Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, tak czytałam dwa razy Twoją wiadomość i dochodzi do mnie, jak człowiek docenia swoje szczęście przy tragedii innych. Twój Marcelek to faktycznie siłacz. Powiem Ci, że po Twoim przypadku wydawało mi się, że takim maleństwom już się po prostu udaje. A jednak nie. Tak mi szkoda tej matki. Aż sama mam łzy w oczach na myśl, co teraz przeżywa. To nie powinno tak być.
-
Hej laseczki! to sobie dzis pospałam
termometr kupuje MICROLIFE NC 100
kąpać tez zamierzamy codziennie by dziecku wyrobic rytuał i oczywiscie by lepiej spalo
tak jak pisza dziewczyny kapanko jedzonko baja i spanie
Karolaa to straszne, ze takie malutkie istoty umieraja, czlowiek wtedy mysli jakie to zycie jest niesprawiedliwe...
nie mysl o tym a bynajmnie staraj sie... modle sie za Was i duchowo wspieram kazdego dnia by Twoj maly Okruszek nabierał sił bo wole walki ma ogromna co juz udowodnil i udowadnia kazdego dnia!
-
nick nieaktualnydziewczyny patrze na te wasze suwaczki, jakie duze dzieciaki nosicie w brzuszkach...moj teraz powienien wazyc z 1 kg mierzyc te 40 cm, a brakuje mu jeszcze sporo do tego i jak nic zajmie mu to jeszcze ze 3 tygodnie...ale walczy i to najwazniejsze, teraz jeszcze czeka nas zabieg na oczka, w poniedzialek dowiem sie czy juz widac jakies zmiany czy jeszcze nie...
-
my też chcemy kąpać codziennie, właśnie ze względu na rytuał dnia maluszka. Kąpiel, jedzonko, przytulaski i spać
Po kąpieli podobno dzidziusie dłużej spią, wiec i my pospimy dzieki temu.
Kaarolaa przeczytałam co napisałaś i aż mi łezki poleciały, to musi byc mega smutne, nosisz istotke pod serduchem tyle czasu, wyczekujesz jak najwiekszego cudu, którym zresztą jest, a kiedy już sie urodzi musisz sie z nią pożegnać, to straszne, załamałabym się chyba, zreszta jak kazda z nas napewno. Też myślę o Tobie i Marcelim, żebyscie dali rade, zeby wszystko szło Wam jak najlepiej, wierze głęboko, że będzie dobrze!
ja coś sie dzisiaj nie czuje, chyba mnie łapie jakieś przeziębieniemożna brać rutinoscorbin czy coś w tym stylu w ciąży? wolałabym by mnie teraz jednak nie rozłożyło... Pozdrawiam i miłego dnia życzę! :*
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
-
dziewczyny zastanawiam sie nad zakupieniem uzywanej bazy do fotelika maxi cosi... taka easy base ze tylko wpinasz fotelik i mozesz jechac, baza jest zamontowana na stale a fotelik tylko wklikujesz nie meczysz sie z pasami etc...no i w polaczeniu z fotelikiem system ten jest duzo bezpieczniejszy w razie uderzenia lub wypadku.
Znalazłam na allegro uzywana za 240 zl nowa to moim zdaniem wyrzucanie kasy w bloto bo kosztuje 500 ZL!
a potem bede mogla tez sprzedac w komplecie
czy ktoras z Was ma ten system lub zamierza montowac na bazie w czasie podrozy ? -
mam dla Was coś pięknego na dzien dobry , obejrzyjcie sobie
:
https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
kittykate lubi tę wiadomość
-
Ja sie chyba zdecyduje na ta Easy Base bo ja nie mam u siebie w aucie systemu isofix a ta Twoja jest do systemu isofix. Ta Easy base jest montowana za pomoca pasow. No i Twoja droga nowa kosztuje 670 zl na ceneo!
Ale faktycznie bezpieczniej i wygodniej z takim maluszkiem gdzie tylko wklikujesz fotelik a nie bawisz sie kazdorazowo w te pasy... dzieki -
Karola to okropne co spotkało tamtych rodziców...
Masz ogromne szczęście, że urodziłaś takiego dzielnego wojownika
Widzisz, jednak dane Ci było zostac matką, a teraz niestety los stawia kolejne próby, odnośnie zdrowia Waszego Maluszka.
Kiedys zastanawiałam się czy byłabym w stanie pokochac i poświęcic się dla chorego dziecka, bałam się że nie, ale teraz wiem że nawet gdyby moje dziecko urodziło się chore to kochac je będe najbardziej na świecie, bo przecież jest Moje! i to że żyje już jest wielkim cudem.
Tak jak kiedys pisałas, wizja chorób jakie mogłyby czekac Marcelka jest ciężka, ale jak dla mnie już jesteś dzielną mamą ktora zniosła o wiele za dużo jak na jedną osobę, także i z zabiegiem na oczka i dalszą rehabilitacją poradzicie sobie znakomicie
Jak będziesz kangurowac mojego ulubieńca to daj mu całuska od ciociprzyszłamama, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Kate, no tak, my szukaliśmy właśnie na Isofix. Ta nasza jest droższa, bo nadaje się też do większego fotelika. To taki bardziej pomysł mojego męża. Ale po tym, jak pani sprzedawczyni pokazała nam wyjmowanie i wpinanie fotelika, stwierdzam, że to fajna rzecz. Tak jak piszesz - nie ma motania z pasami. Poza tym z Małą będę jeździć głównie ja, będzie dużo lżej, zwłaszcza że to zima.
kittykate lubi tę wiadomość
-
Kaarolaa jak bardzo się cieszę, że Marcelek jest z nami. Po tym czego dokonał łatwo było zapomnieć, że nie wszystkie maluszki mają tyle siły do walki.
Mocno przytulam Twojego Okruszka (cała moja rodzinka nadal pamięta o nim w modlitwie)
Ufff... ciężko było ale udało mi się złzyć zamówienie w aptece
3/4 czasu poświęciłam na analizy składu i czytanie srokao. Nie po to tak się cackam teraz z moim brzuchowym współlokatorem żeby mu później tyłeczek chemia smarować
Moja lista:
- aspirator frida
- majtki siateczkowe, wielorazowe canpol 4szt
- nożyczki dla niemowląt canpol
- szczotka z naturalnym włosiem baby ono
- disnemar (mam w domu marimar i on jakoś tak agresywnie pryska - disnemar ma być lepszy)
- herbatka na laktację hipp
- kompresy jałowe matocomp (podobno dobre do przemywania oczek) pakowane po 3szt
- octenisept
- tantum rosa
- podkłady poporodowe bella mamma 3szt i canpol 1szt (podbno canpol lepszy i ma klej, ale jest też droższy)
- podkłady higieniczne seni soft
W innym zamówieniu kupie jeszcze:
- coś na gorączkę
- floslek do pielęgnacji brodawek sutkowych
- weleda na wiatr i niepogodę
- floslek for baby emolient
W domu mam już:
- olejek migdałowy (smaruję brzuchola i będę Malucha - czysta natura)
- płyn do mycia babydream
- chusteczki tami cotton natural care/ babydream komfortowe chusteczki z olejkami (na wyjścia, bo w domu mam myjki bambusowe i flanelowe)
- pampersy zielone 1 i pieluchy dada 2 (do szpitala i żeby na spokojnie wdrożyć się w wielopieluchowanie)
- mąka ziemniaczana!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:05
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ita i jakie ceny tych podkladów poporodowych , majtek siatkowych ? Ja musze własnie dokupic sobie jeszcze takie rzeczy + wkładki laktacyjne.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Chyba wezmę t co kittykate czyli pedicetamol, albo dopytam na szkole rodzenia o jakies czopki (podobno łatwiej stosować, ale ja nie widziałam żadnych od urodzenia. były tylko powyżej 3 miesiąca)
przyszłamama,
majtki canpol s/m 2szt, wielorazowe siateczkowe - 6,79
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 7,39
CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 sztuk - 6,49
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - 3,79
Canpol i bella to takie mega duże podpaski a seni soft to "kocyk"/"prześcieradło" na łóżko.
To ceny z gemini.
przyszłamama, HANA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwka wlasnie moja sasiadka z pokoju pojechala ze swoim maluszkiem do innego szpitala na zabieg na oczka...i juz sie do niej smialam zeby i mi miejsce szykowala, a pozniej oprowadzila po oddziale bo jak nic tez tam trafimy...a jak sie zegnalam to łzy mi same do oczu napłyneły...jednak te 5 tygodni nasze maluchy razem lezały, a 3 tygodnie ja z nia na jednej sali...ona mnie duzo rzeczy nauczyła, informacji przekazała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:28
-
Kasandra wrote:zapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
1.Mamax 2 grudnia
2.Kulka41 2 grudnia
3.KKK 2 grudnia
4.Oliwia85 4 grudnia (USG)
5.Ita 4 grudnia
6.aniar 4 grudnia
7.Paulina85 5 grudnia (USG)
8.Milcia 5 grudnia (USG)
9.lolaliciouse 5 grudnia
10.Kiara 6 grudnia
11.Furia 6 grudnia
12.Kasandra 7 grudnia (USG)