Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka w końcu jakaś waga zbliżona do mojego klocusza 😅 ja też na każdej wizycie mam sprawdzaną szyjkę25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
U mnie też na każdej wizycie mam badaną szyjkę... Jeszcze 11 dni i kolejna wizyta. Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć mojego małego wiercipiętka... Oby się już przekręciła głową w dół. Czasem mam wrażenie, że ona każdego dnia inaczej tam leży, tak bączki kręci 😂
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze ja już z nim rozmawiałam, bo w ciągu dnia ciagle się czymś zajmuje , jak nie firma to w czymś mu pomagam i tak dalej, w ciągu dnia mimo zmęczenia nie mam niestety czasu się przespać , odpocząć , a on i tak nie rozumie.. ja wiem ze może być zmęczony i otwarcie o tym mówię ale wydaje mi się ze ja jestem troszke bardziej, w momencie kiedy cały dzień jestem na wysokich obrotach.. Ah te hormony, jeszcze mnie trzyma .. 😞
-
Ja też ostatnio mojemu powiedziałam jak narzekał ze musi codziennie do pracy wstawać i na nas zarabiać a ja się wysypiam w domu, że on po pracy ma wolne a ja noszę dziecko cały czas i nie mam żadnego wolnego 😁
U nas też pierwsze dziecko i myślę że ile by nie trzeba było zrobić to i tak mamy dużo łatwiej niż ci co już mają dziecko lub dzieci więc nie ma się co użalać.
My po prostu odpuszczamy częściowo sprzątanie. Ja nie mogę tego robić a mąż robi kiedy ma czas i siłę. Dlatego podłoga jest myta raz w miesiącu 😊 I trudno, dajmy sobie żyć. Jak nie uda mi się zrobić obiadu to coś kupujemy.
Któraś z was pisała jakiś czas temu o myciu szafek w środku... podziwiam. Nawet nam nie w głowie takie rzeczy.
Malamia ja idę na wizytę w pon i też drżę o szyjkę bo już ostatnio mnie lekarz szpitalem postraszyl. Mam nadzieję że sytuacja się unormuje i szybko cię wypuszczą.
Ja też ledwo się ruszam, mąż się śmieję że się toczę i nazywa mnie baryłką 🙂03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Dziewczyny temat czapeczek dla dziecka rozmiar 36/38 nie zamały będzie? Jakaś dla mnie to wersja jak dla lalek🙈
Dla córki wiele czapek dostałam i nie kupowałam szczegolbie tych pierwszych.. A teraz mam dylemat... Do szpitala mam tą wersje mini i tą rozmiar następny. A teraz myślę o takiej ciup cieplejszej na dwór...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Mali zdrowie i bycie bezpiecznie w dwupaku jak najdluzej jest priorytetowe.
Ja mam popiepszony charakter bo chocbym zdychala z boli jak coś widzę ze trzeba zrobić to muszę. Chociaż juz sie duzo z tego wyleczylam i nie sprzatam w nocy. Ale przed pojsciem spac nadal lubie miec czysta podloge i chodziasz na szybko lubię ja przemyc. Mąż wie ze ja z tych odchylonych na punkcie sprzątania i czy chce czy nie musi pomóc. Wspolczuje wszystkim co muszą prowadzic bardzo oszczedny tryb życia... Ja bym się zaplakała... Zresztą ja to ja ale moja corka jak chce odpoczac mowi mamo wstawaj, jak za dlugo leze to tysiac pomysłow, picie, siku, picie, znowu do wc, zaraz cos zjesc, a jeszcze pobaw sie ze mna lub poczytaj mi 😁 po operacji kolana ulezalam 2 dni w łózku 😜 z córką w ciazy mialam wiecej siły do konca teraz nie ukrywam robie swoje, dziele obowiazki sobie na raty na dzień ale odsypiaam 2h razem z drzemką córki i po 16 obroty zwaln iają. Tylko u mnie ta roznica ze szyjka stalowa wiec nie muszę siebie oszczedzac. Kazdy jednak zna swoją historie ciazy i tak jak wspomnialam najwazniejsze zdrowie, czlowiek sie w zyciu jeszcze natyra.
Mali kciuki i mam nadzieję ze z szyjka bedzie dobrze! Moze na zapas się nie da ale wypoczywaj poki mozesz. 🙂Mali84 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi ja mam różne czapki z Pepco te 56 są za małe na lalkę baby born, z Lidla najmniejsze są dwa razy większe o tych z pepco ja nie dla noworodka może na takie 2 mc...mam.jeszcze po córce że smyka i z mother Care i te wydają się optymalne ale muszę zobaczyć metke jaki to rozmiar. wczoraj kupiłam w Lidlu komplet granatowy czapka plus szalik ale rozmiar 62-68... żeby to było 62 może by była ok ale jest wielka wg mnie na 3-4 mc
jest mega problem z ciepłymi czapkami dla noworodków, szukałam w każdym możliwym sklepie dla dzieci. znalazłam fajne w necie ale 89 zł to przegiecie
-
Dziewczyny, a czapki z H&M? https://www2.hm.com/pl_pl/dziecko/produkty/niemowleta-do-9-mc/dodatki.html?sort=stock&sizes=73_56_4_kidswear,79_62_4_kidswear&image-size=small&image=stillLife&offset=0&page-size=36
Nie wiem, jak z rozmiarem czapek, inne ubranka są dosyć duże. -
Ja dla córki tez miałam Broel ale teraz na ich stronie pustki.W smyku wybór jak za PRL-u z czapkami, dopiero od rozmiaru 41 czy jakoś tak coś tam jest.
Patrząc na mój kombinezon z kapturkiem do tego śpiworek to faktycznie nie ma sensu ciepłej czapki. Kupiłam wczoraj otulacz do fotelika z Lupilu i też ma kapturek więc już wiem jak się wydostaniemy że szpitalakuźwa młody tak się w nocy wiercił że boje się że zmienił ułożenie...raz jakke coś czułam że zaczęłam krzyczeć z bólu
-
Mali trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku z szyjką
Ja leżę i czekam. Jutro mam mieć badanie. Poza tym ma przyjść do mnie rehabilitant. Liczyłam że jak po badaniu będzie dobrze to mnie wypuszczą, ale nie sądzę żeby w weekend się zjawił. Chętnie wyszłabym już do domu.
Ja używam ciąża+ i HiMommy25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
PozMama wrote:Dziewczyny używacie jakieś aplikacje dla ciężarnych? Ja mam preglife ze względu na odliczanie dni do terminu, coś jak Wasze suwaczki.
Ja mam kilka bo w każdej coś ciekawego przeczytam: Ciąża+, Preglife, Moja ciąża.
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Dzięki za polecenie z czapeczkami, poprzegladam wszystko co polecilyscie. Ja mysle jeszcze o kappalhu kolekcji newbie. Moze dzis skocze do galerii polnocnej, bo jeszcze chcę kupic sobie biustonosz w kappalh.
Apki ktore ja mam to kalendarz miesiaczka ktory jest zawsze ze mną i w dni ciazy i poza nią. Korzystam od kilku lat, tu tylko odliczanie, ale mi zawsze przydatne. W apkach to tak rozowa ksiazeczka z kwiatkiem.
I druga to happy baby mialam w 1 ciazy i teraz. Mi nic innego nie przypasowalo...19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰