X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam w szpitalu to laska na sali ze mną miała szyjkę 0,7 cm w 32 tyg i wypuścili ją ze szpitala z komentarzem, że może się zdarzyć, że zacznie rodzić niedługo. Więc te nasze 3 cm i więcej to istne żyrafy są naprawdę! Chyba lekarz na IP mówił, że martwią się poniżej 2 cm na tamten czas, a pewnie im ciąża starsza tym tolerancja na krótszą szyjkę większa.

Kurcze 2 tyg waga stała mi w miejscu i znów się zaczyna. Dzisiaj 69,9 kg i mam opory przed przekroczeniem magicznych 70 kg!!!! No ale nie ma wyjścia, idziemy w górę. 9 kg do przodu :/ Jeszcze 9 tyg, ciekawe ile jeszcze przybiorę w tym czasie. Dziecko pewnie około 2 kg i pewnie jeszcze z dwa razy tyle mama. Czuję się jak mały czołg bojowy :P:P

Zokeia to teraz będzie u nas gościem jak wpadnie w wir urządzania :)

Też mi się te komplety z poduchami podobają. Nie wiem już sama, wybieram tę pościel co najmniej tak, jak bym mieszkanie wybierała albo męża :P:P

Dzisiaj pierwsza szkoła rodzenia. Na razie chyba tylko organizacyjna, ale jestem ciekawa. Będę największą ciężarówką, bo zaczynam później niż powinnam, a końcowe zajęcia mam zrobić z równoległą grupą. Ta kończy z końcem grudnia :)

Miłego dnia Dziewczynki!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka też od samego początku niezmienna 4,5cm z pierwszą córka miałam 5cm i cholera nie chciała się poddać na porodówce i skończyło się CC także tym razem nawet nie chcę próbować SN...
    -
    co do wizyt super że wszystko u Was dobrze ja też byłam na USG III trym i to dwa razy pierwszy w czwartek mała ważyła prawie 1700 a drugie wczoraj i mała już prawie 2kg:D na pierwszym nie podobała się doktorce ilość moich wód przez weekend naczytałam się o wielowodziu powikłaniach i chorobach dziecka no i spanikowałam lecąc wczoraj do drugiego całe szczęście u niego wszystko było w normie może ostatnio mała siknęła przed samym usg i tak wyszło... teraz co 2 tyg mam mieć konsultację żeby te wody kontrolować a że lubię podglądać kruszynkę to z chęcią pojadę w następny czwartek:P
    -
    a te kołyski co wrzuciłyście to całkiem fajna sprawa tylko ciekawi mnie czy one nie zgrzytają strzelają czy nie trzeszczą...

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje! Lola83 - uroczyście przysięgam, że nie zapomnę o Was i będę aktywna :) Z wagą mam identycznie jak Ty! Też mam opór przed przekroczeniem magicznej 70, ale myślę, że jakieś 4 kg więcej będzie na pewno.
    Kto ogląda 'Porody'? Ja sobie nagrywam, a później przewijam fragmenty z cc :) Jestem tchórz.

Lola83 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Kanapa super pościel, ja wciąż mam dylemat jaki wzór wybrac? Dokładnie jak jedna z Was napisała jakby to miałby być zakup roku!!:)

Zokeia ja oglądam i na polsat cafe i na tlc.:) Najfajniejszy moment jest jak kładą maluszka na brzuszku Mamy i ona po tych ciężkich chwilach zapomina o wszystkim i cieszy się że Maleństwo jest na świecie to zawsze płaczę!! A jeszcze jak Tata płacze to wogóle.:)
    Ja prawdopodobnie też będę miała cc. W poniedziałek mam wizytę i wtedy wypytam lekarza co i jak. Podoba mi się,że w szpitalu w którym będę rodzić wychodza z założenia,że mama po porodzie ma dochodzić do siebie i Maleństwo jest przynoszone do karmienia. Oczywiście jak się dobrze czujesz dzieciątko jest z Mama. Ale jesli nie czuje się na siłach to chętnie zabierają pod swoje skrzydła.

Ciekawi mnie tez jak jest ułożony bo ja czuje że Jasiek śmiga mi dosłownie po całym brzuchu! A jak wystawia coś wiekszego to się smiejemy z Męzem że daje Nam przybić piatke i się z Nami wita. :)
    Zastanawiam sie jak wyglada, do kogo podobny i czy bedzie mial włoski.:) Doczekac sie nie moge:)

Miłego Dzionka!

zokeia lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje. Zobaczymy, co tam słychać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was w ten mglisty dzień ;D
    podczytywałam wczoraj ale opadłam z sił i nie pisałam, teraz już nie pamiętam co i komu
    miałam napisać
    ale..

zokie gratuluję zakupu, domyślam się, jakie emocji szczęścia były przy zakupie,

karola tak myślę, że maluch będzie co raz szybciej przybierał, zaczyna już więcej jeść, a i na początku mnie przybierał, więc tendencja powinna być wzrostowa, a że w grudniu 3 kg nie będzie miał to się nie martw jest wcześniaczkiem i ma do tego pełne prawo, ale przyjdzie czas, że zacznie się objadać i będzie sporym chłopcem ;D

odnośnie polożenia maluszka, to mój już chyba pozostał główką w dół i chyba się nie obraca, moją metodą poznania jest czkawka, czuję ją zawsze bardzo nisko, a jak leżę to nawet pachwiną do uda promieniuje, ogólnie ruchy czuję na dole i nad pępkiem, teraz np mała którąś konczyną jeździ sobie po macicy jakby półokrąg flamastrem ktoś od środka we mnie malował,

dziewczyny jakie modele łóżeczek kupowałyście w piętrusie ?

a i ja już przekroczyłam 70 ;/ mam 12 na plusie, tak bym chciała do 17 dojść max, ale co będzie to będzie, bo wczoraj miałam napady głodu

annusiak88 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - powodzenia! :)

Julianna - emocje były takie, że po powrocie do domu poryczałam się (!), potem byłam strasznie spięta, potem radośnie polatałam po sklepach z meblami, a na koniec padłam wykończona (!) na kanapę. Nie mogłam wstać przez kilka godzin. Zasnęłam około 21. To była totalna sinusoida :)

Annusiak - właśnie ze względu na tę chwilę położenia maluszka na brzuchu nie mogę doczekać się porodu :)

julianna, Lola83 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czkawkę czuje poniżej pępka. Mała się rusza akurat.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy jeszcze dzisiaj oglądać wózek używany, a potem szkoła rodzenia i temat o karmieniu piersią i laktacji. Ma być też przedstawiciel firmy NUK, czyli pewnie jakieś gratisy będą.

Marimiko, Ita, Ita lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna wg Twojej metody to faktycznie ostatnio czułam ze Mały ma czkawke i własnie bardzo nisko pachwiny i na noge promieniowało. Nawet sie wystraszyłam,że moze cos nie tak! Cikawe jak bedzie po urodzeniu czy tez beda mialy czesto czkawke? :)

Dziewczyny mam pytanie czy smarujecie powoli brodawki i sutki, żeby je przygotowac do karmienia? Kolezanka polecala mi ta masc http://www.miralex.pl/pl/produkty/maltan.html
    Mówiła,że ona przed porodem nic nie stosowała,pierwsze karmienie ok ale jak później Młody dossał się to mówiła że ta maść ukoiła jej ból.(brodawki były suche i popękane)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja mam ten kombinezon, prałam, jest ok :)
    Koniecznie pierz! Przecież w sklepie nie wiadomo kto co z nim robił i ile na nim paskudztwa! Dla siebie też piorę po zakupie rzeczy, więc dla malucha tym bardziej.

Szarabura nikt nic nie mówił o pessarze, podpytam jutro, ale to chyba już za póżno

Milcia nie chcę straszyć, ale mi rozstępy wyskoczyły pod sam koniec ciąży i o dziwo po porodzie

Efors przypomnij proszę jakie Ty miałaś rozwarcie, że lekarz też podawał Ci sterydy?

kanapa lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nie mam rozwarcia, on mi chyba mocno asekuravyjnie podał te sterydy. A dlatego, że szyjka się regularnie skraca aczkolwiek o mm, jest miękka, mam twardnienia brzucha i skurcze. On powiedział ze jest pół na pół że donoszę ale bezpieczniej będzie pisać sterydy bo one na pewno nie zachodzą a w razie w pomogą dziecku .

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam opory do 70 kg granicy, ale kilka dni temu przekroczyłam niestety :(

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe te nasze opory przed 70 kg chyba nie obchodzą te nasze maluchy ja już tez przekroczyłam i pewnie jeszcze trochę przybędzie bo maluszki teraz najwięcej rosną :) Ale co tam po połogu karnet na siłownie i postaramy się zgubić oby tylko motywacji nie zabrakło i samozaparcia :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA TEZ MAM OPÓR STRASZNY PRZED 70!!! Ale to juz tylko mi zostal 1 kg.. i mojego dziecka to nie rusza ;)
    tak jak piszesz dynamiczna, ja cal czas mam karnet na silownie tylko zawiesilam ale po pologu z powrotem i jedziemy z koksem! :D
    antybiotyk zaczal dzialac czuje sie fatalnie zatoki puszczaja i wszystko schodzi... leje mi sie z nosa zywcem:(
    porazka...

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annusiak88 wrote:
    Julianna wg Twojej metody to faktycznie ostatnio czułam ze Mały ma czkawke i własnie bardzo nisko pachwiny i na noge promieniowało. Nawet sie wystraszyłam,że moze cos nie tak! Cikawe jak bedzie po urodzeniu czy tez beda mialy czesto czkawke? :)

Dziewczyny mam pytanie czy smarujecie powoli brodawki i sutki, żeby je przygotowac do karmienia? Kolezanka polecala mi ta masc http://www.miralex.pl/pl/produkty/maltan.html
    Mówiła,że ona przed porodem nic nie stosowała,pierwsze karmienie ok ale jak później Młody dossał się to mówiła że ta maść ukoiła jej ból.(brodawki były suche i popękane)

Nam na szkole rodzenia położna mówiła, że jak usg po 36 tc będzie ok, to wtedy mozna zacząć je smarować i trzeć frotką.

annusiak88 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja się licze z tym, że rozstępy jeszcze mogą mi wyjść, ale bardzo bym nie chciała. Póki co się nie pojawiły.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna , ja mam Alka z Pietrusa.

Ooo, 1000 strona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:17

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiączek stuknął :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduły z nas :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ