Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój maluszek również ma się dobrze 🥰 Okazało się ze mam nisko osadzone łożysko - 33 mm od szyjki. Mały książę siedzi sobie dupką w dole - możliwe że to właśnie przez to niskie łożysko. Czy któraś z Was miała wcześniej/ma również nisko osadzone łożysko? Ah i dostałam suplementację żelaza bo moje wyniki pokazały ze bardzo spadło od kilku tygodni.
Zanes lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj posegregowanam ubranka do prania i zaczynam pranie, suszenie, prasowanie i ukladanie w szafach
. Wole miec wszystko gotowe, zeby czekalo 😊
W Biedronce jest promka na Pieluszki Pampers rozmiar 2 100szt za 38,99zl 😀
W Rosmannie z kartą Rossnę rabat na te wielkie podpaski poporodowe Bella 3zl opakowanie, wkladki laktacyjne z rabatem 😊Malgonia lubi tę wiadomość
-
juudi wrote:Mój maluszek również ma się dobrze 🥰 Okazało się ze mam nisko osadzone łożysko - 33 mm od szyjki. Mały książę siedzi sobie dupką w dole - możliwe że to właśnie przez to niskie łożysko. Czy któraś z Was miała wcześniej/ma również nisko osadzone łożysko? Ah i dostałam suplementację żelaza bo moje wyniki pokazały ze bardzo spadło od kilku tygodni.
Juudi, ja mam łożysko przodujące brzeżnie. Na chwilę obecną mam kwalifikację do cc, chociaż lekarz mówi że może się jeszcze podnieść.
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja wypralam jedna turę ubranek i czekają do prasowania może zrobię to w week
no i resztę muszę prac i chce torbę spakować żebym później nie biegała
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes nic nie mów o tym że tak mało zostało 🙈🙈🙈ja póki tych tygodni było kilkanaście to jakoś tak na spokojnie, a jak już jest ich raptem kilka to przerażenie mnie zaczyna ogarniać. Sił coraz mniej a pokoik w rozsypce, meble do skręcenia, pranie do zrobienia. A po drugie poród... Jak wcześniej nawet o tym nie myślałam, tak im bliżej tym straszniej 😂😂😂 a tak po prawdzie to kurde ja nigdy noworodka na rękach nie miałam....29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
A kupujecie laktatory juz teraz? Ja sie zastanawiam nad elektrycznym, na oku mam medele swing, lovi prolactis albo canpol. Polozna odradza i mowi ze lepiej kupic po porodzie jak bedzie potrzeba. Z corka radzilam sobie bez, mialam tylko reczny tommie tippie.
-
Martaszymi rozumiem cię też w 1 ciąży nigdy nie miałam styczności z opiekowaniem się noworodkiem bałam się mega ale to samo przychodzi 🙂
Madera ja kupiłam elektryczny lovi prolactis dlatego że mam mieć planowane cc i na pewno się przyda. W 1.ciazy miałam ręczny lovi i choć cc było robione na skurczach i laktacja sama ruszyła to w domu często używałam najpierw przy nawale a później jak gdzieś musiałam wyjść bez malucha lub jak mi się zatykaly kanaliki w jeden piersi mega mnie bolała i pomagało odciąganie między karmieniamimartaszymi lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
martaszymi mam dokładnie tak samo, tryb paniki
w dodatku naprawdę jestem w lesie z wyprawką, nie mamy wciąż łóżeczka, wanienki, wózka, fotelika, części kosmetyków, polaru w rozmiarze 56 na samo wyjście ze szpitala...no masakra jak człowiek to policzy, a też przecież mnóstwo rzeczy już kupione. My niestety całą wyprawkę zbieramy od 0, jedynie wózek być może uda mi się odkupić od koleżanki.
A tak to ta sama sytuacja, praktycznie pierwsze dziecko w rodzinie w naszym pokoleniu, bo dzieci szqagra mają po 13 i 15 lat i potem jest dłuuuga przepaść i myTakże też boję się wszystkiego, sama myśl, że źle przytrzymam główkę, źle położę i się przydusi, brrr! Ale jednocześnie jednak staram się podchodzić do tematu pozytywnie, tyle osób przed nami też przez to przechodziło i jakoś dali radę
martaszymi, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Madera, wlasnie sama nad tym zastanawialam sie i ostatecznie zamowilam laktator medela mini electric. Czekam na przesylke
Zamierzam nie otwierac poki nie bedzie potrzebny i w razie czego sprzedac
Pierwsze Malenstwo wiec nie mam pojecia jak bedzie a zawsze bede czula sie spokojniejsza jak bedzie pod reka
Madera2000 lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Ja będę zamawiać laktator elektryczny Lansinoh na dwie piersi. Bo zawsze mi z jednej cieklo jak jedna miałam do laktator przyłożona... Ja muszę mieć laktator bo będę robić specjalizację i na weekendy wykłady... Także wolę odciągnąć i dać małemu moje mleko póki będzie taka możliwość 😉 Madela też super, ale ta cena kosmos...
-
Chyba tez tak zrobie, termin mam na 12 grudnia ale ja pozno owuluje wiec pewnie tak jak corke przenosze o ok tydzien wiec to bardzo blisko swiat. Dobry pomysl, bo nie chce pozniej w stresie wysylac meza po laktator, jeszcze kupi zly i co 😅😅😅tym bardziej ze ostatnio mialam hiperlaktacje i nie moglam tego ogarnac
Limonka wrote:Madera, wlasnie sama nad tym zastanawialam sie i ostatecznie zamowilam laktator medela mini electric. Czekam na przesylkeZamierzam nie otwierac poki nie bedzie potrzebny i w razie czego sprzedac
Pierwsze Malenstwo wiec nie mam pojecia jak bedzie a zawsze bede czula sie spokojniejsza jak bedzie pod reka
-
Ja kupiłam ręczny Philips Avent, na uspokojenie nerwów, że w razie problemów z laktacją mam niewielki wspomagacz. Mam nadzieję, że będę używać tylko bardzo okazyjnie, jakbym potrzebowała wyjść gdzieś na kilka godzin bez malutkiej no i żeby małżonek też mógł poczuć się karmiąco czasami
Jakby było bardzo trudno to rozważam sprzedanie ręcznego i zamianę na elektryczny, ale to dopiero okaże się po urodzeniu.
-
To ja cale szczescie laktator dostalam od bratowej (serio coraz czesciej mysle jakim cudem oni sie ogarneli z tym wszystkim), kosmetyczne rzeczy juz zamowilam (te drozsze jak termometr, aspirator itp zostaja na nastepny miesiac (ale juz mam liste wiec pojdzie sprawnie.
Mi sen z powiek spedza pokoik bo tu jest totalny rozpizdziel. Gdyby to byly mohe rzeczy to bym to wywalila i miala z glowy, ale to klamoty meza a on jest typem zbierajacym "przydasie". Jsk juz to vede miec z glowy to moge rodzic, ale tez czuje ze ten czas baaardzo przyspieszyl. -
Ja to zaczynam żyć w pospiechu mam tyle obowiazkow na dzień że nogi w doope wchodzą. Jeszcze trochę rzeczy z wyprawki zostało ale lista opanowana. Już ubranka i kosmetyki są, z rzeczy dla mnie to pierdoły typu kapcie, no i kosmetyki. Kupię i zapakuje wczesniej zele do mycia czy szczoteczke, pozostaje dostawka dla dziecka i w sobote mąż jedzie po avionaut pixel. Wanienke kupię pare dni przed lub jak wyjdę ze szpitala tak robilam z córką mąż podjechał do ikea i od razu zakupil.
Dzis wyprasowalam ostatnie kupione rzeczy. Na jedym zdjeciu mini kolderka z misiem chyba 40x70 taka do dostawki i kocyk panda. Drugie zdjecie to przygotowania. Przyznam się ze te fot z szafy już malo aktualne bo tam doszly wszystkie kosmetyki, pieluchy terowe i uklad zmienilo to juz ze 3 razy. To też nie wszystkie ubranka bo jeszcze u corki w szafie mam poukladane rozmiary od 68.
A w szufladzie 56 i w szafie na zdjeciu na tych poleczkach aktualnie jest 62. Pozostaje w listopadzie sprzatnac dom i pakowac torbę. Teraz weekendy bede miec wyjazdowe i trochę plany domowe idą na dalszy tor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 15:02
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Mi sie udało dzisiaj wyprasować ciuszki, teraz muszę znaleźć na nie miejsce
też już powoli myślę o porodzie, a w szczególności co zrobię z córka jak wszyscy będą w pracy
no i jak sama się dostanę do szpitala! He he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 00:16
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀