WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • HANA Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde i ja czekam na dobre wiadomosci, mam nadzieje ze neta nie ma karoola stad milczenie

• aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    krem o którym rozmawiacie jest przed zimnem i wiatrem, ale jak będzie mróz ? to chyba wypadałoby mieć coś lepszego ?

Pat&Rub Krem ochronny do twarzy dla niemowląt i dzieci

Chroni przed mrozem i wiatrem, doskonale się rozprowadza, łagodzi podrażnienia. Zawiera niski filtr UV. Bogaty w kwasy Omega oraz roślinne substancje tworzące na skórze warstwę ochronną. Zawiera również składniki łagodzące podrażnienia.

producenci piszą wiatr i zimno ale to właśnie o ten mróz im pewnie chodzi :)
    Na moim napisali chroni przed mrozem więc im zaufam :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :) Ja dziś wstałam o 6:30, bo byłam PEWNA, że mam wizyte u lekarza, i oczywiscie poszłam z moim Tomkiem, bo mielismy wejsc razem na KTG i USG..okazalo się,że wizyta i owszem, na 8:00 ale nie dzis tylko jutro :) haha roztargnienie :D tez tak macie?

Dzis byłam z moim lubym na zajeciach w szkole rodzenia, położna tłumaczyła jak masować nam plecki w czasie skurczów , Tomek powiedział, że poćwiczymy w domu :D juz nie moge sie doczekac :P super sprawa z tą szkołą rodzenia.

Czy któraś z Was jest z pomorza i ma zamiar rodzic w Ustce?

pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru!
    ah no i chwalę się brzuszkiem! :)

136c7c82c2fe4032med.jpg

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:57

julianna, zuza_3, Marimiko lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się o Karolę i Marcelka martwię...

relgh371rphwpz6l.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar piekny Wam ten pokoik wyszedł naprawde bardzo mi sie podoba! i chyba jest dosc duzy, na zdjeciach widac ze sporo miejsca :) i taki przestronny :)
    ja jeszcze musze wlasnie fotel do karmienia kupic do pokoju i tez juz kompplet!
    A powiedz mi planujesz od razu dziecko dac do osobnego pokoju czy na poczatku wstawic lozeczko jednak do Was do sypialni ? bo ja sie tez wciaz zastanawiam... ze na poczatku lepiej miec blisko no i wstawanie do karmienia nocnego ...
    jak Ty myslisz ?

a ten baldachim wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie jak bedzie na tym dlugim boku lozeczka, latwiejszy dostep do dziecka, obie wersje mi sie w sumie podobaja ale dlugi bok zdecydowanie praktyczniejszy :)

Wlasnie koncze 1wsza pralke rzeczy dla dziecka ! omg - zaczelam, w koncu! ;)

karola tez mnie martwi :( modle sie zeby wszystko bylo ok z nia i maluszkiem!

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam że była dosłownie moment na facebooku, ale zanim do niej napisałam to już znikneła. mam nadzieje ze jak odczyta wiadomośc to się odezwie.. poprosiłam chociaz o jedno zdanie, bo się zamartwiamy.

4dbc34fc83.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Junior ma 2160, obrócił się na szczęście, ale ... niestety mam rozwarcie, lekarz najchętniej położyłby mnie do szpitala na 3-4 tyg, ale powiedziałam, że póki nie ma bezwzględnej konieczności to nie idę. W czwartek idę na podanie steryd na płuca ogólnie mam na siebie b. uważać, leżeć, dmuchać i chuchać. z Amelią cyrki zaczęły mi sie wcześniej, ale ona już od 20 któegś tyg była główką w dół i naciskała na szyjkę. Teraz Junior się tylko obrócił i już się zaczęło.

maść na brodawki - bephanten, polecam :)

Efors Ty byłaś na podaniu steryd? Jak to wygląda?

julianna lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no ale chyba nie urodzisz jeszcze ? :)

Ja dostałam w dwóch zastrzykach, co 24 h, piatek i sobota ok 15, w niedziele po 9 byłam już w domu, w sobotę nie chcieli mnie wpuścić.

Duże masz to rozwarcie? Z tym chyba da się jeszcze żyć co ? :) czy lekarz panikuje ? :)

Chyba nasze dziecki idą łeb w łeb bo mój młody w 32 tc miał 2200 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Aga to się porobiło... i pewnie żeby nie wizyta dzisiaj to nawet byś o tym nie wiedziała, nie? Oszczędzaj się Kochana jeszcze chociaż ze 4 tyg żeby udało Ci się przeciągnąć. A z pierwszym maluchem też miałaś atrakcje?

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie coś na temat ubranek, a dokładniej ich rozmiarów. Jak przewidzieć ile i w jakim rozmiarze ubranek szykować? Zgłupiałam zupełnie :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efors no chyba jeszcze nie rodzę :D nawet pościeli nie mam więc lepiej niech się Junior nie pcha na świat :)

rozwarcie mam zewnętrzne. Ja sterydy mam mieć podane w przeciągu 12h, żeby być najkrócej jak się da w szpitalu.

Asia miałam bóle i skurcze, więc wiedziałam, że coś się dzieje, choć nie sądziłam, że moje 5 cm szyjki tak szybko się skróci.
    Z córą od 25 tc skracała mi się szyjka.

eforts lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja mam sporo ciuszków w rozmiarze 0 -3 m-ce czyli 56-62... Nie wiadomo jakie dziecko urodzi się duze więc nie kupuj za duzo na sam rozmiar 56- ewentualnie po 3-4 komplety, bo moze ubierzesz, a moze wcale nie... tu masz tabele z rozmiarami http://www.strefamaluszka.pl/?page_id=13

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewcia, póki co mam 2 bodziaki i 2 pajace na 56 - i to moje całe zakupy :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no ciut za mało chyba :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to takie duże "ciut" ;) właśnie się przymierzam do zakupów i zgłupiałam na temat rozmiarów bo skąd mam wiedzieć czy maluch urodzi się mniejszy i polata w 56 czy będzie spory? no i po ile sztuk każdego rozmiaru :) tak to jest jak się nie ma doświadczenia w byciu mamą ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wszystkich ciuszków po trochu z każdego rozmiaru do 72 chyba jak sie nie mylę :) okropna zgaga mnie męczy dziś nic nie pomaga, rennie, mleko....wysiadam. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:58

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just polubiłam ze względu na wielkość maluszka, a Tobie zdrowia życzę i żeby nic się nie rozwierało ;D

aga.just lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie duże te "maluchy"! Mój ma ok 1500 g a jednak idealnie mieści się w normie. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a mały jednak póki co jest średniaczkiem. Nie powiem - cieszy mnie to przed porodem ;) Ale to jednak jest niesamowite jakie są różnice w wielkości naszych maluszków. Gdby nie lekarz, który powiedział, że Mały jest idealny, to zamartwiałabym się tutaj teraz :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane u nas wszystko dobrze :) nie pisalam bo neta nie mialam...mały wazy 900 gram i jest wszystko dobrze :) dzisiejsza wizyta okulisty pozytywna, narazie nic sie w oczkach nie dzieje, kolejna wizyta za tydzien...zdjecia umiescilam w pamietniku :) buziaki

Furia, goto4, kittykate, Pollyanna, Paulina85, Lola83, aniar, julianna, ewelinka_shn, Marimiko, Ita, zokeia, kasiakuzniki, kanapa, Niespodzianek:), Martaaa, Qrczak, Ewka89, justta, Ewelina88, NaamaH6669, anka418, Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam czytalam super wiadomosci kaarolaa!! oby tak dalej!!!!! <3

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ