X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah współczuję miałam kilka razy ,za każdym razem tydzień wyjęty z życiorysu bo u mnie od razu jest wysoka gorączka w dodatku nie można jej zbić i tylko antybiotyk pomaga ale też dopiero po kilku dniach. Zdrówka.

Współczuję wam tych problemów z kp mi to zawsze się wydawało takie proste i naturalne, zawsze jak ktoś pytał czy kp to mówiłam że tak bo ja zasadniczo leniwa jestem i tak mi prościej , bo tak jest rzeczywiście ,nie przypuszczalam nawet że można mieć takie problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 19:50

cf409fc7e7.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes dobrze ze piszesz bo ja sie ciagle wahalam czy juz moge je lepic.
    A od razu przykleilas na stale, czy zwiekszalas jakos czas?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to nie ważę się tak mi jest lepiej czuje się dobrze ,dużo lżej niż w ciąży ,jak wyglądam to widzę w lustrze a stresować się dodatkowo glupimi liczbami na monitorku, 3 tygodnie po porodzie nie ma sensu. Jak się ta moja rana zagoi to bliżej wiosny może coś pomyśle z ćwiczeniami ale narazie daje sobie luz

cf409fc7e7.png
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Zanes dobrze ze piszesz bo ja sie ciagle wahalam czy juz moge je lepic.
    A od razu przykleilas na stale, czy zwiekszalas jakos czas?
    Ja zaczęłam kleić po ściągnięciu szwów jak jeszcze strupki miałam, kleje normalnie na 4 dni jeden dzień przerwy robię i znów przyklejam nowy. Fakt są drogie ale mi robią ogromna różnicę w wyglądzie blizny

Malgonia lubi tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak mnie to macierzyństwo pochłonęło ze w ogole nie mam czasu do was zajrzeć A mam wam tyyyyle do powiedzenia 🤭 Nie wiem czy dam rade was nadrobić ale się postaram dziś haha Tak wiec my z Boryskiem w wigilie wyszliśmy ze szpitala , mały jest zdrowy juz i wesoły , jesteśmy zakochani , jest tez bardzo grzeczny i spokojny , w nocy pięknie co 2/3 godzinki się budzi tylko na cycuszka. mieliśmy małe problemy z pepuszkiem bo nie chciał się wysuszyc ale po podwiazaniu niteczka odpadł :) I powiem wam coś ciekawego, on już wszystko widzi co jest chyba najbardziej szokujące bo nawet potrafi patrzeć za zabawka i skupiać wzrok majac 2 tygodnie ! To aż niemożliwe nawet położna była w szoku 😱😱 Ja tez się w porzadku czuje , Krocze się ładnie goi , laktacja jest , zmęczenie troszke tez ale przeżywam właśnie najpiękniejsze momenty w swoim życiu !

marian_the_baby, pola89, PozMama lubią tę wiadomość

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnos super wieści 🙂
    Delilah A ile ściągasz laktatoren? Jeśli nie dajesz rady piersią a maly co chwile zasypia moze odciagaj i podawaj jak już glodny?

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanes kupilam jeszcze przed porodem i od razu teraz przykleilam. Juz mi lepiej bo choc mi bielizna nie obciera :) od razu mi lepiej.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny a drugą stronę... mój naprawdę sporo przybrał, jak on tak będzie jeszcze miesiac czy dwa to ile on będzie wazył...jako 3mc 8 kg? Cycka mu nie ogranicze bo i tak nie wisi na nim, ale myślicie że jak trochę dietę zmienie (przedewszystkim zrezygnuje ze słodyczy i pieczywa) to coś da? Tadzio to taki pulpet, w nocy śpi ze mną, już go nie odkładam do kosza bo na śpiocha taki ciężarek to niebezpiecznie, ja całą ciąże nic nie dzwigalam a on tak przybiera ze moje rece sie do tego nie przyzwyczaily.

Dieta może coś dać, bo akurat tłuszcz w mleku zależy od diety, reszta jak cukier czy białko u każdej kobiety ma podobne wartości i nie zależą od diety, są stałe. Tak nam mówili na szr.

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moja Gwiazdka z nieba jak skończyła 3tyg. Zrobiłam te fotę jak się frustrowałam, że Małej przedłuża się drzemka, a część ludzi mówi nie budzić, więc postanowiłam wtedy sprawdzić kiedy ona się budzi. Szalałam z niepokoju, bo spała od 17.30 do 21 z minutami... I jak tu rozkręcać laktację, jak mój mały laktatorek tyle śpi...

6eae9ebfe890.jpg

Limonka, kamciaelcia, Kasik, pawojoszka, aganieszkam, anna23, magda sz, Muki85, Mali84, juudi, pola89, PozMama, Malgonia, taka_mama, Zanes, Malamia, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

• Limonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, mam nadzieje, ze antybiotyk pomoze i rana szybko zagoi sie!

Karolajnos, swietne wiesci :)

Marian, super fotka :) My nie budzimy a Coreczka sama sobie wyznacza pory jedzenia ;)

Mam tez jeszcze sporo do zrzucenia. Planuje wydluzac spacery a za jakis czas moze basen.

pawojoszka lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka, staram przestawić to sobie w głowie, bo służba zdrowia kazała budzić, bo inaczej stanie się tragedia... Ale więcej niż 6h bym nie pozwoliła spać, bo świruję przy 3,5 :/

Ja też jeszcze się nie zważyłam XD Ale dzisiaj nałożyłam spodnie sprzed ciąży, chociaż ostateczny test to moje czarne jeansy rurki z big stara :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 22:23

PozMama lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d25e00cf701a.jpg b6f9275e7ecd.jpg

A u nas kolki z ulewaniem na zmianę. Plus wczoraj obudził się o 20:30 i zasnął dopiero o 3. Nie rozumie jeszcze, że sen to dar od Boga :p

magda sz, Muki85, juudi, Kasik, kamciaelcia, pawojoszka, pola89, PozMama, Malgonia, taka_mama, Limonka, Malamia, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marian ja mam dwie pary w które wlaze a właściwie jedna bo wczoraj jak się rozkraczalam żeby przewinac Tadzia to pękły na dupie :D w ogóle wczoraj miałam dzień swistaka mały mnie obrzygal, zasikal to jeszcze te spodnie pękły. I tak siedziałam z nim na kanapie obrzygana, obsikana z pękniętymi spodniami ale miałam to tak gdzieś, usmiechnelam się i pomyślałam no tak kwintesencja macierzyństwa :D

juudi, Vella83, PozMama, Martek&M, Limonka, Zanes, AdelaX, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo rozmiaru to idę na dietke, właśnie zrobilam plan tygodnia co będzie na obiad każdego dnia. Jutro rano przegląd auta, przegląd mojego osobistego podwozia z multum pytań do ginekolozki, no i zakupy. Wszystko oczywiście z małym więc się nadzwigam...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na zastoje w cyckach? Mam kamień od strony mostka i boli jak cholera. Próbuje rozmasować to aż mi słabo z bólu :(
    Druga sprawa, ze mały ma okropne kolki i ulewa tak ze cały jest mokry, jakaś masakra - dzisiaj to w ogóle apogeum. Rano chlusnął na metr i w dodatku ma odruchy wymiotne. To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 23:59

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Macie jakieś sposoby na zastoje w cyckach? Mam kamień od strony mostka i boli jak cholera. Próbuje rozmasować to aż mi słabo z bólu :(
    Druga sprawa, ze mały ma okropne kolki i ulewa tak ze cały jest mokry, jakaś masakra - dzisiaj to w ogóle apogeum. Rano chlusnął na metr i w dodatku ma odruchy wymiotne. To normalne?
    Mi w szpitalu kazali tak: tabletka ketonalu, ciepły prysznic lub oklad, odciaganie pokarmu, zimny oklad i za 2 godziny powtórka. Zadziałało. W domu też 2 razy tak robiłam.

Kindziukowa lubi tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci czuwają w nocy? Jasiek mnie wykończy.. Co noc o różnych porach dwie godz czuwania.. Taki maluszek i taka moc niespania? Eh..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marian super zdjęcie!!!

Kindziukowa, ja robię to samo co Mali jeśli chodzi o zapalenie, dziś już na szczęście nie mam gorączki ale pierś nadal czerwona. Ale nie czuję żeby była twardsza... Dziś przychodzi położna to poproszę ją żeby spojrzała.

Mali, ja w zasadzie daję Małemu tylko odciągnięte. Po prostu mniej boli... Ale może dziś spróbuje go przystawić 🧐 Ściągam ostatnio jakieś 120 więc dużo moim zdaniem... Mam wrażenie że ilość pokarmu mi się zwiększyła i stąd to zapalenie 🤦 bo mogłabym spokojnie ściągnąć jeszcze więcej ale boję się to robić żeby dodatkowo nie stymulowac produkcji. Ta moja laktacja to totalna porazka, jak mam więcej pokarmu to od razu zapalenie 🤦

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella mój też ma przestawiony dzień z nocą 😉 jak nie śpi biorę go do łóżka, jak się go przytuli to sobie drzemie 🙂 a ja śpię dalej 😛

marian_the_baby lubi tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień też czuwa, w nocy śpi, budzi się na karmienie ale i tak jedno wydarzenie jest konkretne i dwie godziny bez spania.. Czasem od 3-5 czasem wcześniej. Tej nocy od 23-1:30..

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ