Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
julianna wrote:krem o którym rozmawiacie jest przed zimnem i wiatrem, ale jak będzie mróz ? to chyba wypadałoby mieć coś lepszego ?
Pat&Rub Krem ochronny do twarzy dla niemowląt i dzieci
Chroni przed mrozem i wiatrem, doskonale się rozprowadza, łagodzi podrażnienia. Zawiera niski filtr UV. Bogaty w kwasy Omega oraz roślinne substancje tworzące na skórze warstwę ochronną. Zawiera również składniki łagodzące podrażnienia.
producenci piszą wiatr i zimno ale to właśnie o ten mróz im pewnie chodzi
Na moim napisali chroni przed mrozem więc im zaufam -
Witam kobietki
Ja dziś wstałam o 6:30, bo byłam PEWNA, że mam wizyte u lekarza, i oczywiscie poszłam z moim Tomkiem, bo mielismy wejsc razem na KTG i USG..okazalo się,że wizyta i owszem, na 8:00 ale nie dzis tylko jutro
haha roztargnienie
tez tak macie?
Dzis byłam z moim lubym na zajeciach w szkole rodzenia, położna tłumaczyła jak masować nam plecki w czasie skurczów , Tomek powiedział, że poćwiczymy w domujuz nie moge sie doczekac
super sprawa z tą szkołą rodzenia.
Czy któraś z Was jest z pomorza i ma zamiar rodzic w Ustce?
pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru!
ah no i chwalę się brzuszkiem!
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:57
julianna, zuza_3, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Aniar piekny Wam ten pokoik wyszedł naprawde bardzo mi sie podoba! i chyba jest dosc duzy, na zdjeciach widac ze sporo miejsca
i taki przestronny
ja jeszcze musze wlasnie fotel do karmienia kupic do pokoju i tez juz kompplet!
A powiedz mi planujesz od razu dziecko dac do osobnego pokoju czy na poczatku wstawic lozeczko jednak do Was do sypialni ? bo ja sie tez wciaz zastanawiam... ze na poczatku lepiej miec blisko no i wstawanie do karmienia nocnego ...
jak Ty myslisz ?
a ten baldachim wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie jak bedzie na tym dlugim boku lozeczka, latwiejszy dostep do dziecka, obie wersje mi sie w sumie podobaja ale dlugi bok zdecydowanie praktyczniejszy
Wlasnie koncze 1wsza pralke rzeczy dla dziecka ! omg - zaczelam, w koncu!
karola tez mnie martwimodle sie zeby wszystko bylo ok z nia i maluszkiem!
aniar lubi tę wiadomość
-
Junior ma 2160, obrócił się na szczęście, ale ... niestety mam rozwarcie, lekarz najchętniej położyłby mnie do szpitala na 3-4 tyg, ale powiedziałam, że póki nie ma bezwzględnej konieczności to nie idę. W czwartek idę na podanie steryd na płuca ogólnie mam na siebie b. uważać, leżeć, dmuchać i chuchać. z Amelią cyrki zaczęły mi sie wcześniej, ale ona już od 20 któegś tyg była główką w dół i naciskała na szyjkę. Teraz Junior się tylko obrócił i już się zaczęło.
maść na brodawki - bephanten, polecam
Efors Ty byłaś na podaniu steryd? Jak to wygląda?
julianna lubi tę wiadomość
-
Aga no ale chyba nie urodzisz jeszcze ?
Ja dostałam w dwóch zastrzykach, co 24 h, piatek i sobota ok 15, w niedziele po 9 byłam już w domu, w sobotę nie chcieli mnie wpuścić.
Duże masz to rozwarcie? Z tym chyba da się jeszcze żyć co ?czy lekarz panikuje ?
Chyba nasze dziecki idą łeb w łeb bo mój młody w 32 tc miał 2200 -
efors no chyba jeszcze nie rodzę
nawet pościeli nie mam więc lepiej niech się Junior nie pcha na świat
rozwarcie mam zewnętrzne. Ja sterydy mam mieć podane w przeciągu 12h, żeby być najkrócej jak się da w szpitalu.
Asia miałam bóle i skurcze, więc wiedziałam, że coś się dzieje, choć nie sądziłam, że moje 5 cm szyjki tak szybko się skróci.
Z córą od 25 tc skracała mi się szyjka.eforts lubi tę wiadomość
-
Asia, ja mam sporo ciuszków w rozmiarze 0 -3 m-ce czyli 56-62... Nie wiadomo jakie dziecko urodzi się duze więc nie kupuj za duzo na sam rozmiar 56- ewentualnie po 3-4 komplety, bo moze ubierzesz, a moze wcale nie... tu masz tabele z rozmiarami http://www.strefamaluszka.pl/?page_id=13
-
I to takie duże "ciut"
właśnie się przymierzam do zakupów i zgłupiałam na temat rozmiarów bo skąd mam wiedzieć czy maluch urodzi się mniejszy i polata w 56 czy będzie spory? no i po ile sztuk każdego rozmiaru
tak to jest jak się nie ma doświadczenia w byciu mamą
-
ja mam wszystkich ciuszków po trochu z każdego rozmiaru do 72 chyba jak sie nie mylę
okropna zgaga mnie męczy dziś nic nie pomaga, rennie, mleko....wysiadam. :p
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:58
-
Ale macie duże te "maluchy"! Mój ma ok 1500 g a jednak idealnie mieści się w normie. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a mały jednak póki co jest średniaczkiem. Nie powiem - cieszy mnie to przed porodem
Ale to jednak jest niesamowite jakie są różnice w wielkości naszych maluszków. Gdby nie lekarz, który powiedział, że Mały jest idealny, to zamartwiałabym się tutaj teraz
-
nick nieaktualnykochane u nas wszystko dobrze
nie pisalam bo neta nie mialam...mały wazy 900 gram i jest wszystko dobrze
dzisiejsza wizyta okulisty pozytywna, narazie nic sie w oczkach nie dzieje, kolejna wizyta za tydzien...zdjecia umiescilam w pamietniku
buziaki
Furia, goto4, kittykate, Pollyanna, Paulina85, Lola83, aniar, julianna, ewelinka_shn, Marimiko, Ita, zokeia, kasiakuzniki, kanapa, Niespodzianek:), Martaaa, Qrczak, Ewka89, justta, Ewelina88, NaamaH6669, anka418, Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość