Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy na parę dni u rodziców i trochę przeglądam rzeczy po starszej. Ale to wszystko słodkie i malutkie 😍
https://zapodaj.net/plik-B1wlvzdKW7SamiDe, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Morelka456 wrote:Z tego co wiem nie powinno się myć gorącą wodą,bo wtedy bardziej drobnoustroje wchodzą do owoców czy warzyw.
Do mnie ciepła/gorąca woda też jakoś nie przemawia. A mówienie sobie, że wcześniej tak nie patrzyłam i nie złapałam to trochę dziwne podejście 😅 to nie znaczy, że teraz też to nie nastąpi.. ja wolę zapobiegać niż leczyć 😉 szczególnie dlatego, że latem mam pomidory, ogórki i inne warzywa z babci działki, a obok jest stado, dosłownie stado kotów, jakiś chory facet zrobił sobie nielegalną hodowlę.. więc chcę wiedzieć jak dobrze myć warzywa i owoce. -
Jasne że lepiej zapobiegać ale też nie dajmy się zwariowac trzeba po prostu dokładnie wszystko myć, jeść zdrowo, unikać niedozwolonych rzeczy. Ale dla mnie to nie powód żeby np nie zjeść czegoś na mieście
Nattttal lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kropeczek wrote:Jesteśmy na parę dni u rodziców i trochę przeglądam rzeczy po starszej. Ale to wszystko słodkie i malutkie 😍
https://zapodaj.net/plik-B1wlvzdKW7
Też niedługo będę przeglądać co tam mam odłożoneSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jem wszystko, myje jak wcześniej (tj pod bieżącą wodą i wsio), jestem wege, więc zawsze jadałam mnóstwo owoców i warzyw, i dotychczas podstawowe zasady higieny wystarczały. W czasach dzieciństwa to na wsi u dziadków jadłam także niemyte owoce i warzywa, lata 90te Nie zmieniam zatem zasad higieny. Mam też dwa koty, z kotami jestem w życiu od zawsze, mama epizod wolontariatu 4 lata w schronisku przy kotach, w tym sprzątania ich kuwet - nigdy nie przechorowalam toksoplazmozy. Tutaj tylko partner teraz czyści kuwety, albo ja w rękawiczkach, profilaktycznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 13:17
-
Ja właśnie jutro wychodzę na kolację z dziewczynami z pracy, do włoskiej testo, i kminie czy pozwolić sobie na makaron z borowikami czy odpuścić grzyby;) są też sałatki, ja myślę że oni to myją przed podaniemLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja właśnie jutro wychodzę na kolację z dziewczynami z pracy, do włoskiej testo, i kminie czy pozwolić sobie na makaron z borowikami czy odpuścić grzyby;) są też sałatki, ja myślę że oni to myją przed podaniem
Myją raczej, ale jak to nie wiesz. Dlaczego grzybów nie? Ja bym jadła. -
kropeczek wrote:Jesteśmy na parę dni u rodziców i trochę przeglądam rzeczy po starszej. Ale to wszystko słodkie i malutkie 😍
https://zapodaj.net/plik-B1wlvzdKW7
Maleńkie ubranka są cudne. 😍
Ja też wkrótce planuję przeglądać to, co mam po córeczce. 🥰Muszę tylko wcześniej wykombinować komodę na ubranka dla maluszka. 😉
2021 H🩷
2023 W🩵 -
My mamy w domu tylko jedną komode dla naszej trójki, musimy kupić szafe bo już teraz się nie mieścimy (jeszcze nie kupiliśmy bo mieszkamy tam od niedawna i wgl pełno mebli nam brakuje jeszcze 😅) więc z ubranek ja sama zacznę dokupować już jak będzie szafa a komode damy dzieciakom. Ale od moich rodziców już nie mogłam się nie powstrzymać i mam już w domu jedno pudło i teraz trochę też dobiorę tych ubranek 😁😅♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja akurat jadłam już grzyby i pieczarki na patelni, maliny przepłukuje bo ogólnie nigdy nie myłam malin tak byłam nauczona i szybko się rozwalają, teraz brak problemu bo wyeliminowałam je przez ta pokrzywka 😂 wgl czy macie tak ze czuje w buzi taki kwaśny posmak jest to tak wkurzające to nie zgaga czy coś ja to czuje tylko w buzi ratują miętowe tabletki ale katastrofa po wszystkim co zjem czy nie zjem mam ten posmak obrzydliwy
-
Dzella19 wrote:Ja akurat jadłam już grzyby i pieczarki na patelni, maliny przepłukuje bo ogólnie nigdy nie myłam malin tak byłam nauczona i szybko się rozwalają, teraz brak problemu bo wyeliminowałam je przez ta pokrzywka 😂 wgl czy macie tak ze czuje w buzi taki kwaśny posmak jest to tak wkurzające to nie zgaga czy coś ja to czuje tylko w buzi ratują miętowe tabletki ale katastrofa po wszystkim co zjem czy nie zjem mam ten posmak obrzydliwy
Ja miałam cały czas gorzki posmak. Bez konkretnego powodu. Właściwie dopiero niedawno mi to przeszło -
Matleena a ja mam taki kwas ze dramat zjadłam nawet dziś naleśnika i od razu pojawił się i żuje gumę godzine bo dramat, plus dziś nie mam dużych mdłości wstałam taka w dobrym humorze i bam nie może być cudownie, mam biegunkę 😂 nie wiem od czego ale brzuch mnie boli okropnie miałam rano jechać na nifty ale jak mąż wróci jedziemy wieczorem , teraz narazie czuje się ok ale nie wiem czy to przez to ze miałam jedna wiadomość stresowa rano czy coś bo nic przecież nie zjadłam co by zaszkodziło