WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super Marcel przybrał, już nie widać żeberek, zrobił się taki fajny różowiutki, jak mały noworodek- na buźce już nawet inaczej wygląda. Przystojniak mały :)

Marimiko najlepszego, spełnienia marzeń no i udanego rozwiązania :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jaki Marcel to już duży chłopak. Porównując pierwsze zdjęcia z tymi różnica jest ogromna :) Prześliczny :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAarolaa roznica jest kolosalna naprawde wyglada duuzo lepiej :*<3 i pieknie sie zaróżowił!!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest taki rozowy dzieki krwi, mial juz 3 przetoczenia i napewno czeka go jeszcze nie jedno, ale poki co anemii nie ma i jest rozowiutki...

• aniar Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt pięknie było :/ jadłam cukierka i wypadło mi pół zęba :/ eh a myślałam, że mam z głowy dentyste- ostatnio sprawdzał i wszystko było ok....

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marcel jest prześliczny :) oby tak dalej ladnie rosl.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow! super Karola. Mały rośnie, widać różnicę!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bedziemy wychodzili ze szpitala to wstawie zdjecie z narodzin i zdjecie jak osiagnie 2 kg...

julianna, kittykate, Pollyanna, LadyMK lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak dla mnie to Marcel ma zadatki na kluseczkę :D

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście kiedyś chyba o jakiejś dziewczynie z listopadówek, która na Ujastku rodziła. Pomożecie znaleźć ten post? Albo chociaż wiecie która to dziewczyna? Wyszukiwarka tutaj działa jak działa :( Chyba, że o samym szpitalu niewiele pisała, to na nic mi się ten post nie przyda.

Karola, ślicznie wygląda Marceluś :) Coraz większy jest, sama radość patrzeć jak przybiera.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dziewczyny, pisałyście kiedyś chyba o jakiejś dziewczynie z listopadówek, która na Ujastku rodziła. Pomożecie znaleźć ten post? Albo chociaż wiecie która to dziewczyna? Wyszukiwarka tutaj działa jak działa :( Chyba, że o samym szpitalu niewiele pisała, to na nic mi się ten post nie przyda.

Karola, ślicznie wygląda Marceluś :) Coraz większy jest, sama radość patrzeć jak przybiera.

szurabura ja na Ujastku zamierzam rodzic mam stamtad tez lekarke, a TY z Krakowa jestes ?

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola jak dla mnie to Marcel ma zadatki na kluseczkę :D
    mam nadzieje, ze ma takie zadatki...najwazniejsze ze juz zeberka sa mniej widoczne :)

eforts lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z butelkami? Które są najlepsze?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    szurabura ja na Ujastku zamierzam rodzic mam stamtad tez lekarke, a TY z Krakowa jestes ?
    Nie jestem z Krakowa, na Ujastek mam 55 km. Ale ze względu na moje przejścia dotychczasowe (pobyt w szpitalu, niewydolność szyjkowa, zagrożenie przedwczesnym porodem) musiałam zmienić lekarza (wcześniejszą lekarkę miałam z Krk bo tam pracuję i tak było wygodnie, ale na chwilę obecną dojazdy nie byłyby wskazane w moim stanie), a dr do którego trafiłam pracuje też na Ujastku właśnie, a prywatną praktykę ma na miejscu, bo chyba stąd jest :)

Ja już sama nie wiem gdzie bym chciała rodzić. Tam mam kawałek, ale pewnie byłaby możliwość położenia mnie wcześniej, jeśli dotrzymam i nie wyjdzie nic po drodze. A opinie są różne... często się słyszy, że to taka "fabryka porodów"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:50

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z butelkami? Które są najlepsze?

Mi dużo osób polecało Dr. Browna! i na takie butelki się skuszę.

kittykate lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kluseczek sliczny :) pieknie wygląda!!!
    hehe nie postarzałam kochana, wiem że Ty młodzinka jestes, nawet chyba młodsza ode mnie o rok albo w tym samym wieku, ja rocznik 89 jestem. Tylko chodziło mi o to, że wychowywałaś się w tym samym łóżeczku w któym teraz MArceliś bedzie "mieszkał" :)

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he tak ja rocznik 90 :) jak moje słoneczko dorosnie to bede mu opowiadała ze rosł w łózeczku mamusi oraz cioci :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Nie jestem z Krakowa, na Ujastek mam 55 km. Ale ze względu na moje przejścia dotychczasowe (pobyt w szpitalu, niewydolność szyjkowa, zagrożenie przedwczesnym porodem) musiałam zmienić lekarza (wcześniejszą lekarkę miałam z Krk bo tam pracuję i tak było wygodnie, ale na chwilę obecną dojazdy nie byłyby wskazane w moim stanie), a dr do którego trafiłam pracuje też na Ujastku właśnie, a prywatną praktykę ma na miejscu, bo chyba stąd jest :)

Ja już sama nie wiem gdzie bym chciała rodzić. Tam mam kawałek, ale pewnie byłaby możliwość położenia mnie wcześniej, jeśli dotrzymam i nie wyjdzie nic po drodze. A opinie są różne... często się słyszy, że to taka "fabryka porodów"...

Szurabura o Ujastku slyszy sie faktycznie rozne opinie ale jednak o czyms swiadczy to ile tam kobiet decyduje sie rodzic! masz sale przedporodowa jedynke, sale porodowa komfortowa tuz przy sali przedporodowej nie latasz po korytarzach, lazienke do swojej dyspozycji i poporodowa dwojke. porod rodzinny, warunki super, opieka na najwyzszym poziomie, oddzial neonatologiczny o najwyzszym stopniu referencyjnosci i super kadre... lezalam tam na ginekologii i nie narzekalam a jak bylam na dniach otwartych to bardzo sie uspopkoilam bo wszystko tak swietnie zorganizowane...
    moja przyjaciolka rodzila tam i sobie chwalila bardzo. Ja juz zdecydowalam bo jednak moja Pani dr jest tam zastepca ordynatora i od 4 lat do niej chodze i na chwile obecna zaden inny szpital do mnie tak nie przemawia...

tak naprawde co przypadek to opinia, wiadomo ze jak sie ma lekarza z danego szpitala to jest lepiej, bynajmniej ja bede spokojniejsza :)

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za piękne życzenia :) Wcale ich na was nie wymusiłam :D

kaarolaa - jaki już Marcel duży! ;) mega różnica :) pięknie rośnie;)

kittykate - współczuję Twojego stanu - może warto jednak się wybrać do lekarza

A teraz wam się jeszcze pochwalę kolejnym moim ukończonym projektem :)

http://kasztankowo.blogspot.com/2014/10/projekt-nr-2-czyli-ochraniacze-do.html

Buziaki i dobrej nocy;)

julianna, eforts, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak.. ja też mam łóżeczko mam po sobie. Niestety wymiary to 112/55, czyli wymiar niestandardowy

Po wizycie wszystko ok. Ola jest nadal Olą. Waży 2300 gram. Wszystko super odnośnie wymiarów. Wyprzedza o 4 dni. Dostaliśmy film w 4d i zdjęcia w 3d. Moja szyjka się skróciła z 3.37 cm na 2.7 cm, ale lekarz powiedział, że na tym etapie jest ok. Najbardziej mnie zaskoczyła waga małej. Nie spodziewałam się, że tyle będzie miała :)

A i jest podobna do męża :)

Marimiko, julianna, Ita, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ