Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Lola, spiszę z pomocą :)
    materacyk kupowałam tutaj w komplecie z łóżeczkiem: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34467138
    Kołderkę razem z całą resztą pościelową (komplet 11 el.) tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37098647
    I ostatnio pisałam o sprzedawcy, od którego ekspresowo dostałam przesyłkę (zamówiłam w środę wieczorem a w piątek już miałam) u którego zamawiałam podkłady, przewijak, itd: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28066297. Mogę go polecić- ceny przystępne, dobrze wszystko zapakowane, podusia dla małej w gratisie ;)

Co do toxo to ja powtarzałam już chociaż mój lekarz jeszcze poczekałby z tym badaniem ;) i wynik się nie zmienił- na szczęście :)

Z wyprawki jeszcze mi brakuje dla mnie koszul do karmienia i szlafroka, pieluch, rożka z usztywnieniem i wanienki a tak to wszystko już mam :) ciuszków na 56 nie kupowałam- koleżanka ma mi pożyczyć w razie gdyby były potrzebne (chociaż zakładam, że raczej spora będzie moja kluseczka :) ) większość mam na 62 i 68- resztę się dokupi :)

Kanapa normalnie Cię LOVE, ta pościel jest przecudowna, kupię na pewno.

Dziękuję! (Pokłony)

kanapa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, cieszę się że byłam pomocna :) a szybkością to mnie naprawdę zaskoczyli ;)

Ita 0-3mc to rozm 62, 3-6mc to 68, 56 to 0+, ale jak wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny :P jak wszędzie... najlepiej po długości ciuszków sprawdzać :) jak kiedyś segregowałam ubranka kupione dla małej to po rozłożeniu jednego rozmiaru okazało się, że "odchyły" w długościach są znaczące.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, u tego sprzedawcy pościelowego kupowałam też kocyki bo mają bardzo dobrą cenę- ta sama niezależnie od tego czy letni czy zimowy :) muszę poprosić męża, żeby mi przywiózł to z pracy bo wszystko na firmę zamawiam- mnie często nie ma w domu i ciężko byłoby z kurierem trafić :/
    no i czeka mnie pranie... mega pranie... i mega prasowanie, którego nienawidzę- bleee :P

Lola83 lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Lola, u tego sprzedawcy pościelowego kupowałam też kocyki bo mają bardzo dobrą cenę- ta sama niezależnie od tego czy letni czy zimowy :) muszę poprosić męża, żeby mi przywiózł to z pracy bo wszystko na firmę zamawiam- mnie często nie ma w domu i ciężko byłoby z kurierem trafić :/
    no i czeka mnie pranie... mega pranie... i mega prasowanie, którego nienawidzę- bleee :P

Kanapa, zdecydowałaś się może na ten poduszkowy ochraniacz do łóżeczka? Zastanawiam się, czy nie zajmuje zbyt dużo miejsca w łóżeczku, no i jak z jakością wykonania tych kompletów? Wzory mają śliczne :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ;)

ja już część wyprawki mam: tj.
    - łóżeczko + materac (w kartonie)
    - wózek (do wyprania)
    - przewijak
    - część akcesoriów dla dziecia (szczotka, cążki )
    - kosmetyki dla dziecia (kremy, balsamy, płyny, zasypki itp)
    - apteczne (pampersy, podkłady poporodowe i dla malucha, majtki, waciki, kompresy, octepnisept itp)
    - dwa różki, kombinezon, jakieś pościele od mojej siostry (do przejrzenia i wyprania)
    - ciuszki (dwie pralki na razie zrobione, jeszcze jedną muszę conajmniej zrobić).

Mam wstępnie przygotowane kolejne zamówienie w aptecegemini wraz z laktatorem, termometrem, witaminami, fridą, czyms na gorączkę, krem na brodawki itp.)

W najbliższych dniach idziemy wybrać/kupić wanienkę i może fotelik. Szlafrok mam, muszę dokupić jeszcze jedną koszulę do karmienia. Nie mam smoczków i butelek ani chusteczek. I nie wiem co jeszcze jest mi potrzebne..;/ głupieję od tego wszystkiego powoli..

Zaczyna mnie powoli przerażać myśl..niby jeszcze tyle czasu, ale dni lecą tak szybko, że to trochę przerażające :P

Na fb już się chwaliła, a tym które nie widziały chwalę się tu ;) mój pierwszy wyrób na maszynie do szycia :) zapraszam na mojego nowo powstałego bloga to zobaczenia: http://kasztankowo.blogspot.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 23:00

HANA lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko bardzo ładny, szybciutko się uporałaś, gratuluję talentu

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam i jestem zachwycona zestawem z poduszkami, niestety mój mąż zapytal czy oby na pewno poduszki w łożeczku małej są bezpieczne, im mniej tam wszystkiego tym lepiej... ech no i zwatpiłam, na razie zostaję przy zestawie łóżeczko z pościelą, które kiedyś Qrczak podawał, a tak mi się te poduchy podobają ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko cudo!
    I to twój pierwszy projekt? Bo wygląda jakbyś się urodziła przy maszynie do szycia :D

Czekam na więcej!

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja się właśnie szykuję na wyjazd do Piły z małym. Zobaczymy co pani ordynator mi z nim wymyśli.
    Materac od łóżeczka po synku się wietrzy, a łóżeczko kupuję jutro od koleżanki. Mama kupiła mi duży różowy ręcznik, a teściowa rogi zszyje i będę miała ręcznik z kapturkiem :)Potem trzeba proszek dzidziusia kupić i prać.

A poza tym ciągle coś i dziś kuźwa co? Synek poszedł do wc, a tam taki hałas jak by nie wiem co spadło. A tam nic nie ma. Tylko kibel stojący na podłodze. Lecę z mężem, synek ze spuszczonymi majtami wychodzi przestraszony. Mówi, że sufit spadł. I co? I jedno wielkie gówno. Mamy w całej chacie obniżone sufity. No oprócz kotłowni. I tynk, który była na tym najwyższym suficie odleciał i spadł na ten obniżony w kiblu. Zrobiło się małe wgniecenie w tym obniżonym I wynika to, że trzeba by było położyć papę na dachu. I skąd tu wziąć kasę? Z dwa koła by pewnie jak nic były potrzebne ja już nie mam sił. :( Ciągle mi się coś zwala na łeb Moja psychika siada :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko zazdroszczę zdolności :) Ślicznie :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz ostatnio powiedzial ze nalezy pod koniec ciazy powtorzyc badanie na toxo bo ostatnio nawet mieli przypadek ze kobieta urodzila z toksoplazmoza i cos tam bylo pozniej nie tak...do tego zlecil mi jeszcze test na odczyn cumbsa

maria.sm
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola kołderkę mam taką do łóżeczka http://allegro.pl/koldra-welniana-kaszmir-dla-dziecka-120x90-i4639687375.html i do dostawki http://allegro.pl/koldra-welniana-camel-dla-dziecka-80x100-i4639596382.html

szurabura na 56 pajacy mam 6, śpiochy 5. Za to na 62 mam już pajacy więcej.

aniar Moja panna urodziła się 3420, 57 cm i w 56 chodziła ponad miesiąc. W 62 tonęła. Więc naprawdę wg mnie choć trochę rzeczy w 56 warto mieć. A zaczynałyśmy od rozm 00 czyli to takie 50, czyli jeszcze mniejsze niż 56.

julianna po domu to albo body na krótki rękaw + pajac, albo body dł. rękaw + śpiochy/półśpiochy/spodnie

Lola83 lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za namiary!

Też się zastanawiam co u Karoli i Małego, ale pewnie faktycznie razem spędzali weekend i zaraz się czegoś dowiemy.

Ja dzisiaj spałam do 9! Pierwszy raz od wielu miesięcy! Nie licząc oczywiście 6 pobudek na siku i jednej żeby zrobić ukochanemu kanapki do pracy :P Już zapomniałam jak to jest wstawać o tej porze i teraz leżę w łóżku ze śniadankiem i mam meeegaaa lenia jak pomyślę, że miałabym się parać jakimś wyczerpującym zajęciem :P Wkurza mnie gadanie koleżanek z małymi dziećmi, że korzystaj póki możesz spać. Ja nie bardzo mogę spać z tym bębnem, męczę się okropnie. A tu dzisiaj tak bonus :)

Słońce pięknie świeci! Miłego dnia Wam życzę!

przyszłamama lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja byłam i jestem zachwycona zestawem z poduszkami, niestety mój mąż zapytal czy oby na pewno poduszki w łożeczku małej są bezpieczne, im mniej tam wszystkiego tym lepiej... ech no i zwatpiłam, na razie zostaję przy zestawie łóżeczko z pościelą, które kiedyś Qrczak podawał, a tak mi się te poduchy podobają ;D

Twój mąż ma całkowitą rację, bynajmniej z punktu widzenia bezpieczeństwa oddechowego dziecka :) na pierwszej pomocy ratownik nam mówił ze w łóżeczku nie powinno być nic.
    pozatym będziesz chciała mieć jak najlepszy widok na dziecko i nie obstawisz łóżeczka poduszkami, ochraniaczami itp....

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

aniar Moja panna urodziła się 3420, 57 cm i w 56 chodziła ponad miesiąc. W 62 tonęła. Więc naprawdę wg mnie choć trochę rzeczy w 56 warto mieć. A zaczynałyśmy od rozm 00 czyli to takie 50, czyli jeszcze mniejsze niż 56.

Aga dzięki za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie, mam kilka ciuszków z metką "tinybaby" i taki właśnie rozmiar 50, bo teściowa latała w amoku i kupowała wszystko co słodkie i myślałam, że mała w to nie wejdzie i będzie na zmarnowanie, ale jest szansa, że Aliśka w to wejdzie, a nawet trochę pochodzi :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Aga dzięki za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie, mam kilka ciuszków z metką "tinybaby" i taki właśnie rozmiar 50, bo teściowa latała w amoku i kupowała wszystko co słodkie i myślałam, że mała w to nie wejdzie i będzie na zmarnowanie, ale jest szansa, że Aliśka w to wejdzie, a nawet trochę pochodzi :)

daje ci 100% gwarancję, że na pewno wykorzystasz :)

aniar lubi tę wiadomość

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja się właśnie szykuję na wyjazd do Piły z małym. Zobaczymy co pani ordynator mi z nim wymyśli.
    Materac od łóżeczka po synku się wietrzy, a łóżeczko kupuję jutro od koleżanki. Mama kupiła mi duży różowy ręcznik, a teściowa rogi zszyje i będę miała ręcznik z kapturkiem :)Potem trzeba proszek dzidziusia kupić i prać.

A poza tym ciągle coś i dziś kuźwa co? Synek poszedł do wc, a tam taki hałas jak by nie wiem co spadło. A tam nic nie ma. Tylko kibel stojący na podłodze. Lecę z mężem, synek ze spuszczonymi majtami wychodzi przestraszony. Mówi, że sufit spadł. I co? I jedno wielkie gówno. Mamy w całej chacie obniżone sufity. No oprócz kotłowni. I tynk, który była na tym najwyższym suficie odleciał i spadł na ten obniżony w kiblu. Zrobiło się małe wgniecenie w tym obniżonym I wynika to, że trzeba by było położyć papę na dachu. I skąd tu wziąć kasę? Z dwa koła by pewnie jak nic były potrzebne ja już nie mam sił. :( Ciągle mi się coś zwala na łeb Moja psychika siada :(
    Bogusiar80 skąd jesteś ,że do Piły do lekarza się wybierasz. Ja jestem z Chodzieży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:32

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ktoś polecał herbatkę z Hipp na laktację czy chodziło o tą : http://allegro.pl/hipp-herbatka-na-laktacje-w-saszetkach-bez-cukru-i4661962023.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Karmienie+dziecka-99333_%C5%BBywno%C5%9B%C4%87+dla+dzieci-99470_Herbatki+i+soki-99476
    Mamusie potrzebuję pomocy,nie wiem jaki rozmiar czapeczki potrzebna będzie na zimę dla maluszka.Cały czas zastanawiam się nad kosmetykami dla maluszka johnson czy nivea.

iv093e5eshsjbk7b.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosmetyki z hippa. Tylko puder i krem na wiatr i niepogode z nivea

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnson podobno często uczula, a herbatka wydaje się ok :)

edit. co do johnsona zobacz sobie składy http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:18

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ