WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna juz 9,5... niestety ! zaczelo sie szybsze przybieranie mam nadz ze maks 13 przytyje i niech tak zostanie !

Ja tez zauwazaylam spadek formy i mniej energii ogolnej... ale to norma w koncu dzwigasz juz calkiem spore dziecko w brzuchu :) trzeba to przejsc, juz niedlugo!

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, moja tak rytmicznie wtedy podskakuje, nie do pomylenia z kopniakami i rozpychaniem. Jak już mam problem z rozróżnieniem to rękę przykładam i jak czuję że rytmicznie skacze co chwilę to już wiem że czkawka :)

Ja mam mega spadek energii, wczoraj po całym dniu prasowania i potem składania rzeczy, ledwo się ruszałam- czułam jakbym maraton przebiegła, plecy odpadały, a dzisiaj wstałam od razu zmęczona- chyba po wczorajszym. Też mnie brzuch wtedy mocniej ciągnie. dzisiaj się oszczędzam....

Kitty nie narzekaj ja już mam 12 kg na plusie i idzie w górę bardzo szybko- ale już się nie martwię- zejdzie po ;)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza, że z każdym tygodniem coraz ciężej zturlać się z łóżka czy kanapy. Do tego jakbym nie usiadła to coś mnie gniecie.

Zaczynam tęsknić do końcówki 2trym :D i zaczynam się zastanawiać jak cudnie będzie znów móc zawiązać sobie buty bez dyszenia i sapania :D

kittykate, przyszłamama, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jeszcze to gniecenie utrudnia odpowiednie ulożenie ciała na kanapie, najgorzej boli mnie gdy żebra naciskają chyba na macicę jak leżę podparta ręką, autoamtycznie muszę zmienić pozycję

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie kiedyś lekarz wręcz zrugał jak zaczełam rozkminiać jaka nóżka, brzuszek powiedział ze wszyscy jesteśmy różni od zawsze!! W brzuchu mamy też, że pomiary są tak naprawdę dla lekarza i in póki ten mówi ze jest wszystko w porządku to tak jest :)

Ania bardzo ładny pokój :)

coś jeszcze chciałam napisać ale nie pamiętam :)

Karola juz prawie 1 kg :) super wiadomości :)

aniar, Lola83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just, przy drugim dziecku rozwarcie to podobno norma :> Jak duże masz to rozwarcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz dzisiaj mamy 910 gram na wadze :)

aniar, Martaaa, Ita, julianna, eforts, Paulina85, Niespodzianek:), kittykate, Furia, zuza_3, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita już pisałam wcześniej i się powtórzę, że jak moja Mała miała czkawkę na ktg to ja też tego nie czułam, a na ktg było słychać wyraźnie.

Teraz też się tylko domyślam po miarowych "stuknięciach" w brzuchu. To zależy jak dziecko jest ułożone,gdzie jest łożysko. Jak pisze eforts każde dziecko inne, a i ciąża każda inna.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola do końca tygodnia będzie ważył 1kg jak nic :) rośnie jak na drożdżach.

A ja zaczynam panikować, jeju ten dzień zbliża się wielkimi krokami- trzeba się spakować :P Dzisiaj 34 tydzien zaczęłam, skurcze mam codziennie. Ostatnio mam często bóle miesiączkowe i zdarza mi się latać do kibelka po tym :/ oby to nie znaczyło porodu lada chwila- niech jeszcze do tego 37 przynajmniej posiedzi

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa super wieści!!! Nie zostawiaj nas tyle bez newsów bo już wszystkie się martwiłyśmy.

A ja się tak zastanawiam... ja mam łóżeczko Małego w pokoju obok sypialni, dosłownie kilka kroków. Też się zastanawiam czy w nocy będzie mi się chciało chodzić czy nie kupić czegoś żeby spał przy naszym łóżku ale... i tak jak będę musiała go przewinąć to będzie trzeba pójść do jego pokoiku na przewijak a moja mama mówi że takie maleństwo trzeba przewijać jednak dość często i mam zagwozdkę :P no i mój M pracuje więc bym chciała żeby jednak się w miarę wysypiał więc jak pójdę do Kacpra pokoju to przymknę drzwi a tata niech śpi.

Sama nie wiem jak to rozplanować... To pierwsze dziecię i się zaczyna lekki strach połączony z oczekiwaniem...

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa ja mam prawie identyczną sytuację, do pokoju małej parę kroków, planuję nie kupować czegoś do sypialni tylko wstawić początkowo łóżeczko, w każdej chwili mogę wtedy spojrzeć czy jest ok, a na przewijanie i karmienie planuję chodzić do jej pokoju, nie wiem jak to wyjdzie w praniu, okaże się

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh na moje oko coś ok. 8 kompletów wypadałoby mieć na 56 czyli 8 pajacy + kr.rękaw body lub dł. body + spodnie/śpiochy

AniaR czkawka jest ok, nie ma się czym martwić :)

Szarabura wiem jedynie, że rozw. zewnętrzne. U mnie poszło lawinowo w ciągu tych 2 tyg odkąd mały ułożył się główką w dół. Szkurcze, bóle brzucha, rozwarcie itd. Stąd ta panika lekarza, że w tak krótkim czasie tak się pozmieniało nie na dobre.

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Miałam wczoraj wejśc na forum ale takie zmeczenie mnie dopadlo, ze do wczorajszych czynnosci przygotowawczych zaliczyc moge wrzucenie ubranek do pralki. Caly dzien przeleżałam.;/ Może to jesienne przesilenie albo 30 tydzien ciazy daje o sobie znac?! Dzis sie juz wzielam za sprzatanie i za prasowanie ubranek. Czeka mnie jeszcze posegregowanie na rozmiary(bo prasowałam wszystko jak leci do 3 miesiaca).:)
    Nie wiem czemu odrazu nie pomyslalam.:D

KittyKate fajna waga!! Ja mam do tego czasu 10 kg na plusie. Myśle,że moze do 15kg dojdzie waga koncowa.

Wogóle Dziewczyny jak jest z Waszymi apetytatami?? Mi ostatnio nie chce sie jesc(oczywiscie jem) ale nie jest to taki apetyt ze musze cos koniecznie szybko zjesc. Nawet obiadow nie mam checi gotowac..a dotychczas gotowanie bylo moja pasja!! Obiad na dwa dni i już.:D

Aniar pokoj przesliczny!! Normalnie jak z katalogu!

aniar lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny siostra do mnie dzwoniła ze jak znajoma leżała w szpitalu na podtrzymaniu ciąży to wszystkie ciążówki na zgagę dostawały pół łyżki musztardy!! Ja się nie odważę ale gdyby któraś z Was lubiła musztardę i spróbowała to dajcie znać czy był efekt :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko dot prania, czy któraś z Was ma kombinezon zimowy z hm: http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-C
    i prała go już? Nic się z nim nie stało? Nie pozbijał się? Zastanawiam się czy w ogóle go prać ale chyba wypadałoby ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa, ja kupowałam taki już używany, więc poprzednia właścicielka prała. Nie macałam tego sklepowego, ale mój trzyma formę ;-)

Aga.just, u mnie też się rozegrało na pewno w ciągu niecałych 4 tyg, a może i krócej - poprostu tyle czasu minęło między jednym a drugim badaniem szyjki. Wcześniej było wszystko idealnie, a kwestia tego co zaczęłam odczuwać sama to kwestia 2 dni przed tym jak zjawiłam się na IP. Z tym, że ja już wcześniej miałam ułożenie główkowe. Lekarz nie wspominał o pessarze? Teoretycznie do 28 tyg się zakłada, ale w praktyce to i w 32. Zawsze parę tygodni chroniłby jeszcze przed zwiększaniem się rozwarcia...

• przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś u gina.

9a3cc32068279139med.jpg

Tak mój synuś bawi się w "akuku" :-)
    Zmartwiło mnie tylko to, że jest ułożony miednicowo, jeśli się nie odwróci, to czeka mnie CC. A ja jestem juz w 33 tygodniu, więc szanse na jego odwrócenie się są podobno marne. A szkoda, bardzo chciałam urodzić naturalnie, zawsze byłoby wiecej do wspominania. No i ogólnie lepiej rodzić naturalnie, nie ma takiego szoku dla bobasa.

Karoola , Marcelek rosnie jak na drozdzach, mówiłam, że bedzie dobrze :)

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:53

Niespodzianek:), julianna, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie kolana bolą. Jak wstaję to mam problemy. Wczoraj mąż mi powiedział, że brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień. Wczoraj był juz taki duży, że szok. Ja dziś stanęłam na wadze i mam 63 kg, czyli 9 do przodu. Póki co nie mam rozstępów, ale boję się, że za chwilę wyskoczą, bo brzuch jest już naprawdę duży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłamama, a ile ma już Twój synek?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rostępy na piersiach i troszke sie zaczeły robić na udach :(

Milcia, Malutki waży niecałe dwa kg, niestety nie dał się zmierzyć. Według USG ma 32 tyg+2dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:02

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ