WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada super taki brzuch mnie zarzuca na boki, zgagę mam straszną że bez Gavisconu się nie ruszam. Nie wiem czy wod tyle czy co

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u nas chyba żadna z tego co pamiętam.
    Kiedyś był ten temat jakos na początku maja. Jest dużo artykułów w necie, warto się zapoznać, do mnie to nie przemawia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lena u nas chyba żadna z tego co pamiętam.
    Kiedyś był ten temat jakos na początku maja. Jest dużo artykułów w necie, warto się zapoznać, do mnie to nie przemawia.
    Dzięki za odpowiedź :)

• Meggs Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Meggs czy w tej dzien co robilas krzywa cukrowa robilas rano zastrzyk Clexane czy zrobilas go dopiero po badaniu krzywej? Doktor mi kazal wziac letrox i encorton po badaniu ale zapomnialam spytac o heparyne 🤦‍♀️
    Zastrzyk zrobiłam po krzywej. Na rano wypiłam tylko łyczka wody i na 7.30 pognałam do labu.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena-90 wrote:
    hej dziewczyny, ja takie pytanie na szybko, bo nie znalazłam tu na forum odpowiedzi. Co z krwią pępowinową pobieraną podczas porodu?? Zamierzacie?
    Ja będę chciała mrozić. Już zdecydowaliśmy razem z mężem.

• Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Ja będę chciała mrozić. Już zdecydowaliśmy razem z mężem.
    A gdzie będziecie przechowywać? W jakiej firmie?

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_sz, współczuję takiej końcówki urlopu!
    Ja prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jeszcze funkcjonowania z dużym brzuchem. Na końcówce byłam poprzednio wyczerpana, a miałam męża do pomocy w większym wymiarze godzin i byłam bez dziecka. Mój syn nie uznaje chodzenia i tylko biega jak szalony i już teraz za nim nie nadążam. Strach pomyśleć co będzie potem.

Co do krwi pępowinowej, to poprzednio chciałam oddać do bankowania publicznego, ale niestety pobierana jest tylko w wybranych szpitalach w Warszawie, więc zrezygnowaliśmy.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) nie udzielam się za bardzo ale regularnie Was podczytuje i zawsze znajduje uspokojenie dla swoich obaw :) chciałam Was zapytać czy pojawia się u Was od czasu do czasu wodnista wydzielina? Bo u mnie się czasem pojawia i bardzo mnie stresuje. Kupiłam nawet takie testy na infekcje intymne które pokazują pH (a wody płodowe maja podobno zasadowe) ale pokazywały zabarwienie kwasowe. Tylko nie wiem czy dobrze to zrobiłam gdyż ten patyczek wprowadziłam do środka a może jednak powinnam zbadać to co wyleciało? Bardzo mnie to stresuje a wizyta dopiero w piątek... ehhh poradzicie coś bo ja do grudnia to zwariuje :(

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie badalam się takimi patyczkami, więc nie doradze ale u mnie to z kolei jest taki śluz jakby mi czop sluzowy odchodził! Jak pierwszy raz zobaczyłam to zawał he he :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja pobieram, z synem też mam w pbkm bankowaną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 00:05

2Rp2p1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia ja też mam taką wydzielinę. Mówiłam lekarzowi i od tamtego czasu co wizytę sprawdza dla spokoju szyjkę :) u nas nie jest to żaden kłopot :)

2Rp2p1.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena-90 wrote:
    A gdzie będziecie przechowywać? W jakiej firmie?
    W Novum w Warszawie. Jako że mamy tam zamrożone zarodku mamy też zniżkę.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś połówkowe, trzymajcie kciuki, trochę się denerwuję.

No i pochorowalam się w weekend, gardło boli niemożliwie, lekarz dopiero jutro no ale w ciąży pewnie i tak mi nic nie da 😒

aganieszkam, Malgonia, Zanes, Muki85, Malamia, AnitaK, Ewk@, taka_mama, martaszymi, Mali84, magda sz lubią tę wiadomość

• Zanes Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeziębiona byłam kupiłam tabletki prenalen na gardło i herbata z lipy na szczęście został tylko katar ale nie jest źle.
    Ja mam dziś wizytę u dr ciekawe jak tam mała :)

Co do krwi pepowinowej to różne są opinie. Ja będąc w 1 ciąży chciałam pobrać z uwagi na to że mój mąż był chory na chloniaka i w razie czego chciałam dla syna mieć ale po rozmowie z Panią hematolog zrrzygnowalismy bo i tak by nic nie pomogła gdyby syn miał nowotwor i mężowi też nie pomogl by bo jest niezgodność krwi. Tak więc teraz też nie pobieramy. Najlepiej porozmawiać z kims kto się zna bo wiadomo że jak się dzwoni zamówić pakiet to oni tak namawiają że głowa mała a większość rzeczy to nie prawda dopiero jak choroba się trafo to wszystko wychodzi na jaw. Taka moja opinia i szanuję jak ktoś ta krew bankuje każdy ma wybór :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 07:55

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* gratuluję wszystkich udanych wizyt i powodzenia na kolejnych :)
    Ja mam pewien problem... Weekend miałam dość intensywny, a ponieważ jestem na zwolnieniu, to raczej dość dużo odpoczywam na codzień, więc też strasznie się zastałam. Wczoraj przebiegłam się kawałek. Nic wielkiego, nawet nie dostałam jakiejś zadyszki, ale mimo to wszystko mam tam tak słabe, że dziś boli mnie dół brzucha przy chodzeniu.. Trochę jakbym miała zakwasy.. Czuję takie napięcie. Co prawda bardzo słabo, ale czuję że maleństwo się tam wierci więc mam nadzieję że jemu się nic nie stało... Najgorsze jest to że te ruchy to dla mnie nowośc, czuję je jakoś od tygodnia. Mam łożysko na przedniej ścianie, do tego to pierwsza ciąża, także już świruję czy to na pewno dzidzia.. Może to "pukanie" to tylko coś się układa w brzuchu... Dziś w nocy miałam takie nerwy na siebie, że prawie nie spałam, budziłam się co chwilę, miałam głupie sny.. Przy przewracaniu z boku na bok czułam ten brzuch.. Rano maleństwo się ruszało, teraz też czuję jak tam podskakuje.. Mam nadzieję że tylko mnie boli :( i że to naprawdę synuś daje mi znać że u niego dobrze.. W czwartek mam dopiero lekarza.. Martwię się :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:05

25 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 08:44

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik wrote:
    Ja krwi pępowinowej nie zamierzam pobierać.

delilah11 kciuki za wizytę!

Macie już wybrane imiona dla maleństwa? Moje propozycje średnio podobają się mojemu mężowi i na odwrót. Myślałam, że szybciej uda mi się wybrać imię, tym bardziej, że dla dziewczynek zawsze mi się więcej podobało ale jest ciężko. Udało Wam się dogadać z waszymi drugimi połówkami? Mi kończą się już pomysły:(
    U nas wybrane będzie Kornelka jeszcze w 12 tyg tak wymyslilismy jeśli będzie dziewczynka no i się udało więc problem z głowy :) a syna mam Eryka więc będzie pasować haha 😂

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dziś połówkowe ❤️

Syn nam dał popalić w nocy, coś nie mógł spać i zasypiam na stojąco.... A dziś duuuużo pracy 🙄

aganieszkam lubi tę wiadomość

2Rp2p1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobieramy, bo największą szansa na użycie jest przy rodzeństwie :) więc dzieci będą miały dla siebie na wzajem. A poza tym to pobieram z myślą, żeby nigdy nie było trzeba sprawdzać czy się przyda i oddać na koniec do banku publicznego :D
    Ale oczywiście, każdy ma swoje zdanie i ja to szanuje :)

2Rp2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się przy pierwszej ciąży nad bankowaniem krwi, ale te koszty roczne są dla mnie za duże, więc mam nadzieję, że nigdy nie będzie trzeba żałować tej decyzji.
    Jakbym miała nieograniczony budżet, to bym się zdecydowała pewnie.

Z imieniem dla synka jest sytuacja patowa, moje propozycje się nie podobają mężowi, on uparcie tylko jedno imię proponuje, na które nie ma opcji, żebym się zgodziła, więc odpuściłam temat i wrócę do niego za miesiąc albo dwa, może wtedy się uda.

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ