Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa moze jeszcze się obroci, mi dr mówił do ostatniego dnia.
Ja dzis zjadlam zupę i mam od 13 mega niestrawnosc. Jakby zoladek nie mogl jej strawić 😩 myslalam czym to poruszyc i zjadlam kalarepe przed chwila 😒 to był glupi pomysl z kalarepa 😩19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda_sz powiem Ci, że jak 34 lata żyje na tym świecie, tak nigdy nie słyszałam tej odzywki o Magdzie, a sama też mam tak na imię 😂 dla mnie jest to zabawne. Jak mój wróci wieczorem to mu to powtórzę 😁
Współczuję koleżance przejścia z synkiem 😢 mojego narzeczonego kuzyna syn walczy z tym dziadostwem już pół roku.. Straszna choroba 😔
A Tadzik jest zarąbiste imię, my tak mówimy na kogoś kto jest równym kolesiem.. Ej Tadzik chono 😂
Martaszymi kciuki, oby jutro Was wypuścili i obyscie dotrwali do bezpiecznego terminu.
Kindziukowa nie ważne jak dziecko przyjdzie na świat, ważne żeby było zdrowe ❤️ Fajnie, że już znasz datę Waszego pierwszego spotkania.
Zanes już bliżej jak dalej... Mnie też czasami ciężko, bo w nocy wierce się jak owsik i potem jestem jak zombie. Leżeć źle, stać źle, siedzieć źle... ehhh ale my silne kobiety jesteśmy i damy radę... Dla naszych maleństw wszystko zniesiemy. ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 18:06
Zanes, magda sz, martaszymi lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Żanes ja od wczoraj mam taką niestrawność że nie robię nic, zrobiłam domowe burgery i nie wiem czy coś z wołowiną czy salata ale mąż też źle czuł. Dziś też czuję się zle, pojechałam 30 km w jedną stronę po kosz mojzesza, korki kuźwa takie że dawno tak bluzgalam, do tego czułam się źle i myslalam że w końcu zasnę za kierownicą. Nie wiem co mi odbiło że Pruszków jest blisko..
Kindziukowa to że masz termin nie oznacza że dzidzia się jeszcze nie obróci sama i zrobi suprisenawet jak Cię przyjma na oddział i wyjdzie na USG że jest główka to nie będą Ci na siłę robić CC.
Zanes lubi tę wiadomość
-
Ale macie przejścia z imionami... My z mężem dość szybko wybraliśmy wersje dla dziewczynki i chłopaka. Uważam, że wybór imienia należy do rodziców a nie teściowych, babć czy cioć... U mnie nikt nie komentował naszego wyboru i nawet większość uważa, że ładne imię wybraliśmy. A będziemy mieć Magdalenę
Muki85, magda sz, marian_the_baby lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Taaaka
Marta grzechu warta...dlatego na imię ostatecznie mam inaczej 😉 dziadek (ojciec mamy)mnie zarejestrował w urzędzie
U nas Malgosie skomentowala starsza szwagierka
Miala pecha że wszystko słyszałam !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 19:36
martaszymi lubi tę wiadomość
-
A mi się wydaje że conajmnej miesiąc jak nie sześć tygodni ale u nas położna jak przyszła na pierwszą wizytę to chciała od nas imię jakiekolwiek ,powiedziała że najwyżej potem poprawimy jak się zdecydujemy ale ona musi coś wpisać w papierach i dobrze bo byśmy chyba nigdy nie doszli do porozumienia z tym imieniem
-
Ja nie komentuje nawet najdziwniejszych imiennych wyborow , wybór rodzica-wręcz taki świetny przywilej nim bycia
Ale dziś mnie troszkę przytkalo...bylam na nowych korepetycjach A tam jessica...OK...wbrew pozorom nie jest to rzadkie imie...ale mlodszy brat ma na imię...brajan...nie wiem akuray jak pisane...jednak kusilo mnie zapytac jak ma na imie najmłodsza (Na oko 4 miesiace)
Z czasem się dowiem, jednak to już tylko czysta ciekawośćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 20:06
-
Tak jak pisala Pawojoszka okolo 3 tyg na wybor imienia pozniej urzedas sam wybierze i moze byc Genowefa czy Emmanuel... Jak komu za biurka się spodoba 😁
A co do dziwnych imion meskie imię znane co niektorym Ariel jak nasza bajkowa syrenka 😁 co niektorzy mówią ze Ariel to proszek a nie imię... Ale pare lat temu u męża w korpo rozeslany mail przez dyrektora z gratulacjami dobrych wyników dla Pani Ariel 😂 akurat nazwisko też nie mowilo nic czy to kobieta czy mezczyzna... No ale dyrektor to mogl się zapoznać szczegolnie ze wystarczylo wpisac w system i geba kazdego pracownika się wyswietlala 😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Z tej złości na teściowa spakowałam się już na gotowe, zupełnie inne torby wzielam, jedną malutka na poród a druga wieksza dla mnie i dzidzia jedna.
Umyłam łóżeczko, przygotowałam pokoik. W poniedziałek ma przyjść fotel więc wtedy pomyślę jaki dywan i zasłony no i odpalam Netflixa.anna23 lubi tę wiadomość
-
Ewe, coś lekarze mówią w tym temacie? Czy tylko obserwacja zostaje i czekać?
Ewe90 lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
My od początku mieliśmy wybrane imię i nikt nie narzekał, wszyscy już się przyzwyczaili, ze będzie Borysek.
Za to tez Tesciowa zaczyna mnie ostro wkurzać. Ostatnio zaproponowała, ze kupi tapetę do pokoiku dziecka, na co się nie zgodziłam bo bardzo nie lubię tapet, poza tym pokój już cały pomalowany, wiec zaproponowała ze kupi takie naklejki ozdobne, wiecie - jakieś misie itd. Powiedziałam, ze nie potrzebuje, bo sama mu będę malować na ścianie (jeszcze nie jestem pewna co ale może jakiegoś zwierzaczka albo ładne drzewka tez widziałam) na co ona , ze naklejka będzie ładniejsza.. No to się zagotowałam, bo już nie raz malowałam na ścianach , wiem jak to robić poza tym uwielbiam malować. Powiedziałam jej ze sama chce mu to zrobić , własnoręcznie i tyle , ma to dla mnie wiekszy sens na co ona mi ze tez mogę coś zrobić własnoręcznie - nakleić naklejkę. No przesada totalna, od tamtej pory nabrałam ogromnego dystansu mimo ze zawsze bardzo ją szanowalam.
-
Ha jeszcze mi się przypomniało a propos imion. Bardzo ważne żeby imię nie gryzło się z nazwiskiem.
I tak właśnie całkiem ładne imię Mieszko ktoś kiedyś słabo połączył z nazwiskiem i tak w pracy miałam znajomego Mieszko Tutaj. A że pracował w innym mieście to głupio się dzowniło i pytała czy jest Mieszko Tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 22:51
Olza, magda sz, Muki85, marian_the_baby lubią tę wiadomość