Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kittykate wrote:julianna, ja w aptece gemini zamówiłam dziś:
Bephanten masc do codziennej pielegnacji po przewijaniu
EMOLIUM, krem ochronny na wiatr i mróz, SPF20,
Emolium oliwka do ciała z lipidami
Oilatum baby płyn do kapieli 500 ml (maja super cene 41,59 podczas gdy w rossmanie 60 zl!!!)
Nivea Baby puder dla dzieci
Octenisept plyn 250 ml (do pepka)
Sterimar baby spray fizjologiczny do nosa (ulatwia oproznianie noska, nawilza) moja siora go używa
Pedicetamol (przeciwgoraczkowy i przeciwbolowy) dla niemowlat
i platki kosmetyczne dla niemowlat 60 szt
też zamówiłam ten krem na zimę... niestety od 6 miesiąca....
dziewczyny co do kosmetyków polecam stronę Sroki....to co drogie nie koniecznie najlepsze... -
kittykate wrote:kurcze nie zauwazylam
ale zonk!
no nic moze komus odsprzedam a kupie w normalnej aptece dla noworodkow
dzieki staraczka
Ja też nie zauważyłam bo nie było napisane, dopiero na opakowaniu...
Zużyję dla siebie na zimowe spacerki:)Magdas lubi tę wiadomość
-
staraczka83 wrote:też zamówiłam ten krem na zimę... niestety od 6 miesiąca....
dziewczyny co do kosmetyków polecam stronę Sroki....to co drogie nie koniecznie najlepsze...
Dlatego ja zamówiłam Hipp z ekologicznym olejkiem migdałowym od 1 dnia życia. Zobaczymy, jak się sprawdzi. -
Też kupiłam Hipp....
Koleżanka,która używała Emolium oraz Oilatum od samego początku do dziś boryka się z problemami skórnymi swojego 3,5rocznego dziecka. Pomagają tylko specjalne maści robione na receptę. Oczywiście nie wiadomo co by było gdyby używała troszkę "lżejszych" kosmetyków, ale....
Takie kosmetyki zostawiam sobie na wypadek W....
-
Ja wierzę w punkt widzenia im mniej tym lepiej. Lepiej nie ingerować i nie zmieniać naturalnych właściwości skóry dziecka od narodzin.
Pollyanna dlatego każda z nas musi sama zdecydowaćszkoda ze nie ma jednolitego punktu widzenia ale co począć
ja w każdym razie zdania póki co nie zmienię co do emolientow.
Pollyanna, HANA lubią tę wiadomość
-
Pollyanna wrote:Ja dziś dostałam zamówienie z apteki Gemini, więc od jutra zaczynam pranie.
Kupiłam:
balsamy do prania Dzidziuś,
kosmetyki Hipp,
Oilatum,
Octenisept,
sól fizjologiczną w ampułkach,
Marimer spray izotoniczny,
Fridę i filtry do niej,
termometr polecany przez Eforts (o ile dobrze pamiętam),
Alantan maść,
płatki kosmetyczne Baby Ono,
Tommee Tippee nożyczki i cążki do paznokci,
szczoteczkę z naturalnego włosia i grzebyk,
podkłady higieniczne SENI,
podkłady poporodowe BABY ONO,
majtki siateczkowe BABY ONO i CANPOL.
Paczka w ogóle fajnie zabezpieczona. Wszystko dotarło bezpiecznie. Do zakupów powyżej 300 zł mają przesyłkę gratis.
Pollyanna przypomnisz co to za termometr?Piotruś
Helenka
-
Pollyanna wrote:A co myślicie o "częstotliwości" kąpieli? Codziennie czy co 2-3 dni?
My codziennie będę kąpać tzn z założenia mąż aż pojedzie w delegacjęWiem ze ,, cała'' kąpiel nie jest potrzebna codziennie ale chcę żeby to był rytuał dnia i masz i dziecka.
W ogóle planujemy, że kąpać będzie mąż i trochę się boje ze będę chciała go w tym wyręczyć ale będę ze sobą walczyć
-
Hej!
Ja kupiłam Dax cosmetics perfecta baby - krem ochronny na każdą pogodę spf 6 50 ml od 1 dnia - tak mi polecali.
A co do kąpania też zamierzamy codziennie, mnie mama kąpała codziennie i żyję i nie mam alergii ani nic. A dużo właśnie czytałam o tym, żeby od samego początku uczyć że jest kąpiel jedzonko bajka i spanieŻe wtedy jest i dla nas największa przerwa na spanie.
przyszłamama lubi tę wiadomość
-
staraczka83 wrote:Też kupiłam Hipp....
Koleżanka,która używała Emolium oraz Oilatum od samego początku do dziś boryka się z problemami skórnymi swojego 3,5rocznego dziecka. Pomagają tylko specjalne maści robione na receptę. Oczywiście nie wiadomo co by było gdyby używała troszkę "lżejszych" kosmetyków, ale....
Takie kosmetyki zostawiam sobie na wypadek W.... -
a kiedy pierwsza kąpiel wg Was? ostatnio spotkałam kolegę, któremu się synek urodził, to byl pierwszy dzień w domu i 3 dzień malucha, więc pytam pewnie pierwsza kąpiel dzisiaj, a on, że chyba nie bo zalecali po 8 dobach ! gały mi wyszły jak to uslyszałam, no i z tego co wiem kąpali chyba po 6-7 dniach, i tak dla mnie mega wyczyn, że tyle czekali, pewnie zalecane jest dobre przemywanie waciakami malucha bez wkladania do wody
-
ja dostałam do buźki dla dziecka na mrozy Pat&Rub Krem ochronny do twarzy dla niemowląt i dzieci. Patrzyłam u Srokao i skład dobry tylko podobno drogi ten krem, ale jak się sprawdzi to kasy oszczędzać na tym nie będę
-
nick nieaktualnyczesc...
troszke Wam posmuce, ale musze o tym napisac...dzisiaj nad ranem po godzinie 4 urodzil sie chlopiec 740 gram i niedawno zmarl...widzialam go w tym inkubatorku, jak juz bylo po wszytskim...jak sprzatali inkubator i to male cialko zawineli w material i zaniesli mamie zeby sie pozegnala...masakra i wielka tragedia...jakie mnie szczescie spotkało, ze moj Marceli dał rade, ze walczyl i nie poddal sie, chociaz wczoraj jak z lekarzem prowadzacym rozmawialam to dokladnie mi powiedzial, ze duzych, a praktycznie zadnych szans mu nie dawali po porodzie...a jednak potrafil ich zaskoczyczawalczyl dla nas i dla siebie...