WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj AsiaCh łączę się w bólu :) Czasami tak jest, że jak idą zmiany, to na całego.
    Dzisiaj w nocy nie mogłam spać przez ból pleców, ale dzięki temu byłam świadkiem bardzo intensywnych kopniaków. Coś cudownego :) Myślałam, że mały przesypia noce, ale nie! To ja je przesypiałam ;) Świat wydaje mi się już piękniejszy, bo od godziny skaczę sobie na piłce, albo siedzę o nią oparta. Dopiero dzisiaj sobie o niej przypomniałam. Polecam! Jejku, jaka ulga :) Niedrogie piłki są w Decathlonie.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza pieknie!!! Gratuluję już takiego wieku tygodniowego, mam nadzieje że posiedzą dziewczynki jak najdłużej. Będziesz miała kogoś do pomocy przy obrobieniu sie z małymi?

zuza_3 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My remont mieszkania w stanie deweloperskim zrobiliśmy w 3.5 miesiąc. Trochę to nas kosztowało. Mąż zmęczony, bo sam wszystko robił. Ale teraz już jesteśmy na swoim od pół roku i jest mi tu dobrze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Oj AsiaCh łączę się w bólu :) Czasami tak jest, że jak idą zmiany, to na całego.
    Dzisiaj w nocy nie mogłam spać przez ból pleców, ale dzięki temu byłam świadkiem bardzo intensywnych kopniaków. Coś cudownego :) Myślałam, że mały przesypia noce, ale nie! To ja je przesypiałam ;) Świat wydaje mi się już piękniejszy, bo od godziny skaczę sobie na piłce, albo siedzę o nią oparta. Dopiero dzisiaj sobie o niej przypomniałam. Polecam! Jejku, jaka ulga :) Niedrogie piłki są w Decathlonie.

Kochana a na piłce to się nie skacze żeby urodzić? :)

aga.just lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na pilce skacze, pomaga na plecy :D I nawet troche na spojenie :)

eforts, zokeia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kochana a na piłce to się nie skacze żeby urodzić? :)

to samo pomyślałam :D

ja tak całą I faze porodu z córą przeskakałam :P

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Grudniowe Mamuśki:) Ja mam termin na 28 grudnia i juz nie moge sie doczekac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 16:35

zokeia lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasem mam obawy i trochę panikuję mężowi, że nie zdążymy kupić wszystkiego, że nam kasy zbraknie,
    jak na razie samej zmiany w życiu się nie boję, bardziej przygotowania do przyjścia, żeby się szybciej nie wykluło ;D i pierwszych dni..
    ale czasem jak lola opisała myślę sobie, że ważne jest tylko kilka podstawowych artykułów, dużo matek mi mówi, żeby rozsądnie kupować i nie zasypać się gadzetami, które posłużą kilka miesięcy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY PRZEANALIZOWAŁAM WSZYSTKO NA STRONIE sroka o, są jeszcze jakieś inne z tego typu???

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana poczytaj sobie jeszcze komentarze pod analizami, tam są dodatkowe analizy na prośby dziewczyn :)

julianna lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wychodzę z założenia, że dziecko potrzebuje podstawowe mi imum plus opieka, poczucie bezpieczeństwa i cyc do szczęścia :) reszta to gadżety dla rodziców :)

zokeia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Lola gratuluje zakupu tez mam czerwony i tez mega mi sie ten kolor podoba :D:D:D

Paulina85 ja tez bralam to zelazo, i beznadziejnie sie po nim czulam, nie moglam sie wyproznic mimo ze nigdy i w ciazy tez nie mialam z zaparciami problemu, dlatego tez bolal mnie brzuch, byl taki ciezki jakbym polknela 100 kg kamieni :/ straszne to bylo ciezko mi bylo i w koncu odstawilam i problem zniknal... znow czuje sie super !!!
    Wizyte mam za 11 dni powiem o tym lekarzowi bo nie zamierzam sie meczyc :/

W moczu tez wyszly mi bakterie znow:/ Patii poleca zurawine i herbatki/napary zurawinowe no i urafuraginum tez pewnie zakupie eh zawsze cos ;)

kurcze 2 kg super !!! to juz tak blisko!!! aaa!!!!! :) dziewczyny TEN dzien zbliza sie juz wielkimi krokami!!!! :)

Biorę 3 dzień żelazo i czuje się dobrze. Z wypróżnieniem też nie miałam i nie mam problemu po żelazie.
    Życzę miłego weekendu mamuśki :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam mieć schizy, że nie zdążymy z wszystkim, że będzie poród przedwczesny albo że z dzieckiem będzie coś nie tak.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schizy, że bedzie trzeba jechac do szpitala a ja nie mam spakowanej torby, zbieram sie do tego od tygodnia. No i jeszcze, nerwy, że ciuszki nie poprane, też już sie pomału zbieram.. :) Boję się bólu, może nie tego w drugiej fazie porodu, bo to juz maly pikuś, ale tego przed, tych skurczów..no i połogu. bo tez pewnie nie nalezy do najprzyjemniejszych.

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - będę miałą wprawęw skakaniu. A teraz piłka doskonale rozluźnia i rozciąga kręgosłup. Robię też kółeczka biodrami czuję się zrelaksowana. Poćwiczyłam też z lekkimi ciężarkami na wzmocnienie pleców. Przed ciążą ćwiczyłam z obciążeniem od 4 do 15 kg (w zależności od grupy mięśniowej) a dzisiaj wzięłam 0,5 kg. Z ostrożnośći ;)

Milcia - no to i tak super szybko jak na własną pracę Twojego męża! My zgramy ekipy i planujemy srobić wszystko w 3 tygodnie. Ju jest cały plan itd. Trzeba tylko wczesniej zamówić np ościeżnice, bo na nie czeka się5 tygodni.

przyszłamama - a ja się boję tego, że mój wymarzony, naturalny poród czymś mnie zaskoczy. Mam tak pozytywne nastawienie, ale jeszcze nie jestem przygotowana na nieprzewidziane haha. Pokręcone :)
    Ale może skończę tę gadaninę, bo nie chciałabym w Was obudzić lęków.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pozytywne nastawienie do porodu :) (bardzo chciałabym urodzić naturalnie) połogiem w ogóle póki co się nie stresuje, zdaje sobie sprawę, że to wszystko najłatwiejsze nie będzie ale nie będę się nakrecać przed czasem :)

zokeia skoro tak to fajnie, mi się kojarzy to z porodem bo wiem ze na porodówce się skacze żeby urodzić :) ja zacznę gdzieś w 37 tc ale też nie mam za wiele szyjki i bałabym się nacisku ale ja nawet chodzenie mam dawkować wiec to inna bajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:11

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie Malutki dzis ułozył w jednym miejscu i tak caly dzien siedzi w dziupli, nie chce sie przesunąć :) Ale czuje ruchy, to najważniejsze. Tylko martwi mnie to,że wcześniej czułam ucisk głowki w dole jak chodziłam, a teraz mam taki twardy punkt kolo pepka dosc duzy i nie wiem czy to główka czy dupką tak wypycha, ruchy czuje całkiem na dole albo wysoko w górze, mam nadzieje, ze sie nie ułoży inaczej niż główkowo, bo chciałabym jednak bez względu na wszystko urodzić naturalnie.

teraz idę zjeść budyń mmm :D Miłego wieczoru kochane, bez zmartwień i z dobrym samopoczuciem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:20

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

• zokeia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, dokładnie. Trzeba słuchać lekarza i swojego organizmu (albo raczej w odwrotnej kolejności). Piłkę polecam chętnym. Tak samo jak masaż skóry brzucha - mi on świetnie pomaga na napięcie, a koleżanka za nic go już nie wykona, bo czuła po nim nieprzyjemne skurcze.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... a ja schizuję po prostu. :D
    Co rano budzę się napięta jak struna i nie wiem dlaczego.
    Poród nie wydaje mi sie straszny, kompletowanie wyprawki idzie w miarę sprawnie, torba do szpitala nie spakowana, ale przemyślana (pakowanie po powrocie z wyjazdu za tydzień bo na razie torba będzie jeszcze potrzebna). Dziecko mamy długo wystarane i wyczekiwane, więc był też czas na przywykniecie do mysli, że wprowadzamy ogromną zmianę w życiu.

To takie logiczne argumenty - a może podświadomość ma w nosie moją logikę? :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lęk chyba jest całkiem normalny, przecież czeka nas wejście w całkiem nowy etap życia, wg mnie jest to ogromna radość przeplatana strachem,
    ja z mężem czasem sobie gadamy jak to będzie, czy będziemy potrafili wychwycić momenty kiedy dziecko będzie sprytniejsze od nas, co może a czego nie, wychowanie to ogromny wysiłek i umiejętność, oby nam się udało jak najlepiej ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ