X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że tam była bardziej uboga oferta niż np w Smyku. Ale przekonaj się sama. Ja szukałam tylko przewijaka Klupsia (nie było) i może zbyt powierzchownie wszystko zarejestrowałam :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze brakuje kilku rzeczy dla mnie do szpitala, Młoda ma już raczej wszystko. W sobotę rozpoczęłam wielkie pranie i póki co przystopowałam, bo tyle mi się tego nazbierało, że nie nadążam z prasowaniem ;/ problem tkwi w tym, że nie daję radę ustać przy desce do prasowania dłużej zaraz kręgosłup boli i po robocie. Zresztą myślałam, że małe to szybko pójdzie i tu się zdziwiłam ehhh będę się z tym męczyć chyba z tydzień w takim tempie ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :)

Karola no Marcel cudowny, coraz większy i kurczę już sprzętu coraz mniej wokół niego- super!

A ja mam do Was pytanko- wiem, że nie każda jest zwolennikiem baldachimów itp dodatków, ale który wariant jest według Was lepszy?
    http://modernvintagehousewife.blogspot.com/2014/10/pokoj-dzieciecy-cz-7.html z boku czy z przodu?

kaarolaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Witam nowa mamę:)
    Ciuszki mam juz na szczęście wyprane i wyprasowane tylko miejsca w komodzie brak a caly czas cos dokupuje ja lub moja mama bo przeciez to takie urocze jest:))
    Odn torby ja również wole miec wczesniej spakowana wiec najpozniej za 2 tyg mam zamiar to zrobić. Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z apteki i musze dokupić pare body z do rękawem dla bobasa.
    O reczniczki dla dziecka warto zapytać w sklepie z ręcznikami bo tam zwykle są dobrej jakości.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że wprawdzie reczniczki z kapturkiem sa urocze, ale to zbędny wydatek. Dla dzieciuna przeznaczylam 3 'dorosłe' reczniki.

Aktualnie na tapecie mam kwestie przewijaka. Osobny mebel, nawet najmniejszy, nie wejdzie do sypialni. Koleżanka polecala taką drewnianą dużą nakładkę na łóżko. Rzeczywiście fajnie to wygląda, ale jej córa mając 3,5mca skopała ją z łóżeczka (za ciężkie żeby zakladac i zdejmowac, a położone na stałe w moich oczach jest śmiertelną pułapką)

Ponieważ mam fajna dużą komodę i obok niej półki to wymyśliłam sobie, że kupię miekki przewijak np. taki pompowany z ikei (dobry rowniez na podróż) i grrr... dziś w nocy obudziłam sie przerażona, bo uświadomiłam sobie, że jak nic koty na nim spróbują ostrzyć pazury i po dmuchańcu.

A jak u was? Macie jakieś przewijaki?

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję zakup tego stojącego, najtańszego przewijaka z Ikea. Na to albo kupię ten dmuchany abo jakiś gąbkowy.

Niestety ja jestem dopiero na początku kompletowania wyprawki. Sporo rzeczy mam do zakupienia.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa Marcelek już tak cudnie wygląda bez tej calej aparatury sond i rurek! <3 kochany tak dzielnie idzie do przodu!!! nic tylko sie cieszyc i oby tak dalej i w takim tempie to razem z nami na swieta powinno juz byc super !!! :)
    trzymam kciuki mocno! :)

Co do wyprawki, przede mna wciaz zakup art aptecznych oraz rzeczy dla mnie do szpitala, torby kompletnie nie mam jeszcze zorganizowanej i wiem ze musze juz myslec o tym intensywnie :/
    W przyszlym tyg bede zamawiac termometr, fotelik samochodowy, srodki pielegnacyjne dla Małej i dla siebie juz do szpitala niezbedne rzeczy by powoli kompletowac torbe...

Coraz bardziej realne to wszystko i patrzac na pogode za oknem (nie wiem jak u Was ale u mnie 8 C i straszna mgła)
    zima coraz blizej a wraz z nia nasz porod! :D

Pranie i prasowanie tez przede mna ale nie martwie sie, na to z pewnoscia wystarczy czasu w te dluuugie jesienne wieczory i planuje to zrobic w przeciagu 3 tyg.

Piore tylko ubranka, kocyk, posciel, przescieradelka i pieluchy tetrowe, reszte uwazam za zbedne , nie ma co popadac w paranoje ;)

wybieram sie zaraz zawiezc mocz i oddac krew do badania na TSH i FT4, musze przed porodem skonsultowac jeszcze wyniki tarczycy :)

Miłego dnia wszystkim!

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar - wg mnie fajnie wygląda baldachim z boku, tzn nad główką dziecka.

Jeśli chodzi o przewijak, to wybieram klupsia, bo:
    1. Ma kółka i łatwiej będzie mi przetransportować go bliżej kranu (chusteczkom mówię nie)
    2. Ma dwie półki (o jedną więcej niż ten z IKEI)
    2. Kosztuje tylko 127 zł
    3. Jest biały :)
    Na nim położę sztywny przewijak też z Klupsia, za 46 zł.

Długo analizowałam kwestię przewijaka i dla mnie to co opisałam powyżej jest optymalnym rozwiązaniem. Wiadomo, każda dostosowuje takie rzeczy do swojej przestrzeni :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie złozyłam zamowienie w aptece gemini, uff dla siebie wzielam podklady higieniczne i wkladki laktacyjne a dla Malej rozne pierdolki do kapieli, masc na odparzenia, oliwka (wszystko Oilatum Baby), krem ochronny na zime, waciki, do dezynfekcji pepka, wode morska do noska, na goraczke dla niemowlat etc.
    To w zasadzie mam wsio :)

Pozostaje torba szpitalna dla mnie do uzupelnienia... :P

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem ochronny na zimę! Tego nie mam na liście, dzięki :)

kittykate lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja chyba kupie ten regał z ikei co przewijak mozna dopiąc, tylko jak go zobaczyłam na zywo to taki troche shit (jak to z ikei :D) i juz nie wiem.

Ostatnio byłam w hurtowni dzieciecej i powiem Wam ze od nadmiaru tych rzeczy dostałam skretu mojego mozgu ;D Za duzo na rynku, wszystko człowiek chciałby wziąć tylko czy wszystko potrzebne?

Kto będzie używał pieluch wielorazowych? Potrzebuję kompana w mojej przygodzie! :D

• Ita Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... no zazdroszcze Wam dziewczyny miejsca na stojące przewijaki :( mże jednak choć jedna wymyśliła jakieś inne rozwiązanie?

HANA już kiedyś się tu chwaliłam moją kolekcją pieluch wielorazowych <3 Mam zapasy do 2 roku życia, każda pielucha w inny wzorek a do tego pudło wkładów. Jeszcze tylko jakiejś fajnej tetry szukam :D

Ps. Padłam przed chwilą jak weszłam na Twojego bloga i zobaczyłam jaki masz zgrabny brzuszek! Toż ty dziewczyno (w przeciwieństwie do mnie) na pewno nie dostajesz zadyszki przy wiązaniu butów! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:13

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupić jedną pieluchę wielorazową, ale to jak mała ciut podrośnie, wtedy mam plan wsadzać ją w taką pieluszkę żeby jej tyłeczek odpoczął od "pampersów"

regał na przewijak bardzo mi się spodobał, może zrezygnuję z ceratowego z małą wanienką który kosztuje 250zł ;/
    a powiedzcie na jak długo starcza taka mała wanienka?

ja poza ciuszkami, nie mam jeszcze nic, plan na listopad, a chemia dla dzidzi w grudniu,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja mam miejsce na stojacy przewijak ale wciaz sie waham czy kupic... na razie kupilam nakladke na lozeczko wcale nie jest ciezka i na noc spokojnie mozna zdejmowac z lozeczka, a poza tym nie martwie sie ze miesieczne czy dwumiesieczne dziecko mi go skopie bez przesady. Moja siostra dwojke dzieci przewijala takim sposobem i teraz kolejna siostra tak samo i ja tez tak zamierzam... oszczednosc miejsca i kasy moim zdaniem. poki co na razie nie kupuje.

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kupić ten regał z Ikei, chyba z serii Hensvik. Ale akurat go nie było i przy okazji okazało się, że nie jest czysto biały tylko taki żółtawy. Zamówiłam z Klupsia. Jest większy niż myślałam i moim zdaniem bardzo praktyczny.

zokeia, HANA lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) mały juz wazy 830 gram :) ale siedzi pod CPAPem...za bardzo sie meczy bez pomocy...o 11 ide do lekarza dopytac sie co okulista przekazal i kiedy kolejne badanie...

zokeia, przyszłamama, HANA, Niespodzianek:), kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mały ma już niezłe tempo przybierania na wadze :)

Julianna, słyszałam, że taka wanienka starcza do pół roku. Później lepiej postawić wanienkę na ziemi, żeby sobie dziecko siedziało i trochę pluskało. Jak ustawisz wanienkę na wysokości dziecko jest ruchliwe, to może to robić niestabilne wrażenie. Dlatego właśnie zrezygnowałam z takiej komody kąpielowej. Kupuję przewijak z Klupsia i na dolnej półce będę przechowywać wanienkę z IKEI za całe 17,99 :) A potem ją wymienię na większą, albo jak się uda kupimy mieszkanie i w jednej łazience zrobimy wannę.

Pollyanna, ja zp odobnego powodu zrezygnowałam z tego kompletu plastikowych pojemników do zawieszania na przewijaku. Były kremowe, co z na białej komodzie wygląda tragicznie.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA omg! Ty wchodzisz w normalne jeansy?????? Padłam i powstać nie mogę. Ja mam mega wielkie brzuszysko, z córką taki do porodu miałam. Ruszyć się już nie mogę, kulam się a nie chodzę i o wiązaniu butów mogę zapomnieć :P

juliana moja córa nadal kąpie się w dziecięcej wanience, którą wkładam do normalnej wanny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:41

• eforts Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita a możesz podrzucić jakiegoś linka do pieluch gdzie warto kupić np z allegro bo jest duży wybór i nie wiem czy one się mocno różnią. Może ktores polecasz? Widziałam od razu zestawy np 10 pieluch i zastanawiam się czupy są ok.

Karola Marceli to silny chłopak :)

Ja mam przewijak na łóżeczku turystycznym ale czuje ze będę przewijać zwyczajnie na łóżku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokela, mam identycznie. Na dolnej półce stoi wanienka z Ikei :)
    Właśnie ja też uznałam, że przy pozostałych białych meblach ten inny odcień będzie się rzucał w oczy. Zresztą chyba dobrze się stało, bo dzięki tym kółkom w Klupsiu przewijak jest bardzo mobilny.

Karola, trzymam w takim razie kciuki za dobre wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:46

zokeia lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ