Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMk wrote:A to jak masz jutro usg to już będziesz coś wiedzieć więcej, ja jak miałam biochemiczna to właśnie rosła mi beta ale tylko do 269 a później spadała dlatego ja się tak bałam przy tej ciąży jak robiłam betę ze urośnie do jednego momentu i zacznie spadać.. Tyle że jak ja robiłam usg to nic nie było widać a u Ciebie jednak jest pęcherzyk ☺️
No zobaczymy, robiłam u swojej więc pecherzyk jest. Nie mówiła ile, tylko że ciaza mniejsza niż jak wskazuje od miesiączki. Ale po minie widziałam że jest coś nie tak. Jutro zapisałam się na wizytę to innej, to zobaczymy co ona mi powie. -
Cześć!
Jestem po badaniach I trymestru-różyczka, toksoplazmoza itd.
Doktor kazała zrobić także progesteron i estradiol.
Progesteron 21,68 ng/ml
Estradiol 556,00 pg/ml
Progesteron jeszcze mnie tak nie martwi bo biorę tabletki ale estradiol nie powinien być wyższy?
Któraś z Was też to sprawdzała?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94 wrote:Doktor kazała zrobić także progesteron i estradiol.
Progesteron 21,68 ng/ml
Estradiol 556,00 pg/ml
Progesteron jeszcze mnie tak nie martwi bo biorę tabletki ale estradiol nie powinien być wyższy?
Któraś z Was też to sprawdzała? -
Kazała zrobić to zrobiłam i teraz mam lekką panikę👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
U mnie w końcu moja gin odpisała że tak jest pecherzyk bez zarodka. Zapytałam czego mam się spowiedziewac, czy jest nadzieja że się pojawi czy raczej ciężko. Ale napisała że jest, oczywiście. Powiem Wam trochę mnie uspokoiło. 🙂
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Evli, cześć miło ze dolaczylas do nas🥰 kiedy wypada Ci termin?
Evli lubi tę wiadomość
-
Jc94, pierwsze słyszę o estradiolu w ciąży. Dziwna sprawa...
Różyczka, trzymam kciuki żeby zarodek się pokazał 🤞❤️
Ja się wciąż stresuje chodzić na wizyty i mam w drugą stronę - boje się pójść szybciej, bo mogłabym się dowiedzieć czegoś złego. I przyznam, że finansowo ta ciąża mnie tak dojeżdża, że racjonalizuje to sobie też oszczędnościami #zbieramnaprenatalne1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Czyli może nie powinnam się martwić👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
U mnie w sumie niewiadomo co jest grane, żeby rwę wykluczyć trzeba byłoby zrobić badania które w ciąży nie wolno jakiś rezonans czy coś z tych rzeczy. Ogólnie mój kręgosłup z racji zawodu jest mocno stargany a po pierwszej ciąży już totalnie mi siadł wiec można było się tego spodziewać zwłaszcza ze nieoszukujmy się, przez ten rok nie robiłam zbyt wiele żeby wzmocnić mięśnie 🙈
Powiem Wam ze już mi tak brzuch widać ze jestem w szoku, boje się ze ludzie będą się już przypatrywać😅
Blondyna, ja mówiłam właśnie ze ta ciąża jest zupełnie rożna od poprzedniej. Chyba Iwonay mówiła ze ma dokładnie tak samo jak za pierwszym razem. A u mnie jest tak ze czuje się jakbym pierwszy raz była w ciąży. W pierwszej zero objawow, pełno energii, zreszta pracowałam fizycznie do 7mca, nawet wyglądałam super a teraz jak baba Jaga. Jedyne co to brzuch mnie bolał okresowo tak jak teraz, tylko nie pamietam czy aż tak mocno (mąż twierdzi ze tak) 🤷♀️ -
Rozyczka, trzymam kciuki za Was z całego serca❤️✊🏻✊🏻✊🏻
różyczka lubi tę wiadomość
-
sylwiak wrote:witam. też grudzień no a albo styczeń
-
Hania007 według liczenia francuskiego (mieszkam we Fr) termin mam na 3/01 ale oni liczą 41 tc zawsze musza inaczej niż inni 🙈 licząc normalnie 40tc to termin 28 grudnia
Jc94 tez pierwsze słysze o badaniu estradiol w ciąży ..
Szatkownicadojajek ja tez boje iść się szybciej, chce konkretów się dowiedzieć czyli ide dopiero w 7tc.
Różyczka dobrze że lekarka cię uspokoiła, trzeba być pozytywnej myśliHania007 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyU mnie póki co przebieg identyczny jak w pierwszej ciąży. Teraz jedynie dwa tygodnie stresu ze względu na tę ospę 😶 współczuję bardzo tym, które nie mogą się cieszyć ciąża ze względu na dolegliwości, choć powiem Wam, że ja miałam pierwszą ciążę jak z książki, bez problemów i dolegliwości, z perfekcyjnymi wynikami badań a i tak cały czas gdzies człowiek ma coś z tyłu głowy ..
-
Hania007 wrote:Blondyna, ja mówiłam właśnie ze ta ciąża jest zupełnie rożna od poprzedniej. Chyba Iwonay mówiła ze ma dokładnie tak samo jak za pierwszym razem. A u mnie jest tak ze czuje się jakbym pierwszy raz była w ciąży. W pierwszej zero objawow, pełno energii, zreszta pracowałam fizycznie do 7mca, nawet wyglądałam super a teraz jak baba Jaga. Jedyne co to brzuch mnie bolał okresowo tak jak teraz, tylko nie pamietam czy aż tak mocno (mąż twierdzi ze tak) 🤷♀️
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:A to jakoś źle zrozumiałam, że też masz plamienia i bóle jak było w 1 ciąży. Ale no i tak chodzi o to żeby myśleć pozytywnie ❤️
Iwonay, pamietam jak mówiłaś na watku staraniowym ze szukasz tych samych objawow i masz takie same a ja Ci wtedy mówiłam ze kazda ciąża może być inna i prosze u mnie się sprawdziło jak byk. 😆 -
Mój mały śpi, kładę się i ja bo po nocy nieprzespanej jestem ledwo żywa. Wkładam poduchę między nogi i lecę w kime😆 mam nadzieje ze już mi dzisiaj nic nie zdretwieje🙈
-
Hania007 wrote:U mnie w sumie niewiadomo co jest grane, żeby rwę wykluczyć trzeba byłoby zrobić badania które w ciąży nie wolno jakiś rezonans czy coś z tych rzeczy. Ogólnie mój kręgosłup z racji zawodu jest mocno stargany a po pierwszej ciąży już totalnie mi siadł wiec można było się tego spodziewać zwłaszcza ze nieoszukujmy się, przez ten rok nie robiłam zbyt wiele żeby wzmocnić mięśnie 🙈
Powiem Wam ze już mi tak brzuch widać ze jestem w szoku, boje się ze ludzie będą się już przypatrywać😅
Ciekawym tematem jest też fizjoterapeuta uroginekologiczny. Z czasem jako przygotowanie do porodu, a wcześniej jako zabezpieczenie mięśni dna miednicy. Byłam sprawdzić przed ciążą czy wszystko okej i przy okazji dowiedziałam się, że źle kaszle i siedzę na kibelku xD1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
różyczka wrote:U mnie w końcu moja gin odpisała że tak jest pecherzyk bez zarodka. Zapytałam czego mam się spowiedziewac, czy jest nadzieja że się pojawi czy raczej ciężko. Ale napisała że jest, oczywiście. Powiem Wam trochę mnie uspokoiło. 🙂
A pojawił się już pęcherzyk żółtkowy? 😊