X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ten nie wiem, ale chyba to ten sam ktory tu opisuje sroka o :

http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html

opakowanie ciut inne ale to chyba ten sam krem :) ja kupie tez ten lub hipp

Przyszło mi dzis zamowienie z aptekigemini...w koncu! analizowalam co mi jeszcze potrzebne i na pewno koszula do karmienia, biustonosz do karmienia, podlaski duze, aspirator do noska, termometr, ten krem na mroz, i krem na brodawki i to by bylo na tyle. Trzeba sie brac za pranie i prasowanie OMG! przeraza mnie to troche bo tam pelna szafa tego!

Kurcze dalej zadnych wiesci od kaaroli, martwie sie ona nigdy tak dlugo nie milczala... mam nadz ze wszystko ok!

Do wizyty zostal tydzien, nie moge sie doczekac !

Cholerne przeziebienie nie chce odpuscic ciagle smarkam i kicham :/ i mam wrazenie ze dzis sie nasililo :/

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zrobiłam dzisiaj toxo jeszcze raz. Wolę być spokojna. Jutro część druga badań.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts nic nie ma być w łóżeczku, tzn. ten płaski ochraniacz też nie...? Kuźwa no co za karuzela informacyjna :/:/

dzisiaj spędziłam parę godzin z koleżanką i jej 4 miesięcznym synkiem i powiem Wam, że radość może i wielka, ale darcie japy non stop... najładniejsza pościel i najlepszy kremik tu nic nie dadzą jak dziecko ma humorek...

zokeia, Ita, eforts, HANA lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj prasowanie wreszcie skończyłam. Wieczorkiem musimy poskładać i w szafkach poukładać. Chcę to zrobić z mężem, żeby też wiedział gdzie co jest :)
    Potem pakowanie torby i będę wiedzieć czy czegoś jeszcze brakuje :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja toxo tez mialam powtarzana teraz niedawno i wyszedl mi igg i igm ujemny tzn nie mialam i nie przechodze :)
    jesli pierwsze badanie wyszlo ze nie przechodzilas toxo i masz oba wskazniki ujemne to lekarz musi zalecic powtorzenie badania przed rozwiazaniem, by sie upewnic ze nie zarazilas sie w czasie ciazy

wlasnie dzis za rada niektorych z Was wietrze wozek na balkonie ;) sloneczko i ciepelko zrobilo sie u nas dopiero popoludniu !

Kate

np55zzc.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ten sam, ale w starej szacie graficznej. Z tym, że Srokao też nie podaje takiej informacji.

• julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krem o którym rozmawiacie jest przed zimnem i wiatrem, ale jak będzie mróz ? to chyba wypadałoby mieć coś lepszego ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam dzis paczke z Gemini.Brakuje mi jeszcze na pewno pampersow,aspiratora do nosa,z dwoch stanikow do karmienia(dwa juz mam,jeden bawelniany zwykly i jeden taki ladny firmy Alles).A i krem na brodawki.Nie mam tez lozeczek i wozka jeszcze.Tzn.mam wybrane ale niekupione.Wszystkie ciuszki,pieluszki itp mam wyprane i wyprasowane.Zostalo mi jeszcze max 7tygodni do porodu,musze pomyslec o lozeczkach.Chyba zamowie za tydzien.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie o Karole i jej maluszka.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Martwie sie o Karole i jej maluszka.

Klif ja tez:(

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez codziennie sprwdzam czy pisala cos w pamietniku :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb też się nie odzywała?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy cierpliwie czekać, wierzę że jest ok, a ona po prostu ma brak dostępu do neta, albo zwyczajnie mąż lub rodzina zabierają jej czas...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Na fb też się nie odzywała?
    No wlasnie od kilku dni nie :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nawet jak byl jej maz to zawsze dawala znac i jakis update bo wie ze wszystkie czekamy niecierpliwie na dobre wiadomsci od niej a tu taka cisza tak dlugo :( oby to byl tylko brak dostepu do neta...

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się odezwie na dniach, już chyba wszystkie zaczynamy się martwić :/ Karola odpisz jak tylko zobaczysz, tutaj wszystkie ciotki już zdenerwowane

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola z zaleceń bhp i ppopz :) to nic, wiadomo że to ładnie wygląda się na początku dziecko się nie przekreca, nie ma zagrożenia ze włoży nóżkę w szczebelki a niby każda szmatka ,, zaburza'' swobodny przepływ powietrza. Może to w pewien sposób skrajność ale ja na początku darowalabym sobie ozdoby w łóżeczku.

U mnie kolejna pralka wyprasowana :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Paulina ja jestem z Kłodzina, tuż za Mieściskiem. A do Piły przez to, że tam bardzo bliska znajoma lekarka pracuje i nas umówiła do pani ordynator. Jak pojadę następnym razem to możemy się umówić po drodze :) Pewnie dopiero po porodzie :)
    Pani Ordynator obejrzała synka. Ma trzeci do usunięcia i boczne do nacięcia. Mam podać nowe skierowanie i będzie się starała jakieś miejsce jak najszybciej znaleźć. Nie obiecuje, że się uda do końca roku. Będzie się starać

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mąż odbierze przesyłkę z poczty o ile zdąży. Będą pieluchy tetrowe, flanelowe, szczotka do butelek i skoczków, płyny do prania, krem na brodawki i nie pamiętam więcej co zamówiłam ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Karolaa się nigdzie nie odzywa. Dziś miała ponoć okulistę. Musimy być dobrej myśli i czekamy.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ