X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy przyszłamama ;) powiedz nam coś więcej o sobie ;)

kaarolaa - piękny synuś ;) aż gały mi się cieszą ;)

średni humor mam...na coś mam ochotę (nie tyle do zjedzenia, co po prostu mam na coś ochotę)...i robię się marudna...żebym tylko wiedziała co ja chce! :P

eh...i bądź tu kobitą w ciąży..

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na słodkiego batonika, ale jak mój mężczyzna po niego wyszedł, tak coś go długo nie ma :) w trakcie ciazy bylam dwa razy w szpitalu jakos w 22 tygodniu i 23, z "podejrzeniem" przedwczesnych skurczy. Przepisali luteine i nospe, co właśnie już gin kazał odstawić. Mi sie wydaje, ze byl to tylko ból od rozciągania się macicy, więzadła ..ale wolałam nie ryzykować i jednak pojechalam do szpitala. Co do nastroju to różnie..ostatnio o 22 wzieło mnie na sprzątanie...:) raz jestem pelna energi a raz ociążała i nic mi sie nie chce. Co najgorsze - wszędzie mi niewygodnie! Nie moge usiedzieć nigdzie na tyłku, najchętniej bym tylko chodziła bo wtedy nie dokucza ból pleców i nie czuje niedogodnosci. :) Mój Tomek ;przyszly narzeczony; :P mówi, że mam odpoczywac, ale naprawde trudno utzymac mnie w domu.. ;)

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar zabrać się za pranie ciuszków dla Małego bo to chyba juz najwyzszy czas ;) Torby tez jeszcze nie spakowalam do szpitala , choc wszystko co trzeba mam. A jak Wy ? Spakowane, wyprane, wyprasowane, gotowe? ;)

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy
    ech do pakowania u mnie jeszcze daleko, planuje się spakować około 2 tygodni przed terminem porodu, chyba, że wcześniej już coś się będzie działo, obecnie zależy mi na skompletowaniu ciuszków potrzebnych do szpitala i na sam początek, następnie pranie i prasowanie,

j tez miałam 2 lub 3 sny, że nie mam nic i nie jestem przygotowana do przyjścia na świat dziecka, a w śnie już bylo po porodzie, teraz już mam dużo podstawowych rzeczy i czuję się pewniej w razie gdybym wyskoczyła do szpitala,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa Marcelek wygląda rewelacyjnie! Duży juz z niego chłopak!

Przyszłamama witamy :)

Miałam dziś popisać na forum a odwiedziły mnie dziś dwie koleżanki z maluszkami tak do roku i mały sajgon miałam, bo ten śpiący a tamtemu się ulewa i zupkę trzeba podgrzać a gdzie zabaweczka. Lekko przerażające... korzystajmy z błogiej ciszy póki możemy :D

1.Z ciuszkami mam już full komplet. Z praniem tylko poczekam aż odbiorę część ubranek zostawionych u teściowej.
    2.W sypialni przemeblowanie zrobione - w weekend jedziemy po używane łóżeczko.
    3.Z bólem serca zwolniliśmy też dwie szuflady w komodzie (mąż chyba bardziej rozpaczał, bo był zdziwiony, że on też ma opróżniać szufladę :D)
    4. Mamy wózeczek! Za baby design lupo comfort + fotelik maxi cosi cabrio fix zapłaciliśmy 1500zł :] Wszystko piękne i czerwone.

Jedyne co nade mną wisi to zamówienie apteczne... :/ a od przyszłego tygodnia szkoła rodzenia <3 :)

Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w sumie wszystko mam dla młodego. Pranie zrobię na przestrzeni dwoch, trzech tygodni, jeszcze nie wiem. A torbę do szpitala spakuje po 36 tc najwczesniej. Chociaż wtedy mam zgodę od gina żeby normalnie zacząć funkcjonować więc już będzie mogło się wszystko wydarzyć :) ogóle rozkopali mi miasto i są okropne korki także musze skupic się coby nie rodzic przynajmniej w godz szczytu!!!!

Gratuluję zakupu wymarzonych wózków :)

I witam nową mamę.

HANA lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Ja dla córy kilka razy kupiłam i niestety po praniu są brzydkie. Podobnie jak ciuszki z pepco, które się rozciągają itp.

A czemu nie robisz zakupów z grupie LPP?

Oj, to zapamiętam to co piszesz o pepco. W LPP nie robię zakupów od kiedy uciekli (formalnie) na Cypr, żeby nie płacić w Polsce podatków. Oczywiście siedziba w Gdańsku wciąż jest :) A potem wszyscy narzekają, że w PL taka bieda...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis u gina :/
    W zeszly pon poszlam, bo mnie swedzialo. Przepisal mi clotrimazolum. Dzis poszlam po l4 i myslalam, ze zrobi usg. A tu lipa. Nawet na samolot nie weszlam, bo mial juz i tak duze opoznienie. A skoro w pon mnie badal i bylo ok to dzis tez jest :/ ostatnio podgladalam babelka na poczatku sierpnia. Nastepna wizyta 6 listopada. Nawet skierowania na badania krwi i moczu nie dal.
    A ja dzis odebralam wyniki moczu, ale po lekarzu i wyszlo mi bilirubina malo. Miala ktoras tak?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mame :)
    Karolaa alez ten nasz przystojniak nabiera mocy :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama wrote:
    A jak Wy ? Spakowane, wyprane, wyprasowane, gotowe? ;)

To ja również witam u nas. Fajnie, że nas przybywa :) Właśnie zaczynam kompletować torbę, ale póki co tzw 'awaryjną', czyli jeżeli trafiłabym do szpitala z powodu skurczy, plamień itp, to mąż dowiezie mi torbę. Mam w niej miniaturki wszystkich kosmetyków, które używam, całą dokumentację medyczną, lekarstwa, ręczniki, piżamę, klapki, bieliznę na zmianę, ładowarkę i kilka innych drobnych rzeczy. Kochany mój sam mnie o taką torbę poprosił, bo jak trafiłam pierwszy raz do szpitala, to 3 razy jeździł do domu. Tak byliśmy oboje przejęci i ciągle czegoś zapominaliśmy. Dziwne, bo na co dzień mąż jest bardzo pozbierany (zawód ma związany z ratownictwem), a kiedy sytuacja krytyczna dotyczyła mnie, to się trochę zakręcił :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też torba w fazie powolnego przygotowywania. Miniatury kosmetyków w kosmetyczce. Piżamka jest. Szlafrok wyprany. Dokumenty w jednej teczce i męzun ma wiedzieć dokładnie w której :)
    Wszystko na wszelki wypadek. Za 2tyg będę miała wolną torbę to chyba zacznę ją powoli pakować. Znów brak zamówienia aptecznego daje się mi we znaki, bo tak poza tym to raczej wszystko mam :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam gotowa walizke z wszystkim co bedzie mi potrzebne :) Ja zawsze lubie wszystko miec wczesniej :)

HANA lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj przyszlamama :)

Ja właśnie zaczynam myśleć o spakowaniu torby. Zamówienie apteczne jutro dojdzie. Czas rozejrzeć się za jakimiś koszulami, szlafrokiem i klapkami.
    Dzisiaj na spotkaniu SR dowiedziałam się, że 3 z grupy już urodziły. Rety, jakieś to już bliskie się staje.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze laseczki szybkie jesteście, już torby na etapie pakowania ;D heh,

a ja myślałam, że zaczynam zbyt szybko ciuszki dla małej prać ;D, na razie torby nie pakuję (zresztą mąż cały czas mi mówi, że sobie da radę nawet gdybyśmy nie mieli nic, czuję się spokojniej), ale już gromadzę wszystko w pokoju małej,

chyba przygotuję mini zestaw dla siebie gdybym trafiła do szpitala

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, ja jeszcze nie zaczęłam prać :P

Podobno pod koniec tygodnia ma być ładna pogoda - słonecznie i ciepło. Może to wykorzystam :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy pierzecie rożek dla dziecka, mam tu dylemat co robić?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, ja upiorę wszystko. A wózek będę wietrzyć z tydzień.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola. No nie mogę się napatrzeć na Marcelka:-)

Tato kupił mi ręczniczek z biedry.....cóż hitu nie ma....i był już zaciągnięty,a opakowanie całe było.

Szukam we Wrocławiu hurtowni art.dziecięcych. Znacie cosik. Polecacie?

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, nie znam hurtowni, ale byłam ostatnio w Baby Centrum na Bielanach (w ciągu sklepów z meblami). Sklep jest bardzo duży. Może tam coś znajdziesz?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki:-) Zaraz poczytam i obczaje:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ