Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak leżałam w szpitalu to laska na sali ze mną miała szyjkę 0,7 cm w 32 tyg i wypuścili ją ze szpitala z komentarzem, że może się zdarzyć, że zacznie rodzić niedługo. Więc te nasze 3 cm i więcej to istne żyrafy są naprawdę! Chyba lekarz na IP mówił, że martwią się poniżej 2 cm na tamten czas, a pewnie im ciąża starsza tym tolerancja na krótszą szyjkę większa.
Kurcze 2 tyg waga stała mi w miejscu i znów się zaczyna. Dzisiaj 69,9 kg i mam opory przed przekroczeniem magicznych 70 kg!!!! No ale nie ma wyjścia, idziemy w górę. 9 kg do przoduJeszcze 9 tyg, ciekawe ile jeszcze przybiorę w tym czasie. Dziecko pewnie około 2 kg i pewnie jeszcze z dwa razy tyle mama. Czuję się jak mały czołg bojowy
:P
Zokeia to teraz będzie u nas gościem jak wpadnie w wir urządzania
Też mi się te komplety z poduchami podobają. Nie wiem już sama, wybieram tę pościel co najmniej tak, jak bym mieszkanie wybierała albo męża:P
Dzisiaj pierwsza szkoła rodzenia. Na razie chyba tylko organizacyjna, ale jestem ciekawa. Będę największą ciężarówką, bo zaczynam później niż powinnam, a końcowe zajęcia mam zrobić z równoległą grupą. Ta kończy z końcem grudnia
Miłego dnia Dziewczynki!Piotruś
Helenka
-
moja szyjka też od samego początku niezmienna 4,5cm z pierwszą córka miałam 5cm i cholera nie chciała się poddać na porodówce i skończyło się CC także tym razem nawet nie chcę próbować SN...
-
co do wizyt super że wszystko u Was dobrze ja też byłam na USG III trym i to dwa razy pierwszy w czwartek mała ważyła prawie 1700 a drugie wczoraj i mała już prawie 2kg:D na pierwszym nie podobała się doktorce ilość moich wód przez weekend naczytałam się o wielowodziu powikłaniach i chorobach dziecka no i spanikowałam lecąc wczoraj do drugiego całe szczęście u niego wszystko było w normie może ostatnio mała siknęła przed samym usg i tak wyszło... teraz co 2 tyg mam mieć konsultację żeby te wody kontrolować a że lubię podglądać kruszynkę to z chęcią pojadę w następny czwartek:P
-
a te kołyski co wrzuciłyście to całkiem fajna sprawa tylko ciekawi mnie czy one nie zgrzytają strzelają czy nie trzeszczą... -
Dzięki dziewczyny za gratulacje! Lola83 - uroczyście przysięgam, że nie zapomnę o Was i będę aktywna
Z wagą mam identycznie jak Ty! Też mam opór przed przekroczeniem magicznej 70, ale myślę, że jakieś 4 kg więcej będzie na pewno.
Kto ogląda 'Porody'? Ja sobie nagrywam, a później przewijam fragmenty z ccJestem tchórz.
Lola83 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Kanapa super pościel, ja wciąż mam dylemat jaki wzór wybrac? Dokładnie jak jedna z Was napisała jakby to miałby być zakup roku!!
Zokeia ja oglądam i na polsat cafe i na tlc.Najfajniejszy moment jest jak kładą maluszka na brzuszku Mamy i ona po tych ciężkich chwilach zapomina o wszystkim i cieszy się że Maleństwo jest na świecie to zawsze płaczę!! A jeszcze jak Tata płacze to wogóle.
Ja prawdopodobnie też będę miała cc. W poniedziałek mam wizytę i wtedy wypytam lekarza co i jak. Podoba mi się,że w szpitalu w którym będę rodzić wychodza z założenia,że mama po porodzie ma dochodzić do siebie i Maleństwo jest przynoszone do karmienia. Oczywiście jak się dobrze czujesz dzieciątko jest z Mama. Ale jesli nie czuje się na siłach to chętnie zabierają pod swoje skrzydła.
Ciekawi mnie tez jak jest ułożony bo ja czuje że Jasiek śmiga mi dosłownie po całym brzuchu! A jak wystawia coś wiekszego to się smiejemy z Męzem że daje Nam przybić piatke i się z Nami wita.
Zastanawiam sie jak wyglada, do kogo podobny i czy bedzie mial włoski.Doczekac sie nie moge:)
Miłego Dzionka!
zokeia lubi tę wiadomość
-
witam Was w ten mglisty dzień
podczytywałam wczoraj ale opadłam z sił i nie pisałam, teraz już nie pamiętam co i komu
miałam napisać
ale..
zokie gratuluję zakupu, domyślam się, jakie emocji szczęścia były przy zakupie,
karola tak myślę, że maluch będzie co raz szybciej przybierał, zaczyna już więcej jeść, a i na początku mnie przybierał, więc tendencja powinna być wzrostowa, a że w grudniu 3 kg nie będzie miał to się nie martw jest wcześniaczkiem i ma do tego pełne prawo, ale przyjdzie czas, że zacznie się objadać i będzie sporym chłopcem
odnośnie polożenia maluszka, to mój już chyba pozostał główką w dół i chyba się nie obraca, moją metodą poznania jest czkawka, czuję ją zawsze bardzo nisko, a jak leżę to nawet pachwiną do uda promieniuje, ogólnie ruchy czuję na dole i nad pępkiem, teraz np mała którąś konczyną jeździ sobie po macicy jakby półokrąg flamastrem ktoś od środka we mnie malował,
dziewczyny jakie modele łóżeczek kupowałyście w piętrusie ?
a i ja już przekroczyłam 70 ;/ mam 12 na plusie, tak bym chciała do 17 dojść max, ale co będzie to będzie, bo wczoraj miałam napady głoduannusiak88 lubi tę wiadomość
-
Milcia - powodzenia!
Julianna - emocje były takie, że po powrocie do domu poryczałam się (!), potem byłam strasznie spięta, potem radośnie polatałam po sklepach z meblami, a na koniec padłam wykończona (!) na kanapę. Nie mogłam wstać przez kilka godzin. Zasnęłam około 21. To była totalna sinusoida
Annusiak - właśnie ze względu na tę chwilę położenia maluszka na brzuchu nie mogę doczekać się porodujulianna, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Julianna wg Twojej metody to faktycznie ostatnio czułam ze Mały ma czkawke i własnie bardzo nisko pachwiny i na noge promieniowało. Nawet sie wystraszyłam,że moze cos nie tak! Cikawe jak bedzie po urodzeniu czy tez beda mialy czesto czkawke?
Dziewczyny mam pytanie czy smarujecie powoli brodawki i sutki, żeby je przygotowac do karmienia? Kolezanka polecala mi ta masc http://www.miralex.pl/pl/produkty/maltan.html
Mówiła,że ona przed porodem nic nie stosowała,pierwsze karmienie ok ale jak później Młody dossał się to mówiła że ta maść ukoiła jej ból.(brodawki były suche i popękane)
-
Kanapa ja mam ten kombinezon, prałam, jest ok
Koniecznie pierz! Przecież w sklepie nie wiadomo kto co z nim robił i ile na nim paskudztwa! Dla siebie też piorę po zakupie rzeczy, więc dla malucha tym bardziej.
Szarabura nikt nic nie mówił o pessarze, podpytam jutro, ale to chyba już za póżno
Milcia nie chcę straszyć, ale mi rozstępy wyskoczyły pod sam koniec ciąży i o dziwo po porodzie
Efors przypomnij proszę jakie Ty miałaś rozwarcie, że lekarz też podawał Ci sterydy?kanapa lubi tę wiadomość
-
Aga ja nie mam rozwarcia, on mi chyba mocno asekuravyjnie podał te sterydy. A dlatego, że szyjka się regularnie skraca aczkolwiek o mm, jest miękka, mam twardnienia brzucha i skurcze. On powiedział ze jest pół na pół że donoszę ale bezpieczniej będzie pisać sterydy bo one na pewno nie zachodzą a w razie w pomogą dziecku .
-
ja też miałam opory do 70 kg granicy, ale kilka dni temu przekroczyłam niestety
-
hehe te nasze opory przed 70 kg chyba nie obchodzą te nasze maluchy ja już tez przekroczyłam i pewnie jeszcze trochę przybędzie bo maluszki teraz najwięcej rosną
Ale co tam po połogu karnet na siłownie i postaramy się zgubić oby tylko motywacji nie zabrakło i samozaparcia
-
JA TEZ MAM OPÓR STRASZNY PRZED 70!!! Ale to juz tylko mi zostal 1 kg.. i mojego dziecka to nie rusza
tak jak piszesz dynamiczna, ja cal czas mam karnet na silownie tylko zawiesilam ale po pologu z powrotem i jedziemy z koksem!
antybiotyk zaczal dzialac czuje sie fatalnie zatoki puszczaja i wszystko schodzi... leje mi sie z nosa zywcem:(
porazka... -
annusiak88 wrote:Julianna wg Twojej metody to faktycznie ostatnio czułam ze Mały ma czkawke i własnie bardzo nisko pachwiny i na noge promieniowało. Nawet sie wystraszyłam,że moze cos nie tak! Cikawe jak bedzie po urodzeniu czy tez beda mialy czesto czkawke?
Dziewczyny mam pytanie czy smarujecie powoli brodawki i sutki, żeby je przygotowac do karmienia? Kolezanka polecala mi ta masc http://www.miralex.pl/pl/produkty/maltan.html
Mówiła,że ona przed porodem nic nie stosowała,pierwsze karmienie ok ale jak później Młody dossał się to mówiła że ta maść ukoiła jej ból.(brodawki były suche i popękane)
Nam na szkole rodzenia położna mówiła, że jak usg po 36 tc będzie ok, to wtedy mozna zacząć je smarować i trzeć frotką.annusiak88 lubi tę wiadomość
-
Gaduły z nas