X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście albo macie czasem taki ból w podbrzuszu po prawej stronie przy samym dotyku? Ja chyba tak mam w momencie,gdy napełni mi się pęcherz. Szybciej nawet tam czuję niż autentycznie parcie na pęcherz. Ale też nie jestem pewna na 100%, że jest to skorelowane z pęcherzem.

Zastanawiam się,czy zapamiętać ten objaw do wizyty, do której jeszcze tydzień, czy to normalka. Zapewne akurat przy badaniu się nie odpali 😉

Nie wiem czy to to samo, ale ja mam tak czasami, przy pełnym pęcherzu.. tak w ogóle to ciągle mam te parcie, a piszą, że wraz z początkiem II trymestru powinno ustępować.. no cóż, zaraz 16 tydz się zacznie, a ja nadal sikam co godzinę...

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie parcie i mocny ból w dole brzucha przy pełnym pęcherzu. Najgorzej jest z samego rana. Przechodzi zaraz po skorzystaniu z toalety.

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Kto się wybiera nad morze w lipcu? 😊

My morze, ale we wrześniu 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację, że miała nieprawidłowy wynik cytomegalii ?

preg.png

Wysłany: 21 czerwca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację, że miała nieprawidłowy wynik cytomegalii ?
    Ja nie
    A u Ciebie wyszło coś nie tak?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak. Muszę jutro jechać powtórzyć badanie.

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Ja też nie, a co Ci wyszło? Ja w zeszłym roku robiłam raz jeszcze toxoplazmoze plus do tego avidnosc, żeby upewnić się czy wynik jest prawidłowy.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz wynik? Ja mam IGg dodatnie czyli kiedyś przeszłam i mam przeciwciała. To się chyba awidnosc robi jeśli IGM wychodzi dodatnie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się już na połówkowe 😯 ale leci co?
    31 lipca będzie już 21+0

alex0806, Nattttal, SamiDe, _Hope, Madeline , Matleena89 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak po badaniu?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cytomegalie że przechodziłam. A to się da jakoś leczyć w ciąży?

Wgl jutro muszę sprawdzić czy czasem nie miałam tak w pierwszej ciąży że przechodziłam toksoplazmoze, a teraz w tej ciąży niby nie mam wcale przeciwciał i się boję że zachoruje 😏

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście albo macie czasem taki ból w podbrzuszu po prawej stronie przy samym dotyku? Ja chyba tak mam w momencie,gdy napełni mi się pęcherz. Szybciej nawet tam czuję niż autentycznie parcie na pęcherz. Ale też nie jestem pewna na 100%, że jest to skorelowane z pęcherzem.

Zastanawiam się,czy zapamiętać ten objaw do wizyty, do której jeszcze tydzień, czy to normalka. Zapewne akurat przy badaniu się nie odpali 😉

Za każdym razem kiedy czuję jakieś niecodzienne objawy to piszesz o tym 😂 czytam i się uspokajam, że nie jestem jedyna 🤩😍

Co do cytomegalii to mi wyszło, że przechodziłam, ale współczynnik jest nadal w miare wysoki. I od jednego lekarza słyszałam, że tak ro nie jest groźny. Tylko w 7 miesiącu powtórzyć badania, a jak nadal wynik będzie niezadowalający to żeby dziecko tego nie przejęło to tylko za pomocą cesarki. Tak usłyszałam od lekarza, ale to nie był mój gin tylko inny specjalista

Madeline lubi tę wiadomość

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:

Ja mam iGg dodatnie, przechodziłam kiedyś.
    Za to toksoplazmozy nigdy i teraz niestety muszę uważać. Nawet na mieście nie mogę zjeść 😪 no chyba, że coś po obróbce termicznej, a tak to ani sałatek, ani nic z surowymi warzywami, bo nie wiadomo jak myte...
    A tak w ogóle to myślicie, że wystarczy, że moczę w wodzie z sodą owoce/warzywa i później płuczę?? Wszędzie napisane dokładnie myć, ale nie napisane w jaki sposób, czy pod samą bieżącą wodą te pierwotniaki "giną"?

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Ja mam iGg dodatnie, przechodziłam kiedyś.
    Za to toksoplazmozy nigdy i teraz niestety muszę uważać. Nawet na mieście nie mogę zjeść 😪 no chyba, że coś po obróbce termicznej, a tak to ani sałatek, ani nic z surowymi warzywami, bo nie wiadomo jak myte...
    A tak w ogóle to myślicie, że wystarczy, że moczę w wodzie z sodą owoce/warzywa i później płuczę?? Wszędzie napisane dokładnie myć, ale nie napisane w jaki sposób, czy pod samą bieżącą wodą te pierwotniaki "giną"?

Ja myję wszystko dokładnie co najmniej dwa razy pod bieżącą, ciepłą wodą, niektóre traktuje wrzątkiem + myje, mam nadzieję, że to jest wystarczające, bo też nie miałam toksoplazmozy. Mam nadzieję, że jak całe życie jakoś się przed nią uchronilam, to w ciąży będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 22:21

SamiDe lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat myje normlanie jak całe życie woda i tyle, pytałam o to gin moja i mowila żeby dobrze przepuklac woda nie trzeba nic używać wiec tak robię chociaż teraźniejszości tylko banany w związku z alergia zrezygnowałam niestety z truskawek i malin bo podobno dosyć mocno uczulają :(

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja akurat myje normlanie jak całe życie woda i tyle, pytałam o to gin moja i mowila żeby dobrze przepuklac woda nie trzeba nic używać wiec tak robię chociaż teraźniejszości tylko banany w związku z alergia zrezygnowałam niestety z truskawek i malin bo podobno dosyć mocno uczulają :(

Ale sody używam też po to żeby się pozbyć pestycydów.. np. woda po myciu truskawek jest mega brudna.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam soli do truskawek. Moczą się przez chwilę w wodzie i soli i później płucze wodą

Wysłany: 22 czerwca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to chyba takie porządne płukanie zrobić,w sodzie oczyszczonej, później w occie i w czystej wodzie

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko myje gorącą wodą. Zawsze tak robiłam i nie miałam toxo

Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myje tylko pod ciepłą/gorącą wodą. Soda, ocet to by mi się odechciało ale wiem że taki właśnie jest najlepszy sposób na mycie

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ