X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w końcu też przeczyscilo okrutnie, dalej brzuch boli i jest mi niedobrze, ale już chyba do przodu..wypiłam miętę i odpoczywam.
    Chociaż zaparcie przeszło 🤦

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem z zaparciami że nawet jak mam te bóle brzucha, skurcze odczuwam to i tak tylko to mnie męczy a załatwić się nie mogę. Ale jutro już sobie skoczę po jakiś syrop bo normalnie załatwiłam się z 3 tygodnie temu 😓😵

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze tak zapytam bo rozglądam się za butelkami do karmienia. Jakie pojemności kupić na początek?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny a jeszcze tak zapytam bo rozglądam się za butelkami do karmienia. Jakie pojemności kupić na początek?

150 wystarczy w zupełności to chyba butelka 0+ starczy Ci na długo jeśli dzieciaczki nie będzie aż takim zarloczkiem. Moja ma 2 lata i więcej niż 150 rzadko wypija. Większa butelkę to chyba kupiłam jej jak miała 1,5 roku bo miała czas że wypijać zaczęła więcej. Wiem że już mleka nie powinna pić takiego a przynajmniej tak mówią ale ona niejadek to mlekiem się ratujemy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ja to nie kupowałam nie wiadomo ile tych butelek i każdy się dziwił 😅 przez dwa lata może kupiłam że 4 sztuki i to dlatego że y poprostu zmienić bo już od mycia były wytarte 😅. Ile to potem miejsca zajmuje a ja mam mało miejsca w kuchni. Tylko smoczki wymieniałam.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex oj współczuję tych rewolucji żołądkowych...
    Ha ha ale przy zaparcia to nawet dobrze, że tak poszło

Dzella ja swoje kupuję w bez piekarnia na nowym świecie albo w putce bezglutenowej
    Sama robiłam kiedyś pierogi i naleśniki od czasu do czasu

Kropeczek ja zawsze na czczo robię
    Butelkę miałam jakaś małą z lansinoh 160 ml i tylko na początku jak musieliśmy dokarmiać mm
    No i tą butelkę to kupowałam w sklepiku szpitalnym na szybko po cc jak się okazały problemy z kp
    Ja w ogóle nie planowałam zakupu butli 🙃
    Smoczka też nie mieliśmy do jakiegoś 7 tygodnia życia
    Później już tylko cyc
    A jak synek miał włączony probiotyk to rozpuszczalam w swoim mleku w kubeczku i z niego pił

Paulina super, że wszystko w porządku i że będziecie mieli córeczkę 💗
    Szkoda, że ta infekcja się przypałetala
    Rozumiem, że Ty jesteś rocznik 98? Patrząc na Twój nick
    Ja jestem 10 lat starsza i tak sobie myślę, że stara ze mnie matka,ale życie ułożyło się jak się ułożyło 😁 grunt, że znalazłam super męża, mamy synka i drugie w drodze

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej już coś kupujecie dla dzidzi ? Ja to mam lęk jakoś i myśle ze we wrześniu zacznę się za czym kolwiek rozglądać

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Alex oj współczuję tych rewolucji żołądkowych...
    Ha ha ale przy zaparcia to nawet dobrze, że tak poszło

Dzella ja swoje kupuję w bez piekarnia na nowym świecie albo w putce bezglutenowej
    Sama robiłam kiedyś pierogi i naleśniki od czasu do czasu

Kropeczek ja zawsze na czczo robię
    Butelkę miałam jakaś małą z lansinoh 160 ml i tylko na początku jak musieliśmy dokarmiać mm
    No i tą butelkę to kupowałam w sklepiku szpitalnym na szybko po cc jak się okazały problemy z kp
    Ja w ogóle nie planowałam zakupu butli 🙃
    Smoczka też nie mieliśmy do jakiegoś 7 tygodnia życia
    Później już tylko cyc
    A jak synek miał włączony probiotyk to rozpuszczalam w swoim mleku w kubeczku i z niego pił

Paulina super, że wszystko w porządku i że będziecie mieli córeczkę 💗
    Szkoda, że ta infekcja się przypałetala
    Rozumiem, że Ty jesteś rocznik 98? Patrząc na Twój nick
    Ja jestem 10 lat starsza i tak sobie myślę, że stara ze mnie matka,ale życie ułożyło się jak się ułożyło 😁 grunt, że znalazłam super męża, mamy synka i drugie w drodze
    No daj spokój ja 89 rocznik jestem więc prawie tak jak Ty ja się staro nie czuje 😅 i nawet nie wyglądam

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Jej już coś kupujecie dla dzidzi ? Ja to mam lęk jakoś i myśle ze we wrześniu zacznę się za czym kolwiek rozglądać
    Ja jeszcze nic nie kupuje nie lubię zakupów 😅

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory kupiłam rożek i ręczniczek jeden. Ale przywiozłam już ubranka po starszej córce, a tak to przeglądam, zapisuję sobie bo już po wizycie 10 lipca jak będzie ok to planuje zacząć kupować.
    Oglądam sobie teraz też śpiworki zimowe do wózka i najniższa cena takiego jak mi się podoba to znalazłam za 200zł. Otulacze do fotelika też ceny kosmos. To wolę sobie porozkładać te wydatki

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostawki też całkiem drogie, a u nas w okolicy jak sprawdziłam to nie ma używek. A zazwyczaj każdy chce odbiór osobisty przez te gabaryty 😕😕

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    No daj spokój ja 89 rocznik jestem więc prawie tak jak Ty ja się staro nie czuje 😅 i nawet nie wyglądam
    He he żartowałam tylko 😂
    Ja też staro nie wyglądam 🙃 dobrze się konserwuje
    Tylko jednak ten rocznik...
    Ja czasem patrzę, że np.moj najmłodszy brat już taki ogarnięty, dwójka dzieci itp. to ciężko w to uwierzyć
    Po prostu oni dla mnie zawsze będą dziećmi

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię już zakupy od jakiegoś czasu, bo wyszłam z założenia, że to czy coś kupię czy nie w żaden sposób nie wpłynie na przebieg ciąży, natomiast rozumiem Wasze obawy i to dlaczego czekacie ☺️

Też uznałam, że sobie rozłożę wydatki, same ubranka zrobiły mi niezła dziurę na koncie haha, nie mówiąc właśnie o rożkach, śpiworkach i otulaczach. Do zakupu wózka i dostawki jeszcze nie doszłam, ale mamy wybrane już (wstępnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:10

preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja do tej pory kupiłam rożek i ręczniczek jeden. Ale przywiozłam już ubranka po starszej córce, a tak to przeglądam, zapisuję sobie bo już po wizycie 10 lipca jak będzie ok to planuje zacząć kupować.
    Oglądam sobie teraz też śpiworki zimowe do wózka i najniższa cena takiego jak mi się podoba to znalazłam za 200zł. Otulacze do fotelika też ceny kosmos. To wolę sobie porozkładać te wydatki
    Na zimę polecam fajna z zafiro
    Mam po synku i na pewno drugie bobo skorzysta
    Do fotelika też mam otulacz z zafiro

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    A i dostawki też całkiem drogie, a u nas w okolicy jak sprawdziłam to nie ma używek. A zazwyczaj każdy chce odbiór osobisty przez te gabaryty 😕😕
    Nam się udało właśnie kupić super dostawke drewnianą przez olx, wysłali nam kurierem z gór
    Ale to prawda, zazwyczaj odbiór osobisty tylko...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić wózek podwójny,to będzie nasz większy wydatek na narodziny drugiego bobaska

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze trochę z was ma maluszki już, ja marze o trójce, oby było mi to dane ❤️🤞🏻 Ja zawsze chciałam być młoda mama, ale ustabilizowana 😂 czyli skończyć studia mieć mieszkanie męża 😂 udało się mimo ze dzidzia jest później bo niestety to jest jest tak ze raz i już ciąża niestety 😂 ja wgl sobie wyobrażałam inaczej ciąże, myślałam ze będę latała po sklepach robiła pokój a 1 trymestr był dorychczas za ciężki przez moje samopoczucie wiec wszystko odkładam na po wakacjach, oglądałam teraz serial Chylka po prostu świetny i tam miała poronienie w 5 miesiącu oczywscie przez pewna osoba i tak z mężem patrzymy i jakoś nas to ruszyło wiec sterdzilismy ze tak narazie nic nie kupujemy chociaż ja przeglądam wózki bie wiem czemu ale uwielbiam patrzeć na piękne wózki 😂

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej ze my grudniowo styczniowe mamy mamy gorzej bo musimy kupić więcej ciuchów i grubszych wiec droższych bo letnie sukienki czy ciuszki są tańsze 😂 plus jakieś otulacze kombinezony ehhh ciężkie życie hahah

• Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie marzyłam, ze wszystko po kolei 😁
    Udało się skończyć studia, mam narzeczonego ale ślub po porodzie planujemy 😉
    Teraz w sumie ten etap planowania dzieci się trochę przesunął 🥰
    Ale musimy się pocieszać ze nie będziemy się męczyć z dużymi brzuszkami w te upały

Nattttal, Dudka1997, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Mi się udało kupić dostawke z przesylką więc mam to z głowy bo po córce trzymamy nadal.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ