Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, my mamy pakiet środkowy - z komórkami sznura, bo skorzystałam ze zniżki chyba na dzień kobiet i był w cenie podstawowego.
Też czytałam o tym późnym odpepnieniu, ale szczerze wam powiem, że każdy ma jakąś swoją teorię na te tematy a ja po prostu wybrałam po środku. Trochę egoistycznie, bo dla swojego świętego spokoju, ale tak chyba najlepiej postępować, nie?a skoro jedno już ma to drugie też dostanie. Oby było to tylko dla spokoju sumienia matki 🤞
Norwegian mega kopalnia wiedzy o fotelikach to strona na fb 8gwiazdek i ich sklepy. Ja mam cabriofix, też z synem meczylam się bez bazy, ale teraz dokupuje ja na pewno. Za dużo szarpania, pasy na styk, nie chce się męczyć z dwójką -
olka_sz wrote:Długo się nie odzywałam, bo jakoś nie miałam weny na pisanie. Czytam Was jednak raczej na bieżąco.
Jesteśmy już tydzień po połówkowych. Płeć potwierdzona po raz trzeci. Mała ważyła 350g, wszystkie organy prawidłowe. Łożysko ładnie się podniosło i jest w dnie na tylnej ścianie. Szyjka 3,8cm więc na razie też nie ma się co martwić.
Dzisiaj idziemy po raz pierwszy na zajęcia do szkoły rodzenia. Może to wcześnie, ale znalazłam szkołę, gdzie mają zajęcia od 21t do 31t raz w tygodniu, a od 32t do rozwiązania 2 razy w tygodniu. Codziennie realizują po 4-5 tematów i wybierasz sobie na dany tydzień temat/czas który Ci odpowiada. Dodatkowo po porodzie można bezpłatnie wziąć udział w kursach: pierwszej pomocy, chustonoszenia i masażu Shantala. Także myślę, że to korzystna oferta.
Co do bankowania krwi pępowinowej to ja się długo zastanawiałam i ostatecznie przekonał mnie ten artykuł: https://www.mamalekarz.pl/2017/01/17/krew-pepowinowa-6-prawd/ a szczególnie punkt 5 o wszesniejszym odpępnieniu dziecka. Wolę, żeby z dobrodziejstw tych komórek skorzystała ta realna istota niż hipotetyczne późniejsze dziecko.
a z jakiego miasta jestes? Też taką szkołę właśnie znalazłam i zaczynam zajęcia 06.09 właśnie od 21tygodnia ciąży i potem kontynuować będę. Mają gimnastyke dla kobiet i dodatkowo płatne tematy typu chustonoszenia czy masaż shantala❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ewe90 wrote:Lena, my mamy pakiet środkowy - z komórkami sznura, bo skorzystałam ze zniżki chyba na dzień kobiet i był w cenie podstawowego.
Też czytałam o tym późnym odpepnieniu, ale szczerze wam powiem, że każdy ma jakąś swoją teorię na te tematy a ja po prostu wybrałam po środku. Trochę egoistycznie, bo dla swojego świętego spokoju, ale tak chyba najlepiej postępować, nie?a skoro jedno już ma to drugie też dostanie. Oby było to tylko dla spokoju sumienia matki 🤞
Jakbym siebie czytała. W sensie, my jeszcze nie bankujemy, ale temat nie daje mi spokoju, a podejście mam podobne do Ciebie.Co do tego wcześniejszego odpępnienia, podobno nie jest to do końca prawda, lekarz o tym decyduje, a jak nie uda się pobrać wystarczająco tej krwi, to trudno, nie będziemy bankować, ale chyba chcielibyśmy spróbować. W sumie zależy mi też na sznurze pępowiny, bo wyczytałam, że jest bardziej uniwersalny w wykorzystaniu, no a z tym to chyba nie będzie problemu, żeby pobrać?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam teraz trochę szerszy obraz tego wszystkiego.
-
U nas sprawa z imieniem teoretycznie też była skomplikowana. W mojej rodzinie zawsze było marzenie o dziewczynce o imieniu Daria. Imię to tak mi się spodobało, że powiedziałam, że ja tak dam córce na imię. Mój mąż jak jeszcze nie byliśmy małżeństwem wiedział o tym i zaakceptował to imię. W między czasie moja ciocia urodziła córkę, moja bratowa i obie chciały dac na imię Daria ale ja powiedziałam, że to imię jest zarwzerwoawne6dla mnie. Po czym jak zaszlam w pierwszą ciążę moejmu mężowi się odmieniło i stąd imię Liwia. Zgodzilam się na ustepstwo bo to imię również bardzo mi się podobało. Ale teraz powiedziałam mu, że nie ma innej opcji jak Daria. Na początku buntowal się ale im częściej mówię wprost, że np. "Daria kopie" tym mój mąż mniej się buntuje. Wiem, że ja też nie chciałabym imienia które mi się nie podoba no ale mógł powiedzieć to wcześniejStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
U mnie 350g chłopa 😉 termin wg dzisiejszego USG idealnie pokrywa sie z om i wypada na 21.12 tak więc szykują się wesołe święta.
Też muszę zacząć myśleć o imieniu, jakichkolwiek typow brak 😌Mali84, hamadriada, Zanes, michaga82, AnitaK, martaszymi, marian_the_baby, kamciaelcia, Muki85, aganieszkam, Meggi89, olka_sz, taka_mama, Kasik, Ewk@, pola89, magda sz, Limonka, Maxi, Malamia, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ja też po usg u swojego dr mała ma się dobrze 370 gram
michaga82, hamadriada, AnitaK, marian_the_baby, kamciaelcia, Muki85, Malgonia, Meggi89, olka_sz, taka_mama, Kasik, Ewk@, magda sz, Limonka, delilah11, Mali84, Maxi, Malamia, anna23 lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
delilah11 wrote:U mnie 350g chłopa 😉 termin wg dzisiejszego USG idealnie pokrywa sie z om i wypada na 21.12 tak więc szykują się wesołe święta.
Też muszę zacząć myśleć o imieniu, jakichkolwiek typow brak 😌delilah11, Malamia lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Daria piękne imię 😍 u nas jeśli byłby chłopiec to problem nie z tej ziemi bo mąż negował każde męskie imię. A sam nie miał żadnego pomysłu ostatecznie zgodził się ewentualnie na Mikołaja ale też nie był przekonany. Na szczęście okazało się że będzie dziewucha i tu problem zerowy oboje jednogłośnie wybraliśmy Hanie
AnitaK, aganieszkam, Meggi89, anna23 lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
nick nieaktualnyNorwegian Forest, mam pytanie o kinderkraft moov, bo się nad nim zastanawiam. Czy gondolę po rozłożeniu jest bardzo cienka i czy jest jakiś materacyk w środku? Czy składa się razem z siedziskiem?
Gratuluję super udanych dzisiejszych wizyt)
Zazdroszczę trochę, że niektórym z Was udało się porozumieć w sprawie imienia dziecka bezboleśniei imiona w naszej grupie oczywiście najładniejsze 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:32
-
Martek&M wrote:a z jakiego miasta jestes? Też taką szkołę właśnie znalazłam i zaczynam zajęcia 06.09 właśnie od 21tygodnia ciąży i potem kontynuować będę. Mają gimnastyke dla kobiet i dodatkowo płatne tematy typu chustonoszenia czy masaż shantala
Jestem z Poznania, a szkoła nazywa się Bambino. Tam to chustonoszenie i masaż Shantala są darmowe dla osób, które nie opuściły żadnych zajęć. -
nick nieaktualnyFotelik mocowany na pasy dla przedziału 0-13kg celowo kupuje, bo będę podróżować z tyłu z dziećmi, a między dwoma bazami isofix byłoby trudniej wchodzić
mocuje się go szybko, kwestia wprawy, bo paru razach idzie szybko.
Na następny przedział to już tylko isofix, po mocowanie na pasy jest dużo trudniejsze jak dla mnie. Po zmianie samochodu na nowszy zmieniliśmy fotelik na obrotowy 360 stopni i to jest mega wygodne! -
U nas z imieniem też problem... Ja chyba najbardziej skłonna jestem do imienia Staś, ale mąż nie jest przekonany. On bardziej myśli o Franku. Ostatnio stwierdziłam, że podobają mi się też imiona Maciej (mąż już odrzucił), Mateusz i Łukasz, ale konkretnie nie mamy niczego 😀 Mąż twierdzi, że najładniej byłoby Krzyś po nim 😂
marian_the_baby, anna23 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy