WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrzyszłaMama a jak czułaś ruchy malucha? mój wcześniej leżał miednicowo, 2 tyg temu główką w dół, a dziś rano miałam wątpliwości czy czasem znów się nie przekręcił...

860ianliz3s2rxlo.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh, ja już od dwóch tygodni czuje jego główkę pod pępkiem, koło pępka po prawej. Teraz juz wiem, że to głowka, wczesniej wkrecalam sobie , że może dupcią sie wypina. No i kopie bardzo po lewej stronie, nie odczuwam w ogóle ruchów w górze brzucha, tylko z jednej strony właśnie lewej i na dole. Tak sobie świruje w jednej pozycji od jakiegos czasu, wiec nie daje juz sobie nadzieji na poród naturalny.

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio to czuję małą wszędzie. Wczoraj wieczorem czułam całkiem na dole jak gmerała. Potem też wyżej na brzuchu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura- chyba się odważę w niskiej temp go przeprać ;)

Wrzucam pościel mojej kluseczki
    q9wgf04ph4zq_t.jpg

i kocyki :) brzoskwiniowy-letni, miętowy (kolor na fotce trochę przekłamany)- zimowy z warstwą ocieplenia wszytą w środek
    wwp22deliyfc_t.jpg

Ja dziś też mam wizytę a jutro warsztaty bezpieczny maluch :)

aniar, eforts, Lola83, julianna, kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez go czuje "wszędzie" Milcia. :)
    Ale jak chodzę to mnie kopie właśnie po lewej stronie brzucha, tak posrodku. Czasami aż mnie zegnie. :0

• kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja mam straszny problem z kolanami :/ przed ciążą łykałam glukozaminę bo mam problem z mazią stawową a teraz nie mogę i mam wrażenie, że niedługo w ogóle nie wstanę tak potwornie bolą i skrzypią przy wstawaniu :/

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od czego bolą tak te kolana kanapa? mi dokucza tylko kręgosłup troszke na szczęście.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że może to jest ból od tego, że w krótkim czasie przytyłyśmy dość dużo i kolana nie wytrzymują obciążenia, przynajmniej u mnie. W ogóle to zaczęłam się zastanawiać nad jedną rzeczą. Mam skolioze i nie wiem, czy to jest wskazanie do cc? Nie chciałabym.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia no ja też bym nie chciała CC, wszystko zależy od ułożenia Małego mojego...mam nadzieje, ze mu sie odwidzi miednicowe polozenie, choc pan doktor powiedzial, ze jemu tam tak dobrze i wyglada na zadowolonego..hm

• Ita Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pezyszlamama, jeszcze nie wszystko stracone!
    Mi i lekarz i położna mówili, ze dziecko może się ustawić do 36tyg. Czyli masz jeszcze czas.

Polecam ćwiczenia, które mogą nakłonić malucha do przebrania pozycji główkowej - spinning babies:
    http://spinningbabies.com
    http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=36301
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php/108004-Spinning-babies-czyli-jak-pomóc-dziecku-optymalnie-ułożyć-się-do-wyjścia-)

Ja już od jakiegoś czasu trenuję zwisanie głową w dół z łóżka :D i ostatnio maluch był ułożony główkowo. Zobaczymy czy nic sie nie zmieniło na usg za tydzień.

przyszłamama lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png

Wysłany: 14 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, dzięki napewno skorzystam z tych ćwiczeń. a wcześniej maluch Twój był inaczej ułożony? ale też wczesniej mial prawo kurczaki..teraz ci sie ustawia juz do wyjscia, a moj zamiast coraz nizej , to wyzej sie wciska

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama wrote:
    Milcia no ja też bym nie chciała CC, wszystko zależy od ułożenia Małego mojego...mam nadzieje, ze mu sie odwidzi miednicowe polozenie, choc pan doktor powiedzial, ze jemu tam tak dobrze i wyglada na zadowolonego..hm

Nam położna mówiła, że dziecko powinno się już ułożyć do porodu, ale często mają takie przypadki, że na chwilę przed porodem dziecko się odwraca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama narazie się nie martw mojej siostry mała przekrecila się chyba w 38 tc, fakt że mówi ze nie zapomni tego uczucia ale przynajmniej wyszła głową w dół :)

Milcia ja też mam skolioze ale nie w ogóle o tym zapomniałam :) nie wydaje mi się żeby to miało jakikolwiek wpływ na poród, chyba że masz jakąś bardzo dużą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:08

przyszłamama lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio była ułożona główkowo. Ale mam wrażenie, że chyba też się odwróciła. Jutro się wszystko okaże.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Przyszła mama narazie się nie martw mojej siostry mała przekrecila się chyba w 38 tc, fakt że mówi ze nie zapomni tego uczucia ale przynajmniej wyszła głową w dół :)

Milcia ja też mam skolioze ale nie w ogóle o tym zapomniałam :) nie wydaje mi się żeby to miało jakikolwiek wpływ na poród, chyba że masz jakąś bardzo dużą.

Ja mam lędźwiowo-piersiową. Nie leczę się na to, bo lekarz nic o tym nie mówił. Mam tylko jedną nogę trochę krótszą od drugiej, dlatego miałam nosić w jednym bucie podpiętkę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to u mnie to skutek uboczny źle ustawionego kompa. To o swojej wspomnij lekarzowi moze lepiej żeby wiedział.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do objawów, to ostatnio mam napady gorąca. W dzień chodzę po domu w bluzce na naramkach. Tak mi ciepło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Wasze dzieci dobijaja juz do 2 kg a moj dopiero do kg...ogromna przepasc a juz dzisiaj mamy 30+2...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam Porodówkę i urodziła się dziewczynka, nie rusza się i nie oddycha. Wydalila smółkę jeszcze w brzuchu i wydzielina mogła dostać się do jej organizmu. Reklama leci i jestem ciekawa jak to się skończy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - i ja mam uderzenia gorąca cholerne, w jednej chwili jest robi się gorąco aż cała mokra się robię, czuję jak pot mi po plecach cieknie a po paru minutach przechodzi. Myślałam że to nienormalne ale skoro nie tylko ja... :)

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ