Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Emilka dobrze, że z dzidzia ok
Szkoda, że szyjka się skraca,oby na przyszłej wizycie też wszystko było dobrze i nie trzeba było zakładać pessara
A Ty ciągle się przeziebiasz?
Może spróbuj brać colostrum
Ja zaczęłam na wiosnę brać,teraz mam przerwę,ale pewnie we wrześniu wrócę do niego
Tylko nie byle jakie a z genactive
Ja nie tylko córka. Ale teraz i tak jest lepiej bo daje jej tran. A u mnie infekcje grzybicze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 21:23
-
e_mil_ka wrote:Ja nie tylko córka. Ale teraz i tak jest lepiej bo daje jej tran. A u mnie infekcje grzybicze.
Właśnie jak napisałam wiadomość to mój ciążowy mózg skojarzył, że u Ciebie to pewnie infekcje intymne 🙃
🥦 Zamiast mózgu
Jednak kp i ciąża robią swojee_mil_ka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Córka też może brać colostrum
Właśnie jak napisałam wiadomość to mój ciążowy mózg skojarzył, że u Ciebie to pewnie infekcje intymne 🙃
🥦 Zamiast mózgu
Jednak kp i ciąża robią swoje
Ten suplement o którym piszesz jest od 3 roku życia córka jeszcze nie maKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Paulina mocna kciuki za dzisiejszą wizytę 🍀
U na po wczorajszej wizycie wszystko ok Mała ma 162g, już widać, że uparciuch po mamie, bo odwróciła się plecami i do zdjęć pozować nie chciała 😆 Mam już odstawione wszystkie hormony, zostały mi tylko witaminy i polocard. Kolejna wizyta dopiero 24.07. Nie mam pojęcia, jak wytrzymam do tego czasu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 08:46
alex0806, Kasiastaraczka, Ann_123, Nattttal, _Hope, e_mil_ka, Giosiek, SamiDe, Madeline , Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z wizyty dodatkowej. Szyjka się wydłużyła o 4mm ❤️ w pomiarach ma 31 i 33 mm, w zależności od kąta. Jest twarda i zamknięta. Dłuższa nie będzie, bo jestem po konizacji. Na ten moment szew nie jest konieczny, póki co pessar również nie. Mam kontrolować szyjkę co 2 tygodnie i brać luteinę i magnez. Jeżeli chodzi o wielkość główki, to dziś w pomiarach wychodziła w porządku. Na ten moment kamień spadł mi z serca i mogę wrócić do normalnego funkcjonowania.
Dziękuję za wsparcie i słowa otuchy ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 10:44
e_mil_ka, Morelka456, Giosiek, alex0806, Madeline , Ann_123, _Hope, Dudka1997, Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Nattal super wieści
Ja byłam dziś rano na badaniach, zwykle tarczycowe, morfologię i mocz przed wizytą. Już się nie mogę doczekać piątkowego spotkania z maluchem
Wpłaciłam też właśnie ostatnią transzę za mieszkanie i pozostaje tylko czekać na koniec budowyMorelka456, Nattttal, Matleena89, Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nattttal nawet nie wiesz jak się cieszę 🥰
Pisałam do mojego ginekologa w tej sprawie i jak będę na wizycie po wakacjach to będę mieć 16+1 i już mogę mieć sprawdzaną długość szyjki. Napisał mi,że ustalimy na wizycie. Nie skracała mi się w poprzedniej ciąży,ale różnie bywa.Nattttal lubi tę wiadomość
-
Jejku jak ja schizowałam szyjką w ciąży z córką. Pozniej łatwiej nie jest bo kopniaki sprawiały, że mnie wszystko kłuło. Napierania, ciągnięcia, kłucia. W koło wszystkim znajomym skracały się szyjki. I sobie wkręcałam. Także na spokojnie dziewczyny, trzeba po prostu sprawdzać ale nie schizowac
kropeczek, Morelka456, Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ta lekarka dziś bardzo mnie uspokoiła. Powiedziała, że nawet to 27 mm, które było w poniedziałek nie jest w moim wypadku tragedią, no bo niestety straciłam część szyjki w przeszłości. Tak więc tak jak mówicie, będę sprawdzać co 2 tygodnie, oszczędzać się, brać luteinę i wszystko będzie dobrze ❤️ bardzo się cieszę z dobrych wiadomości z Waszych wizyt.
Jako że odżyłam, to zrobiłam napad na stronę zary i zaopatrzyłam Teosia w piękne sweterki w trzech rozmiarach haha. No ale przecież dobrze wiemy, że zakupy na wyprzedażach, to prawie jak oszczędzanie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 11:18
Matleena89, _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero od tygodnia wracam powoli do życia bez wymiotów 😁
Mało się odzywam ale wszystko czytam na bieżąco 🥰 zaczyna się lekki stres a wizyta dopiero 18 45
alex0806, Nattttal, _Hope lubią tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Matleena, super, że wszystko dobrze 🥰❤
Nattttal, cudowne wiadomości. 🥰 Też mam już ochotę zrobić małe zakupy, ale wcześniej chciałabym poznać płeć maleństwa. 🤭😍
Paulina, trzymam kciuki za wizytę 🍀 i czekam na wieści po 😉Nattttal lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Co do zakupów, to ja powoli zaczynam się odblokowywać i patrzeć na wózki i łóżeczka. Wcześniej bałam się nawet oglądać, żeby nie zapeszyć 🤭 Takie skutki wcześniejszych doświadczeń. Wczoraj mówimy z mężem do dr, że w dalszym ciągu nie możemy uwierzyć, że w końcu się udało. To dr powiedział, żebyśmy popatrzyli na powiększający się brzuszek, powinno pomóc
Nattttal, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Matleena89 dobre informacje, super 🥰
Nattttal cudnie, cieszę się ❤️
Super, że zakupy się udały
Ja raczej szaleć nie będę
Zobaczymy kto siedzi w brzuchu,jak dziewczynka to będę szaleć 😁
Alex oo to czeka Was urządzanie mieszkania? Kiedy dostaniecie klucze? Pewnie jeszcze się zejdzie skoro jeszcze budowa
Paulina trzymam kciuki za wizytę 😙
Ja dziś byłam na spotkaniu z koleżanką, którą poznałam tu na wątku lutowych mamuś 2022
Byłyśmy z dziećmi na spacerze,placu zabaw i w kawiarni 🥰
Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hejka ja dziś zabiegany i męczący dzień bo byłam na badaniach moczu i morfologi i oczywscie na czczo wiec dla mnie tragedia ledwo wytrwałam a potem jeszcze milion rzeczy po drodze w tym ZUS i czekanie dwie h mój mąż chciał już być cwany ze kobieta w ciąży 🤣 akurat miałam leginsy ciążowe a brzuch mam na prawdę wydety ale kazałam się mu nie wygłupiać😂 chcoiaz on uważa ze ja szczególnie w 3 trymestrze mam pokazywać swoje prawa ze mam pierwszeństwo ludzie są okropni Niee raz byłam świadkiem sytuacji gdzie biedne kobiety w ciąży były poniżane bo chciały usiąść np w autobusie ja zawsze stawałam w obronie czy ustępowałam, szczególnie stare baby to koszmar ! No ale nie było mnie kilka godzin ale czuje się tak wypruta jak by mnie noe było cały dzień naszczescie odberalam nifty jestem zła No chyba przez przypadek widziałam płeć ale jestem trochę ślepa wiec nie nastawiam się i nie mówię nikomu chociaż męża kusi jutro je pokaże lekarce widziałam tylko na wszystkie trisomie ryzyka niskie i tyle, już chce jutro bardzo ! Zajechałem tez do cukierni i znalazłam pyszne jagodzianki swoją droga 20 zł za jagodziankę to już chyba norma w wawie 😂
Madeline lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Matleena89 dobre informacje, super 🥰
Nattttal cudnie, cieszę się ❤️
Super, że zakupy się udały
Ja raczej szaleć nie będę
Zobaczymy kto siedzi w brzuchu,jak dziewczynka to będę szaleć 😁
Alex oo to czeka Was urządzanie mieszkania? Kiedy dostaniecie klucze? Pewnie jeszcze się zejdzie skoro jeszcze budowa
Paulina trzymam kciuki za wizytę 😙
Ja dziś byłam na spotkaniu z koleżanką, którą poznałam tu na wątku lutowych mamuś 2022
Byłyśmy z dziećmi na spacerze,placu zabaw i w kawiarni 🥰
Klucze to jeszcze trochę, myślę że wrzesień/październik. Wcześniej chciałabym wejść zmierzyć kuchnie bo meble na wymiar chcemy robić a czeka się 3 mc na realizacjęKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵