X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • HANA Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde i ja czekam na dobre wiadomosci, mam nadzieje ze neta nie ma karoola stad milczenie

• aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    krem o którym rozmawiacie jest przed zimnem i wiatrem, ale jak będzie mróz ? to chyba wypadałoby mieć coś lepszego ?

Pat&Rub Krem ochronny do twarzy dla niemowląt i dzieci

Chroni przed mrozem i wiatrem, doskonale się rozprowadza, łagodzi podrażnienia. Zawiera niski filtr UV. Bogaty w kwasy Omega oraz roślinne substancje tworzące na skórze warstwę ochronną. Zawiera również składniki łagodzące podrażnienia.

producenci piszą wiatr i zimno ale to właśnie o ten mróz im pewnie chodzi :)
    Na moim napisali chroni przed mrozem więc im zaufam :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :) Ja dziś wstałam o 6:30, bo byłam PEWNA, że mam wizyte u lekarza, i oczywiscie poszłam z moim Tomkiem, bo mielismy wejsc razem na KTG i USG..okazalo się,że wizyta i owszem, na 8:00 ale nie dzis tylko jutro :) haha roztargnienie :D tez tak macie?

Dzis byłam z moim lubym na zajeciach w szkole rodzenia, położna tłumaczyła jak masować nam plecki w czasie skurczów , Tomek powiedział, że poćwiczymy w domu :D juz nie moge sie doczekac :P super sprawa z tą szkołą rodzenia.

Czy któraś z Was jest z pomorza i ma zamiar rodzic w Ustce?

pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru!
    ah no i chwalę się brzuszkiem! :)

136c7c82c2fe4032med.jpg

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:57

julianna, zuza_3, Marimiko lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się o Karolę i Marcelka martwię...

relgh371rphwpz6l.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar piekny Wam ten pokoik wyszedł naprawde bardzo mi sie podoba! i chyba jest dosc duzy, na zdjeciach widac ze sporo miejsca :) i taki przestronny :)
    ja jeszcze musze wlasnie fotel do karmienia kupic do pokoju i tez juz kompplet!
    A powiedz mi planujesz od razu dziecko dac do osobnego pokoju czy na poczatku wstawic lozeczko jednak do Was do sypialni ? bo ja sie tez wciaz zastanawiam... ze na poczatku lepiej miec blisko no i wstawanie do karmienia nocnego ...
    jak Ty myslisz ?

a ten baldachim wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie jak bedzie na tym dlugim boku lozeczka, latwiejszy dostep do dziecka, obie wersje mi sie w sumie podobaja ale dlugi bok zdecydowanie praktyczniejszy :)

Wlasnie koncze 1wsza pralke rzeczy dla dziecka ! omg - zaczelam, w koncu! ;)

karola tez mnie martwi :( modle sie zeby wszystko bylo ok z nia i maluszkiem!

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam że była dosłownie moment na facebooku, ale zanim do niej napisałam to już znikneła. mam nadzieje ze jak odczyta wiadomośc to się odezwie.. poprosiłam chociaz o jedno zdanie, bo się zamartwiamy.

4dbc34fc83.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Junior ma 2160, obrócił się na szczęście, ale ... niestety mam rozwarcie, lekarz najchętniej położyłby mnie do szpitala na 3-4 tyg, ale powiedziałam, że póki nie ma bezwzględnej konieczności to nie idę. W czwartek idę na podanie steryd na płuca ogólnie mam na siebie b. uważać, leżeć, dmuchać i chuchać. z Amelią cyrki zaczęły mi sie wcześniej, ale ona już od 20 któegś tyg była główką w dół i naciskała na szyjkę. Teraz Junior się tylko obrócił i już się zaczęło.

maść na brodawki - bephanten, polecam :)

Efors Ty byłaś na podaniu steryd? Jak to wygląda?

julianna lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ale chyba nie urodzisz jeszcze ? :)

Ja dostałam w dwóch zastrzykach, co 24 h, piatek i sobota ok 15, w niedziele po 9 byłam już w domu, w sobotę nie chcieli mnie wpuścić.

Duże masz to rozwarcie? Z tym chyba da się jeszcze żyć co ? :) czy lekarz panikuje ? :)

Chyba nasze dziecki idą łeb w łeb bo mój młody w 32 tc miał 2200 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Aga to się porobiło... i pewnie żeby nie wizyta dzisiaj to nawet byś o tym nie wiedziała, nie? Oszczędzaj się Kochana jeszcze chociaż ze 4 tyg żeby udało Ci się przeciągnąć. A z pierwszym maluchem też miałaś atrakcje?

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie coś na temat ubranek, a dokładniej ich rozmiarów. Jak przewidzieć ile i w jakim rozmiarze ubranek szykować? Zgłupiałam zupełnie :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efors no chyba jeszcze nie rodzę :D nawet pościeli nie mam więc lepiej niech się Junior nie pcha na świat :)

rozwarcie mam zewnętrzne. Ja sterydy mam mieć podane w przeciągu 12h, żeby być najkrócej jak się da w szpitalu.

Asia miałam bóle i skurcze, więc wiedziałam, że coś się dzieje, choć nie sądziłam, że moje 5 cm szyjki tak szybko się skróci.
    Z córą od 25 tc skracała mi się szyjka.

eforts lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja mam sporo ciuszków w rozmiarze 0 -3 m-ce czyli 56-62... Nie wiadomo jakie dziecko urodzi się duze więc nie kupuj za duzo na sam rozmiar 56- ewentualnie po 3-4 komplety, bo moze ubierzesz, a moze wcale nie... tu masz tabele z rozmiarami http://www.strefamaluszka.pl/?page_id=13

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewcia, póki co mam 2 bodziaki i 2 pajace na 56 - i to moje całe zakupy :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no ciut za mało chyba :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to takie duże "ciut" ;) właśnie się przymierzam do zakupów i zgłupiałam na temat rozmiarów bo skąd mam wiedzieć czy maluch urodzi się mniejszy i polata w 56 czy będzie spory? no i po ile sztuk każdego rozmiaru :) tak to jest jak się nie ma doświadczenia w byciu mamą ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wszystkich ciuszków po trochu z każdego rozmiaru do 72 chyba jak sie nie mylę :) okropna zgaga mnie męczy dziś nic nie pomaga, rennie, mleko....wysiadam. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:58

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just polubiłam ze względu na wielkość maluszka, a Tobie zdrowia życzę i żeby nic się nie rozwierało ;D

aga.just lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie duże te "maluchy"! Mój ma ok 1500 g a jednak idealnie mieści się w normie. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a mały jednak póki co jest średniaczkiem. Nie powiem - cieszy mnie to przed porodem ;) Ale to jednak jest niesamowite jakie są różnice w wielkości naszych maluszków. Gdby nie lekarz, który powiedział, że Mały jest idealny, to zamartwiałabym się tutaj teraz :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane u nas wszystko dobrze :) nie pisalam bo neta nie mialam...mały wazy 900 gram i jest wszystko dobrze :) dzisiejsza wizyta okulisty pozytywna, narazie nic sie w oczkach nie dzieje, kolejna wizyta za tydzien...zdjecia umiescilam w pamietniku :) buziaki

Furia, goto4, kittykate, Pollyanna, Paulina85, Lola83, aniar, julianna, ewelinka_shn, Marimiko, Ita, zokeia, kasiakuzniki, kanapa, Niespodzianek:), Martaaa, Qrczak, Ewka89, justta, Ewelina88, NaamaH6669, anka418, Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam czytalam super wiadomosci kaarolaa!! oby tak dalej!!!!! <3

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ