X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super Marcel przybrał, już nie widać żeberek, zrobił się taki fajny różowiutki, jak mały noworodek- na buźce już nawet inaczej wygląda. Przystojniak mały :)

Marimiko najlepszego, spełnienia marzeń no i udanego rozwiązania :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jaki Marcel to już duży chłopak. Porównując pierwsze zdjęcia z tymi różnica jest ogromna :) Prześliczny :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAarolaa roznica jest kolosalna naprawde wyglada duuzo lepiej :*<3 i pieknie sie zaróżowił!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest taki rozowy dzieki krwi, mial juz 3 przetoczenia i napewno czeka go jeszcze nie jedno, ale poki co anemii nie ma i jest rozowiutki...

• aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt pięknie było :/ jadłam cukierka i wypadło mi pół zęba :/ eh a myślałam, że mam z głowy dentyste- ostatnio sprawdzał i wszystko było ok....

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marcel jest prześliczny :) oby tak dalej ladnie rosl.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow! super Karola. Mały rośnie, widać różnicę!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bedziemy wychodzili ze szpitala to wstawie zdjecie z narodzin i zdjecie jak osiagnie 2 kg...

julianna, kittykate, Pollyanna, LadyMK lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak dla mnie to Marcel ma zadatki na kluseczkę :D

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście kiedyś chyba o jakiejś dziewczynie z listopadówek, która na Ujastku rodziła. Pomożecie znaleźć ten post? Albo chociaż wiecie która to dziewczyna? Wyszukiwarka tutaj działa jak działa :( Chyba, że o samym szpitalu niewiele pisała, to na nic mi się ten post nie przyda.

Karola, ślicznie wygląda Marceluś :) Coraz większy jest, sama radość patrzeć jak przybiera.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dziewczyny, pisałyście kiedyś chyba o jakiejś dziewczynie z listopadówek, która na Ujastku rodziła. Pomożecie znaleźć ten post? Albo chociaż wiecie która to dziewczyna? Wyszukiwarka tutaj działa jak działa :( Chyba, że o samym szpitalu niewiele pisała, to na nic mi się ten post nie przyda.

Karola, ślicznie wygląda Marceluś :) Coraz większy jest, sama radość patrzeć jak przybiera.

szurabura ja na Ujastku zamierzam rodzic mam stamtad tez lekarke, a TY z Krakowa jestes ?

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola jak dla mnie to Marcel ma zadatki na kluseczkę :D
    mam nadzieje, ze ma takie zadatki...najwazniejsze ze juz zeberka sa mniej widoczne :)

eforts lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z butelkami? Które są najlepsze?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    szurabura ja na Ujastku zamierzam rodzic mam stamtad tez lekarke, a TY z Krakowa jestes ?
    Nie jestem z Krakowa, na Ujastek mam 55 km. Ale ze względu na moje przejścia dotychczasowe (pobyt w szpitalu, niewydolność szyjkowa, zagrożenie przedwczesnym porodem) musiałam zmienić lekarza (wcześniejszą lekarkę miałam z Krk bo tam pracuję i tak było wygodnie, ale na chwilę obecną dojazdy nie byłyby wskazane w moim stanie), a dr do którego trafiłam pracuje też na Ujastku właśnie, a prywatną praktykę ma na miejscu, bo chyba stąd jest :)

Ja już sama nie wiem gdzie bym chciała rodzić. Tam mam kawałek, ale pewnie byłaby możliwość położenia mnie wcześniej, jeśli dotrzymam i nie wyjdzie nic po drodze. A opinie są różne... często się słyszy, że to taka "fabryka porodów"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:50

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z butelkami? Które są najlepsze?

Mi dużo osób polecało Dr. Browna! i na takie butelki się skuszę.

kittykate lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kluseczek sliczny :) pieknie wygląda!!!
    hehe nie postarzałam kochana, wiem że Ty młodzinka jestes, nawet chyba młodsza ode mnie o rok albo w tym samym wieku, ja rocznik 89 jestem. Tylko chodziło mi o to, że wychowywałaś się w tym samym łóżeczku w któym teraz MArceliś bedzie "mieszkał" :)

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he tak ja rocznik 90 :) jak moje słoneczko dorosnie to bede mu opowiadała ze rosł w łózeczku mamusi oraz cioci :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Nie jestem z Krakowa, na Ujastek mam 55 km. Ale ze względu na moje przejścia dotychczasowe (pobyt w szpitalu, niewydolność szyjkowa, zagrożenie przedwczesnym porodem) musiałam zmienić lekarza (wcześniejszą lekarkę miałam z Krk bo tam pracuję i tak było wygodnie, ale na chwilę obecną dojazdy nie byłyby wskazane w moim stanie), a dr do którego trafiłam pracuje też na Ujastku właśnie, a prywatną praktykę ma na miejscu, bo chyba stąd jest :)

Ja już sama nie wiem gdzie bym chciała rodzić. Tam mam kawałek, ale pewnie byłaby możliwość położenia mnie wcześniej, jeśli dotrzymam i nie wyjdzie nic po drodze. A opinie są różne... często się słyszy, że to taka "fabryka porodów"...

Szurabura o Ujastku slyszy sie faktycznie rozne opinie ale jednak o czyms swiadczy to ile tam kobiet decyduje sie rodzic! masz sale przedporodowa jedynke, sale porodowa komfortowa tuz przy sali przedporodowej nie latasz po korytarzach, lazienke do swojej dyspozycji i poporodowa dwojke. porod rodzinny, warunki super, opieka na najwyzszym poziomie, oddzial neonatologiczny o najwyzszym stopniu referencyjnosci i super kadre... lezalam tam na ginekologii i nie narzekalam a jak bylam na dniach otwartych to bardzo sie uspopkoilam bo wszystko tak swietnie zorganizowane...
    moja przyjaciolka rodzila tam i sobie chwalila bardzo. Ja juz zdecydowalam bo jednak moja Pani dr jest tam zastepca ordynatora i od 4 lat do niej chodze i na chwile obecna zaden inny szpital do mnie tak nie przemawia...

tak naprawde co przypadek to opinia, wiadomo ze jak sie ma lekarza z danego szpitala to jest lepiej, bynajmniej ja bede spokojniejsza :)

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za piękne życzenia :) Wcale ich na was nie wymusiłam :D

kaarolaa - jaki już Marcel duży! ;) mega różnica :) pięknie rośnie;)

kittykate - współczuję Twojego stanu - może warto jednak się wybrać do lekarza

A teraz wam się jeszcze pochwalę kolejnym moim ukończonym projektem :)

http://kasztankowo.blogspot.com/2014/10/projekt-nr-2-czyli-ochraniacze-do.html

Buziaki i dobrej nocy;)

julianna, eforts, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak.. ja też mam łóżeczko mam po sobie. Niestety wymiary to 112/55, czyli wymiar niestandardowy

Po wizycie wszystko ok. Ola jest nadal Olą. Waży 2300 gram. Wszystko super odnośnie wymiarów. Wyprzedza o 4 dni. Dostaliśmy film w 4d i zdjęcia w 3d. Moja szyjka się skróciła z 3.37 cm na 2.7 cm, ale lekarz powiedział, że na tym etapie jest ok. Najbardziej mnie zaskoczyła waga małej. Nie spodziewałam się, że tyle będzie miała :)

A i jest podobna do męża :)

Marimiko, julianna, Ita, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ