Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka89 wrote:kosmetyki z rossmana sroka o poleca, także gdybym nie kupiła hippa to wybrałabym te z rossmana.
Ewelina a jaki masz krem na wiatr? ja nic konkretnego nie moge znalexc bo co patrze to sa dopiero po 6 m-cu.
http://allegro.pl/nivea-krem-dla-niemowlat-na-kazda-pogode-50ml-hipo-i4639266964.html
-
my kremik na twarz już do szpitala zabieramy- tak położna radziła, żeby na wyjście nie doznało dziecko szoku.
-
Bogusiar80 głowa do góry, rozumiem doskonale do nas przyjść ma ekipa z ociepleniem i też najpierw trzeba to zrobić, a później dokupić brakujące rzeczy dla maluszka, także czasem też jest zbity humor czy damy radę finansowo;
maria.sm co to jest to cumbus? ja po obecnej wizycie nie dostalam żadnego skierowania na krew czy mocz od lekarza, teraz kolejna wizyta 4.11. jak będę to spytam o toxo, wolę stracić 40-50 zł ale być pewna, że jest ok;
eforts z poduszek zrezygnowaliśmy, ale jak będziemy zamiawiać zestaw z łóżeczkiem to i tak z tym ochraniaczem płaskim, wydaje mi sie bezpieczny bardzo, ale fakt nie wiem jak będzie z widocznością na maluszka?
jak jest u Was większość z Was ma już pewnie łożeczka poubierane /....
-
zrobilam sobie zestawienie kosmetyków wg tego co pisze sroka o, bo ja osobiście kompletnie się na tym nie znam, fakt nie czytalam komentarzy może tam jeszcze coś jest ciekawego, ale na chwilę obecną rzeczywiście rossmanowskie babydream jest rewalacyjne pod względem składu i ceny, więc na pewno kupię caly zestaw dla maluszka,
-
ja mam ochraniacz (ten płaski), ale z pościeli z początku nie będę korzystać, tylko ewentualnie z poduszki klin i kocyka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:12
-
Ja mam kosmetkyki Nivea glownie,a krem i oliwke Bambino.Kupilam maluszkom krem Nivea na mroz,chlod i wiatr i biore go do szpitala zeby je na wyjscie nakremowac.Wszystko,co mam ma napisane ze jest od pierwszych dni zycia.Poza tym mam oczywiscie jeszcze Linomag dla dzieci,Sudocrem i Bepanthen.
-
Witam po weekendzie
W piątek mieliśmy wizytę. Malutka waży już 2 kg. Kolejna za dwa tyg i wtedy prawdopodobnie poznamy termin cc.
Od czwartku wojuję z praniem i prasowaniem, korzystając z pogody. Pranie jak pranie, ale moje plecy prasowania chyba nie lubią.
Dzisiaj w końcu złożyłam zamówienie u Makaszki.
Dziewczyny, czy Wy pościel i prześcieradła od razu zakładacie? W sensie, czy to się niepotrzebnie kurzyć nie będzie?
-
Pollyanna przypomnij mi prosze dlaczego bedziesz miala cc? Jakies wskazania, czy Twoja decyzja? Przepraszam, nie pamietam. A mala juz taka duza
paulina 85 -ostatnio na wykładzie w sr mowio a nam, ze te herbatki nic nie daja. Pomaga tylko czeste przystasianie dziecka do piersi. Mamy nie dokarmiac (nawet jesli w szpitalu mkwia inaczej) tylko przystawiac dziecko do piersi jak najczesciej. Niektore dzieci moga chciec nawet co 1,5h.
radzono nam rowniez nie kupowac kremu i masi do brodawek, jezeli w instrukcji jest napisane, ze trseba go zmyc. Ciagle zmywanie, nakladanie, do tego mleko i slina dziecka utrzymuja brodawke w ciaglej wilgoci. Nie maja kiedy prawidlowo zaczac dzialac gruczolt Montgomeriego. Jesli chcemy stosowac masc to najlepiej taka, ktorej nie trzeba zmywac. Np z samą lanolina.
przepraszam za bledy, pjsze z telefonu.
-
zokeia, leczyłam się z niepłodności. Związanych z tym było kilka operacji i zabiegów. Jeden zakończył się przebiciem ściany macicy. Chyba nie pisałam o tym wcześniej, więc masz prawo nie pamiętać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:31
-
a czy któraś z Was ma cc w związku z oczami ? ja mam podwyższone ciśnienie oczu, okulistka stwierdziła, że nie ma problemu z naturalnym porodem, ginekolog się nie wypowiedział, powiedział, że to okulista ma wydać opinię i w razie czego udokumentować to na papierze, a w necie kiedyś znalazłam wpis że absolutnie nie można rodzić naturalnie... może ktoś też to ma .. ;-/
-
co do maści na brodawki - koleżanka urodziła tydzień temu i bardzo chwaliła maść MADELA PURELAN (nie jest może najtańsza) ale w 100% składa się z czystej lanoliny (tłuszczu owczego). Jest bardzo wydajna, ma silne właściwości nawilżające i natłuszczające. Nie wymaga zmywania przed karmieniem.
zokeia lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ewka mam z nivea kremik na każdą pogodę od 1 dni życia mozna stosowac
Mi polozna na brodawki polecala purelan 100nie trzeba zmywac przed karmieniem . Mozna tez octeniseptem psikac ale tu juz zmyc przed karmieniem bo gorzki w smaku.
Ja lece do biedry bo dzis maja byc szlafroki za 39.99 a ja nie mam... a ze nie lubie a do szpitala trzeba to lepiej wydac 40 niz 100 zl na te kilka dni. -
julianna chodzilo mi o odczyn coombsa sorki zle napisalam..no mi tez sie tak wydaje Jeden lekarz ;bo cho0dze i prywatnie i na fundusz (do innej lekarki zeby badania miec za darmo) ale ona mi nic nie zlecila wiec pewnie dzisiaj moj prywatny zleci mi te badania i napewno je zrobie...skoro zdarzaja sie przypadki z powiklaniami to wole sie nie martwicmaria.sm
-
a czy ten krem jest od 1 dni życia? wiecie może? Mam go na swojej liście zakupowej, tak jak parę innych kosmetyków rossmannowskich
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=64694&next=1
co do wielkości czapeczki zimowej to po konsultacji z dziewczynami kiedyś wyszło na to, że takiego 36 wypada szukać, bo dzieci to tak się rodzą z główką 34-35...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:23