Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa u mnie podobnie, znikający bandzioszek 🙂
Miodunka czym się stresujesz? Że komuś powiesz czy że teściom? 20 lat chyba nie masz to co, mają się nie cieszyć? 🙂
Karolajnos jesteśmy praktycznie na tym samym etapie, też masz już prenatalne?03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Jutro macie prenatalne? Ja we wtorek na NFZ mam usg 1 trymestru a w środę prywatnie plus Pappe i już się mega stresuje.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Miodunka wrote:Mali, moi teściowie nas kochają i na pewno się cieszą, ale nie potrafią okazywać uczuć. Więc ilekroć dzielimy się jakimś naszym szczęściem lub sukcesem, a w odpowiedzi słyszę "Aha", to jest mi po prostu przykro. Stąd stres.03.2018 (*) 8 tydzień
-
Ja ciąże prowadzę tylko na NFZ bo mam duże zaufanie do tego lekarza bo dzięki niemu udało mi się zająć w ciążę, a niestety nie mają w tej przychodni usg w gabinecie tylko gin daje ci skierowanie. prenatalne robię prywatnie u specjalisty dla spokoju ducha, dodatkowo chodzę raz w miesiącu prywatnie (mam pakiet medyczny z pracy) do lekarza na usg bo niestety na NFZ ma się skierowanie tylko na 3 badania chyba że coś się dzieje to wtedy więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 14:08
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
Ja chodze prywatnie. Prenatalne na nfz. Mozna chic na nfz jak jest tam usg bo jednak warto podczas wizyt zagladac do maluszka.No i na nfz nie zawsze daja zdjecia podobno nawet jak maja usg.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Ja chodzę prywatnie, bo mam zaufanie do Pani doktor, dodatkowo ona pracuje w szpitalu i będzie mi robić cc (poprzednie też wykonywała) i dodatkowo z pakietu z pracy, dzięki czemu mam bezpłatnie wykonane wszystkie badania (oprócz badań krwi np. usg genetyczne w zewnętrznym poradni, których moja Pani doktor nie wykonuje)
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Miodunka wrote:Mali, moi teściowie nas kochają i na pewno się cieszą, ale nie potrafią okazywać uczuć. Więc ilekroć dzielimy się jakimś naszym szczęściem lub sukcesem, a w odpowiedzi słyszę "Aha", to jest mi po prostu przykro. Stąd stres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 15:10
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Fermina wrote:Ja tez mam jutro prenatalne ale pappe dopiero pobieram. Juz sie denerwuje..29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
Mali84 wrote:Martaszymi tak jutro mam prenatalne już z wynikami pappa.
Dużo z was chodzi i prywatnie i na NFZ? Prywatny lekarz ustala mi wizyty co 3-4 tygodnie, po co jeszcze chodzić na NFZ?
Mali przede wszystkim na nfz przynajmniej badania zrobisz za darm
Ja w tej ciazy nie chodze ma nfz bo mam pakiet w pzu, ale chodze do dwoch prywatnych lekarzy plus genetyka. Wiec tak srednio dwa razy w tygodniu jestem albo na jakis badaniach albo na wizycie. Mam nadzieje, ze w drugim trymestrze to sue juz uspokoi
A co do mowienia to ja sie doczekac nie moge. Wiem jaka radosc byla z pierwszen ciazy i jak wszyscy czekaja na kolejna -
Ja zrobiłam pappe tydzień temu żeby na pewno mieć wyniki na wizytę ale nie wiem wcale czy to dobrze. Na wynikach widziałam że inne normy i mediana jest dla każdego skończonego tygodnia ciazy. Nie wiem czy potem do algorytmu lekarz może uwzględnić że wyniki USG wpisuje z 12 tygodnia a wyniki pappy z 11. Jeśli nie można tak wpisać to wyniki ostateczne będą zaburzone. Tak na moją logikę. Może dlatego część lekarzy robi w ten sam dzień co USG. Tak więc na twoim miejscu Mmalibu nie robiłabym aż 9 dni wcześniej.
mmalibu lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
-
Nie wiem czy wszystkie z nas wiedzą, że ostateczny wynik ryzyka oblicza się na podstawie algorytmu, który uwzględnia wyniki pappy, HCG i pomiarów USG. Dopiero razem te 3 parametry dają wiarygodny wynik. Ponoć.03.2018 (*) 8 tydzień
-
Szczerze mówiąc to nawet nie wiedzialam, że są gabinety ginekologiczne bez USG. W ciąży sobie nie wyobrażam nie mieć USG na każdej wizycie. Skąd lekarz ma wiedzieć że są krwiaki, albo się odkleja kosmówka czy łożysko.03.2018 (*) 8 tydzień
-
Mali84 wrote:Szczerze mówiąc to nawet nie wiedzialam, że są gabinety ginekologiczne bez USG. W ciąży sobie nie wyobrażam nie mieć USG na każdej wizycie. Skąd lekarz ma wiedzieć że są krwiaki, albo się odkleja kosmówka czy łożysko.
Mali84 lubi tę wiadomość
-
Mali84 wrote:Nie wiem czy wszystkie z nas wiedzą, że ostateczny wynik ryzyka oblicza się na podstawie algorytmu, który uwzględnia wyniki pappy, HCG i pomiarów USG. Dopiero razem te 3 parametry dają wiarygodny wynik. Ponoć.
u mnie i cukrzyca była wytłuszczona jako zwiekszajaca ryzyko jak hipoplastyczna/brak kosci nosowej
reszta normalna czcianka
wpisywali w ogóle caly wywiad
szkoda ze nadal nie moge znalezc tych wynikow