WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Lola, spiszę z pomocą :)
    materacyk kupowałam tutaj w komplecie z łóżeczkiem: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34467138
    Kołderkę razem z całą resztą pościelową (komplet 11 el.) tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37098647
    I ostatnio pisałam o sprzedawcy, od którego ekspresowo dostałam przesyłkę (zamówiłam w środę wieczorem a w piątek już miałam) u którego zamawiałam podkłady, przewijak, itd: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297. Mogę go polecić- ceny przystępne, dobrze wszystko zapakowane, podusia dla małej w gratisie ;)

Co do toxo to ja powtarzałam już chociaż mój lekarz jeszcze poczekałby z tym badaniem ;) i wynik się nie zmienił- na szczęście :)

Z wyprawki jeszcze mi brakuje dla mnie koszul do karmienia i szlafroka, pieluch, rożka z usztywnieniem i wanienki a tak to wszystko już mam :) ciuszków na 56 nie kupowałam- koleżanka ma mi pożyczyć w razie gdyby były potrzebne (chociaż zakładam, że raczej spora będzie moja kluseczka :) ) większość mam na 62 i 68- resztę się dokupi :)

Kanapa normalnie Cię LOVE, ta pościel jest przecudowna, kupię na pewno.

Dziękuję! (Pokłony)

kanapa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, cieszę się że byłam pomocna :) a szybkością to mnie naprawdę zaskoczyli ;)

Ita 0-3mc to rozm 62, 3-6mc to 68, 56 to 0+, ale jak wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny :P jak wszędzie... najlepiej po długości ciuszków sprawdzać :) jak kiedyś segregowałam ubranka kupione dla małej to po rozłożeniu jednego rozmiaru okazało się, że "odchyły" w długościach są znaczące.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, u tego sprzedawcy pościelowego kupowałam też kocyki bo mają bardzo dobrą cenę- ta sama niezależnie od tego czy letni czy zimowy :) muszę poprosić męża, żeby mi przywiózł to z pracy bo wszystko na firmę zamawiam- mnie często nie ma w domu i ciężko byłoby z kurierem trafić :/
    no i czeka mnie pranie... mega pranie... i mega prasowanie, którego nienawidzę- bleee :P

Lola83 lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Lola, u tego sprzedawcy pościelowego kupowałam też kocyki bo mają bardzo dobrą cenę- ta sama niezależnie od tego czy letni czy zimowy :) muszę poprosić męża, żeby mi przywiózł to z pracy bo wszystko na firmę zamawiam- mnie często nie ma w domu i ciężko byłoby z kurierem trafić :/
    no i czeka mnie pranie... mega pranie... i mega prasowanie, którego nienawidzę- bleee :P

Kanapa, zdecydowałaś się może na ten poduszkowy ochraniacz do łóżeczka? Zastanawiam się, czy nie zajmuje zbyt dużo miejsca w łóżeczku, no i jak z jakością wykonania tych kompletów? Wzory mają śliczne :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ;)

ja już część wyprawki mam: tj.
    - łóżeczko + materac (w kartonie)
    - wózek (do wyprania)
    - przewijak
    - część akcesoriów dla dziecia (szczotka, cążki )
    - kosmetyki dla dziecia (kremy, balsamy, płyny, zasypki itp)
    - apteczne (pampersy, podkłady poporodowe i dla malucha, majtki, waciki, kompresy, octepnisept itp)
    - dwa różki, kombinezon, jakieś pościele od mojej siostry (do przejrzenia i wyprania)
    - ciuszki (dwie pralki na razie zrobione, jeszcze jedną muszę conajmniej zrobić).

Mam wstępnie przygotowane kolejne zamówienie w aptecegemini wraz z laktatorem, termometrem, witaminami, fridą, czyms na gorączkę, krem na brodawki itp.)

W najbliższych dniach idziemy wybrać/kupić wanienkę i może fotelik. Szlafrok mam, muszę dokupić jeszcze jedną koszulę do karmienia. Nie mam smoczków i butelek ani chusteczek. I nie wiem co jeszcze jest mi potrzebne..;/ głupieję od tego wszystkiego powoli..

Zaczyna mnie powoli przerażać myśl..niby jeszcze tyle czasu, ale dni lecą tak szybko, że to trochę przerażające :P

Na fb już się chwaliła, a tym które nie widziały chwalę się tu ;) mój pierwszy wyrób na maszynie do szycia :) zapraszam na mojego nowo powstałego bloga to zobaczenia: http://kasztankowo.blogspot.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 23:00

HANA lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko bardzo ładny, szybciutko się uporałaś, gratuluję talentu

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam i jestem zachwycona zestawem z poduszkami, niestety mój mąż zapytal czy oby na pewno poduszki w łożeczku małej są bezpieczne, im mniej tam wszystkiego tym lepiej... ech no i zwatpiłam, na razie zostaję przy zestawie łóżeczko z pościelą, które kiedyś Qrczak podawał, a tak mi się te poduchy podobają ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko cudo!
    I to twój pierwszy projekt? Bo wygląda jakbyś się urodziła przy maszynie do szycia :D

Czekam na więcej!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja się właśnie szykuję na wyjazd do Piły z małym. Zobaczymy co pani ordynator mi z nim wymyśli.
    Materac od łóżeczka po synku się wietrzy, a łóżeczko kupuję jutro od koleżanki. Mama kupiła mi duży różowy ręcznik, a teściowa rogi zszyje i będę miała ręcznik z kapturkiem :)Potem trzeba proszek dzidziusia kupić i prać.

A poza tym ciągle coś i dziś kuźwa co? Synek poszedł do wc, a tam taki hałas jak by nie wiem co spadło. A tam nic nie ma. Tylko kibel stojący na podłodze. Lecę z mężem, synek ze spuszczonymi majtami wychodzi przestraszony. Mówi, że sufit spadł. I co? I jedno wielkie gówno. Mamy w całej chacie obniżone sufity. No oprócz kotłowni. I tynk, który była na tym najwyższym suficie odleciał i spadł na ten obniżony w kiblu. Zrobiło się małe wgniecenie w tym obniżonym I wynika to, że trzeba by było położyć papę na dachu. I skąd tu wziąć kasę? Z dwa koła by pewnie jak nic były potrzebne ja już nie mam sił. :( Ciągle mi się coś zwala na łeb Moja psychika siada :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko zazdroszczę zdolności :) Ślicznie :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz ostatnio powiedzial ze nalezy pod koniec ciazy powtorzyc badanie na toxo bo ostatnio nawet mieli przypadek ze kobieta urodzila z toksoplazmoza i cos tam bylo pozniej nie tak...do tego zlecil mi jeszcze test na odczyn cumbsa

maria.sm
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola kołderkę mam taką do łóżeczka http://allegro.pl/koldra-welniana-kaszmir-dla-dziecka-120x90-i4639687375.html i do dostawki http://allegro.pl/koldra-welniana-camel-dla-dziecka-80x100-i4639596382.html

szurabura na 56 pajacy mam 6, śpiochy 5. Za to na 62 mam już pajacy więcej.

aniar Moja panna urodziła się 3420, 57 cm i w 56 chodziła ponad miesiąc. W 62 tonęła. Więc naprawdę wg mnie choć trochę rzeczy w 56 warto mieć. A zaczynałyśmy od rozm 00 czyli to takie 50, czyli jeszcze mniejsze niż 56.

julianna po domu to albo body na krótki rękaw + pajac, albo body dł. rękaw + śpiochy/półśpiochy/spodnie

Lola83 lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za namiary!

Też się zastanawiam co u Karoli i Małego, ale pewnie faktycznie razem spędzali weekend i zaraz się czegoś dowiemy.

Ja dzisiaj spałam do 9! Pierwszy raz od wielu miesięcy! Nie licząc oczywiście 6 pobudek na siku i jednej żeby zrobić ukochanemu kanapki do pracy :P Już zapomniałam jak to jest wstawać o tej porze i teraz leżę w łóżku ze śniadankiem i mam meeegaaa lenia jak pomyślę, że miałabym się parać jakimś wyczerpującym zajęciem :P Wkurza mnie gadanie koleżanek z małymi dziećmi, że korzystaj póki możesz spać. Ja nie bardzo mogę spać z tym bębnem, męczę się okropnie. A tu dzisiaj tak bonus :)

Słońce pięknie świeci! Miłego dnia Wam życzę!

przyszłamama lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja byłam i jestem zachwycona zestawem z poduszkami, niestety mój mąż zapytal czy oby na pewno poduszki w łożeczku małej są bezpieczne, im mniej tam wszystkiego tym lepiej... ech no i zwatpiłam, na razie zostaję przy zestawie łóżeczko z pościelą, które kiedyś Qrczak podawał, a tak mi się te poduchy podobają ;D

Twój mąż ma całkowitą rację, bynajmniej z punktu widzenia bezpieczeństwa oddechowego dziecka :) na pierwszej pomocy ratownik nam mówił ze w łóżeczku nie powinno być nic.
    pozatym będziesz chciała mieć jak najlepszy widok na dziecko i nie obstawisz łóżeczka poduszkami, ochraniaczami itp....

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

aniar Moja panna urodziła się 3420, 57 cm i w 56 chodziła ponad miesiąc. W 62 tonęła. Więc naprawdę wg mnie choć trochę rzeczy w 56 warto mieć. A zaczynałyśmy od rozm 00 czyli to takie 50, czyli jeszcze mniejsze niż 56.

Aga dzięki za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie, mam kilka ciuszków z metką "tinybaby" i taki właśnie rozmiar 50, bo teściowa latała w amoku i kupowała wszystko co słodkie i myślałam, że mała w to nie wejdzie i będzie na zmarnowanie, ale jest szansa, że Aliśka w to wejdzie, a nawet trochę pochodzi :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Aga dzięki za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie, mam kilka ciuszków z metką "tinybaby" i taki właśnie rozmiar 50, bo teściowa latała w amoku i kupowała wszystko co słodkie i myślałam, że mała w to nie wejdzie i będzie na zmarnowanie, ale jest szansa, że Aliśka w to wejdzie, a nawet trochę pochodzi :)

daje ci 100% gwarancję, że na pewno wykorzystasz :)

aniar lubi tę wiadomość

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja się właśnie szykuję na wyjazd do Piły z małym. Zobaczymy co pani ordynator mi z nim wymyśli.
    Materac od łóżeczka po synku się wietrzy, a łóżeczko kupuję jutro od koleżanki. Mama kupiła mi duży różowy ręcznik, a teściowa rogi zszyje i będę miała ręcznik z kapturkiem :)Potem trzeba proszek dzidziusia kupić i prać.

A poza tym ciągle coś i dziś kuźwa co? Synek poszedł do wc, a tam taki hałas jak by nie wiem co spadło. A tam nic nie ma. Tylko kibel stojący na podłodze. Lecę z mężem, synek ze spuszczonymi majtami wychodzi przestraszony. Mówi, że sufit spadł. I co? I jedno wielkie gówno. Mamy w całej chacie obniżone sufity. No oprócz kotłowni. I tynk, który była na tym najwyższym suficie odleciał i spadł na ten obniżony w kiblu. Zrobiło się małe wgniecenie w tym obniżonym I wynika to, że trzeba by było położyć papę na dachu. I skąd tu wziąć kasę? Z dwa koła by pewnie jak nic były potrzebne ja już nie mam sił. :( Ciągle mi się coś zwala na łeb Moja psychika siada :(
    Bogusiar80 skąd jesteś ,że do Piły do lekarza się wybierasz. Ja jestem z Chodzieży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:32

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ktoś polecał herbatkę z Hipp na laktację czy chodziło o tą : http://allegro.pl/hipp-herbatka-na-laktacje-w-saszetkach-bez-cukru-i4661962023.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Karmienie+dziecka-99333_%C5%BBywno%C5%9B%C4%87+dla+dzieci-99470_Herbatki+i+soki-99476
    Mamusie potrzebuję pomocy,nie wiem jaki rozmiar czapeczki potrzebna będzie na zimę dla maluszka.Cały czas zastanawiam się nad kosmetykami dla maluszka johnson czy nivea.

iv093e5eshsjbk7b.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosmetyki z hippa. Tylko puder i krem na wiatr i niepogode z nivea

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnson podobno często uczula, a herbatka wydaje się ok :)

edit. co do johnsona zobacz sobie składy http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:18

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ