Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka Mama... Hehe u mnie w foteliku siedzi miś 😅😅😅
Fajny spiworek.
Do wyprawki nie zapomnijcie odpowiednio dokumentow przygotowac i plan porodu. Choć mi na solcu w warszawie nie zagladali ani w dokumenty ani w plan porodu tylko w karte ciąży ale warto to przygotowac bo nie wiadomo na kogo trafisz... Ja zamierzam wydrukowac pierwszą stronę z planu porodu jezeli jest tam data jezeli nie to wloze caly stary plan 😜19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi, córka wróciła ze szkoły i wyjęła lalkę i włożyła świnię z Ikei, stwierdziła że lepiej wygląda 😂
A plan porodu to jest konieczny? 8 lat temu nic takiego nie funkcjonowało chyba...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja miałam plan porodu,nikt nawet nie spojrzał
jak już leżałam na sali porodowej to wypelnialam ich plan. Teraz nie będę głowy sobie zawracać. Mój jedyny plan to domagać się znieczulenia po przekroczeniu progu szpitala, a czy będą mnie nacinać itp to wszystko w trakcie wychodzi.
Czekam w kolejce do gina, leci radio Maryja, no ostro powiem Wamdziwna atmosfera.
Taka mama to śpiworek cotton moose?
-
Magda_sz, gdzie Ty czekasz na tą wizytę że Radio Maryja puszczają?! 😂
Śpiworek to nie cotton moose. Jakiś no name, ale jest fajny bo ani mocno gruby ani cienki. Do niego mam jeszcze mufki.
Ewe90, na ile Ci się te skurcze piszą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 15:20
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja mam termin na 10.12 i mam nadzieję, że nie urodzę 2 tyg po terminie na same święta. Najlepiej jakbym urodziła na początku grudnia zanim teściowa przyjedzie, bo ona chce już jakoś tak na początku miesiąca przyjechać, a nie wyobrażam sobie siedzieć z nią np 3 tyg i wypatrywać porodu. Chcę te ostatnie chwile przed rozwiązaniem spędzić w spokoju i już powiedziałam mojemu, żeby trochę przystopował zapał swojej mamy. Jak zacznie się coś dziać to wtedy ma przyjechać, bo ja inaczej zwariuje z nią tyle czasu... Pożyjemy zobaczymy.
U nas dziś ciepło i słonecznie więc korzystam i szaleję z praniem 😁
Miłego dnia 🌞
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Taka mama... Widzę z opisowki że córka już duza, bedziesz mieć pomocnika 😊 i ur tego dnia i mc co ja 😊 musi mieć wyjatkowy charrrakterrek 🙈😁
Na stronach szpitala piszą o tych planach porodu aby mieć... Nie wiem po co... Mnie nikt o zadne zdania nie pytał, np byly 2 studentki czy chcę czy nie... A w planie porodu ktory nikt do reki nie wziął zadnych studentów... Wiem ze sie muszą uczyc ale... No ale... Mi m. in ciśnieniomierz założyła na rękę niepoprawnie tą rurką ze tak to ujmę do góry od strony bicepsu! Nie ten wenflon założony, oraz potknięcie się o kable z ktg i kable z oksytocyny... Jak przyszlam na zdjecie szwów i podchodzi studenka ze skalperem do przeciecia węzełka to az mi się goraco zrobilo😜 ogólnie były miłe i pomocne ale strasznie rozkojarzone.
Musisz zobaczyć na stronie szpitala wybranego czy oczekują ale z tego co widzialam to wszędzie jest wpisany zeby mieć19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Moj termin dr wpisal 15.12 ale z om i z ostatniego usg 13.12.
Jak wszystkie piszecie liste życzeń to i ja napiszę może sie spełni 🙈🙈🙈
Między 1 a 5 grudnia oby się rozwiązać! 🙏🙏🙏🙏
A gdybym miała te CC.. To lekarz prowadzący ustala termin czy szpital podczas zapisu na cięcie?
Ciągle nie jestem pewna czy dziecko sie obróciło czuję je raz tu raz tam. Już coraz bardziej popadam w zwątpienie ze uda sie sn... Juz co ma byc niech będzie... 🙄mmalibu lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ewe90 trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze i żeby Cię w szpitalu niepotrzebnie nie trzymali :* A może być tak, że KTG wykrywa skurcze braxtona-hicksa? Czy one są za słabe, żeby się zapisały?
Ja się serio zaczynam bać, czy od tego kaszlu nie rozpocznie mi się poród, mam takie ataki, że bolą mnie już całe boki, brzuch dużo częściej twardnieje, a malutka więcej się ruszaPoszłam w końcu na dyżur do lekarza, ale cudów nie zdziałał, zalecił inhalacje solą, olejki eteryczne, nawilżanie gardła islą co i tak już robię, zabronił jakichkolwiek syropów, w razie skurczów do szpitala...no super, od razu czuję się wyleczona, ech.
-
Ewa a czujesz te skurcze? Czy po prostu zapisują się na ktg?
Taka mama ja chodzę do Veritamedu na Długą i do gina z pakietu do Babka Medica. Teraz takie pieśni w Veritamedpo 20 min wyłączyli ale miałam wrażenie że jestem w ukrytej kamerze.
U mnie nic się nie zmieniło od ostatniej wizyty, szyjka lekko lekko miękka ale długa
Nie zapowiada się na rychły porod, no ale to dobrze, niech córa wyzdrowieje -
Meggs a Twoj gin modyfikuje Tobie leki po 35tyg? Moj mi zapowiedzial ze po 35tyg odstawiamy acard i redukujemy heparyne do 1x0,4 z 2x0,4. Troche sie boje ale musze zaufac. Na szczescie na wtorkowa wizyte mam miec swieza koagulologie.
-
Dziś mam 32+6, czuję tylko twardnienia brzucha, ale są co kilka minut. Szyjka przepuszcza opuszek. Znając życie to dostanę sterydy i pompę - z synem było tak samo. Weekend z głowy ;/
No ale oby to było jak ostatnio, fałszywe 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 17:12
-
Taka mama, jeśli możesz podaj linki do tych staników z aliexpress które kupiłaś (i jaki rozmiar). Ja mam aktualnie 80H i zastanawiam się czy ich nie kupić, bo ceny takich sklepowych do karmienia w takiej rozmiarówce powalają...
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Ewe90, mam nadzieję że w szpitalu opanują sytuację.
Nickky, uważaj na inhalacje z soli. Mi wczoraj one tak podrażniły gardło że skończyłam z głową w toalecie. Dzisiaj zaczęłam inhalacje nebudem, zobaczymy jaki będzie efekt.
Magda_sz, szczerze mówiąc to chyba bym poszła do rejestracji żeby stację zmienili.
Madera ja mam brać accard (150mg) i heparynę (1x0.do samego porodu. Na razie będę odstawiać luteinę podjęzykową.
Olka, link do staników poniżej. Zamówiłam 36c i są idealne.
US $1.75 12%OFF | Bielizna ciążowa biustonosze szczupła elastyczna przytulne ciąży do karmienia stanik do karmienia Emzirme Sutyeni karmienie piersią piersi biustonosz 2019
https://s.click.aliexpress.com/e/OBz44bLpZ08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤