Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola tez kupiłam takie karty
A jak Ci dziecię zacznie wystawiać nogę to będziesz wiedziała, to jest jedyna część ciała jaką rozpoznajęale młody usilnie chce wypchac nóżki w jednym miejscu. Może Twoje teraz nie pcha się za bardzo w stronę brzucha.
W ogóle śmiać mi się chcę z mojego męża bo on boi się ruchów dziecka, takie delikatne to spoko ale jak wczoraj lezeliśmy i młody kopnął go w rękę tak ze podskoczyła i właśnie chciał wypchać nogę to się bał dalej trzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:32
Lola83 lubi tę wiadomość
-
Karola, dziecko jak i dorosły człowiek raz przybiera na wadze, raz traci, dziecię po urodzeniu też mniej waży niż przy wyjsciu ze szpitala, nie ma reguły, moze ma taką przemianę materii i będzie w przyszłości przystojniaczkiem z mega wysportowanym ciałkiem bez wysiłku
Ja wierzę, że jeszcze dogoni nasze Okruchy. On po prostu teraz nie rosnie tam gdzie powinien, w brzuszku i troche wiecej wysilku potrzebuje by przybrac na wadze.
Bedzie dużym silnym chłopcem, zobaczysz. Zresztą - już jest
Lola83 wrote:
Ja też tak czuję ruchu jak przyszlamama, ale moja Mała jest główką w dół. Ja to nie wiem w ogóle jak Wy poznajecie co jest głowa, a co noga. Ja ewentualnie rozróżniam większa część/mniejsza częśćAle ja mam łożysko z przodu więc może dlatego.
nie poznawałam do tej pory, tez czułam po prostu duzy, twardy punkt kolo pępka domyślając czy to może plecki, może dupka. okazało się..że głowka, wiec już wiem jak jest ułożony i narazie nie ma zamiaru się obracać, pomimo próśb, masażu i ćwiczeń ale bede wytrwała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:54
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Eforts, norma jest do 190. Ale może to genetycznie, bo moja mama i babcia też mają za wysoki.Jutro na wizycie pokażę te wyniki, ale juz kiedyś endokrynolog mi mówiła, że na cholesterol w ciąży nie mam co patrzeć, bo przemiana materii i hormony się zmieniają.
-
dziewczyny karty kupiłam w empiku:
http://www.empik.com/oczami-maluszka-karty-opracowanie-zbiorowe,p1082598591,ksiazka-p?reko=empik
Fajnie wyglądają, są dużo większe niż myślałam i maluch może je brać do buzi itd, tylko na pewno trzeba najpierw umyć. Są w takiej teczce tekturowej. Niby są od 0-12 m i dzieci potrafią długo na nie patrzeć.
Wkleiłabym fotę, ale nie umiem sierota. Wpiszcie sobie w google "oczmai maluszka karty" i grafikę tam są zdjęcia z obrazkami.kittykate lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Dziewczyny zakupilam jeszcze taki kocyk+poduszke
http://allegro.pl/koc-75x50-poduszka-do-wozka-kolyski-minky-kocyk-i4675574406.html
przyda sie do kołyski i wózka wybrałam ptaszki + jasny różocieplany oczywiscie.
Lola dzieki za namiar!!!! na pewno kupie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:47
-
Hej mamusie
Nie zaglądałam tu jakiś czas i z całą pewnością nie dam rady was nadrobić, więc nawet nie próbuję
Miałam wczoraj wizytę i w sumie jest OK. Mały strasznie nadgania, spodziewałam się, że będzie teraz ważył jakieś 1300-1400 g a okazało się, że już 1696 g ważyJest nadal główką w dół, więc pewnie tak już zostanie. Główkę ma bardzo nisko i lekarz dłuuugo próbował uchwycić jego twarzyczkę, ale ciężko było. Mały się wiercił, a potem zasłaniał rączką
A że brzuch mi się napinał, to nie chciał mnie dłużej męczyć. Także zdjęcia nie dostałam. Ale poprosiłam o pomiary, no to zrobił i okazało się właśnie, że Junior szybko rośnie. Jak to gin stwierdził, ma dobre warunki to nadrabia
U mnie (jak przypuszczałam) jakaś infekcja się przyplątała, więc dostałam globulki i kazał zmienić luteinę dopochwową na tą pod język (ochyda), do tego 2 x dziennie Diphergan 10 i na noc Diphergan 25. Poza tym 3 x dziennie no-spa (wcześniej nigdy mi nie przepisywał) i znowu Scopolan, choć ten kazał mi już dawno odstawić. Także sporo tego mam braćAle jak będzie poprawa, to sobie zmniejszę dawkę, bo boję się jednak ewentualnych skutków ubocznych - napięcia mięśniowego u Małego czy czegoś jeszcze. Ogólnie brzuch coraz częściej mi się stawia, macica napina, a mały też nie ułatwia zadania, bo rozpycha się czasem okropnie
Wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że rozerwie mi brzuch i z niego wyskoczy
Gin cały czas mi powtarza, że pessar trzyma moją ciążę i gdyby nie on, to już dawno bym urodziłaSzyjka po wczorajszym badaniu miękka i w kiepskim stanie i tylko pessar ją jeszcze trzyma. Wg wczorajszego USG TP wyszedł mi na 11.12, więc pytam lekarza, czy mam się spodziewać, że urodzę jednak w pierwszej połowie grudnia, bo od pewnego czasu TP coraz bardziej mi się skraca. A on na to, że niekoniecznie, bo może być tak, że Mały mając dobre warunki będzie rósł sobie dalej i osiągnie 4200 g i urodzi się w styczniu
Ale mówił też, że jak tylko ściągnie mi pessar, to w ciągu 48-72 h urodzę, no to go pytam, kiedy będzie ściągał mi pessar, a ten się tylko uśmiechnął i powiedział, że to będzie niespodzianka
Także poza stanem mojej szyjki, infekcją i napinaniem macicy jest OK.
Mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze
Kaarolaa Marceli coraz lepiej wygląda. Nabrał ciałka i kolorkówŁadnie rośnie, więc pewnie szybko nadrobi. A film na FB z kangurowania przez tatusia niesamowity
Chłopaki tworzą więź
A tu jeszcze ja z niedzieli
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b634d3cb63b7.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:10
julianna, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Po wizycie
Kluseczka moja ma już 2100gi długaśne nóżki
wszystkie pomiary, przepływy i kontrola narządów ok
szyjka macicy długa na 4cm!! I dziewczynka cały czas zostaje dziewczynką
Lola, jak tylko przygotujemy kącik dla małej wrzucę fotki- w listopadzie planujemy uporządkować naszą sypialnię i zrobić dla niej miejsce
Qrczak super brzusioi całe szczęście, że założyli Ci ten pessar- przynajmniej spokojnie śpisz
Qrczak, Bogusiar80, Niespodzianek:), kittykate, Lola83, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Kanapa - No brawo! Mała nie jest taka mała
A odnośnie Twoich kolan, to moja Mama brała te zastrzyki z kwasu hialuronowego. Poleca z czystym sumieniem. Zastrzyk nie jest bolesny, a dzięki niemu śmiga na nartach jak dawniej.
Dziewczyny, miałam zwariowany dzień. W piątek oglądaliśmy mieszkanie, a dzisiaj... kupiliśmy je! Oh yeahOd listopada wchodzą dwie ekipy i zaczynamy wykańczanie. Jest szansa, że na Kluseczka mojego kochanego powitamy w nowym domu. Pracy jest mnóstwo, bo mieszkanie jest w stanie deweloperskim, ale co to dla mnie
Tylko z emocji nie mogę odpocząć. Jestem zmęczona jak po treningu. Kupiłam sobie krówki, może mnie wzmocniąMały cały dzień siedział cicho, ale jak usiadłam na kanapie to zaczął mnie miziać pod dłonią! Poważnie. To nie były kopniaki. Jak czuł moją uciskającą brzuch dłoń, to szurał pod nią łapką. To chyba był pierwszy świadomy kontakt z obcym światem
Fajnie, że u Was same dobre wieści. Pięknie wyglądają te Wasze wyprawkijulianna, aniar, Marimiko, kanapa lubią tę wiadomość
-
Eforts już Ci pisałam, że teraz używam jedynie szamponetek koloryzujących, tych o: http://kosmetyki.stylistka.pl/joanna/szamponetki-koloryzujace-multi-color-effect-plomienny-rudy/. Miałam iść do fryzjera, ale stwierdziłam, że wytrzymam jeszcze i pójdę gdzieś początkiem stycznia (o ile wcześniej nie urodzę
). Na włosy mojej długości używam jednorazowo 3 szamponetek i trzymam je grubo ponad godzinę i zawsze jestem zadowolona z efektu
Kanapa - jaka duża już Twoja córaKurde teraz dzieci będą nam przybierać na wadze coraz szybciej
Nim się obejrzymy, będziemy tulić nasze kochane kilogramy w ramionach
A żebyś wiedziała, ze spokojnie śpię i to dosłownieDużo bardziej komfortowo się czuję wiedząc, że pessar spełnia swoją funkcję i cały czas podtrzymuje wszystko na miejscu. Ale wiem, że z czasem może być coraz trudniej, bo Mały już napiera na szyjkę, a będzie jeszcze gorzej. Jednak jestem dobrej myśli
Zokeia gratuluję zakupu własnego mieszkaniaOby się udało Wam wszystko wyremontować do narodzin Kluseczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:10
zokeia, kanapa lubią tę wiadomość
-
Milcia moja ma 2,5 i się nie martwimy, starczy do porodu
Qurczak a gdzie je kupujesz? Są bez amoniaku?
Z tym początkiem stycznia to chyba przesadziłaś ?
zokeia gratulacje!! Spontaniczne decyzje są najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:20
zokeia lubi tę wiadomość
-
Zokeia gratulacje
i sprawnego bezproblemowego remontu Wam życzę!
Qrczaku super brzuchkolor wlosow tez czadowy! ja chodze co 3 mies do fryzjera na farbe bo mam blond i dodatkowo ombre i sama nie dam rady zrobic nic
ale zawsze jestem zadowolona i z efektu i nie martwie sie ze to jakos szkodzi ale wiem ze niektorym dziewczynom nie wychodza kolory przez hormony, w ciazy bylam juz z 3 razy chyba raz w I trym raz w II i jakos teraz na pocz III. Potem pojde dopiero po porodzie w styczniu
Co do szyjki moja tez ostatnio miala jakos 3 cm chybawiec nie ma tragedi z ta dlugoscia wazne ze twarda i zamknieta! Qrczaku na pewno wszystko dotrzyma na czas
Milcia takze Ty tez sie nie stresuj zawczasu
strasznie sie czuje z tym zapaleniem zatokmeczy mnie katar, zatkane gorne drogi oddechowe, oczy bola
mam nadzieje ze jutro najdalej w czw sie poprawi! -
Zokeia, gratuluję zakupu
Milcia, moja szyjka ma ok 30 mm (trochę mniej), ale się nie przejmuję, skoro lekarz mówi, że jest ok.
Ja też mam problem z kolanami. Boję się zwłaszcza o jedno, w którym rok temu miałam skręcenie rzepki. Mam nadzieję, że wytrzyma.
Kanapa, strasznie podoba mi się ta pościel i też się chyba skuszę. Zastanawiają mnie te poduszki, ale skoro mówisz, że są cienkie, to chyba nie powinno być problemu.
Kate, myślę o tej samej kołysce. Znalazłam ją też na stronie Piętrusa. O tyle jest tam atrakcyjniej, że można kupić tanio materac kokos-gryka, a nie piankowy do niej. Niby też do pokoju Małej mamy kilka kroków, ale wolałabym mieć ją na początku przy sobie. Łóżeczko nam się niestety nie zmieści do pokoju, w którym śpimy.
Qrczak, śliczny brzuszekkittykate, kanapa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
olcia23 wrote:Ja zeszlam z ombre jakis miesiac temu, przefarbowalam na ciemniejsze i to bylo najlepsze co moglam zrobic.
Jest lekka roznica w koolorach, ale malo znaczaca
o nie ja sobie tego nie wyobrazamcale zycie moim naturalnym kolorem byl ciemny braz rok temu zdecydowalam sie na blond ale ze wzgledu na odrosty ombre to w sumie najlepsze to moglam wybrac
i za nic w swiecie juz nie wroce na razie do ciemnych
-
Zokeia gratulacje! My robiliśmy swoje mieszkanie około 2 m-ce, a robił głównie mój tata więc wcale nie jakoś błyskawicznie, a mieszkanie 60 m2, więc nie willa, ale też nie najmniejsze. Da się! Ale fakt jest to kupa roboty i energii! uważaj żeby się nie przeforsować!
Moja szyjka też ma 3 cm więc luzik Milcia. Generalnie co lekarz to inny wynik
Wyjęłam z folii te karty i jestem trochę zła, bo czarny kolor jakby trochę z nich schodził jak się zahaczy delikatnie paznokciem. eforts Ty też tak masz?
Też muszę się wziąć za pranie, bo już nie taka jestem sprawna. Ale najpierw musimy kupić wybraną komodę z ikei żebym miała gdzie układać ciuszki, a do ikei musimy jechać do Gdańska i jak na złość musimy jechać specjalnie po komodę, co mnie bardzo irytuje, bo nie lubię marnotrawienia kasy, wolałabym to załatwić przy okazji. wygadałam się:P
kittykate lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka