Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 30, natomiast niewielu lekarzy dawało mi na to realne szanse. A tu proszę - termin mam na grudzień, a 30 urodziny mam w styczniu ☺️
e_mil_ka, Morelka456, SamiDe, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny widze ze trochę z was ma maluszki już, ja marze o trójce, oby było mi to dane ❤️🤞🏻 Ja zawsze chciałam być młoda mama, ale ustabilizowana 😂 czyli skończyć studia mieć mieszkanie męża 😂 udało się mimo ze dzidzia jest później bo niestety to jest jest tak ze raz i już ciąża niestety 😂 ja wgl sobie wyobrażałam inaczej ciąże, myślałam ze będę latała po sklepach robiła pokój a 1 trymestr był dorychczas za ciężki przez moje samopoczucie wiec wszystko odkładam na po wakacjach, oglądałam teraz serial Chylka po prostu świetny i tam miała poronienie w 5 miesiącu oczywscie przez pewna osoba i tak z mężem patrzymy i jakoś nas to ruszyło wiec sterdzilismy ze tak narazie nic nie kupujemy chociaż ja przeglądam wózki bie wiem czemu ale uwielbiam patrzeć na piękne wózki 😂
W pierwszej ciąży też wszystko przeglądałam już na początku a teraz to czasem się zastanawiam w którym tygodniu ciąży jestem 😅 no nie mam czasu. Teraz to oglądam aranżacje łazienek bo meble nie wiem jakie 😜Nattttal lubi tę wiadomość
-
Paulina_98 wrote:Ja tez sobie marzyłam, ze wszystko po kolei 😁
Udało się skończyć studia, mam narzeczonego ale ślub po porodzie planujemy 😉
Teraz w sumie ten etap planowania dzieci się trochę przesunął 🥰
Ale musimy się pocieszać ze nie będziemy się męczyć z dużymi brzuszkami w te upałyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:35
Nattttal lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:W pierwszej ciąży też wszystko przeglądałam już na początku a teraz to czasem się zastanawiam w którym tygodniu ciąży jestem 😅 no nie mam czasu. Teraz to oglądam aranżacje łazienek bo meble nie wiem jakie 😜
Moja szwagierka jest w ciąży, termin ma na wrzesień, to jej drugie dziecko. Ostatnio ją zapytałam czy jest w 26 czy 27 tygodniu, na co odpowiedziała: no no coś koło tego 😀 rzeczywiście chyba przy drugim dziecku jest inaczej, bo dodatkowe rzeczy zajmują głowę i czas.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ale będziemy się męczyć w tych ciężkich zimowych kurtkach. Ja osobiście wolałabym mieć duży brzuch wiosną latem i nie martwić się czy idąc na zakupy zaliczę glebę na oblodzonym chodniku.
Mnie się marzyło zawsze dziecko w grudniu, bo święta to piękny i rodziny czas dla mnie. Nie wzięłam za to pod uwagę problemu z płaszczem i śniegiem 😀 ważne, że zanim będziemy naprawdę mieć.pokazne brzuchy, to największe upały się skończąe_mil_ka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny widze ze trochę z was ma maluszki już, ja marze o trójce, oby było mi to dane ❤️🤞🏻 Ja zawsze chciałam być młoda mama, ale ustabilizowana 😂 czyli skończyć studia mieć mieszkanie męża 😂 udało się mimo ze dzidzia jest później bo niestety to jest jest tak ze raz i już ciąża niestety 😂 ja wgl sobie wyobrażałam inaczej ciąże, myślałam ze będę latała po sklepach robiła pokój a 1 trymestr był dorychczas za ciężki przez moje samopoczucie wiec wszystko odkładam na po wakacjach, oglądałam teraz serial Chylka po prostu świetny i tam miała poronienie w 5 miesiącu oczywscie przez pewna osoba i tak z mężem patrzymy i jakoś nas to ruszyło wiec sterdzilismy ze tak narazie nic nie kupujemy chociaż ja przeglądam wózki bie wiem czemu ale uwielbiam patrzeć na piękne wózki 😂
Ja też zawsze chciałam mieć trójkę dzieci mam 26 lat ,skończone studia które I tak mi się do niczego nie przydały 😅 męża i swój domek także narazie pozostała nam produkcja dzieciaczków 😆😆 na górze mam 3 pokoje oprócz sypialni wiec fajnie gdyby było nam dane mieć liczną rodzinkę 😊 ale ważne żeby zdrówko było to się tylko liczy 😆Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mi grudzień tez się podobał bo siweta ale termin bardziej sylwestrowy wiec ciężko 😂 po za tym u mnie cała rodzina to czerwiec i lipiec jedynie mój brat jest z grudnia i wszyscy się śmieją ze to będzie na pewno chłopak i taki jak mój brat a on jest najbardziej nie ogarniętym i zwariowanym pozytywnie człowiekiem, humor może taki mieć ale charakter oj nie hahah 😂 ja mino wszystko marze o drugim dziecku w miesiącu maj-wrzesień żeby chodzić z dużym brzuchem w klapkach i sukienkach a teraz kurtki zimowe kupiłam sobie dwie nowe idelanie dopasowane żebym nie czuła się grubo kozaki mam na obcasach i sweterki tez nakupowalam na wyprzedażach rozmiar S lub golfiki obcisłe hahah wiec ciuchów na zimę w rozmiarze L/XL będzie duży problem hahha będzie grubo oj tak
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
A co do tych tygodni to u mnie w rodzinie każdy mówi ze od miesiąca jestem w tym samym tak im się wydaje ze wiecznie 12 a wcale nie bo powiedziałam im wcześniej ale wtedy uznali ze jak mówię to znaczy ze 3 miesiąc (bezpieczny ) i mówią czemu cały czas jesteś w 3 miesiącu hahah a ja mówię ze to 13 tydzien a wszyscy dopiero ? Tak ze śmiesznie
-
Ooo to będę szukać czegoś z dostawą, może się uda 💗
A ja swoje pierwsze dziecko urodziłam mając jeszcze 19 lat, a że chodziłam do technikum to w tym ostatnim roku szkolnym zaszłam w ciążę. Teraz w grudniu kolejne bobo a ja 23 urodziny (29 mam 🤣).
Później po technikum zaczęłam jeszcze szkołę zaocznie kosmetologie, jak już będę mieć możliwość po urodzeniu i jak dzidzia pójdzie do przedszkola to zrobię sobie jeszcze jakieś kursy dodatkowe i w tym kierunku chcę pracować. Ale matko kiedy to będzie 😆 przed 30 dopiero zacznę "karierę robić".
Ale najważniejsze już mamy - rodzinę, własny domek, spokój i komfortowe warunki 🤍Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:55
Nattttal, Dudka1997 lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
e_mil_ka wrote:W pierwszej ciąży też wszystko przeglądałam już na początku a teraz to czasem się zastanawiam w którym tygodniu ciąży jestem 😅 no nie mam czasu. Teraz to oglądam aranżacje łazienek bo meble nie wiem jakie 😜
Czasami się śmieje, że nie zdążę spakować się do szpitala
W pierwszej ciąży to Excel i wszystko spisane,a teraz na żywioł 😂
Nattttal, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Dziś się strasznie zdenerwowałam,aż się cała trzęsłam. Nie mogę tak robić,bo stres najgorszy. Patrzyłam dziś detektorem,pięknie słychać serduszko 🥰
Super tak sobie posłuchać bombelka 🥰Morelka456 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dudka1997 wrote:Ja też zawsze chciałam mieć trójkę dzieci mam 26 lat ,skończone studia które I tak mi się do niczego nie przydały 😅 męża i swój domek także narazie pozostała nam produkcja dzieciaczków 😆😆 na górze mam 3 pokoje oprócz sypialni wiec fajnie gdyby było nam dane mieć liczną rodzinkę 😊 ale ważne żeby zdrówko było to się tylko liczy 😆
Dudka1997 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kropeczek polecam rozglądać się,na pewno coś znajdziesz z dostawą 🥰
Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat i mamy super kontakt ze sobą,poza tym jest jeszcze młodą, mającą siłę babcią,a nie to co moi teściowie. Mój tata niestety zmarł jeszcze przed moim ślubemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 22:01
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dudka1997 wrote:Ja też zawsze chciałam mieć trójkę dzieci mam 26 lat ,skończone studia które I tak mi się do niczego nie przydały 😅 męża i swój domek także narazie pozostała nam produkcja dzieciaczków 😆😆 na górze mam 3 pokoje oprócz sypialni wiec fajnie gdyby było nam dane mieć liczną rodzinkę 😊 ale ważne żeby zdrówko było to się tylko liczy 😆
My z mężem marzyliśmy o 3-4 a po pierwszym dziecku nie wiedzieliśmy czy się na drugie zdecydujemy 🤣 także nie planuj za dużo 😅😜 -
Kasiastaraczka wrote:Ha ha mam podobnie,że muszę czasami zajrzeć do aplikacji, żeby zerknąć który tc
Czasami się śmieje, że nie zdążę spakować się do szpitala
W pierwszej ciąży to Excel i wszystko spisane,a teraz na żywioł 😂
No ja to już w pierwszej ciąży byłam spakowana przed 30 tygodnie przez to zagrożenie wczesnym porodem i też wszystko wypisane lista cyk cyk jak w zegarku a teraz to będzie jakaś masakra pewnie będę robić wszystko na ostatnią chwilę. -
e_mil_ka wrote:My z mężem marzyliśmy o 3-4 a po pierwszym dziecku nie wiedzieliśmy czy się na drugie zdecydujemy 🤣 także nie planuj za dużo 😅😜
e_mil_ka, Nattttal lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja też chciałam mieć co najmniej 3 dzieci, ale teraz to już na tym się skończy. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 21 lat, dała nam mocno popalić, ale nie od początku, jako niemowlę była cudowna, później to już inna bajka, długo nie chciałam mieć po niej drugiego dziecka, aż myślę tak od 2018 zaczęło mi się zmieniać myślenie.. długo nie wychodziło, a jak wyszło to zaraz poronienie, teraz już 33 lata na karku, ale wyrobię się z porodem przed 34 urodzinami, jestem ze stycznia 😉
W każdym razie po naszych przejściach mąż powiedział, że na trzecie już się raczej nie zdecyduje, więc nawet jeśli ja będę chciała, to nie mogę go zmuszać 🤷♀️
Dziewczyny, bolą was piersi? Mnie strasznie, co dziwne w I trymestrze ani trochę, a od 3 tygodni jest tragedia, "wyrosłam" ze wszystkich staników.
A jak u was z wagą? ja w pierwszym trymestrze schudłam niespełna 2 kg, w ogóle przed ciążą byłam na diecie od stycznia i schudłam ponad 12 kg. Teraz waga stoi, ani drgnie, trochę się martwię, w sumie nie wiem czy powinnam juz coś przytyć, zaraz zaczynam 17 tydzień i nie chcę, żeby to negatywnie wpłynęło na dzidzię... a z drugiej strony chciałabym przytyć jak najmniej. Z pierwszą córką przybyło mi aż 10 kg.