja obejrzec uprzednio. Nie popadajmy w paranoje ze od razu powypadkowa etc. Moja kolezanka nie miala w ogole bazy i zapinala fotelik kazdorazowa w pasy i nie narzekala:) Ja sie jeszcze zastanowie mam co najmniej miesiac .

Tez nie moglam znalezc tej promocji odnosnie pampersow w rossmanie....:(

Co do termometru to moja kolezanka uzywa, moja siostra uzywa i zadna nie narzekala na ten microlife...
    moze mialas jakis wadliwy?

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa smutne wieści odnośnie maluszka, który zmarł. A Twój Marceli walczy :*
    Ja małemu kupowałam kosmetyki nivea i nie był uczulony. Nic się złego nie działo. A przewijak miał na łóżeczku i cały czas tam leżał. Nie ściągałam go i mi się nigdy nie zsunął. Dopiero ściągać zaczęłam jak sam już wstawał.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie bazy gdybym miala ją podpiąć wyłącznie w pasy to byłoby mi szkoda kasiorki, bo isofix sam w sobie kojarzy mi się z stabilnościa fotelika czyli większym bezpieczeństwem, ale może się mylę

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna bazy zapinane w pasy sa rownie bezpieczne, baza jest zablokowana, nic sie nie przesuwa, z przodu tez jest ta stopka, baza jest tak samo stabilna. Do mojego auta da sie zamontowac isofix ale same uchwyty kosztuja 200 zl baza nowa 500 fotelik ok 500 szkoda takiej kasy tym bardziej ze to posluzy tylko do roku.

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, ja teraz rozkminiam czy w ogóle inwestować w bazę, może zostawić bardziej wygimnastykowane zapinanie pasami..

kittykate lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie kupiłyście koszule do karmienia? Kupowałyście w ogóle?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jedną odpinaną po bokach, którą dostałam, planuję kupic jeszcze jakąś, choć osobiście nie lubię koszul...

a do szpitala przed porodem co bierzecie dres, koszule...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po usg.Dziewczynki zdrowe,rosna rowno.Jedna wazy 1188g, a druga 1259g.Serduszka zdrowe i widzielismy ich buzki w 3D.

eforts, kaarolaa, Lola83, julianna, Ita, zokeia, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Na uspokojenie macicy i jej skurczu dostałam luteine i nospe do brania na stałe. Więcej leżenia i odpoczynku. Muszę trochę ograniczyć moją aktywność ruchowa (ćwiczenia). Na szczęście szyjka długa i zamknięta. Z małym wszystko dobrze: waży ok 1750g i jest ułożony już główka do dołu. Następna wizyta za 3 tyg.

eforts, kaarolaa, Lola83, julianna, Ita, HANA, przyszłamama lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif to podobnie Ci się ciąża rozwija :) no i dawaj foteczkę :)

Ja to się chyba ,, cieszę'', że nie mam isofixa bo zapewne bym chciała bazę a to spory wydatek. Ta na pasy mnie nie interesuje, pierwszy raz o niej słyszę ale nie przemawia do mnie, chociaż na pewno spełnia swoją funkcję :)

Marimiko to już kawał ciałka :)

Juliana przed porodem to koszula, zakładając że do szpitala pojedziemy tylko rodzić to i tak nic innego nie przejdzie. Po porodzie ew można coś pomyśleć, ja specjalnie kupilam sobie pizame do karmienia taka fajną ale nie wiem jak to z tym kroczem czy i tak nie będę musiała w koszulkach chodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:35

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosci dziewczyny, dobrze ze wszystko w porzadku!
    ja mam wizyte za 12 dni... tez juz sie nie moge doczekac !

Lola ja koszule dostane od siory i jedna do porodu zwykla zakupie :) tez nie lubie ! do szpitala biore dres, z 2-3 koszulki zwykle i szlarfok z takich grubszych rzeczy, a no i cieplejsze skarpetki, wiadomo zima :)

Kate

np55zzc.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam niestety fotek,mam tylko film z usg.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dokładnie za tydzień. Już się doczekać nie mogę. To będzie 32+5 i usg trzeciego trymestru

Ale im bliżej tym bardziej się stresuje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dzieciaczki już takie duże, ja mam wizytę w ten piątek, nie mogę się już doczekać...

fajna sprawa piżama do karmienia, tylko że po porodzie to raczej nie przejdzie, a w szpitalu trzymaj od 3 do 5 dni więc może się przydać w domu,

HANA lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do tych ktore swoje zamowienia juz otrzymały z apteki gemini, czy oni powiadamiają mailem ze wyslali towar i podaja nr przesylki ?
    mam ciagle w realizacji moje zamowienie, zlozylam je we wtorek do pt chcialabym je otrzymac bo w tym zamowieniu jest 1 produkt dla mojej siostry a akurat jedziemy na weekend do rodzicow,mam nadzieje ze w pt max dostarcza ...

Z gory dzieki za pomoc :)

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dziewczyny jakie kupiłyście koszule do karmienia? Kupowałyście w ogóle?

polecam coś w tym stylu http://allegro.pl/kopertowa-koszula-do-karmienia-100-bawelna-s-m-l-i4676243543.html

na pewno nie z odpinanymi guzikami, bo w nocy przy karmieniu idzie z tym oszaleć i nie ma czasu na zabawę z guzikami.

Lola83, julianna lubią tę wiadomość

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ