WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe 1000 !!! niezle !!! :)

Dziewczyny u nas w Krakowie jest akcja szczesliwe.macierzynstwo.pl i w Galerii Bronowice 26 pazdziernika beda sie odbywaly bezplatne konsultacje oraz USG 4D :)
    zastanawiam sie czy sie nie wybrac, beda eksperci od chust wlasnie, od karmienia, instruktarze pierwszej kapieli etc no i oczywiscie moglabym dostac plyte ze zdjeciami malej w 4D to idealny moment by zobaczyc swoje dziecko jeszcze przed porodem - bo tak juz prawdopodobnie bedzie wygladac nasza istotka:)
    boje sie tylko tlumow na takich akcjach :P

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

w celu wymuszenia fajnych życzeń uprzejmie informuję, iż mam dziś 27 urodziny :D

wczoraj wieczorem czułam się dosyć paskudnie, dzisiaj jest trochę lepiej, nawet myślałam, że to było tylko przejściowe, jako sygnał organizmu, żebym odpoczęła. I rano miałam ful energii i myślałam już o myciu łazienki, prasowaniu i kolejnym praniu itp....ale z minuty na minutę znowu podupadam...więc chyba ze sprzątania dziś nici - odpocznę sobie. Kupiłabym coś jakieś leki, żeby się choróbsko nie rozwinęło - ale nie mam konkretnych objawów: ani kataru, ani kaszlu, po prostu mi słabo jak na gorączkę, czuje się ospała (mimo wyspania się w nocy) i głowa mnie tak boli typowo chorobowo. I co tu wziąć na to? :/ jakieś rutinoscorbin można brać?

A co do wagi to dzisiaj się ważyłam i w porównaniu do wagi z przed tygodnia - schudłam 0,5 kg! Apetyt mi się zmniejszył i już mnie nawet ncdonald nie kusi...hmm ciekawe czy to to..

miłego dzionka wszystkim życzę!

kanapa, Ita lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wszystkiego Najlepszego!!! SZczesliwego rozwiazania oczywiscie i zdrowej Kruszynki!!!!
    i zdrowka dla Ciebie, a moze to poprostu zmeczenie III trym? teraz juz naorawde zaczyna byc ciezko...

u mnie fatalnie, leze na kanapie pod koldra zuzywam tony papieru toaletowego wszystko splywa z zatok po t ym antybiotyku az mi ciezko oddychac :( nie chce juz byc chora ;(
    a slaba jestem caly czas okropnie...
    wyszlabym z psem na chwile ale nie wiem czy sie ruszac na pole... masakra nikomu nie zycze !

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko najlepszego, mi parę dni przed Tobą stuknęło już 29 ;D

Pollyanna i jak wrażenie, bo właśnie nad tym modelem się zastanawiam w kolorze białym, materac też masz od nich, na allegro cena 360zł, dobra?

mi lekarz mówił, że wit. c albo rutinoscorbin można bezpiecznie łykać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko sto lat, sto lat, sto lat! :*

Byłam wczoraj na szkole rodzenia. B. ciekawe zajęcia i przydatne zwłaszcza dla mezuna, który nie obczytuje się o porodach tak jak ja :D
    Do tego mogliśmy zobaczyc porodowke i jestem na 100 % pewna, że muszę rodzic w tym szpitalu :D

Zmieniła nam się koncepcja lozeczkowa... jako, ze chcemy spać z dzieciunem i mamy mikro miesxkanie a łóżeczko przyda się w ciagu dnia lub gdy będziemy potrzebowali czasu na robienie rodzeństwa :D to stwierdzilismy, ze poszukamy łóżeczka turystycznego. Macie jakieś rady? Ktoś zdecydował się na turystyczne?

atdck6nlmznf5qze.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia dziękuje za informacje.:0 W takim razie mam jeszcze czas na smarowanie.:)

Marimiko wszystkiego najlepszego i szczęśliwego rozwiązania!!:)

KittyKate myśle,że lepiej zostać w domu. Lepiej nie ryzykować.:) Polecam maść majerankową na obolały od smarkania nos, kosztuje kilka zł a naprawdę pomaga:)

I się rozpadało a miałam wyjść na spacer;/

dqpri09kf3kzk37k.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak wyszlam jednak do sklepu bo mi sie skonczyl sok malinowy kupilam tym razem malina z zurawina na te moje ciagle problemy z moczem bedzie tez moze pomocny :/ braklo mi tez marchewki a moze na szybko ciasto marchewkowe zrobie bo jak tak leze to mam wrazenie ze bardzie mi sie leje a z drugiej strony sily nie mam...

psa tez wzielam, baaardzo byl zadowolony ;) dzis przytulil sie do mnie (on tak czuje ze ja jestem chora) i lezal przy brzuszku i Nadia go kopala :D a on tak smiesznie sie wtedy poruszal heheee takze tez mial juz kontakt z Mala <3

Kate

np55zzc.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Zmieniła nam się koncepcja lozeczkowa... jako, ze chcemy spać z dzieciunem i mamy mikro miesxkanie a łóżeczko przyda się w ciagu dnia lub gdy będziemy potrzebowali czasu na robienie rodzeństwa :D to stwierdzilismy, ze poszukamy łóżeczka turystycznego. Macie jakieś rady? Ktoś zdecydował się na turystyczne?

My rozważamy łóżeczko turystyczne, ale nie mogę się zdecydować jakie :( Nie chcemy drewnianego, bo młody będzie się później obijał o szczebelki, bo na bank będzie ściągał ochraniacze (z kilku źródeł potwierdzone)
    To mi ostatnio się spodobało http://allegro.pl/baby-mix-lozeczko-turystyczne-2-poziomy-aluminium-i4670212369.html
    Oczywiście dokupimy materac jakiś dobry :)

Ita lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efors aaaa takie buty. Dzięki za odp. A powiedz bolesne te zastrzyki? Bo czytałam, że do najprzyjemniejszych nie należą

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra wychowala 2 corki w drewnianym lozeczku teraz moja druga siostra go uzywa moje kolezanki wychowywaly w drewnianych lozeczkach swoje dzieci do 2 lat i o zadnym takim incydencie nie slyszalam jak obijanie sie dzieci o szczebelki i zdzieranie ochraiaczy troche mnie smiesza takie opinie...
    kolezanka ma to lozeczko turystyczne ale mala rosnie i coraz mniej praktyczne mowi...
    wiadomo co rodzic to opinia :)

no i oczywiscie duzo wygodniejsze lozeczko drewniane z materacem wygodnym i dopasowanym tak bynajmniej uwazam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:27

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko sto lat :)

widze, ze tak sie rozpisalyscie i juz 1000 strona pyknęła...super

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa co tam u Was kochana ?? wszystko dobrze? jak sie czujesz ?

Kate

np55zzc.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam po 2 dzieci sprawdzone drewniane lozeczko nawet nie mialam zadnych oslonek(teraz zamierzam dopiero kupic) ale co to za opinie:D smiesza mnie...ja bede miec drewniane lozeczko z materacem posciel wszystko jest troche ludzie chca pocudowac widze

kittykate lubi tę wiadomość

maria.sm
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem co to musialo byc za dziecko zeby ochraniacze zdzierac ! ja tez mam drewniane lozeczko nota bene od kolezanki ktorej corka w nim spala do 2 lat lozeczko jak nowe dziecko szczesliwe nie poobijane ;)
    ochraniacze zawsze byly na swoim miejscu ja tez mam takie plaskie by dziecku za bardzo nie przeszkadzaly :)i posciel i kocyk wsio co potrzebne by bylo mu cieplo i wygodnie :)

maria.sm lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dobrze, mały wazy 920 gram ale wrocil znow na CPAP bo zmeczył sie samodzielnym oddychaniem, mial niska saturacje i czeste bezdechy...jak w koncu osiagnie 1000 gram powinien sobie lepiej radzic z oddychaniem...

julianna, kittykate, aniar, Ita, anka418, Lola83, Pollyanna, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam łózeczko drewniane, ktore ma 32 lata i dalej swietnie spełnia swoja role...materac jest w miare nowy, dokupie jeszcze posciel i bedzie tez pieknie :)

kittykate, aniar lubią tę wiadomość

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate chyba sie wprosze na to ciasto marchewkowe.;) Wczoraj własnie sie zastanawiałam czy tez nie zrobic, ale nie chcialo mi sie wychodzic a zostalam tylko z jedna marchewka.:) Może robiłaś ciasto z buraczkami? Podobno tez bardzo dobre.:)

U mnie wszystkie znajome maja drewniane łóżeczka i nikt nie narzekał. Zreszta takie łóżeczko jest wielopokoleniowe. Więc fajna sprawa.:) Co do łóżeczka turystycznego to sasiadka zakupiła dla rocznego synka i pewnego razu bawiąc się rozdarł się z boku materiał.;/

kittykate lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgodzę się z tym, że w łóżeczku maluch może uderzyć się w głowę lub w inną część ciała jak będzie większy a będzie tam przebywał sporo czasu, ale nie są to urazy na tyle niebezpieczne by szkodziły zdrowiu, więc pod takim kontem raczej nie ma co patrzeć,

my jesteśmy zaintereswoani posiadaniem ł. turystycznego, gdy mała podrośnie tzn. chodzi nam o taki ala kojec do zabawy dla malucha, myślałam tez o posiadaniu łóżeczka w sypialni i turystycznego w salonie, wolę ją mieć na oku ... chyba, że zakupimy detektor/czujnik oddechu to wtedy będę spokojniejsza

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj dawaj Anusiak :) szybkie do zrobienia ale sie ruszyc dalej nie moge z lozka :/ meczy mnie ten katar okropnie ale mysle ze jeszcze chwilke i sie rusze z robota ;)
    z buraczkami nie robilam ale musze looknac na jakies przepisy bo szczerze to nie jadlam tez nigdy :P

ja rezygnuje z turystycznego bo bede miala na pozniej kojec od siostry jak juz mala zacznie stawac i raczkowac zeby sie tam bawila kiedy ja bede chciala cos zrobic :)
    na poczatek zakupie ta kolyske by miec ja blisko siebie w nocy w sypialni przy lozku a w dzien przewozic np do salonu czy kuchni bo kolyska ma tez blokowane kolka :) i jest tansza bo 149 zl drewniana sosnowa z materacem wrzucalam tu juz linka :)

kaarolaa troszke cierpliwosci maly zaraz przekroczy 1 kg i juz na pewno bedzie mu duzo latwiej! sciskam was mocno!

Kate

np55zzc.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ