X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w końcu też przeczyscilo okrutnie, dalej brzuch boli i jest mi niedobrze, ale już chyba do przodu..wypiłam miętę i odpoczywam.
    Chociaż zaparcie przeszło 🤦

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem z zaparciami że nawet jak mam te bóle brzucha, skurcze odczuwam to i tak tylko to mnie męczy a załatwić się nie mogę. Ale jutro już sobie skoczę po jakiś syrop bo normalnie załatwiłam się z 3 tygodnie temu 😓😵

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze tak zapytam bo rozglądam się za butelkami do karmienia. Jakie pojemności kupić na początek?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny a jeszcze tak zapytam bo rozglądam się za butelkami do karmienia. Jakie pojemności kupić na początek?

150 wystarczy w zupełności to chyba butelka 0+ starczy Ci na długo jeśli dzieciaczki nie będzie aż takim zarloczkiem. Moja ma 2 lata i więcej niż 150 rzadko wypija. Większa butelkę to chyba kupiłam jej jak miała 1,5 roku bo miała czas że wypijać zaczęła więcej. Wiem że już mleka nie powinna pić takiego a przynajmniej tak mówią ale ona niejadek to mlekiem się ratujemy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ja to nie kupowałam nie wiadomo ile tych butelek i każdy się dziwił 😅 przez dwa lata może kupiłam że 4 sztuki i to dlatego że y poprostu zmienić bo już od mycia były wytarte 😅. Ile to potem miejsca zajmuje a ja mam mało miejsca w kuchni. Tylko smoczki wymieniałam.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex oj współczuję tych rewolucji żołądkowych...
    Ha ha ale przy zaparcia to nawet dobrze, że tak poszło

Dzella ja swoje kupuję w bez piekarnia na nowym świecie albo w putce bezglutenowej
    Sama robiłam kiedyś pierogi i naleśniki od czasu do czasu

Kropeczek ja zawsze na czczo robię
    Butelkę miałam jakaś małą z lansinoh 160 ml i tylko na początku jak musieliśmy dokarmiać mm
    No i tą butelkę to kupowałam w sklepiku szpitalnym na szybko po cc jak się okazały problemy z kp
    Ja w ogóle nie planowałam zakupu butli 🙃
    Smoczka też nie mieliśmy do jakiegoś 7 tygodnia życia
    Później już tylko cyc
    A jak synek miał włączony probiotyk to rozpuszczalam w swoim mleku w kubeczku i z niego pił

Paulina super, że wszystko w porządku i że będziecie mieli córeczkę 💗
    Szkoda, że ta infekcja się przypałetala
    Rozumiem, że Ty jesteś rocznik 98? Patrząc na Twój nick
    Ja jestem 10 lat starsza i tak sobie myślę, że stara ze mnie matka,ale życie ułożyło się jak się ułożyło 😁 grunt, że znalazłam super męża, mamy synka i drugie w drodze

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej już coś kupujecie dla dzidzi ? Ja to mam lęk jakoś i myśle ze we wrześniu zacznę się za czym kolwiek rozglądać

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Alex oj współczuję tych rewolucji żołądkowych...
    Ha ha ale przy zaparcia to nawet dobrze, że tak poszło

Dzella ja swoje kupuję w bez piekarnia na nowym świecie albo w putce bezglutenowej
    Sama robiłam kiedyś pierogi i naleśniki od czasu do czasu

Kropeczek ja zawsze na czczo robię
    Butelkę miałam jakaś małą z lansinoh 160 ml i tylko na początku jak musieliśmy dokarmiać mm
    No i tą butelkę to kupowałam w sklepiku szpitalnym na szybko po cc jak się okazały problemy z kp
    Ja w ogóle nie planowałam zakupu butli 🙃
    Smoczka też nie mieliśmy do jakiegoś 7 tygodnia życia
    Później już tylko cyc
    A jak synek miał włączony probiotyk to rozpuszczalam w swoim mleku w kubeczku i z niego pił

Paulina super, że wszystko w porządku i że będziecie mieli córeczkę 💗
    Szkoda, że ta infekcja się przypałetala
    Rozumiem, że Ty jesteś rocznik 98? Patrząc na Twój nick
    Ja jestem 10 lat starsza i tak sobie myślę, że stara ze mnie matka,ale życie ułożyło się jak się ułożyło 😁 grunt, że znalazłam super męża, mamy synka i drugie w drodze
    No daj spokój ja 89 rocznik jestem więc prawie tak jak Ty ja się staro nie czuje 😅 i nawet nie wyglądam

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Jej już coś kupujecie dla dzidzi ? Ja to mam lęk jakoś i myśle ze we wrześniu zacznę się za czym kolwiek rozglądać
    Ja jeszcze nic nie kupuje nie lubię zakupów 😅

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory kupiłam rożek i ręczniczek jeden. Ale przywiozłam już ubranka po starszej córce, a tak to przeglądam, zapisuję sobie bo już po wizycie 10 lipca jak będzie ok to planuje zacząć kupować.
    Oglądam sobie teraz też śpiworki zimowe do wózka i najniższa cena takiego jak mi się podoba to znalazłam za 200zł. Otulacze do fotelika też ceny kosmos. To wolę sobie porozkładać te wydatki

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostawki też całkiem drogie, a u nas w okolicy jak sprawdziłam to nie ma używek. A zazwyczaj każdy chce odbiór osobisty przez te gabaryty 😕😕

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    No daj spokój ja 89 rocznik jestem więc prawie tak jak Ty ja się staro nie czuje 😅 i nawet nie wyglądam
    He he żartowałam tylko 😂
    Ja też staro nie wyglądam 🙃 dobrze się konserwuje
    Tylko jednak ten rocznik...
    Ja czasem patrzę, że np.moj najmłodszy brat już taki ogarnięty, dwójka dzieci itp. to ciężko w to uwierzyć
    Po prostu oni dla mnie zawsze będą dziećmi

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię już zakupy od jakiegoś czasu, bo wyszłam z założenia, że to czy coś kupię czy nie w żaden sposób nie wpłynie na przebieg ciąży, natomiast rozumiem Wasze obawy i to dlaczego czekacie ☺️

Też uznałam, że sobie rozłożę wydatki, same ubranka zrobiły mi niezła dziurę na koncie haha, nie mówiąc właśnie o rożkach, śpiworkach i otulaczach. Do zakupu wózka i dostawki jeszcze nie doszłam, ale mamy wybrane już (wstępnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:10

preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja do tej pory kupiłam rożek i ręczniczek jeden. Ale przywiozłam już ubranka po starszej córce, a tak to przeglądam, zapisuję sobie bo już po wizycie 10 lipca jak będzie ok to planuje zacząć kupować.
    Oglądam sobie teraz też śpiworki zimowe do wózka i najniższa cena takiego jak mi się podoba to znalazłam za 200zł. Otulacze do fotelika też ceny kosmos. To wolę sobie porozkładać te wydatki
    Na zimę polecam fajna z zafiro
    Mam po synku i na pewno drugie bobo skorzysta
    Do fotelika też mam otulacz z zafiro

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    A i dostawki też całkiem drogie, a u nas w okolicy jak sprawdziłam to nie ma używek. A zazwyczaj każdy chce odbiór osobisty przez te gabaryty 😕😕
    Nam się udało właśnie kupić super dostawke drewnianą przez olx, wysłali nam kurierem z gór
    Ale to prawda, zazwyczaj odbiór osobisty tylko...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić wózek podwójny,to będzie nasz większy wydatek na narodziny drugiego bobaska

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze trochę z was ma maluszki już, ja marze o trójce, oby było mi to dane ❤️🤞🏻 Ja zawsze chciałam być młoda mama, ale ustabilizowana 😂 czyli skończyć studia mieć mieszkanie męża 😂 udało się mimo ze dzidzia jest później bo niestety to jest jest tak ze raz i już ciąża niestety 😂 ja wgl sobie wyobrażałam inaczej ciąże, myślałam ze będę latała po sklepach robiła pokój a 1 trymestr był dorychczas za ciężki przez moje samopoczucie wiec wszystko odkładam na po wakacjach, oglądałam teraz serial Chylka po prostu świetny i tam miała poronienie w 5 miesiącu oczywscie przez pewna osoba i tak z mężem patrzymy i jakoś nas to ruszyło wiec sterdzilismy ze tak narazie nic nie kupujemy chociaż ja przeglądam wózki bie wiem czemu ale uwielbiam patrzeć na piękne wózki 😂

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej ze my grudniowo styczniowe mamy mamy gorzej bo musimy kupić więcej ciuchów i grubszych wiec droższych bo letnie sukienki czy ciuszki są tańsze 😂 plus jakieś otulacze kombinezony ehhh ciężkie życie hahah

• Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie marzyłam, ze wszystko po kolei 😁
    Udało się skończyć studia, mam narzeczonego ale ślub po porodzie planujemy 😉
    Teraz w sumie ten etap planowania dzieci się trochę przesunął 🥰
    Ale musimy się pocieszać ze nie będziemy się męczyć z dużymi brzuszkami w te upały

Nattttal, Dudka1997, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Mi się udało kupić dostawke z przesylką więc mam to z głowy bo po córce trzymamy nadal.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ