WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko piekne te ochraniacze Ci wyszly <3 masz talent :)
    bylam u lekarza dostalam duomox i biore 2 dzien, licze ze moze jutro bedzie lepiej...zobaczymy!
    wieczorkiem mi sie polepszylo na tyle ze moglam dokonczyc prasowanie, dzieki temu mam juz 2 pralki uprane i wyprasowane i jutro wstawie kolejna. Wieczorem zauwazam nieznaczna poprawe a w ciagu dnia kompletna niemoc, moze jutro juz 3 dnia antybiotyku bedzie ok ...

Milcia dobre wiesci:) fajna waga Twojej Olenki ! nawet jak urodzisz troche wczesniej to Mala juz bedzie silna i duza, ze swietnie sobie poradzi!

Zycze wszystkim milej nocki bez bezsennosci i w wygodnych pozycjach...bo z tym juz niestety coraz gorzej :(

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmiko bardzo ładnie,

dziewczyny czy Wy śpicie tylko na lewym boku, ja nie daję rady, db mi się śpi też na prawym albo tak pół na pół na boku i na wznak

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna staram się spać albo leżakować na lewym ale nad ranem często, nawet podświadomie przekrecam się na prawy żeby przytulić sie do mężuna :)

Co do spania razem to tak, zamierzamy spać z dzieckiem na stałe. Jest takie pojęcie jak rodzicielstwo bliskości - to dawanie z siebie dziecku jak najwięcej. Niektórzy będą oczywiście uważali, że w ten sposob rozpieszcza się dziecko albo tworzy u niego złe nawyki. Jednak wychowanie to kwestia gustu i ciężko o nim dyskutować nie urazajac kogos. My stawiamy na rodzicielstwo bliskości, bo chcemy dac dziecku tylw ciepła, miłości i troski ile mozemy. Później dziecko dorośnie i zacznie się od nas odcinać szukając niezależności. W wtedy za późno będzie na budowanie tej niepowtatzalnej więzi.

Ale tak jak mówiłam to kwestia wyboru :) Nam z tą decyzją dobrze.

Komoda do pokoju juz zakupiona więc na 100% zaczynamy szukać lozeczka turystycznego (plus zwykly, dobry materac). Tak jak pisała eforts - najwyżej jak nie bedzie w użyciu to trafi spakowane do pudła.

Tak z innej beczki byłam na warsztatach mamo to ja. Calkiem spoczko. Dużo gratisow. I nagrody do wygrania. Polecam jeśli są w waszym miescie.

Aniar współczuję ja zlamalam pół zeba jakis miesiac temu - KOSZMAR!

HANA, zokeia lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita przez mysl mi nie przeszło żeby namawiać Cię do zmiany waszej decyzji, tylko raczej rzadko się to spotyka, my planujemy mieć dzidziusia w pokoju na pewno do pół roku, a może i do roku, ale jednak planujemy je uczyć spania w swoim łóżeczku i później przeniesienia do jej 4 kątów w których ona będzie rządziła ;D

a tak na marginesie do kiedy planujecie spać razem, a jak pojawi się dziecko drugie, planujecie???

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wiem, że nie namawiasz :) Tak się rozpisalam, bo w rozmowach na żywo widzę czasami jak znajomi krzywią się na takie pomysły. Część moich koleżanek to wręcz wstydzi się przyznawać, że śpią ze swoim rocznym dzieckiem żeby ktos krzywo nie spojrzał. Ja natomiast stwierdziłam, że nie mogę wypierac się swoich poglądów i najwyżej naraze się na krytykę a co mi tam :)

Mieszkamy w 2 pokojowym mieszkaniu więc nawet nie mamy co marzyć o osobnej sypialni. Dzieciun będzie spał z nami tak dlugo jak będzie tego potrzebował albo tak dlugo jak my damy radę.
    Ja spałam z rodzicami dosc dlugo i nie przeszkodziło im to w wyprodukowaniu mojego mlodszego rodzenstwa :D Pytałam ich czy to nie było męczące - odpowiedzieli, ze trochę jak wpychałam im sie na głowę i kręciłam całą noc, ale z drugiej strony nie zrezygnowaliby z tego, za żadne skarby.

HANA, julianna lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię :((( Julianna moje spanie wygląda rak, ze wierce się z boku na bok i często budzę sie na plecach.. Na lewym boku nie daje rady wytrzymać nawet godziny..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Kochane.
    Ja też męczarnie w nocy mam....zgaga, bolące biodra, a teraz mnie jeszcze sutki bolą!
    W nocy z boku na bok....o 4 Kondzio pilates w mym łonie uskutecznia:-) Ale nie ma co narzekać:-) Już niedługo nasze kurczaczki będą z nami:-)

Ja posegregowałam dopiero ubranka rozmiarami. Nowych mam mało. Większość to dary w lepszym i gorszym stanie ale są. Generalnie dla siebie ze szpitalnych rzeczy nie mam nic....po wypłacie dopiero zaszaleję.

Miłego dnia !

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość z Nas ma dziś nieudaną noc.;/ Ja wstawałam chyba z 10 razy siku. później jeszcze dwa razy złapała mnie zgaga!! Myślałam że oszaleje;)

Doris-83 ja też czekam na wypłąte i chciałabym już zamknąć liste z kosmetykami dla Małego i torbe do szpitala już uzupełnić i spakowac.

Karolaaa Marceli prześliczny!! Nich rośnie Maluszek :)

Słonecznej pogody życzę:)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie to samo noc mialam okropna ale przez chorobe, obudzil mnie potwornie zatkany nos i bol glowy ktorego nie byla w stanie juz wytrzymac :( od zatok oczywiscie... wzielam paracetamol, zagotowalam wode w czajniku i zanioslam go do sypialni i robilam gorace oklady na czolo... pomoglo i w koncu o 6 zasnelam... teraz jest troche lepiej ale nie mam w ogole sily na nic wiec zaraz ide do lozka...wzielam antybiotyk i zjadlam sniadanie. czuje ze ten dzien bedzie rownie okropny. Mam juz dosc, boje sie o siebie i dziecko bo jestem strasznie slaba a wynikow tez ostatnio nie mialam dobrych :/

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba pełnia była bo ja też nie spałam obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć za to teraz idę kimnąć :)

Maramiko motywujesz mnie do działania i też muszę się wziąć za uszycie pościeli ale najpierw jutro po materiał :) Twoje wyroby są prześliczne :)

Ita Gratuluję konsekwencji poglądów i braku obłudy super że mówisz co myślisz nie przejmując się co inni o tym sądzą takich ludzi jest naprawdę niewiele mój szcun :)

Doris na zakupy szpitalne polecam aptekę internetową dbam o zdrowie są bardzo konkurencyjne ceny a i nie trzeba płacić za przesyłkę bo odebrać można w którejś z aptek a jest ich naprawdę sporo w całym kraju.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężaróweczki :)
    Ja dzisiaj nie wiedzieć czemu spałam jak zabita i tylko raz na siku standardowo o 4 wstałam. :P Ja próbuję spać na lewym, ale zawsze się to kończy prawym bokiem (jest mi po prostu wygodniej). Staram się unikać za to spania na plecach.

Eh dzisiaj dentysta nieszczęsny na 15- mam nadzieję, że nie będzie bolało :( a od 17 4 spotkanie w szkole rodzenia.

No i muszę się pochwalić spakowałam torbę!
    http://modernvintagehousewife.blogspot.com/2014/10/torba-do-szpitala.html
    Gdybyście mogły zerknąć i dać znać czy z czymś nie przesadzam, albo nie wzięłam czegoś za mało :)

HANA lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobna lista do mojej prócz ubranek i poduchy do karmienia też nie biorę bo z doświadczenia wiem ze karmię na leżąco :) Kocyk wzięłabym jeden ale kwestia upodobań. No i ja za to ręcznik jeden więcej bo mam długie włosy i koniecznie muszę mieć osobny do głowy zatem u mnie dwa kąpielowe i jeden mały do rąk i buzi.

aniar, HANA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita pięknie to napisałaś i mimo że mam nieco inne podejście to mogłabym Cie przytulić za konsekwencję własnego zdania :)
    co do spania z dzieckiem to nie chce tego robić dla własnej wygody ale jeżeli dziecko będzie tego potrzebował to w tyłku będę miała ze się przyzwyczai :)

Ania lista chyba ok, najpierw pomyślałam że dużo ciuszków ale jak sama zastanawiam się co wezmę to tez będę wolała mieć więcej niż mniej a przecież o one tak mało miejsca zajmują :)

Ja wcześniej twierdziłam że spakuje się w 34/36 tc ale teraz już wiem, że zrobię to najwcześniej po następnej wizycie u lekarza mam ja w 36tc5d także po skończonym 37 :)

Marimiko piękne ochraniacze, zazdroszczę Wam tego ale jestem dwie lewe ręce do wszelkich robótek:(

aniar lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar az sie rozkleilam, dziewczyny to juz tak blisko!!!!! Ja tez mam bardzo popdobna liste z rzeczami ktore zabieram :) z tym ze ja tez biore recznik jeden wiecej osobny do glowy bo mam dlugie i geste wlosy :)
    i tez zabieram miniaturki zeli do kapieli, szamponu czy balsamu - duzo mniej miejsca i wygodniej wszystko spakowac :) no i zabieram poduche do karmienia polozna polecala. jak sie nie przyda to maz zabierze do domu :)
    zostaly mi jeszcze do kupienia 2 koszule do karmienia, 2 biustonosze do karmienia, majti bawelniane z 5 szt, podpaski gigant, krem na mróz dla dziecka, femalticer na laktacje i chyba tyle torbe tez planuje spakowac do 34 tyg :)

aniar, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    marmiko bardzo ładnie,

dziewczyny czy Wy śpicie tylko na lewym boku, ja nie daję rady, db mi się śpi też na prawym albo tak pół na pół na boku i na wznak
    Ja śpię trochę na lewym trochę na prawym. Po pierwsze dlatego, ze bolą mnie biodra i nie dałabym rady cały czas na jednym, musze co jakiś czas zmienić stronę. Po drugie młody jest tak ułożony, ze na lewym jest nie niewygodnie i zaraz zaczyna się wiercić, nawet podkładanie poduszki pod brzuch nie zawsze pomaga. Na plecach nie śpię wcale.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

wpadam z nowinka, mały wazy juz 940 gram :) od dzisiaj dostaje 19 ml mleka i dosypuja mu bebilon HMF zeby mleko mialo wieksza kalorycznosc...mały teraz powinien jeszcze szybciej rosnac :)

aniar, nix, kittykate, olcia23, anka418, Cynamonek30, Niespodzianek:), kanapa, Malenq, Marimiko, julianna, Paulina85, Ita, Lola83, eforts, Gosiak, przyszłamama, Wiki81, zokeia, Lara 82 lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale wiadomosci kaarolaa :) niech je duzo i rosnie nam !

Ja spie na lewym boku ale czasem przewracam sie w nocy na prawy jednak za dlugo nie moge lezec na prawym bo jest mi bardzo niewygodnie... na plecach tez nie spie w ogole, kompletnie nie moge :/

Na lewym boku podkladam poduche ciazowa i jest naprawde ok, ta poduszka bardzo mi pomaga...

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar u mnie w klinice zalecają śpiochy, pół śpiochy mogą podrażniać pępuszek :) ale jak uważasz za stosownie :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilyscie laktator? Bo nie wiem czy kupować czy nie...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dlatego wzięłam śpiochy, ale w formie zapasowej i półśpiochy dopakowałam. Zobaczę co się ewentualnie sprawdzi :) Te 62 są tak duże, że pewne ponad pępuszek będą sięgać :D

Ewelinka- ja jako osoba zapobiegawcza kupiłam ręczny laktator LOVI. Koleżanki namawiały mnie nawet na elektryczny- ale zważywszy że nie wiem czy się w ogóle przyda wzięłam ręczny

Karola teraz to już będzie Marcel szedł jak burza :)

Kittykate ja też z poduchą i na prawym i na lewym jej używam. Mąż się śmieje, że na wielkim bananie śpię, ale bez nie potrafię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:08

kittykate lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: