Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.Wczoraj bylam na wizycie.Dziewczynki na razie nie wybieraja sie na swiat.Lekarz powiedzial,ze jak wytrzymam do 15listopada(34tc) to bedzie najbezpieczniej,bo wtedy maluchy maja juz 80%szans ze beda oddychac samodzielnie.Powiedzial tez,ze od 30tc co tydzien szanse na samodzielne oddychanie wzrastaja o 5%.Po 32tc pojde na 2-3 dni do szpitala zeby zrobili mi wszystkie badania do porodu. A teraz w srode idziemy na usg i echo serduszek.
Karola Marcelek rosnie jak na drozdzach,super.Codziennie czytam co u Was nowego.kaarolaa, HANA, julianna, zuza_3, Paula84, Marimiko lubią tę wiadomość
-
5%-10% powyzej 50% wzrastaja te szanse samodzielnego oddechu.Troche zagmatwalam ale mam nadzieje,ze rozumiecie.Po prostu z kazdym tyg po 30tc szanse dziecka na pelna wydolnosc oddechowo-krazeniowa szybko wzrastaja.
Ja kupilam przewijak na lozeczko,nie jest ciezki.Duzo moich znajomych korzystalo z takiego.Zamierzam go zdejmowac z lozeczka i w razie potrzeby zakladac.zokeia, HANA lubią tę wiadomość
-
Lozeczek jeszcze nie kupilam ale mam juz wybrane,kupie odrazu dwa.Chcialabym zeby w nocy spaly osobno,a w ciagu dnia bede je klasc razem.Przewijak kupilam jeden,bede przewijac je jedna po drugiej.A jak bedzie w domu maz albo przyjedzie mama lub tesciowa to druga zawsze mozna przewinac na lozku lub komodzie.Specjalnie kupilam do tego pieluchoceratke.
-
Witam dziewczyny, mi dzis straasznie ciezko z brzuszkiem, nic sie nie chce
Ja mam przewijak taki właśnie nakładany na łóżeczko, u koleżanki podpatrzyłam i sie sprawdzał, a nie zajmuje dużo miejsca i nie jest ciężki.
Też już mam wszystko kupione, tylko jeszcze myśle nad zamówieniem aptecznym, co kupujecie w aptece?
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 12:25
-
nick nieaktualnymały kolejna wizyte okulisty bedzie mial w poniedzialek, ale jak to lekarz okreslil juz musze sie pogodzic, ze na 100% bedzie mial retinopatie i operacje na oczka...kwestia tylko kiedy? ale za to serducho ma super, chociaz do dalszej obserwacji i nieco gorzej wyglada mozg, sa zmiany do glebszej obserwacji...ale i tak jak to lekarz powiedzial, bardzo pozytywnie go zaskoczyl bo nie dawal mu po porodzie szans, ze bedzie zyl...a teraz tak bardzo dobrze sobie radzi...
zuch chlopak...
no i co do badania oczu, cholernie sie tego boje...u sasiadki z pokoju dzieciaczka wykryto retinopatie II stopnia i jutro sie przenosza do szpitala dzieciecego, a tam kazdy dzien bedzie ja kosztowal 15 zł...nie bedzie tak fajnie jak tutaj, wiec i ja sie juz psychicznie nastawiam na to...przyszłamama, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
kaarolaa napewno bedzie dobrze, Marcelek widocznie ma jakiegoś Anioła Stróża więc bądź dobrej myśli. Jeszcze zobaczysz jak bedzie smigał, zdrowiutki, troszke cierpliwości. Dużo miłości i zdrówka Wam życzę!!! Pozdrawiam
Kalendarz ciąży BellyBestFriendkaarolaa lubi tę wiadomość
-
Pollyannan i aga just to zdjecie z 29 tygodnia teraz jest 32t do tyłu jestem z fotkami, ale w spodnie sie stare mieszczę no i chyba tak już zostanie, mowie Wam mi idzie w podbródek
Mam dwa i moge sobie w nich chomikować jedzenie
To w tej samej ikei byłyśmy bo i u mnie nie było tego regału, ma być w listopadzie podobno, ale na żywo to nie robi wrażenia
ITA tak liczyłam ze Ty "swir" eko bedziesz moim towarzyszemJa chyba zacznę dopiero od drugiego miesiaca, zobaczymy. Na allegro fajne aukcje sa- pieluszka za 20 złotych+ wkład, i one size.
Klif trzymam kciuki za przetrzymanie jak najdłużejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:17
Klif lubi tę wiadomość
-
Hana, a nie jest Ci niewygodnie?
Ja założę spodnie, takie ala' dresy, które są ciut ciaśniejsze pod brzuszkiem i owszem, pochodzę w nich, ale niewygodnie mi się siedzi nawet, wole zdecydowanie legginsy!
Widzę,że my w tych samych tygodniach.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
teraz dopiero spojrzałam na Twojego bloga Hana, ja w 29 tyg mialam wielki bebziun już!
to rozumiem juz to, ze miescisz sie jeszcze w spodnie
Właśnie włączyłam sobie filmiki na youtube z porodów..ale chyba nie tylko ja mam taką fazę?Chyba nie muszę mówić jak to sie skonczylo..
Wzruszenie na maxa , jak sobie pomyśle,że ja takiego małego okruszka urodze...
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:43
-
karolaa trzymam kciuki za Twojego maluszka, Klif za Twoje pociechy również;
chyba się zdecyduje na taki zestaw do przewijania Klupuś bez wanienki, a wanienkę chyba kupimy od razu dużą,
ja też mam problem z dopinaniem, ogólnie brzuch mam nisko, nawet majtki muszę sobie opuszczać pod brzuchkaarolaa, Klif lubią tę wiadomość
-
karolaa trzymamy kciuki! Marcel naprawde jets bardzo silny i bardzo dzielny!!! Klif podziwiam Cie, 3 okruszki pod serduszkiem wow!!! rowniez trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maluszki!
Hana zazdroszcze brzuszka malegou mnie tez 7,5 kg na plusie waga startowa 59 kg ale mi niestety brzuchol wywaliło, nie przytyłam praktycznie nic w nogach,rekach, na buzi etc po prostu mam piłke z przodu
ale widocznie dziecko masz schowane / ulozone wlasnie bardziej miednicowo i dlatego nie widac w ogole brzuszka wiec tylko pozazdroscic! ja jeszcze wiaze sama buty ale ciezko z tym ogolnie
za to w dzisny stare i sukienki (te ktore moga sie rozciagnac na brzuchu) sie mieszczewiec w pasie tez w miare ok
dobrze ze juz koncowka!
wlasnie wcinam barszcz czerwony z krokiecikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 16:49
-
nick nieaktualnydziewczyny dzieki za pocieszenie ale ja wiem juz co nas czeka...to jest nieuniknione i te zmiany w mozgu mnie nie pokoja...przed nami jeszcze dluga droga. straszne po prostu, a juz bylo tak pieknie i znow nagle szlak wszystko trafia...
jednak ja cale zycie bede miala pod gorke, zaczelo sie 3,5 roku temu i tak sie ciagnie...a patologie rodza zdrowe dzieci jedno po drugim... -
co do patologii to prawda, ale pamietaj też, że do dobrych ludzi, dobro wraca, nie martw się za dużo bo Mały to odczuwa napewno, a przeciez chcesz by byl szczesliwy. wszystko bedzie dobrze kaarolaa
buziaki
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:43
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam załamanie. Prawie cały dzień przepłakałam. Zawsze te finanse stoją na drodze. Ale trzeba dać radę. My dla małej potrzebujemy jeszcze kilku rzeczy do pielęgnacji, ale stwierdziłam, że póki co nie będę kupować, bo jutro mamy akurat na szkole rodzenia temat o stanach adaptacyjnych noworodka i będzie o jego pielęgnacji. Jak juz będę wiedziała co i jak, to wtedy zacznę listę robić. Ubranka mam, wanienkę, stojak dostaniemy od sąsiadów. Zastanawiam się nad przewijakiem ale takim zwykłym, bo u małej w pokoju będzie stała amerykanka mała i w sumie na niej mogę przewijać. Mam prześcieradełka na przewijak, wiec tez się nadadzą. Pieluchy kupiliśmy dwie paczki Pampersów 1 w Rossmanie w promocji, a dzisiaj jeszcze Dade w Biedronce 2 te 156 sztuk za 50 zł i mama kupiła jeszcze dwie paczki chusteczek nawilżających po 253 szt, każda za 15 zł tez w Biedronce. Dzisiaj tez kupiłam śpiworek do spania. Brakuje mi jeszcze pieluch tetrowych i kombinezonu. Dla siebie do szpitala mam majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, jedną koszule. A co dalej to się zobaczy. A no i wózka nie mamy i materacyka do łóżeczka, ale to w weekend chcemy jeszcze zobaczyć w jednym sklepie, bo będą promocje.
-
super, że piszecie o tych promocjach, to naprawde przydatne, dokupie jeszcze pampersów i chusteczek. a w biedronce ja widzialam ostatnio wszystko z loveli do prania za 13 zł? albo mi sie przywidziało , ale chyba raczej tak, bo zwróciłam na to uwagę, jeszcze powiedziałam do chłopaka, że trzeba nabyć
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:37