Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaCh, ja już od dwóch tygodni czuje jego główkę pod pępkiem, koło pępka po prawej. Teraz juz wiem, że to głowka, wczesniej wkrecalam sobie , że może dupcią sie wypina. No i kopie bardzo po lewej stronie, nie odczuwam w ogóle ruchów w górze brzucha, tylko z jednej strony właśnie lewej i na dole. Tak sobie świruje w jednej pozycji od jakiegos czasu, wiec nie daje juz sobie nadzieji na poród naturalny.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Szurabura- chyba się odważę w niskiej temp go przeprać
Wrzucam pościel mojej kluseczki
i kocykibrzoskwiniowy-letni, miętowy (kolor na fotce trochę przekłamany)- zimowy z warstwą ocieplenia wszytą w środek
Ja dziś też mam wizytę a jutro warsztaty bezpieczny maluchaniar, eforts, Lola83, julianna, kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość
-
ja tez go czuje "wszędzie" Milcia.
Ale jak chodzę to mnie kopie właśnie po lewej stronie brzucha, tak posrodku. Czasami aż mnie zegnie. :0
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Milcia, ja mam straszny problem z kolanami
przed ciążą łykałam glukozaminę bo mam problem z mazią stawową a teraz nie mogę i mam wrażenie, że niedługo w ogóle nie wstanę tak potwornie bolą i skrzypią przy wstawaniu
-
a od czego bolą tak te kolana kanapa? mi dokucza tylko kręgosłup troszke na szczęście.
-
Mi się wydaje, że może to jest ból od tego, że w krótkim czasie przytyłyśmy dość dużo i kolana nie wytrzymują obciążenia, przynajmniej u mnie. W ogóle to zaczęłam się zastanawiać nad jedną rzeczą. Mam skolioze i nie wiem, czy to jest wskazanie do cc? Nie chciałabym.
-
Milcia no ja też bym nie chciała CC, wszystko zależy od ułożenia Małego mojego...mam nadzieje, ze mu sie odwidzi miednicowe polozenie, choc pan doktor powiedzial, ze jemu tam tak dobrze i wyglada na zadowolonego..hm
-
Pezyszlamama, jeszcze nie wszystko stracone!
Mi i lekarz i położna mówili, ze dziecko może się ustawić do 36tyg. Czyli masz jeszcze czas.
Polecam ćwiczenia, które mogą nakłonić malucha do przebrania pozycji główkowej - spinning babies:
http://spinningbabies.com
http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=36301
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/108004-Spinning-babies-czyli-jak-pomóc-dziecku-optymalnie-ułożyć-się-do-wyjścia-)
Ja już od jakiegoś czasu trenuję zwisanie głową w dół z łóżkai ostatnio maluch był ułożony główkowo. Zobaczymy czy nic sie nie zmieniło na usg za tydzień.
przyszłamama lubi tę wiadomość
-
Ita, dzięki napewno skorzystam z tych ćwiczeń. a wcześniej maluch Twój był inaczej ułożony? ale też wczesniej mial prawo kurczaki..teraz ci sie ustawia juz do wyjscia, a moj zamiast coraz nizej , to wyzej sie wciska
-
przyszłamama wrote:Milcia no ja też bym nie chciała CC, wszystko zależy od ułożenia Małego mojego...mam nadzieje, ze mu sie odwidzi miednicowe polozenie, choc pan doktor powiedzial, ze jemu tam tak dobrze i wyglada na zadowolonego..hm
Nam położna mówiła, że dziecko powinno się już ułożyć do porodu, ale często mają takie przypadki, że na chwilę przed porodem dziecko się odwraca. -
Przyszła mama narazie się nie martw mojej siostry mała przekrecila się chyba w 38 tc, fakt że mówi ze nie zapomni tego uczucia ale przynajmniej wyszła głową w dół
Milcia ja też mam skolioze ale nie w ogóle o tym zapomniałamnie wydaje mi się żeby to miało jakikolwiek wpływ na poród, chyba że masz jakąś bardzo dużą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:08
przyszłamama lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Przyszła mama narazie się nie martw mojej siostry mała przekrecila się chyba w 38 tc, fakt że mówi ze nie zapomni tego uczucia ale przynajmniej wyszła głową w dół
Milcia ja też mam skolioze ale nie w ogóle o tym zapomniałamnie wydaje mi się żeby to miało jakikolwiek wpływ na poród, chyba że masz jakąś bardzo dużą.
Ja mam lędźwiowo-piersiową. Nie leczę się na to, bo lekarz nic o tym nie mówił. Mam tylko jedną nogę trochę krótszą od drugiej, dlatego miałam nosić w jednym bucie podpiętkę. -
nick nieaktualny