Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszłamama- ja mam kolana zjechane od jeżdżenia na rowerze i biegania, starałam się sama jakoś popracować nad odbudową mazi stawowej żeby uniknąć zabiegu ale po ciąży chyba zdecyduję się na zastrzyki z kwasu hialuronowego bo nie wiem jak długo pociągnę
teraz to się u mnie pogłębia z uwagi na nagły przyrost wagi no i zaprzestałam suplementacji
Milcia, mi jest ciągle gorąco- po domu chodzę w bluzce na ramiączkach i getrach do kolan, okna mam wszędzie uchylone nawet w nocy, a i tak poty mnie zalewająprzed chwilą wróciłam z zakupów to bluzę miałam całą mokrą od potu pomimo tego, ze na dworze jest chłodno i pada deszcz
-
annusiak88 wrote:Hej! Miałam wczoraj wejśc na forum ale takie zmeczenie mnie dopadlo, ze do wczorajszych czynnosci przygotowawczych zaliczyc moge wrzucenie ubranek do pralki. Caly dzien przeleżałam.;/ Może to jesienne przesilenie albo 30 tydzien ciazy daje o sobie znac?! Dzis sie juz wzielam za sprzatanie i za prasowanie ubranek. Czeka mnie jeszcze posegregowanie na rozmiary(bo prasowałam wszystko jak leci do 3 miesiaca).
Nie wiem czemu odrazu nie pomyslalam.
KittyKate fajna waga!! Ja mam do tego czasu 10 kg na plusie. Myśle,że moze do 15kg dojdzie waga koncowa.
Wogóle Dziewczyny jak jest z Waszymi apetytatami?? Mi ostatnio nie chce sie jesc(oczywiscie jem) ale nie jest to taki apetyt ze musze cos koniecznie szybko zjesc. Nawet obiadow nie mam checi gotowac..a dotychczas gotowanie bylo moja pasja!! Obiad na dwa dni i już.
Aniar pokoj przesliczny!! Normalnie jak z katalogu!
Ja mam to samo z tym apetytem... to dlatego ze mamy juz scisniety zoladek i nie musimy tyle jesc, ja juz nie czuje tak glodu i nawet jak jem to tylko troche bo szybko sie najadam niewielka iloscia ...
Mi tez sie nie chce nawet czasem gotowac, z reguly robie obiady wlasnie na 2 dni... a poza tym juz coraz mniej sil do stania przy garach
ehh
z mniej przyjemnych informacji to jednak bylam u lekarza bo juz czulam sie coraz gorzej, dostalam antybiotyk - duomox i mam brac przez 7 dni i oczywiscie do konca weekendu raczej lezec i pic duzo plynow, herbata z sokiem malinowym z miodem etc...
druga pralka wyprana wlasnie sie suszy - w weekend to poprasuje i poskladam. a za tydzien zrobie kolejne 2 pralki i prasowanie. i bedzie wsio. torba do szpitala do 34 tyg mam nadzieje tez bedzie spakowanataki mam plan bynajmniej
-
kanapa wrote:Mam pytanko dot prania, czy któraś z Was ma kombinezon zimowy z hm: http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-C
i prała go już? Nic się z nim nie stało? Nie pozbijał się? Zastanawiam się czy w ogóle go prać ale chyba wypadałoby
kanapa ja go mam ale go nie piore, nie zakladam go bezposrednio na skore dziecka tylko na ubranie wiec mysle ze bedzie ok
kanapa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykanapa wrote:Karola nic się nie martw- Marceli jeszcze nadgoni wagowo
trzeba cieszyć się tym, że regularnie przybiera i jest wszystko ok
urosnie
kittykate, kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Karola, pewnie, że do grudnia zdobędzie ze dwa kilo, a może nawet ponad dwa
Najważniejsze, że cały czas właśnie przybiera, rośnie..
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kittykate brałam ten sam antybiotyk- ale spokojnie on dla ciężarnych jest bezpieczny. Mnie jednak nie podleczył i dostałam potem coś innego.
-
aniar wrote:Kittykate brałam ten sam antybiotyk- ale spokojnie on dla ciężarnych jest bezpieczny. Mnie jednak nie podleczył i dostałam potem coś innego.
mam nadzieje ze mi pomoze bo czuje sie fatalnie a tu tyle do zrobienia jeszcze przeciez... jak mi sie przed weekendem poprawi to poprasuje te prania i poukladam do szafy ale na razie jestem strasznie oslabiona i nie wyobrazam sobie stania przy desce godziny czy dwoch... ;/
-
Karola, w taki tempie to może i 3kg będzie miał!
Kate współczujęnie przemęczaj się, żeby bardziej Cię nie rozłożyło i zdrowiej szybciutko!
Po dłuższym namyśle chyba nie będę prała tego kombinezonukittykate lubi tę wiadomość
-
Kanapa dziekuje, oby bylo lepiej! trzeba siedziec na d... i sie nie przemeczac
Mysle ze dobre masz przemyslenia nt tego kombinezonuon i tak posluzy tylko na jeden sezon wiadomo
Leze na kanapie wlasnie pod kolderka przed tv, zjadlam obiad i wypilam duuzy kubek goracej herbaty z sokiem malinowym i oczywiscie wzielam juz dawke antybiotyku. Do boju ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFuria wrote:Karola ale po przekroczeniu kiloska bedzie szybciej przybieral, zobaczysz
-
Kate gdybym miała prasować na stojąco to musiałabym to odłożyć na po porodzie
Mam taki niski stoli kawowy, ułożyłam na nim kocyk i siedzialam na podusi i tak prasowałam
Kanapa ja prałam kombinezoby ale myślę że to nie jest konieczna konieczność
Byłam u lekarza szyjka mimo stosunkowo aktywnych dwóch tygodni stoi w miejscu, młody rośnie i wszystko jest dobrze. Chociaż chyba gin się nie postarał, bo noga wyszła mu mniejsza niż ostatnioale nie nakręcam się, bo mój stosunek do pomiarów się nie zmienił a zmniejszyć się kość nie może. Za trzy tygodnie kolejna wizyta to mu powiem żeby dokładnie sprawdził.
Milcia dobrze ze hemoglobina poszła do góry a co do cholesterolu to jakie są normy? Dużo przekraczasz? Kiedyś mówiła ze mąż podwyzszony, może taka Twoja uroda? Lekarz cos mówił na ten temat?kittykate lubi tę wiadomość
-
karola wszystkie dzieci inne i inne mają tempa wzrostu. Trzeba mieć nadzieję, że Marceli jak mu pyknie kilogram to wystrzeli jak rakieta! Wierzymy w naszego Okruszka
Kittykate Ty się nie forsuj przy tej chorobie może odłóż sobie te pranie na później. Mam nadzieję, że Ci raz dwa pomoże ten antybiotyk.
kanapa bardzo ładna pościel, jak już ubierzesz łóżeczko wrzuć fotę!
Ja też tak czuję ruchu jak przyszlamama, ale moja Mała jest główką w dół. Ja to nie wiem w ogóle jak Wy poznajecie co jest głowa, a co noga. Ja ewentualnie rozróżniam większa część/mniejsza częśćAle ja mam łożysko z przodu więc może dlatego.
Odebrałam dzisiaj karty "Oczami maluszka", które mam zamiar rozmieścić w łóżeczku dla Małej. Będzie mała intelektualistka. No i zakupiłam promocyjne newborn pampersy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:21
kaarolaa, kanapa lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lola jak te karty? fajne? ja zamierzam w karuzeli podmienić zamiast misiaków na początku jej karty zamontuje