Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja przybrala w 10 dni 100g i lekarka nie kazala jeszcze panikowac.
Blizna mnie tez boli od bieliznybad mam opuchniete i nie wiem czy to macicz czy to blizna. Dzis przyjdzie bratowa to niech ona zerknie czy tez tak miala po cc.
Kupilam lladtry na blizny i chcialabym zaczac stosowac ale boje sie ze to podraznienie jest przeciwskazaniem. -
Pozmama na kp może tak być że dziecko robi kupki co kilka dni bo pokarm jest wysokoprxyswajalny i nie pozostawia resztek,tzn że organizm maleństwa wchłania ten pokarm praktycznie w całości i niewiele zostaje w jelitach, jazeli nie ma problemu ze zrobieniem kupki, nie ma kolek to jest ok.
Magda sz jeżeli bodziaki są dobre w rękawach i wogole to są takie jakby przedłużacze do bodów dopinane w kroku może pomoże żeby ponosił jeszcze trochę . Dzieci rosną super szybko zwolnią pewnie tak koło roku, moje zazwyczaj w tedy stawały z wagą nawet Wojtuś który urodził się duży i przybierał jak szalony po kg miesięczniePozMama lubi tę wiadomość
-
PozMama może tak być. U mnie podobnie i już to konsultowalam. A jak z wasza waga dziewczyny? Ja ciagle 10 kg na plus 😱 Myślałam że to szybciej spada przy kp. A nawet nie jem za dużo bo nie mam kiedy.
PozMama lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali u mnie też są jeszcze szwy w środku (prawie 5 tygodni), nie wiem ile bo nie dałam rady zajrzeć, ale wyrażnie wyczuwam ręką. Mam nadzieję, że toto się rozpuści bo nie uśmiecha mi się iść na ręczne wyciąganie szwów z połowy pochwy...
Magda, może zobacz ciuszki w auchan albo pepco? Oni mają raczej mniejsze rozmiary więc 68 może być akurat.
U nas Ania w miesiąc przeskoczyła 2 rozmiary. Przez 2 tygodnie miała 50, potem 2 tygodnie 56, a od wczoraj zaczęłam jej zakładać 62, bo 56 się ledwo dopinało przy pieluszce. W ogóle długie nogi toto ma strasznie, może wysoka dziewczyna będzie pomimo, że rodzice knypki 159cm i 169cmPrzybrała 100g w 2 dni i teraz już ma 3610g, 1,1kg na plus w miesiąc od wagi wyjściowej ze szpitala ❤
Mali, u mnie waga też dramat, zostało mi 12kg od wagi sprzed ciąży, a 16kg do takiej mojej normalnej wagi, bo jeszcze przed ciążą trochę przytyłam 😞 Najbardziej dołują mnie ręce, mam tak grube ramiona, że nie wchodzę w żadne bluzki prawieWcale nie jem dużo bo nie mam jak, karmię piersią a od 3 tygodni waga ani drgnie.
Mali84 lubi tę wiadomość
-
PoZmama norma, córka robiła raz na kilka dni, bywało że i 2 tyg. Jak zrobiła to po szyję. Tadzio 10 dziennie choć ostatnio zmiejszyl częstotliwość ale zwiększył objętość kup i jest z 5. Oboje tylko KP więc może być i tak i tak. Z dwojga złego wolalam raz na kilka dni bo ten się co chwila prezy i pępek wszedł
.
Ciuchy z Auchan za wąskiekilku bodów nawet nie zalozylam bo nie dało rady haha. A z Pepco kupilam body 68 to są ok i komplety dresow ale ledwo w bluzę włazi na szerokość przy ramionach - bice mu nie właza... 🤦. Cycka je 5 min max, zwykle 2- 3 min. Za każdym razem się zachystuje 10 razy bo tak ssie że leci jak z karchera. Ostatnio dużo drożdzy jadłam może dlatego tak rośnie
-
U mnie z 20kg 10 zeszło zaraz po porodzie. 10kg jeszcze zostało, ale waga ani drgnie. Usprawiedliwiam się tym, że były święta i trochę zaszalałam z jedzeniem. Do tego jem sporo słodkich rzeczy. Na śniadanie często jest kawa i serniczek 😁 ☕🍰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 12:59
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Moja blizna po cc też jeszcze boli. Przy wysiłku od razu ją odczuwam. Dzisiaj nawet w kościele stałam godzinę i pod koniec już bolała dość mocno. Poza tym kiedy ona nabiera normalnego wyglądu? Chodzi mi o to, że mam takie zgrubienie nad tą blizną, taki wałeczek. No i pod blizną nie czuję skóry normalnie... Mam nadzieję, że to też normalne?
Waga powoli spada. Z 14 kg zeszło 8 i powoli spada dalej, choć myślałam, że szybciej pójdzie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 14:12
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
to ja nadal moge być dziwna/inna
tak jak w ciązy mi jest super, tak teraz nie czuje bym kiedykolwiek miała cc
kiedy powiedziałam to położnej 2 tyg po cc, to dziwnie spojrzała na mnie
brzuch mam jaki mam-wielki, brzydki, ale jak wpakowuje go w wysoki stan waskich jeansów (dosłownie wpakowuje, ale jak wyglada wtedy...) to nic mi nie dolega
ale te fałdke nac cięciem też mam, fałdka tłuszczu
juz po 3 cc ubolewałam ze nikt mi tego nie wycial
teraz to powinnam miec już plastyke w gratisie i przy okazji
ale jak lekarzom mówiłam, że mogliby to i owo wyciąc, tez dziwnie patrzyli na mnie
waga...hmmm temat cięzkidosłownie
albo te słodkie cięzkie które tak pochłaniam
ale to efekt diety cukrzycowej tzn odwyku od zakazanego
waga mniejsza niz przed ciąża, ale zaraz bedę wam pisała, jak mi ona rośnie... -
Mi zostały 3 z 11 kg, i widze, ze mam je w udach i biodrach teraz 😆
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
magda sz wrote:Cycka je 5 min max, zwykle 2- 3 min. Za każdym razem się zachystuje 10 razy bo tak ssie że leci jak z karchera. Ostatnio dużo drożdzy jadłam może dlatego tak rośnie
Wow, tak to można karmić 😯
Faktycznie rośnie jak na drożdżach, wygląda na starszego niż jest 🙂
-
Pola tez mn8e ten walem zastanawia. Ja sie juz balam, ze mi sie cos tam zbiera.
Czy ktoras z Was stosuje plastry na blizny? Czy to wystarczy zeby ona sie zasklepila czy musi to zarozowienie zniknac? Mam wrazenue ze poki jej nie okleje to ona nigdy do konca sie nie wygoi bo ciagle ja cos obciera. -
Ja zamierzam niedługo iść do fizjoterapeutki na mobilizacje blizny. Wy tez będziecie szły?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Tak z nim szybka akcja, nie wisi przy cycku w ogóle. Córka wisiała dniami, nawet kupilam kolejną poduszkę do kp bo myślałam że będzie wisiac i żeby było mi wygodnie bo kura do karmienia już wysłużona po córce a tu w ogóle nie korzystam z tych poduszek.
-
Ja się chyba poddam, mam doła dziś niesamowitego 😣 Staś chce cały czas jeść... Ja go przystawiam, on chwilę poje, odloze go i znowu ryk. Już pomyślałam że może za płytko łapie, w nocy karmilam go przez nakładki na probe, bo chyba lepiej niż pół nocy z laktatorem i butla. Nawet jadł. A dziś w dzień znów ani gola pierś, ani nakładki. Wreszczal dosłownie 2h przy piersi. Oddałam go mężowi,nakarmil go butla i cisza w końcu. Ja siedziałam i płakakam bo już naprawdę nie wiem co mogę zrobić. Pokarm mam bo te nakładki były całe w mleku... Już nie wiem co mogę zrobić więcej. Tak bardzo chciałam karmić, ale już jestem blisko poddania się. Myślałam, że po podcięciu wedzidelka będzie efektywnie ssać. A on chwilę poje i ryk bo wie, że jest butelka.
-
Mali, ja Małemu nie ograniczam jedzenia, zwłaszcza że je tylko moje mleko. Jak miał kilka dni dosłownie to przez 2 dni pożerał porcje po 120... Uważałam tylko na brzuszek żeby gdzieś nie ścisnąć 😉
Malibu, ja bym.sie wybrała do CDL raz jeszcze. Może faktycznie problem jest w tym że się do butli przyzwyczail, ale znam osoby które z sukcesem odzwyczaiły.
A u mnie przyplątało się zapalenie piersi, jest czerwona i boli..jakby było mi mało bólu. -
Ja też koło 10 kg mam do zrzucenia 🤦♀️ wszystko zostało mi w bokach i udach trochę na brzuchu choć on bardziej mało jedrny jest niż gruby. Mam paranoje na punkcie wagi i chciałabym już zacząć ćwiczyć. W poniedziałek mam lekarza co do mobilizacji blizny to nie pójdę bo nie mam opieki do dzieci 😑 a na Blizne kleje plastry sutricon odkąd ściągnęli mi szwy i jest sto razy ładniejsza niż po 1 cc. Teraz nie mam zgrubien ani zrostow jest płaska i różowa 😉Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️