WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosmetyki z rossmana sroka o poleca, także gdybym nie kupiła hippa to wybrałabym te z rossmana.
    Ewelina a jaki masz krem na wiatr? ja nic konkretnego nie moge znalexc bo co patrze to sa dopiero po 6 m-cu.

4dbc34fc83.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    kosmetyki z rossmana sroka o poleca, także gdybym nie kupiła hippa to wybrałabym te z rossmana.
    Ewelina a jaki masz krem na wiatr? ja nic konkretnego nie moge znalexc bo co patrze to sa dopiero po 6 m-cu.
    Z Nivea jest taki krem od narodzin na każdą pogodę
    http://allegro.pl/nivea-krem-dla-niemowlat-na-kazda-pogode-50ml-hipo-i4639266964.html

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki, musze pomyslec, bo potem a spacer nie wyjde :P

4dbc34fc83.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kremik na twarz już do szpitala zabieramy- tak położna radziła, żeby na wyjście nie doznało dziecko szoku.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 głowa do góry, rozumiem doskonale do nas przyjść ma ekipa z ociepleniem i też najpierw trzeba to zrobić, a później dokupić brakujące rzeczy dla maluszka, także czasem też jest zbity humor czy damy radę finansowo;

maria.sm co to jest to cumbus? ja po obecnej wizycie nie dostalam żadnego skierowania na krew czy mocz od lekarza, teraz kolejna wizyta 4.11. jak będę to spytam o toxo, wolę stracić 40-50 zł ale być pewna, że jest ok;

eforts z poduszek zrezygnowaliśmy, ale jak będziemy zamiawiać zestaw z łóżeczkiem to i tak z tym ochraniaczem płaskim, wydaje mi sie bezpieczny bardzo, ale fakt nie wiem jak będzie z widocznością na maluszka?
    jak jest u Was większość z Was ma już pewnie łożeczka poubierane /....

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam sobie zestawienie kosmetyków wg tego co pisze sroka o, bo ja osobiście kompletnie się na tym nie znam, fakt nie czytalam komentarzy może tam jeszcze coś jest ciekawego, ale na chwilę obecną rzeczywiście rossmanowskie babydream jest rewalacyjne pod względem składu i ceny, więc na pewno kupię caly zestaw dla maluszka,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochraniacz (ten płaski), ale z pościeli z początku nie będę korzystać, tylko ewentualnie z poduszki klin i kocyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:12

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosmetkyki Nivea glownie,a krem i oliwke Bambino.Kupilam maluszkom krem Nivea na mroz,chlod i wiatr i biore go do szpitala zeby je na wyjscie nakremowac.Wszystko,co mam ma napisane ze jest od pierwszych dni zycia.Poza tym mam oczywiscie jeszcze Linomag dla dzieci,Sudocrem i Bepanthen.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    jak jest u Was większość z Was ma już pewnie łożeczka poubierane /....

tia :D ja nawet pościeli nie mam zamówionej :P

julianna lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :)
    W piątek mieliśmy wizytę. Malutka waży już 2 kg. Kolejna za dwa tyg i wtedy prawdopodobnie poznamy termin cc.
    Od czwartku wojuję z praniem i prasowaniem, korzystając z pogody. Pranie jak pranie, ale moje plecy prasowania chyba nie lubią.
    Dzisiaj w końcu złożyłam zamówienie u Makaszki.
    Dziewczyny, czy Wy pościel i prześcieradła od razu zakładacie? W sensie, czy to się niepotrzebnie kurzyć nie będzie?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna przypomnij mi prosze dlaczego bedziesz miala cc? Jakies wskazania, czy Twoja decyzja? Przepraszam, nie pamietam. A mala juz taka duza :)

paulina 85 -ostatnio na wykładzie w sr mowio a nam, ze te herbatki nic nie daja. Pomaga tylko czeste przystasianie dziecka do piersi. Mamy nie dokarmiac (nawet jesli w szpitalu mkwia inaczej) tylko przystawiac dziecko do piersi jak najczesciej. Niektore dzieci moga chciec nawet co 1,5h.

radzono nam rowniez nie kupowac kremu i masi do brodawek, jezeli w instrukcji jest napisane, ze trseba go zmyc. Ciagle zmywanie, nakladanie, do tego mleko i slina dziecka utrzymuja brodawke w ciaglej wilgoci. Nie maja kiedy prawidlowo zaczac dzialac gruczolt Montgomeriego. Jesli chcemy stosowac masc to najlepiej taka, ktorej nie trzeba zmywac. Np z samą lanolina.

przepraszam za bledy, pjsze z telefonu.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia, leczyłam się z niepłodności. Związanych z tym było kilka operacji i zabiegów. Jeden zakończył się przebiciem ściany macicy. Chyba nie pisałam o tym wcześniej, więc masz prawo nie pamiętać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:31

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was ma cc w związku z oczami ? ja mam podwyższone ciśnienie oczu, okulistka stwierdziła, że nie ma problemu z naturalnym porodem, ginekolog się nie wypowiedział, powiedział, że to okulista ma wydać opinię i w razie czego udokumentować to na papierze, a w necie kiedyś znalazłam wpis że absolutnie nie można rodzić naturalnie... może ktoś też to ma .. ;-/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mialam zapytać ile plaujecie mieć kocyków, 1 czy 2 i wymiary 70 na 100 czy może tez jeden większy ???

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do maści na brodawki - koleżanka urodziła tydzień temu i bardzo chwaliła maść MADELA PURELAN (nie jest może najtańsza) ale w 100% składa się z czystej lanoliny (tłuszczu owczego). Jest bardzo wydajna, ma silne właściwości nawilżające i natłuszczające. Nie wymaga zmywania przed karmieniem.

zokeia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka mam z nivea kremik na każdą pogodę od 1 dni życia mozna stosowac ;)

Mi polozna na brodawki polecala purelan 100 :) nie trzeba zmywac przed karmieniem . Mozna tez octeniseptem psikac ale tu juz zmyc przed karmieniem bo gorzki w smaku.

Ja lece do biedry bo dzis maja byc szlafroki za 39.99 a ja nie mam... a ze nie lubie a do szpitala trzeba to lepiej wydac 40 niz 100 zl na te kilka dni.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pollyanna - w takim razie gratuluję sukcesu :) Musicie być przeszczęśliwi po takich przejściach :)

Pollyanna lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna chodzilo mi o odczyn coombsa sorki zle napisalam..no mi tez sie tak wydaje Jeden lekarz ;bo cho0dze i prywatnie i na fundusz (do innej lekarki zeby badania miec za darmo) ale ona mi nic nie zlecila wiec pewnie dzisiaj moj prywatny zleci mi te badania i napewno je zrobie...skoro zdarzaja sie przypadki z powiklaniami to wole sie nie martwic

maria.sm
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia, dziękuję :) Teraz już tak. Chyba w końcu dociera do mnie, że będzie dobrze. To moja trzecia ciąża, więc początki psychicznie były straszne.

km5smg7y28om81lj.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ten krem jest od 1 dni życia? wiecie może? Mam go na swojej liście zakupowej, tak jak parę innych kosmetyków rossmannowskich :)

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=64694&next=1

co do wielkości czapeczki zimowej to po konsultacji z dziewczynami kiedyś wyszło na to, że takiego 36 wypada szukać, bo dzieci to tak się rodzą z główką 34-35...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:23

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ