Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zokeia wrote:Ale macie duże te "maluchy"! Mój ma ok 1500 g a jednak idealnie mieści się w normie. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a mały jednak póki co jest średniaczkiem. Nie powiem - cieszy mnie to przed porodem
Ale to jednak jest niesamowite jakie są różnice w wielkości naszych maluszków. Gdby nie lekarz, który powiedział, że Mały jest idealny, to zamartwiałabym się tutaj teraz
zokeia, u nas Mała też ma 1500 g i to jest ok na ten wiek raczej, jest taka duża różnica bo teraz dzieci rosną po 200 g na tydzień, więc jeśli jakaś dziewczyna jest 2 tyg do przodu to waży już 400 g więcej. Ogólnie jak dziewczyny pisały 29-30 tydz 1500 g to jest waga ok.
Karola super, że wszystko ok. Ja lecę zobaczyć foty!Piotruś
Helenka
-
kittykate wrote:Aniar piekny Wam ten pokoik wyszedł naprawde bardzo mi sie podoba! i chyba jest dosc duzy, na zdjeciach widac ze sporo miejsca
i taki przestronny
ja jeszcze musze wlasnie fotel do karmienia kupic do pokoju i tez juz kompplet!
A powiedz mi planujesz od razu dziecko dac do osobnego pokoju czy na poczatku wstawic lozeczko jednak do Was do sypialni ? bo ja sie tez wciaz zastanawiam... ze na poczatku lepiej miec blisko no i wstawanie do karmienia nocnego ...
jak Ty myslisz ?
a ten baldachim wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie jak bedzie na tym dlugim boku lozeczka, latwiejszy dostep do dziecka, obie wersje mi sie w sumie podobaja ale dlugi bok zdecydowanie praktyczniejszy
Wlasnie koncze 1wsza pralke rzeczy dla dziecka ! omg - zaczelam, w koncu!
karola tez mnie martwimodle sie zeby wszystko bylo ok z nia i maluszkiem!
Kitty dzięki kochana
Pokój ma z ok. 16-18m2, przez skosy na dwóch ścianach jest niestety mało ustawny.
Co do baldachimu, walczę, bo właśnie przez ten skos nie bardzo chce wejść na tą dłuższą ścianę- ale będę kombinować.
Co do planów na początku planuje kołyskę w naszej sypialni z Małą i w dzień będę ją tylko do jej pokoiku kłaść, a jak trochę podrośnie to do łóżeczka przejdzie na nocki.
Ja już skończyłam pranie i prasowanie i resztkami sił poskładaliśmy z moim Małżem ciuszki wszystkie i poukładaliśmy w szafie. Do końca tygodnia torbę planuję spakować -
Karola, super że tak urósł- już nas nie strasz tak długą ciszą, bo wszystkie tu w nerwach siedzimy
A ja mam ważne pytanie do Was dziewczyny- czy Wasze dzieciaczki też mają często czkawkę?
Często mam na myśli kilka razy dziennie- moja dzisiaj właśnie piątą czkawkę zalicza.
Cieszyć się czy martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:25
-
aniar wrote:Kitty dzięki kochana
Pokój ma z ok. 16-18m2, przez skosy na dwóch ścianach jest niestety mało ustawny.
Co do baldachimu, walczę, bo właśnie przez ten skos nie bardzo chce wejść na tą dłuższą ścianę- ale będę kombinować.
Co do planów na początku planuje kołyskę w naszej sypialni z Małą i w dzień będę ją tylko do jej pokoiku kłaść, a jak trochę podrośnie to do łóżeczka przejdzie na nocki.
Ja już skończyłam pranie i prasowanie i resztkami sił poskładaliśmy z moim Małżem ciuszki wszystkie i poukładaliśmy w szafie. Do końca tygodnia torbę planuję spakować
No tak skosy:) ale powiem Ci ma to swój urok jednaktaki amerykanski styl mi sie wlasnie kojarzy ten Twój pokoik
kurcze ja wlasnie mam problem bo u nas w sypialni duzo miejsca zajmuje lozko i szafa no i komoda... musialabym ja wywalic zeby wstawic lozeczko i bede miec problem z poruszaniem siemyslalam tez nad kolyska i to chyba najbardziej do mnie przemawia... jednak malo miejsca zajmuje i praktyczna
poszukam czegosc fajnego na allegro pewnie
no ja jeszcze z 2 pralki , prasowanie i do 33 tyg tez planuje torbe spakowacgrunt to dobra organizacja!
-
http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-sweet-melody-milly-mally-i4673803383.html ja mam taką- mamuśka mi kupiła i nie jest zła ta kołyska- na początek w sam raz. Ja w sypialni też miejsca nie mam dużo, pewnie za jakiś czas jak ją ogarnę to i foty sypialni z kołyską wrzucę
-
dzieki za namiar! bardzo fajna:)
ja jeszcze znalazlam taka:
http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z-materacem-kolka-promocja-i4682785229.html
z materacempewnie cos wybiorę ! i moze kogos naciagne na prezent hehe
aniar, goto4 lubią tę wiadomość
-
karola kamień każdej z serca spadł uff db że wszystko ok;
aniar jestem zachwycona pokoikiem jest cudowny;
moja mała coraz częsciej ma czkawkę, szczerze nie liczę ile razy dziennie, ale na 100% każdego dnia i tak średnio po 3 razy na pewno, nawet teraz gdy piszę właśnie maaniar lubi tę wiadomość
-
Kitty - Ta moja też ma materacyk- tylko taki cienki
Ta kołyska, którą znalazłaś też jest bardzo fajna! Nie wiem jak w tej Twojej bo nie napisali, ale ja potrzebowałam z regulacją wysokości, żeby do naszego łóżka dopasować, więc mamuśka szukała z regulacją
Julianna dzięki- cieszę się, że Wam też się pokoik podoba
I dzięki dziewczyny za uspokojenie z tą czkawką- niby wiem, że dobrze jak ma, ale wydawało mi się, że aż tyle razy dziennie to za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:52
-
Aniar ta ktora zlazlam chyba nie ma reg wysokosci ale mi akurat na tym nie zalezy, chce po prostu by nie zajmowala duzo miejsca i by dziecko bylo blisko bo i tak sie obudze na karmienie
jesli bede karmic piersia to super a jak nie to i tak bede musiala pojsc do kuchni przygotowac mleko...miejmy nadzieje ze ten pokarm bedzie jednak !
No nic na pewno cos kupie bo to w sumie bardzo praktyczne rozwiazanie na te pierwsze tygodnieaniar lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rozwalilo mnie na maksa:( w nocy przez katar splywajacy z zatok nie moglam spac oddychac po prostu koszmar:( boli mnie gardlo i czuje ze tam sie zaczyna cos powazniejszego kicham i smarkam od wczoraj bardziej niz zwykle juz nie wiem co robic tak mnie meczy
a przeciez prawie nic nam nie wolno
do tej pory pomagal mi zawsze cirrus i ibuprom zatoki oraz jakis gripex ale to pierwsze i drugi zawiera pseudoefedryne (obkurcza blony sluzowe nosa) ktora w ciazy jest zabroniona... chyba sie przejde do apteki zeby zapytac co ewentualnie innego ale obawiam sie ze Pani mgr nic nie wymysli i skieruje mnie do internisty
Jak wy radzicie sobie z takimi infekcjami gardla i zatok ? miala ktoras z Was lub boryka sie ?? -
Kate, ja ostatnio przechodziłam przeziębienie i miałam zatkany nos na amen a już zaczynało iść na zatoki bo kolor wydzieliny się zmieniał- piłam 3 razy dziennie syrop prenalen, gardło płukałam wodą z solą i ssałam pastylki prenalen a na katar używałam wody morskiej zwykłej i hipertonicznej i oprócz tego krople do nosa prenalen. Oprócz tego dwa razy dziennie piłam litr ciepłej wody z dużą ilością miodu i cytryny- po 3 dniach przeszło
W gemini zaopatrzyłam się ostatnio w zestaw prenalenu i żadne przeziębienie mi nie straszne
Sporo naprodukowałyście przez jeden dzień
Karola, strasznie się cieszę że z małym wszystko w porządku bo i ja martwić się zaczęłam o Wassuper, że z oczkami jest dobrze- może uniknie operacji
Któraś z Was pytała się o te poduszki ochronne do łóżeczka, otóż wczoraj przywieźliśmy z mężem do domu łóżeczko (jeszcze nie rozpakowane) i zamówioną pościel z tymi podusiami. Są one płaskie i mają z czterech stron troczki do umocowania w szczebelkach łóżeczka- naprawdę mało miejsca zajmują i nie jest tak, że dziecko będzie wciśnięte w te poduchy
co do kwestii bezpieczeństwa to raczej nie uda nam się uniknąć wszystkich zagrożeń więc nie popadajmy w paranoję
Jeśli chodzi o kocyki od tego sprzedawcy to są po prostu piękne... potem wrzucę fotkęa i bawełna z pościeli bardzo miła w dotyku i porządna
kittykate lubi tę wiadomość
-
Kanapa dzieki za cynk, mam ten syrop
musze dokupic pastylki i krople no i zaopatrzyc sie w sol fizjologiczna.
Trzeba wykurzyc to dziadostwo !!!
wlasnie wstawilam 2 pralke rzeczy dziecka !!!
pranie z wczoraj juz suche, dzis bedzie prasowanie .... o maj gad !
co do ochraniaczy do lozeczka tez mam z tym ze ja posciel razem z ochraniaczami upolowalam w smyku za 119 zl swietny material i kolorek i wzor bardzo delikatna... i te ochraniacze sprawdzalam sa naprawde plaskie i nie zajmuja duzo miejsca dziecko swobodnie moze oddychac w lozeczku i ma jeszcze sporo miejsca do tegotakze mysle ze bez obaw !
-
Ja dzisiaj znów nieprzytomna jestem. Spać mi się chce, bo drugi dzień z rzędu wcześnie wstałam na badania.
Właśnie się dowiedziałam, że od kolegi nabędziemy przewijak, karuzele, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia. A od koleżanki dostaniemy podgrzewacz do butelek.Marimiko lubi tę wiadomość
-
Kaarola dobrze słyszeć, że u was ok
Marcelek rośnie w oczach!
Mi na przeziebienie internista zalecił picie herbatek z lipy, czarnego bzu oraz z imbiru (każda z porządną łyżką miodu). Na gardło isla moss i płukanie sloną wodą. Do nosa disnemar/sterimar/marimar. Na zbicie temperatury panadol.
W jaki sposób objawia się u was czkawka? Albo mój Napoleonek jej nie ma albo ja nie umiem jej odróżnić od innych wybryków
Przyszło zamowienie z gemini, druga pralka pieluch się suszy a mi się nic nie chce... dziś pierwszy dzień szkoły rodzenia a jutro ide na warsztaty mamo to ja -
WITAM
kity ładny brzuszek, a Ty tylko 7 kg przytyłaś ?
ja jeszcze gnije w łóżku, ostatnio się przestawiłam i chodzę spać między 12-1, potem 3 razy siku, budzę się po 7 lub 8 i tak wiercę tyłek do 9-10
czy Wy zauważyłyście spadek energii, ogólne pogorszenie fizyczne w 3 trymestrze, ja czuję że szybciej opadam z sił, twardnienie się wtedy pogłębia, w nocy jak wstaje to źle mi się chodzi, a w ciągu dnia zależy czasem mnie chwyci na dole w kręgosłupie i idę jak słoń