Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jesteście niemożliwe dopiero co urodziły a już by chciały być laski i wchodzić w jeansy z przed ciąży,to może jeszcze potrwać i z pół roku a niektóre już nigdy nie wejdą bo przy ciąży i porodzie nie tylko puchniemy i obrastamy tłuszczykiem ale np rozchodzą się kości miednicy przez co biodra się powiększają i tego się już nie cofnie.
Limonka lubi tę wiadomość
-
U mnie wczoraj tuż po porodzie był normalnie duży brzuszek, jak 8 miesiąc, dzisiaj już taki 5-6 miesiąc, macica mocno ciągnie jak malutka ssie pierś, więc obkurcza się
Powiem Wam, że ja tam będę się cieszyć, jak mi zostaną szersze biodra, bo zawsze miałam dysproporcję za małe biodra/za duże uda, kupienie spodni to mega wyzwanie, teraz może się wyrówna 😂
My prawdopodobnie jutro wychodzimy do domkuDalej uczymy się kp, młoda już lepiej chwyta pierś, chociaż wczoraj trochę mnie poskubała, więc lekko boli, ale mąż dzisiaj dowiezie lanolinę i osłonki w razie czego do zagojenia
Bałam się przewijania, a jest naprawdę łatwo, trudniej sprzątało mi się rozwolnienie psa z dywanu 😂😂😂 Przebieranie też idzie, dużo czasu młoda spędza na piersi i to chyba jest najbardziej męczące, bo i trochę ciężko siedzieć z naciętym kroczem, ale jest super, cudownie mieć dzieciątko już ze sobą 😊😊😊
Miodunka, delilah11, pola89, Kindziukowa, anna23, Madera2000, AnitaK, Malgonia, Fermina lubią tę wiadomość
-
Kamcia my już ba spacery od piątku, po 10 min, w tym tyg po ok 20-30 min. położna mówiła że mam chodzić i wydłużać czas co 5 min.
Pozmama tak przechodzimy na 62. body ledwo dopinam a pajace za krótkie. Z córka miesiąc 56 były ok przez miesiąc.
Pawojoszka ja już po porodzie chciałam być laskaz córka bardzo długo schodziły mi kg. tyle wazylam na jej chrzcie 2.5 mc po teraz tyle mam po 2 tyg, ale wyglądam dużo szczupłej niż wtedy-76 kg. przed ciąża było 69-70 kg ale nosiłam rozmiar 36 i mniej. chyba jednak fitnes przed ciąża coś dal.
Chciałabym już zacząć ćwiczyć ale położna mówi że mam czekać do końca roku.
ale fakt jak coś dźwignię to czuje że leci więcej krwi więc moja macica jeszcze nie jest gotowa na wysilekWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 11:14
kamciaelcia, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam:
Norwegian, Michaga, Nickky - gratulacje!
Nami - powodzenia!
Ewe, kurcze, Ty to już chyba od miesiąca rodzisz, jak nie dłużej. Oby ruszyło!
Mali - pij kawę jak masz ochotę - kto wie, może to ostatnia ciepła
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.
Pola
też mamy podwójne łóżko dla starszaka - jeszcze nie wypróbowane, ale kupione właśnie z tą myślą, że wysuwana połówka będzie dla usypiającego rodzica.
Ja niestety nadal jestem bezdomna - oddałam już klucze do starego mieszkania, posprzątaliśmy po sobie, przewieźliśmy wszystko do nowego, rozpakowaliśmy część rzeczy. I... okazało się, że kibelek jest źle przykręcony i nie można go używać. W rezultacie mąż został, a ja i synek pojechaliśmy na noc do mojej mamy - więc mój poród odroczony o kolejny dzień -
Ja po 1 ciąży schudłam do swojej wagi ale zajęło mi to pół roku 😑 i biodra zostały szersze teraz fajnie wszystko schodzi ale brzuch się marszczy i na pewno nie będzie wyglądał jak wcześniej jednak 2 ciążę robią swoje mąż mi mówi że mam nie przeżywać i dac czas sobie aż wszystko wróci do normy i nie przejmować się brzuchem bo dla niego nie na znaczenia czy będzie pomarszczony czy nie łatwo się mu mówi jak my kobiety non stop mamy kompleksy 😂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Miodunka to Ty na wariata widze wszystko!
Mi szafe w sypialni dopiero jutro montują 😜 wiec tez ładnie, 3 dni przed cc
Może w tym szaleństwie jest reguła 😂
Ciekawe czy u Mali84 coś ruszyło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 11:35
Miodunka lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Miodunka tak... Od 6 tygodni już... No, ale po badaniach dziś decyzja i jutro rano oxy. Już jestem zbyt zmęczona na czekanie, wszystko wskazuje na poród, a rozwarcie w miejscu :o
Skurcze są, regularne, szyjka zgladzona, 3 cm są na luzie, dziecko 3.5 kg około... Rodze i koniec 😂
Zazdroszczę wam rozpakowanym 😍
Podobno ciało kobiety po ciazy wraca do siebie około 7 miesięcyu mnie tak było, mniej więcej wtedy wróciłam do wcześniejszej sprawności i wyglądu
bo z wagą to kwestia bardzo indywidualna. Mi z synem wszystko zeszło jeszcze w szpitalu i po porodzie ważyłam dużo mniej niż przed ciąża, co wcale nie było fajne bo wyglądałam jak śmierć 🤦♀️
-
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny "na granicy rozpakowania" ✊
U nas trochę problem z kp, walczę żeby rozkręcić, ale mam chyba za mało pokarmu na razie. Mały pięknie załapał przystawianie i ssanie ale mleczarnia nie wyrabia i młody nam spada na wadze, z początkowego 3470 już dziś na 3200, pomimo że wczoraj i dziś w nocy podawane było kilkakrotnie mm. Teraz na obchodzie dostaliśmy zalecenie, że mm obowiązkowo co 3 godziny do jutra, bo jak jeszcze więcej spadnie to nie wyjdziemy jutro do domusmutno mi z tego powodu, mam nadzieję, że to nie przekreśli naszego dalszego karmienia piersią, bo to super sprawa i juz zdązylam się przywiązać do tych naszych sesji na cycu, choć niezbyt wydajnych.
Samopoczucie miałam gorsze drugiego dnia niż w dobie zero, ciężki dzień i noc za nami, ale mam nadzieje że z każdym dniem będzie lepiej. Na dobitkę w szpitalu wysiadło ogrzewanie i ciepła woda! (To chyba jakis problem w całym mieście?)
Kto nastepny na dziś w kolejce? -
Nie szalejcie od razu po porodzie poczekajcie choć do końca krwawienia ,mi położna zabroniła wysiłku choć czułam się super już 2 godziny po porodzie ,po tygodniu śmiałam jakbym w ciąży nie była i tym bardziej dostałam zakaz wysiłku żeby się krwotoku jakiegoś nie nabawić. Mój jak i słyszał położna to jeszcze pół roku mi nic podnieść nie dał . Na wszystko przyjdzie czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 11:58
-
Flame, jeszcze Tobie zapomniałam pogratulować
Jak wrócicie do domu, to na pewno wszystko się wyreguluje.
Kindziukowa - nie nie, odwrotnie, ja się z całych sił staram nie zwariować! Od miesiąca słyszę, że przeprowadzka za dwa dni. Wczoraj już płakałam ze szczęścia, że to już, że naprawdę, a przypałętała się jeszcze jedna awaria. Przeniosłam się do mamy, już z torbą porodową, i stwierdziłam, że w sumie mogę rodzić, bo synek zostanie z babcią i nie trzeba go będzie nigdzie wozić. Na to mój mąż i mama zakrzyknęli chórem: "Nie, dziś w nocy nie możesz, bo my jesteśmy niewyspani!". No to nie rodzę. Ciekawe, kiedy mi pozwolą...
Dziewczyny, pamiętajcie, że po porodzie najpierw trzeba wzmocnić mięśnie dna miednicy, a dopiero potem brać się za mięśnie brzucha. Żeby którejś nie strzeliło do głowy robić brzuszki kilka tygodni po porodzie. Jak najpierw się wzmocni mięśnie brzucha, to niewiele już da się poprawić z mięśniami dna miednicy. Tak więc najpierw ćwiczymy to, co niewidoczne, a konieczne, a dopiero za kilka miesięcy dbamy o formę i urodę.magda sz, Flame lubią tę wiadomość
-
No dobra... A może w takim razie któraś mi powie czemu po porodzie coś tak strasznie ciągnęło w dół w kroczu i teraz ten sam ból czuję podczas okresu lub po seksie? Może teraz na coś powinnam zwrócić uwagę po porodzie?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Miodunka wrote:Pola - blizna po nacięciu/pęknięciu? Jak ostatnio byłam u fizjoterapeutki uro-gin i mi nacisnęła na bliznę, to aż jęknęłam. Dziwiła się, że podczas współżycia nic mnie nie boli. Generalnie fizjoterapia uroginekologiczna po porodzie to skarb.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 12:55
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
a mnie się włączył spóźniony syndrom wicia gnazda
wypucowałam w rekordowym czasie całe mieszkanko
edit
efekt chociaz zobacze te 2h-bo o 15 chlopaki wrócaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 12:59
pola89, Fermina lubią tę wiadomość
-
My po wizycie Tadzik wazy 4060, przypakowal w 2 ty 700 gram...22 listopada na wyjściu ze szpitala ważył 3360. Wszystko super, mamy tylko obserwowac jąderko bo musiala je ręcznie do moszny sprowadzić i napięcie mięśniowe po 6 tyg bo przez tą pozycję jaka się rodził ze głową z barkiem to może miec problemy z napięciem. Dr zachwycona wagą że aż tyle przybral na moim mleczku
pola89, anna23, Limonka, kamciaelcia, AnitaK, pawojoszka, Zanes, Maxi, Mali84, Fermina, olka_sz, Muki85, Malamia lubią tę wiadomość