WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mój dokładnie to samo mówił :P po czym sam widzi że trochę się zeszło ;) ale wszystkie jesteśmy na podobnych etapach z wyprawkami chyba :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wyobrażam sobie żeby mój mężun miał się zajmować kompletowaniem wyprawki (kocham go nad życie i lepszego nie ma na świecie! ) Dla przykladu - wczoraj byliśmy w tesco i zajęło mi 45 min wybranie 4flanelowych pieluszek :D tylko tyle tam siedzieliśmy bo tetra im się skończyła :D

Z wyprawki zostalo mi tylko łóżeczko, tetra i przewijak do skompletowania. Plus mała wizyta w ikei.
    choć jak siebie znam to jak teraz teściową będę odwiedzać to wrócę z kolejną torbą ciuchów z sh :D

Z zadań do wykonania natomiast duuuuzo prania i prasowania (mam za sobą dopiero 1pralke!), spakowanie torby, małe porządki w sypialni i łazience.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 17:27

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też dołaczam do grona nie przygotowanych, mój mąż też uważa, że na spokojnie i nie widzi problemu w tym gdyby to on w razie potrzeby miałby się tym sam zająć, ale ale chyba sama chce mieć dużą kontrolę nad tym co mamy kupić, jaki kolor itp itd..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u nas na razie są ciuszki, wózek, rożek, kombinezon i zamówione łóżeczko. Ilość wypranych pralek: 0. Jeszcze powoli pozbywam się obowiązków służbowych i od 1 listopada zaczynam pełną gębą :):) Może to błąd, ale w ogóle się tym nie stresuję. Zostały 2 miesiące i gdyby naprawdę nie daj Boże coś się wcześniej stało to jakoś sobie poradzimy :):) Tylko niech się dzidzia urodzi zdrowa, a reszta się sama ułoży :)

Dodatkowo ponowię swoją prośbę o namiary na materacyk do łóżeczka jeśli ktoś kupował w necie... Aaaaa i do kołderkę... :):) Z góry pięknie dziękuję :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, wiele z Was już poprało, poprasowało, pewnie posegregowało. Ile macie kompletów na 56? Bo ja ciągle się boję, że będę mieć za mało tego, głównie mam na myśli pajace, bo bodziaków pewnie trochę się uzbiera. Mam też trochę spodenek i półśpiochów na 56, w domu może do tego długie body wystarczy bo mamy ciepło a jeszcze kocyk/rożek dojdzie (może się mylę i to za mało?), a jak nie to parę bluz/sweterków mam, niestety z kapturem większość.

Nie ogarniam w dalszym ciągu tych ubranek :P Ile czego itd. grrrr

• aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ja mam prasowanie jutro i siadam do segregacji wtedy będę wiedzieć. Do samego szpitala aż tyle nie trzeba, potem lepiej mieć więcej ciuszków, bo rzadziej można prać. Ale tak naprawdę 56 to na chwilę i dziecko szybko wyrasta. Więcej możesz mieć 62. Niektórzy od 62 zaczynają kupować :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura ja jak patrze na te moje ciuszki 56 to zakładam ze od urodzenia będą za małe :) brak wyobraźni hehe
    a tak serio to zależy jakie dziecko Ci się zapowiada, mi się wydaje ze najmniejszego nie urodze i jakoś tak bardziej na 62 się nastawiam z tym że ja dostałam sporo ciuszków wiec po prostu je mam

ja juz jedna pralkę ogarnełam a ze pralka spora ciuszki małe to na sztuki dużo tego było z 3-4 godz prasowania, mąż wprasował może 6 i wszystkim opowiadał ze MY prasowaliśmy ciuszki :) druga czeka na prasowanie dobrze ze chociaż trochę pogodę wyrzystałam, z pozostalymu poczekam na kolejne okienko pogodowe :D nie ma co się pieklić :)

HANA lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola napisałaś mamy dopiero.. ciuszki, wózek, rożek, kombinezon i zamówione łóżeczko, no to dużo ;D

ja mogę napisać dopiero ;D a więc mamy ciuszki ..ilościowo chyba już wszystkie do szpitala (biorę 56 i 62) i dużo przejściowych z różnych rozmiarów, ale raczej jest w co ubierać, poza tym rożek, jeden mały kocyk, dwa ręczniczki z kapturkiem, pieluszki 1 i 2, chusteczki nawilżone, z kosmetyków balsam i krem do tyłka z babydream, przewijak do wzięcia i stojak do wanienki,

pozostają kosmetyki i przybory pielęgnacyjne, wózek, łóżeczko z całym zestawem, regal do przewijania (zdecydowalam się na KLUPUSIA polecanego przez was);

nie chcę przesadzać z kupowaniem i sporo rzeczy chcę dokupywać po urodzeniu maluszka, myślę tu o laktatorze, przyborniku do pielęgnacji paznokci i włosków, może termometrze.. tak mi się wydaję że nie będzie to chyba potrzebne na już 1 tygodnia ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też część ciuszków wyprałam i poprasowałam, sporo ląduje w pudełku do przechowania na później, są to rozmiary powyżej 68 nawet do 80, żeby ogarnąć co ma i w co ubierać zostawiam sobie tylko 56 i 62 rozmiary, też czekam na ładną pogodę i stopniowo ogarniam zawalenie w pokoju małej ;D

jest tu sporo doświadczonych mam, powiedźcie jak planujecie w pierwszych dniach ubierać nasze noworodki, jakie ciuszki łączyć ze sobą? dla mnie to trochę dylemat śpiochy czy pajac, body krótkie czy może długie, a może tradycyjny kaftanik ale pod czy na coś ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje wózek, materac do łóżeczka i prześcieradło, a też kilka kosmetyków. Czekam na przesyłkę z allegro z Dzidziusiem i zaczynam prać.

Mam takie pytanie, bo mnie dziś naszło. Czy powtarzałyście badania na toxo? Ja robiłam na początku ciąży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki szykujcie pralki i ciuszki, od jutra piękna pogoda - 20 stopni ;D

HANA lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mi brakuje wózek, materac do łóżeczka i prześcieradło, a też kilka kosmetyków. Czekam na przesyłkę z allegro z Dzidziusiem i zaczynam prać.

Mam takie pytanie, bo mnie dziś naszło. Czy powtarzałyście badania na toxo? Ja robiłam na początku ciąży.
    ostatnio gdy mój kotek przymilał się do mnie tez o tym myślałam, ale ja nie miałam drugiego badania, a początkowo wyszło, że nigdy tej choroby nie przeszłam, więc nigdy nie wiadomo czy jej czasem nie mam .... czy toxo jest groźne w 3 trymestrze?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtarzalam badanie na toxo :) moj gin mowil ze w każdym trymestrze trzeba wykonać i sprawdzić

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak "się zrobi" ;D Jak już nam brzuchy opadną :D

• kanapa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, spiszę z pomocą :)
    materacyk kupowałam tutaj w komplecie z łóżeczkiem: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34467138
    Kołderkę razem z całą resztą pościelową (komplet 11 el.) tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37098647
    I ostatnio pisałam o sprzedawcy, od którego ekspresowo dostałam przesyłkę (zamówiłam w środę wieczorem a w piątek już miałam) u którego zamawiałam podkłady, przewijak, itd: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297. Mogę go polecić- ceny przystępne, dobrze wszystko zapakowane, podusia dla małej w gratisie ;)

Co do toxo to ja powtarzałam już chociaż mój lekarz jeszcze poczekałby z tym badaniem ;) i wynik się nie zmienił- na szczęście :)

Z wyprawki jeszcze mi brakuje dla mnie koszul do karmienia i szlafroka, pieluch, rożka z usztywnieniem i wanienki a tak to wszystko już mam :) ciuszków na 56 nie kupowałam- koleżanka ma mi pożyczyć w razie gdyby były potrzebne (chociaż zakładam, że raczej spora będzie moja kluseczka :) ) większość mam na 62 i 68- resztę się dokupi :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie przewiduję, że moja córcia duża będzie. Póki co wiem, że jest drobna, bo raczej bo w 28+5 miała 1100 g podczas gdy inne dzieci już w tym wieku do 1500 dochodzą :P
    Ja mam 166cm, mąż 175 więc kolosy z nas żadne ;)

a kuzyna żona powiedziała mi, że jej córki urodziły się 55 i 57 i w ciuchach 62 początkowo tonęły, stąd moje obawy. Ja wiem, że to chwila, ale później mi powiedzą, że wyrodna matka jestem i w za duże dziecko ubieram haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 21:57

• aniar Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura za to mnie uspokoiłaś, bo ja mam troszkę ciuszków 56, ale boję się że Aliśka się większa urodzi (ja miałam 58 cm jak się urodziłam i ważyłam 3800). Pomyślałam, że jak się urodzi 57 cm to ją w ciuszki 56 nie wcisnę, a tu proszę jest szansa, że jednak będzie ok :D Dzięki

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa, ja skorzystałam z Twojego polecenia odnośnie allegro. zamawiałam w piątek po południu, a dzis dostałam maila ze towar spakowany jutro zostanie nadany, wiec faktycznie błyskawica :) i ceny ok :)
    mi brakuje jeszcze też szlafroka.. mam taki lekki, ale to bedzie zima i wolałabym ciut cieplejszy. a tak to jak dotrze przesyłka z gemini i allegro to juz chyba bedzie wszystko co planowałam... z niezaplanowanych to jutro kupie laktator tzn zapłace bo odkupuje z olx nieużywany.

4dbc34fc83.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... ja mam dylemat ciuszkowy, bo większość mam nie tyle numerowaną co z okresleniem wieku dziecka czyli np. 0-3mce.
    Obstawialam, ze to musi być jakiej 56/62.
    Tymczasem odwiedziła mnie ostatnio kolezanka z pół roczniakiem, który się obsiusiał. Myslalysmy, że bedzie kryzys ciuszkowy ale podlam jej body 0-3mce. I... kurka wodna było dobre :/ a jej dzieciun już podobno wyrasta z 68 i jest sporawy.

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczas prasowania i skladania np bodów jestem w szoku różnic wielkościowych, co marka to inna wielkość ciucha, albo szerszy albo dłuższy, także ciężko utrafić ..

moja znajoma to mi nawet polecała rozmiar 50-52, mówila że jej mały miał 56 cm i w te malutkie wchodził, ale ja ograniczylam się do 56, mała też przeczuwam, że duża nie będzie więc nie chcę żeby się topiła w 62

aaa i kombinezonu tez nie mamy ;D

aga.just lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ