Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jeszcze brakuje kilku rzeczy dla mnie do szpitala, Młoda ma już raczej wszystko. W sobotę rozpoczęłam wielkie pranie i póki co przystopowałam, bo tyle mi się tego nazbierało, że nie nadążam z prasowaniem ;/ problem tkwi w tym, że nie daję radę ustać przy desce do prasowania dłużej zaraz kręgosłup boli i po robocie. Zresztą myślałam, że małe to szybko pójdzie i tu się zdziwiłam ehhh będę się z tym męczyć chyba z tydzień w takim tempie ;/
-
Witam nową koleżankę
Karola no Marcel cudowny, coraz większy i kurczę już sprzętu coraz mniej wokół niego- super!
A ja mam do Was pytanko- wiem, że nie każda jest zwolennikiem baldachimów itp dodatków, ale który wariant jest według Was lepszy?
http://modernvintagehousewife.blogspot.com/2014/10/pokoj-dzieciecy-cz-7.html z boku czy z przodu?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
Witam nowa mamę
Ciuszki mam juz na szczęście wyprane i wyprasowane tylko miejsca w komodzie brak a caly czas cos dokupuje ja lub moja mama bo przeciez to takie urocze jest:))
Odn torby ja również wole miec wczesniej spakowana wiec najpozniej za 2 tyg mam zamiar to zrobić. Czekam jeszcze tylko na przesyłkę z apteki i musze dokupić pare body z do rękawem dla bobasa.
O reczniczki dla dziecka warto zapytać w sklepie z ręcznikami bo tam zwykle są dobrej jakości. -
Ja stwierdziłam, że wprawdzie reczniczki z kapturkiem sa urocze, ale to zbędny wydatek. Dla dzieciuna przeznaczylam 3 'dorosłe' reczniki.
Aktualnie na tapecie mam kwestie przewijaka. Osobny mebel, nawet najmniejszy, nie wejdzie do sypialni. Koleżanka polecala taką drewnianą dużą nakładkę na łóżko. Rzeczywiście fajnie to wygląda, ale jej córa mając 3,5mca skopała ją z łóżeczka (za ciężkie żeby zakladac i zdejmowac, a położone na stałe w moich oczach jest śmiertelną pułapką)
Ponieważ mam fajna dużą komodę i obok niej półki to wymyśliłam sobie, że kupię miekki przewijak np. taki pompowany z ikei (dobry rowniez na podróż) i grrr... dziś w nocy obudziłam sie przerażona, bo uświadomiłam sobie, że jak nic koty na nim spróbują ostrzyć pazury i po dmuchańcu.
A jak u was? Macie jakieś przewijaki? -
Ja planuję zakup tego stojącego, najtańszego przewijaka z Ikea. Na to albo kupię ten dmuchany abo jakiś gąbkowy.
Niestety ja jestem dopiero na początku kompletowania wyprawki. Sporo rzeczy mam do zakupienia. -
Kaarolaa Marcelek już tak cudnie wygląda bez tej calej aparatury sond i rurek!
kochany tak dzielnie idzie do przodu!!! nic tylko sie cieszyc i oby tak dalej i w takim tempie to razem z nami na swieta powinno juz byc super !!!
trzymam kciuki mocno!
Co do wyprawki, przede mna wciaz zakup art aptecznych oraz rzeczy dla mnie do szpitala, torby kompletnie nie mam jeszcze zorganizowanej i wiem ze musze juz myslec o tym intensywnie
W przyszlym tyg bede zamawiac termometr, fotelik samochodowy, srodki pielegnacyjne dla Małej i dla siebie juz do szpitala niezbedne rzeczy by powoli kompletowac torbe...
Coraz bardziej realne to wszystko i patrzac na pogode za oknem (nie wiem jak u Was ale u mnie 8 C i straszna mgła)
zima coraz blizej a wraz z nia nasz porod!
Pranie i prasowanie tez przede mna ale nie martwie sie, na to z pewnoscia wystarczy czasu w te dluuugie jesienne wieczory i planuje to zrobic w przeciagu 3 tyg.
Piore tylko ubranka, kocyk, posciel, przescieradelka i pieluchy tetrowe, reszte uwazam za zbedne , nie ma co popadac w paranoje
wybieram sie zaraz zawiezc mocz i oddac krew do badania na TSH i FT4, musze przed porodem skonsultowac jeszcze wyniki tarczycy
Miłego dnia wszystkim!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Aniar - wg mnie fajnie wygląda baldachim z boku, tzn nad główką dziecka.
Jeśli chodzi o przewijak, to wybieram klupsia, bo:
1. Ma kółka i łatwiej będzie mi przetransportować go bliżej kranu (chusteczkom mówię nie)
2. Ma dwie półki (o jedną więcej niż ten z IKEI)
2. Kosztuje tylko 127 zł
3. Jest biały
Na nim położę sztywny przewijak też z Klupsia, za 46 zł.
Długo analizowałam kwestię przewijaka i dla mnie to co opisałam powyżej jest optymalnym rozwiązaniem. Wiadomo, każda dostosowuje takie rzeczy do swojej przestrzeni
-
Własnie złozyłam zamowienie w aptece gemini, uff dla siebie wzielam podklady higieniczne i wkladki laktacyjne a dla Malej rozne pierdolki do kapieli, masc na odparzenia, oliwka (wszystko Oilatum Baby), krem ochronny na zime, waciki, do dezynfekcji pepka, wode morska do noska, na goraczke dla niemowlat etc.
To w zasadzie mam wsio
Pozostaje torba szpitalna dla mnie do uzupelnienia... -
Ita ja chyba kupie ten regał z ikei co przewijak mozna dopiąc, tylko jak go zobaczyłam na zywo to taki troche shit (jak to z ikei
) i juz nie wiem.
Ostatnio byłam w hurtowni dzieciecej i powiem Wam ze od nadmiaru tych rzeczy dostałam skretu mojego mozguZa duzo na rynku, wszystko człowiek chciałby wziąć tylko czy wszystko potrzebne?
Kto będzie używał pieluch wielorazowych? Potrzebuję kompana w mojej przygodzie! -
Ech... no zazdroszcze Wam dziewczyny miejsca na stojące przewijaki
mże jednak choć jedna wymyśliła jakieś inne rozwiązanie?
HANA już kiedyś się tu chwaliłam moją kolekcją pieluch wielorazowychMam zapasy do 2 roku życia, każda pielucha w inny wzorek a do tego pudło wkładów. Jeszcze tylko jakiejś fajnej tetry szukam
Ps. Padłam przed chwilą jak weszłam na Twojego bloga i zobaczyłam jaki masz zgrabny brzuszek! Toż ty dziewczyno (w przeciwieństwie do mnie) na pewno nie dostajesz zadyszki przy wiązaniu butów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:13
HANA lubi tę wiadomość
-
ja chcę kupić jedną pieluchę wielorazową, ale to jak mała ciut podrośnie, wtedy mam plan wsadzać ją w taką pieluszkę żeby jej tyłeczek odpoczął od "pampersów"
regał na przewijak bardzo mi się spodobał, może zrezygnuję z ceratowego z małą wanienką który kosztuje 250zł ;/
a powiedzcie na jak długo starcza taka mała wanienka?
ja poza ciuszkami, nie mam jeszcze nic, plan na listopad, a chemia dla dzidzi w grudniu,
-
Ita ja mam miejsce na stojacy przewijak ale wciaz sie waham czy kupic... na razie kupilam nakladke na lozeczko wcale nie jest ciezka i na noc spokojnie mozna zdejmowac z lozeczka, a poza tym nie martwie sie ze miesieczne czy dwumiesieczne dziecko mi go skopie bez przesady. Moja siostra dwojke dzieci przewijala takim sposobem i teraz kolejna siostra tak samo i ja tez tak zamierzam... oszczednosc miejsca i kasy moim zdaniem. poki co na razie nie kupuje.
-
Ja miałam kupić ten regał z Ikei, chyba z serii Hensvik. Ale akurat go nie było i przy okazji okazało się, że nie jest czysto biały tylko taki żółtawy. Zamówiłam z Klupsia. Jest większy niż myślałam i moim zdaniem bardzo praktyczny.
zokeia, HANA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzien dobry
mały juz wazy 830 gram
ale siedzi pod CPAPem...za bardzo sie meczy bez pomocy...o 11 ide do lekarza dopytac sie co okulista przekazal i kiedy kolejne badanie...
zokeia, przyszłamama, HANA, Niespodzianek:), kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Karola, mały ma już niezłe tempo przybierania na wadze
Julianna, słyszałam, że taka wanienka starcza do pół roku. Później lepiej postawić wanienkę na ziemi, żeby sobie dziecko siedziało i trochę pluskało. Jak ustawisz wanienkę na wysokości dziecko jest ruchliwe, to może to robić niestabilne wrażenie. Dlatego właśnie zrezygnowałam z takiej komody kąpielowej. Kupuję przewijak z Klupsia i na dolnej półce będę przechowywać wanienkę z IKEI za całe 17,99A potem ją wymienię na większą, albo jak się uda kupimy mieszkanie i w jednej łazience zrobimy wannę.
Pollyanna, ja zp odobnego powodu zrezygnowałam z tego kompletu plastikowych pojemników do zawieszania na przewijaku. Były kremowe, co z na białej komodzie wygląda tragicznie.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
HANA omg! Ty wchodzisz w normalne jeansy?????? Padłam i powstać nie mogę. Ja mam mega wielkie brzuszysko, z córką taki do porodu miałam. Ruszyć się już nie mogę, kulam się a nie chodzę i o wiązaniu butów mogę zapomnieć
juliana moja córa nadal kąpie się w dziecięcej wanience, którą wkładam do normalnej wanny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:41
-
Ita a możesz podrzucić jakiegoś linka do pieluch gdzie warto kupić np z allegro bo jest duży wybór i nie wiem czy one się mocno różnią. Może ktores polecasz? Widziałam od razu zestawy np 10 pieluch i zastanawiam się czupy są ok.
Karola Marceli to silny chłopak
Ja mam przewijak na łóżeczku turystycznym ale czuje ze będę przewijać zwyczajnie na łóżku -
Zokela, mam identycznie. Na dolnej półce stoi wanienka z Ikei
Właśnie ja też uznałam, że przy pozostałych białych meblach ten inny odcień będzie się rzucał w oczy. Zresztą chyba dobrze się stało, bo dzięki tym kółkom w Klupsiu przewijak jest bardzo mobilny.
Karola, trzymam w takim razie kciuki za dobre wiadomości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:46
zokeia lubi tę wiadomość