X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super!!! Oby więcej takich wiadomości :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Ale macie duże te "maluchy"! Mój ma ok 1500 g a jednak idealnie mieści się w normie. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a mały jednak póki co jest średniaczkiem. Nie powiem - cieszy mnie to przed porodem ;) Ale to jednak jest niesamowite jakie są różnice w wielkości naszych maluszków. Gdby nie lekarz, który powiedział, że Mały jest idealny, to zamartwiałabym się tutaj teraz :)

zokeia, u nas Mała też ma 1500 g i to jest ok na ten wiek raczej, jest taka duża różnica bo teraz dzieci rosną po 200 g na tydzień, więc jeśli jakaś dziewczyna jest 2 tyg do przodu to waży już 400 g więcej. Ogólnie jak dziewczyny pisały 29-30 tydz 1500 g to jest waga ok.

Karola super, że wszystko ok. Ja lecę zobaczyć foty!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudny Maluszek, nie mogę się napatrzeć na nowe zdjęcia! :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Aniar piekny Wam ten pokoik wyszedł naprawde bardzo mi sie podoba! i chyba jest dosc duzy, na zdjeciach widac ze sporo miejsca :) i taki przestronny :)
    ja jeszcze musze wlasnie fotel do karmienia kupic do pokoju i tez juz kompplet!
    A powiedz mi planujesz od razu dziecko dac do osobnego pokoju czy na poczatku wstawic lozeczko jednak do Was do sypialni ? bo ja sie tez wciaz zastanawiam... ze na poczatku lepiej miec blisko no i wstawanie do karmienia nocnego ...
    jak Ty myslisz ?

a ten baldachim wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie jak bedzie na tym dlugim boku lozeczka, latwiejszy dostep do dziecka, obie wersje mi sie w sumie podobaja ale dlugi bok zdecydowanie praktyczniejszy :)

Wlasnie koncze 1wsza pralke rzeczy dla dziecka ! omg - zaczelam, w koncu! ;)

karola tez mnie martwi :( modle sie zeby wszystko bylo ok z nia i maluszkiem!

Kitty dzięki kochana :)
    Pokój ma z ok. 16-18m2, przez skosy na dwóch ścianach jest niestety mało ustawny.
    Co do baldachimu, walczę, bo właśnie przez ten skos nie bardzo chce wejść na tą dłuższą ścianę- ale będę kombinować.

Co do planów na początku planuje kołyskę w naszej sypialni z Małą i w dzień będę ją tylko do jej pokoiku kłaść, a jak trochę podrośnie to do łóżeczka przejdzie na nocki.
    Ja już skończyłam pranie i prasowanie i resztkami sił poskładaliśmy z moim Małżem ciuszki wszystkie i poukładaliśmy w szafie. Do końca tygodnia torbę planuję spakować :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super że tak urósł- już nas nie strasz tak długą ciszą, bo wszystkie tu w nerwach siedzimy :D

A ja mam ważne pytanie do Was dziewczyny- czy Wasze dzieciaczki też mają często czkawkę?
    Często mam na myśli kilka razy dziennie- moja dzisiaj właśnie piątą czkawkę zalicza.
    Cieszyć się czy martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:25

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Kitty dzięki kochana :)
    Pokój ma z ok. 16-18m2, przez skosy na dwóch ścianach jest niestety mało ustawny.
    Co do baldachimu, walczę, bo właśnie przez ten skos nie bardzo chce wejść na tą dłuższą ścianę- ale będę kombinować.

Co do planów na początku planuje kołyskę w naszej sypialni z Małą i w dzień będę ją tylko do jej pokoiku kłaść, a jak trochę podrośnie to do łóżeczka przejdzie na nocki.
    Ja już skończyłam pranie i prasowanie i resztkami sił poskładaliśmy z moim Małżem ciuszki wszystkie i poukładaliśmy w szafie. Do końca tygodnia torbę planuję spakować :)

No tak skosy:) ale powiem Ci ma to swój urok jednak :) taki amerykanski styl mi sie wlasnie kojarzy ten Twój pokoik :)
    kurcze ja wlasnie mam problem bo u nas w sypialni duzo miejsca zajmuje lozko i szafa no i komoda... musialabym ja wywalic zeby wstawic lozeczko i bede miec problem z poruszaniem sie ;) myslalam tez nad kolyska i to chyba najbardziej do mnie przemawia... jednak malo miejsca zajmuje i praktyczna :) poszukam czegosc fajnego na allegro pewnie :)
    no ja jeszcze z 2 pralki , prasowanie i do 33 tyg tez planuje torbe spakowac :) grunt to dobra organizacja! :D

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie to normalne, dziecko polyka wody plodowe i czesto ma czkawki :)
    moja tez ma coraz wiecej i czesto mi podskakuje w brzuszku :)

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-sweet-melody-milly-mally-i4673803383.html ja mam taką- mamuśka mi kupiła i nie jest zła ta kołyska- na początek w sam raz. Ja w sypialni też miejsca nie mam dużo, pewnie za jakiś czas jak ją ogarnę to i foty sypialni z kołyską wrzucę ;)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za namiar! bardzo fajna:)
    ja jeszcze znalazlam taka:

http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z-materacem-kolka-promocja-i4682785229.html
    z materacem :) pewnie cos wybiorę ! i moze kogos naciagne na prezent hehe ;)

aniar, goto4 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola kamień każdej z serca spadł uff db że wszystko ok;

aniar jestem zachwycona pokoikiem jest cudowny;

moja mała coraz częsciej ma czkawkę, szczerze nie liczę ile razy dziennie, ale na 100% każdego dnia i tak średnio po 3 razy na pewno, nawet teraz gdy piszę właśnie ma ;D

aniar lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty - Ta moja też ma materacyk- tylko taki cienki
    Ta kołyska, którą znalazłaś też jest bardzo fajna! Nie wiem jak w tej Twojej bo nie napisali, ale ja potrzebowałam z regulacją wysokości, żeby do naszego łóżka dopasować, więc mamuśka szukała z regulacją :)

Julianna dzięki- cieszę się, że Wam też się pokoik podoba :)

I dzięki dziewczyny za uspokojenie z tą czkawką- niby wiem, że dobrze jak ma, ale wydawało mi się, że aż tyle razy dziennie to za dużo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:52

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar ta ktora zlazlam chyba nie ma reg wysokosci ale mi akurat na tym nie zalezy, chce po prostu by nie zajmowala duzo miejsca i by dziecko bylo blisko bo i tak sie obudze na karmienie ;) jesli bede karmic piersia to super a jak nie to i tak bede musiala pojsc do kuchni przygotowac mleko...miejmy nadzieje ze ten pokarm bedzie jednak !
    No nic na pewno cos kupie bo to w sumie bardzo praktyczne rozwiazanie na te pierwsze tygodnie :)

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozwalilo mnie na maksa:( w nocy przez katar splywajacy z zatok nie moglam spac oddychac po prostu koszmar:( boli mnie gardlo i czuje ze tam sie zaczyna cos powazniejszego kicham i smarkam od wczoraj bardziej niz zwykle juz nie wiem co robic tak mnie meczy :( a przeciez prawie nic nam nie wolno :(
    do tej pory pomagal mi zawsze cirrus i ibuprom zatoki oraz jakis gripex ale to pierwsze i drugi zawiera pseudoefedryne (obkurcza blony sluzowe nosa) ktora w ciazy jest zabroniona... chyba sie przejde do apteki zeby zapytac co ewentualnie innego ale obawiam sie ze Pani mgr nic nie wymysli i skieruje mnie do internisty :/

Jak wy radzicie sobie z takimi infekcjami gardla i zatok ? miala ktoras z Was lub boryka sie ??

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu sie pochwale moja piłą! tak mnie juz wywalilo w 31 tygodniu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a096703060f6.jpg

Kawa, julianna, aniar, zuza_3, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja ostatnio przechodziłam przeziębienie i miałam zatkany nos na amen a już zaczynało iść na zatoki bo kolor wydzieliny się zmieniał- piłam 3 razy dziennie syrop prenalen, gardło płukałam wodą z solą i ssałam pastylki prenalen a na katar używałam wody morskiej zwykłej i hipertonicznej i oprócz tego krople do nosa prenalen. Oprócz tego dwa razy dziennie piłam litr ciepłej wody z dużą ilością miodu i cytryny- po 3 dniach przeszło :) W gemini zaopatrzyłam się ostatnio w zestaw prenalenu i żadne przeziębienie mi nie straszne :)

Sporo naprodukowałyście przez jeden dzień ;)
    Karola, strasznie się cieszę że z małym wszystko w porządku bo i ja martwić się zaczęłam o Was :/ super, że z oczkami jest dobrze- może uniknie operacji :)

Któraś z Was pytała się o te poduszki ochronne do łóżeczka, otóż wczoraj przywieźliśmy z mężem do domu łóżeczko (jeszcze nie rozpakowane ;) ) i zamówioną pościel z tymi podusiami. Są one płaskie i mają z czterech stron troczki do umocowania w szczebelkach łóżeczka- naprawdę mało miejsca zajmują i nie jest tak, że dziecko będzie wciśnięte w te poduchy ;) co do kwestii bezpieczeństwa to raczej nie uda nam się uniknąć wszystkich zagrożeń więc nie popadajmy w paranoję ;)
    Jeśli chodzi o kocyki od tego sprzedawcy to są po prostu piękne... potem wrzucę fotkę :) a i bawełna z pościeli bardzo miła w dotyku i porządna :)

kittykate lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa dzieki za cynk, mam ten syrop :) musze dokupic pastylki i krople no i zaopatrzyc sie w sol fizjologiczna.
    Trzeba wykurzyc to dziadostwo !!!

wlasnie wstawilam 2 pralke rzeczy dziecka !!! :D

pranie z wczoraj juz suche, dzis bedzie prasowanie .... o maj gad !

co do ochraniaczy do lozeczka tez mam z tym ze ja posciel razem z ochraniaczami upolowalam w smyku za 119 zl swietny material i kolorek i wzor bardzo delikatna... i te ochraniacze sprawdzalam sa naprawde plaskie i nie zajmuja duzo miejsca dziecko swobodnie moze oddychac w lozeczku i ma jeszcze sporo miejsca do tego :) takze mysle ze bez obaw ! :)

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znów nieprzytomna jestem. Spać mi się chce, bo drugi dzień z rzędu wcześnie wstałam na badania.

Właśnie się dowiedziałam, że od kolegi nabędziemy przewijak, karuzele, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia. A od koleżanki dostaniemy podgrzewacz do butelek.

Marimiko lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a mały już naprawdę dobrze wygląda. Widać, że przybrał na wadze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola dobrze słyszeć, że u was ok :) Marcelek rośnie w oczach!

Mi na przeziebienie internista zalecił picie herbatek z lipy, czarnego bzu oraz z imbiru (każda z porządną łyżką miodu). Na gardło isla moss i płukanie sloną wodą. Do nosa disnemar/sterimar/marimar. Na zbicie temperatury panadol.

W jaki sposób objawia się u was czkawka? Albo mój Napoleonek jej nie ma albo ja nie umiem jej odróżnić od innych wybryków :)

Przyszło zamowienie z gemini, druga pralka pieluch się suszy a mi się nic nie chce... dziś pierwszy dzień szkoły rodzenia a jutro ide na warsztaty mamo to ja :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM
    kity ładny brzuszek, a Ty tylko 7 kg przytyłaś ?

ja jeszcze gnije w łóżku, ostatnio się przestawiłam i chodzę spać między 12-1, potem 3 razy siku, budzę się po 7 lub 8 i tak wiercę tyłek do 9-10 ;D

czy Wy zauważyłyście spadek energii, ogólne pogorszenie fizyczne w 3 trymestrze, ja czuję że szybciej opadam z sił, twardnienie się wtedy pogłębia, w nocy jak wstaje to źle mi się chodzi, a w ciągu dnia zależy czasem mnie chwyci na dole w kręgosłupie i idę jak słoń

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ