Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNami wrote:Ja już po;) po południu wyniki dopiero. Ja za to oprócz boli podbrzusza to totalny brak apetytu ale nie wiem czy to wynik ciąży czy jakiegoś wirusa który się do mnie przyplatal od córki i od czwartku walczę z nim i marne efekty... martwię się też o to czy nie zaszkodzi maluszkowi. Działam ile mogę i się kuruje a jak nie to zawitam u lekarza...
U mnie tak samo, brak apetytu.. Też myślałam, że od wirusa, w zeszłym tygodniu mnie rozłożyło, ale choroba zwalczona, a jeść dalej się nie chce..
Polecam czosnek! -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:ciężarne do lab poza kolejnością w sobote juz sama korzystałam
Przy pierwszej ciąży próbowałam korzystać z tej zasady przy pobieraniu krwi w przychodni, ale starsze panie były tak wściekłe, że wolałam spokojnie posiedzieć niż słuchać przykrych uwag.. -
Gratulacje dla kolejnych serduszek;)) czosnek mowisż... dzialam;) tak tak bez kolejności. U nas w przychodni też jakby mogli to by zjedli więc człowiek woli już usiąść odpocząć i w spokoju na swoją kolej doczekać bez tych oczu skierowanych na nas;)Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Czeeeść. Na wstępie chciałam wam wszystkim pogratulować i życzyć szczęśliwej I zdrowej ciąży.
Może się przedstawię, nazywam się Klaudia I mam już córeczkę, która przyszła na świat w październiku 2016r poprzez cesarskie cięcie.
Ostatnią miesiączke miałam 26.02.2019r, cykle bardzo nieregularne.
Test ciazowy zrobiłam 29.03.2019r w piatek I wyszły wymarzone piękne dwie kreski!!!
Następnie w poniedziałek 01.04.2019r poleciałam na bete, która wyszła 1014, następnie bete powtórzyłam 3.04.2019r I wynik 1915. Więcej bety nie robiłam, żeby się nie stresować. Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa I zobaczył tylko bardzo mały pecherzyk 5mm.. termin według miesiączki na 04.12.2019r.. boję się, że dosyć wysoka beta, a taki mały pecherzyk, bo według tej rozpiski, to dzisiaj powinnam mieć około 10000 beta, a tutaj nic nie widać jeszcze na usg Za bardzo. Jest ktoś może w podobnej sytuacji?
AnitaK lubi tę wiadomość
-
to zaczniecie korzystać z tej ustawy za życiem (od stycznia 2017) która gwarantuje bez kolejności cięzarnym m.in w lab, aptekach, do specjalistów
ja sie nie cackam-podchodzę do drzwi i mówię ZE JA POZA KOLEJNOŚCIA
lab musza byc oblepione ta informacja -
nick nieaktualny
-
Tak tez Clexane 0,4 i aspirin cardio (acard ma 75 a to dawke 100), 5mg encorton. A w poprzednich ciazach nie bralas? Ja dopiero przy tej ciazy po raz pierwszy wiec licze ze pomoga.
monciara wrote:Biorę 0,4 i Acard, a Ty? -
Meggi89 wrote:Witaj Klaudia!
Gratuluję 2 kreseczek
Czy ginekolog zwrócił Ci uwagę, że już powinno być więcej widać? Beta przy dużych wartościach rośnie wolniej chyba. A kiedy masz następną wizytę?AnitaK lubi tę wiadomość
-
Dołączam i ja
2 dni do okresu, a tu piękne 2 kreski na teście
Za 2 tygodnie do ginekologa, a tymczasem chciałam się zapytać, czy jeśli miałam wcześniej 2 poronienia, to mogę zacząć brać duphaston na własną rękę? Dzwoniłam do ginekolog ale nic nie powiedziała, kazała przyjść do niej na wizytę...
I gratulacje dziewczyny, grudzień zapowiada się wspaniale -
paulaa22 wrote:Dołączam i ja
2 dni do okresu, a tu piękne 2 kreski na teście
Za 2 tygodnie do ginekologa, a tymczasem chciałam się zapytać, czy jeśli miałam wcześniej 2 poronienia, to mogę zacząć brać duphaston na własną rękę? Dzwoniłam do ginekolog ale nic nie powiedziała, kazała przyjść do niej na wizytę...
I gratulacje dziewczyny, grudzień zapowiada się wspaniale
Ja bym raczej sama od siebie żadnych leków nie brała, ale faktycznie trochę czekania jest do wizyty -
U mnie beta 399,45 uff trochę odetchnelam i mega się cieszę dajcie znać jak u was laski wyniki
Madera2000, Meggi89 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
xKalax wrote:Gratuluję! A bete sprawdzalas czy nie?
Ja bym raczej sama od siebie żadnych leków nie brała, ale faktycznie trochę czekania jest do wizyty
Bety nie sprawdzałam, bo zawsze z tego powodu tak się stresowalam,że postanowiłam, że nie będę robić tym razem. 2 dni temu był bladzioch, a dziś już kreska gruba i mocna jak kontrolna więc beta ładnie rośnie chyba.
Właśnie, wizyta późno, a ja nie wiem co robić 🤷♀️ -
32 dc mam. Też mam wizytę późno dopiero 27 kwietnia bo nie ma miejsc chyba pójdę do innego potwierdzić
Fermina lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualny