WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziecko jest wyczekane, ale nie zmienia to faktu, że czuję... może nie lęk, ale tremę? To jest mieszanka pozytywnych i negatywnych odczuć. Fajnie było mi przez ostatnie 30 lat, wiem że teraz będzie jeszcze lepiej. Jednak dziecko to pierwsza moja życiowa decyzja od której nie ma odwołania. Nie wypiszę się. Przecież jak dotąd ze wszystkiego mogłam zrezygnować (oczywiście nie robiłam tego, ale zawsze była świadomość, że mogę): znajomości, studia, praca, nawet małżeństwo ;) A tu urodzi mi się berbeć dla którego mąż i ja będziemy najważniejsi. A on dla nas :) Już zawsze będę też związana z moim mężem. To wszystko jest bardzo podniosłe :)

Przypomnę sobie te myśli o podniosłości jak będę myć młodego z kupki ;)

Ita lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mam takie mysli jak zokeia... Do tej pory 29 lat, zylam jak chcialam jak mi bylo wygodnie, od wiekszosci decyzji mozna bylo sie jakos w mniejszym lub wiekszym stopniu odwolac, zmienic je, robilismy na co mielismy ochote ;)
    Dziecko bylo planowane i tez wyczekane, ale zmieni nasze zycie juz... I nic nie bedzie juz jak dawniej i to po prostu taki lek przed nowym nieznanym etapem... Czasem po prostu mieszaja soe te wszystkie obawy, uczucia, hormony tez robia swoje :) ale wiem ze to bedzie piekny czas.... Inny juz ale rownie wspanialy:) i tak musi byc!

zokeia lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dziewczyny mam to samo co i wy. Trema przed nowym, nieznanym, a jednocześnie ta radość ze moje życie zmieni się radykalnie- ale czuję że na lepsze :) Już się nie mogę tej istotki doczekać :)

zokeia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, któraś polecała koszule do karmienia kopertową, czy dostanę taki typ w pepco lub innym markecie? kojarzycie...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy są w marketach nie podpowiem, ja mam swoją z allegro. Łącznie mam trzy koszule, jedna z wycięciami, drugą na guziki, a trzecią właśnie kopertową. Co mnie strasznie dziwiło, położna polecała bardziej tą z guzikami niż taka z wycięciami. Podobno ta gdzie cycocha trzeba wyciągać jest niewygodna i często dziecko ma nosek zasłonięty koszulą. Ja mam na wszelki wypadek trzy różne, ale boję się że w nie nie wejdę. Kupiłam je miesiąc temu, a teraz ledwo w nie wchodzę- jak po porodzie brzuch nie zejdzie to będę mieć problem ;)

kopertową mam taka http://allegro.pl/show_item.php?item=4504678701 jest rozwiązywana po całości jak trzeba- planuje ją do porodu założyć
    z guzikami mam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4517645331
    z wycięciami mam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4500903181

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:10

julianna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Czy ktoś ma wieści od Karoli?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie martwie,co u nich bo nie pisze nic ma grudniowych a w pamietniku ostatni wpis jest z 6 pazdziernika.Mam nadzieje,ze wszystko u niej i Marcelego ok.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zaczynam martwić, nigdy tak długo nie milczała ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny, któraś polecała koszule do karmienia kopertową, czy dostanę taki typ w pepco lub innym markecie? kojarzycie...
    W pepco powinnaś dostać, a na 100% są w Textil Market często ten sklep jest w galeriach itp :)

julianna lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb pisała 9 października "niestety moje sloneczko znow jest pod CPAPem...nie daje rady sam oddychac...ale waga 850 gram...mam nadzieje, ze bedzie jeszcze szybciej przybieral do tego kg...a i w poniedzialek drugie badanie okulistyczne, az sie boje..."
    może w pn się coś dowiemy

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja po trzech nieprzespanych nocach dziś spałam jak suseł :D Ale wstałam zmęczona haha tak źle a tak nie dobrze :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki jak dodać zdjęcie w poście?

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję przez www.fotosik.pl - dodaj nowe zdjęcie, wygeneruje kilka linków i jeden z nich trzeba wkleić, w zależności od linka zmienia się wielkość zdjęcia

przyszłamama lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszlamama- musisz dodać jeden z linków "Kody na fora dyskusyjne" te co są z URL

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wróciamz warsztatów mama wie ale szału nie było.  Pierwsza pomoc z dupy bez porównania do tego co było na bezpiecznym maluchu, potem zawistowski no to tutaj spoko, potem niby pielegniarka miała mówić orozwoju dziecka a okazało się ze promuje wit d dn i k, na koniec Pan od mleka enfamil. Dużo nagrod do wygrania aczkolwiek mi się nie trafiła  od zawistowskiego kupiłam karty czarno białe z zoltymi wstawkami dla dziecka.  

dziewczyny u Karoli pewnie jest mąż i spędzają rodziny weekend :) na pewno u Marcelka wszystko w porządku, przecież to dzielny chłopiec :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamy!
    Zapisuję sie do grudniówek hoho i ciągle coś.:)Właśnie zaczęłam 31 tydzien, spodziewamy sie synka-Jaś. Termin porodu mam na 21 grudnia. Ciąża przebiega w miare spokojnie, oprócz pęknięcia polipa ciążowego w 26 tyg. i kilkudniowym pobytem w szpitalu. Czuje sie roznie ze wzgledu na kregoslup i klucia w szyjce. Czasami mam wrazenie ze mam polozone na kroczu ciezki kamien!!;/ Za tydzięn mam wizyte..na ktora czekam z niecierpliwoscia by moc zobaczyc Szkraba i tego jak rosnie.
    Czytam Wasze wypowiedzi i mnie tez dopadly mysli jak to bedzie, czy wszystko wporzadku czy zdaze ze wszystkim. Kilka dni temu wzielam sie za pranie i prasowanie ubranek.:) Musze przyznac ze przy buchajacej parze z zelazka cala spuchlam.:)no ale dla Kruszynki warto.:)

Dręczy mnie myśl,że nie wiem w co ubrać Małego w dniu wyjscia ze szpitala. Co założyć itp. Kupiłam(któraś z Was pisała o kombinezonach z pepco thx;)) więc takowy posiadam. Masakraa. Boje sie ze ubiore Go za cieplo albo za zimno?! Do szpitala torba nie przygotowana, nie moge sie zebrac..jakos wydaje mi sie ze mam czas, ale czuje ze moze urodze wczesniej. Zreszta wczoraj snił mi sie porod!! Wprawdzie byl ok bo tylko Maz oznajmil mi ze urodzilam o 4.40 a ja mowie ze nic nie pamietam:):)fajnie byloby:)

Pozdrawiam Wszystkie oczekujące Mamy!

julianna, kanapa, zokeia lubią tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiak witamy! :) czyli wszystkie mamy te same dylematy ;) musisz się udzielać częściej. Wyprawka już kupiona? czy jeszcze w trakcie?

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka prawie skompletowana tzn. dostalismy kilka ubranek (bodziaków) od znajomej. Jeden worek jest juz uprany i wyprasowany, jutro zaczne przegladac druga paczke i zobacze co mi jeszcze brakuje. Kolezanka rodzila w cieple miesiace wiec musze dokupic cieplejszych ubranek. Poczekam na wizyte to mniej wiecej bede mogla oszacowac na jaki rozmiar kupowac. bynajmniej tak mi sie wydaje?! No własnie ale co?? ;/hmm
    No i tu jest moj dylemat.;) Jestem zagubiona.

Jedynie co narazie kupiłam to kombinezon zimowy, pampersy zamowienie z apteki czeka na realizacje. Chyba własnie sobie zdalam sprawe ze jestem w czarnej d****.;/

dqpri09kf3kzk37k.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annusiak spokojnie ja też jestem tam gdzie Ty ;)

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana powiedzialabym ze w "kupie" razniej.;D
    Fakt faktem musze sie ogarnac, moj Maz stwierdził ze nie ma co sie stresowac wszystko mozna jednego dnia kupic!! Albo w razie (twu,twu) czego przezciez on sam moze zrobic wyprawke.:)Tak, tak oczywiscie.:D

dqpri09kf3kzk37k.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ