Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki testu pappa. Czytam poraz setny malo kumam ale chyba wszystko ok..
Rozumiem że trzeba patrzec na ryzyko skorygowane
Jezeli tak to u mnie
Trisomia 21 1:5743
Trisomia 18 1:13280
Trisomia 13 <1:20000
Jak to mój maz stwierdził nastawione badanie na wyciagniecie kasy bo usg juz mowilo ze wszystko ok.
Ale zrobione za mną i uff.hamadriada, AnitaK, aganieszkam, Malgonia, taka_mama, magda sz, Miodunka, mmalibu, Madera2000, martaszymi, Ewe90, Mali84, pola89, pawojoszka, LadyS lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
nick nieaktualny
-
My przy Adasiu urzadzilismy mu odrazu pokój bo mówiłam że będzie miał sześć miesięcy i pójdzie spać do siebie i że nigdy nie weźmiemy go spać do siebie. Miał tydzień to już spał z nami w łóżku i śpi do dziś. Planujemy przystawic jego łóżeczko bez jednej barierki w nogach a kruszkowi kupić chicco next2me żeby na noc dostawiać do łóżka a w dzień wyjeżdżać z nim do salonu
-
Maxi tak patrzy się na skorygowane. Twoje ryzyko jest bardzo niskie i tylko się cieszyć. Dziwię się, że lekarz nie wytłumaczył nic nt. wyników.
Mój kazał mi podpisać, że otrzymałam wyniki i że zostałam poinstruowana co i jak. Ale to na NFZ więc może tak muszą.
Co do karmienia w łóżku to ja za chiny nie będę karmić na leżąco , żeby nie usnąć. Mam obfity biust i cały czas muszę pilnować, żeby dziecku nie zaśłonić noska, a na leżąco na bank bym usnęła. Dlatego teraz gdy sypialnie mamy większą , kupuję fotel do karmienia, żeby plecy nie bolały. Poprzednio strasznie mnie plecy bolały od karmienia na siedząco na łóżku. -
Michaga. Ja robiłam na nfz ale wyniki ma omówić lekarz prowadzący nawet tam tak jest napisane. A do odbioru wyników był upowazniony mój mąż chciał coś dopytac do te wyniki to panie powiedziały ze nie udzielają zadnych informacji i proszę się udać do lekarza prowadzacego...
Mam nadzieję że na dniach znajde wolną wizytę u mojego dr i wszystko będę wiedzieć wszystko co i jak.... Bo w 1 ciazy nie robilam pappy wiec dla mnie takie to trochę nowosc19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
nick nieaktualnyMichaga, jak będziesz kupowała fotel, to zwróć uwagę, żeby siedzisko nie było za nisko. Ja miałam fotel do karmienia, plecy nie bolały, ale jak synek miał 2-3 miesiące, to zaczęły mi wysiadac kolana, bardzo mnie bolały i za nic nie wiedziałam od czego, aż się zorientowalam, że trochę za nisko siedzę i przy częstym siadaniu i wstawaniu nadwyrezalam kolana. Zmieniłam miejsce karmienia i bóle minęły
-
U nas syn w lipcu 3 latka. Od 2 miesięcy śpi w swoim oddzielnym pokoju i tak jest super. Spał z nami w sypialni, ale w swoim łóżeczku. Z nami w jednym łóżku chyba z 3 razy spał jak byl chory, z gorączką. Więc teraz też tak planujemy. Jak małe zacznie przesypiać całe noce, to będzie z bratem w pokoju 😉 Ja byłam dziś krew dać na pappe, ale wyniki będą omawiane dopiero na prenatalnych, które mam w przyszłą środę. Wieczność...
-
Pamiętam jak miałam problem z karmieniem córki na poczatku bo miałam cycka jak dwa razy jak jej główka, po 3 mc jako było lepiej, ale zwykle takie pozycje ze wygięta w chińskie 8, pozniej tylko na leżąco w nocy, spałam czasem jak godzinę ssała, chcac nie chcac człowiek padał po prostu. Teraz na pewno fotel z podnóżkiem chce. Mam nadzieję że teraz będzie jakoś łatwiej choć zupełnie tego nie pamiętam..jak to leciało
-
Magii właśnie też myślałam nad tym, żeby fotel nie był za nisko bo po cc to raczej trudno się podnieść z dzieckiem na ręku z takiego niskiego przysiadu. Stwioerdziłam, że jak będę miała ogromny brzuch to będę wypróbowywać fotele, jak dam rady z brzuchem wstać bez podpierania to i z dzieckiem dam radę.
Jak myślę o karmieniu to już mnie cycki bolą. Masakra! Czy wy też miałyście problemy z laktacją?
Moja bratowa miała tyle pokarmu, że mleko samo z piersi na odległość 1 m sikało a ja miałam takiego małego ssaka ciągle przy cycku i ciągle głodnego. -
Michaga, ja miałam jak Twoja bratowa. Wykarmiłabym trojaczki
Przy każdym karmieniu musiałam sobie tetrę podkładać na nadmiarowy pokarm, a mały ulewał z przejedzenia:p
Co nie zmienia faktu, że na początku piersi też bardzo bolały.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Ja tez mialam taki nadmiar pokarmu, karmilam 4 miesiece i szczerze mowiac pod koniec tego okresu bylam wykonczona. Kazdy dzien to byla walka. Robily mi sie zastoje codziennie, takie kulki jak winogrona musialam to rozmasowywac pod ciepla woda, strasznie bolalo. Doradczyni laktacyjna co wizyte mi eliminowala kolejne produkty i na koncu jadlam tylko ryz i warzywa.
A wsrod nas byla chyba doradczyni laktacyjna? Cos mi sie kojarzy ale dawno sie nie wypowiadala. -
Masz rację - byla Łyska, ale od końca kwietnia się nie wypowiadała...
Mi doradczyni nic nie mówiła, żeby nadmiar pokarmu i zastój brały się z diety... takie to dla mnie dziwne. U mnie sytuacja unormowała się po niecałym pół roku karmienia. Zabawne jest jednak to, że mimo nadmiaru pokarmu zdarzały mi się 1-2 dniowe kryzysy laktacyjne
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Dziewczyny ja mam ryzyko trisomii 21 1:650, chociaz na usg było wszystko ok. martwię się, dostałam skierowanie do poradni genetycznej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 21:21
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa spokojnie. 1:650 to niewiele
Dla swietego spokoju bym poszla do poradni i zastanowila sie nad Sanko, choc ja to marze o takim wyniku.
Masz jakies czynniki, ktore podwyzszaja ryzyko? -
Mam kuzynkę z zespołem downa
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:Mam kuzynkę z zespołem downa
No niestety wywiad wplywa mocno na wyniki. Musisz isc do lekarza zeby spojrzal na Twoje usg i wynik z krwi z pominieciem wywiadu.
Ja szczerze zastanawiam sie jakie mi ustala ryzyko wyjsciowe, 1:6? Obawiam sie wlasnie ze przy obciazonym wywiadzie co by nie bylo to pappa wyjdzie zlano taki jej urok. Ale skonsultuj to z lekarzem, bo inaczej bedziesz sie denerwowac.
Swoja dtoga to ja juz nerwicy dostaje. Od kilku dni czuje sie coraz lepuej i zamiast sie cieszyc, ze mnie mdlosci nie mecza w ten upal to ja odchodze od zmyslow.