Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Kropeczek polecam rozglądać się,na pewno coś znajdziesz z dostawą 🥰
Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat i mamy super kontakt ze sobą,poza tym jest jeszcze młodą, mającą siłę babcią,a nie to co moi teściowie. Mój tata niestety zmarł jeszcze przed moim ślubeme_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:jej, u nas podobnie-zawsze chcieliśmy 3-4 dzieci, a synek nas tak przeorał, że naprawdę potrzebowaliśmy czasu żeby się ogarnąć...ja już myślałam, że nigdy więcej,a jednak...
-
e_mil_ka wrote:No ja to już w pierwszej ciąży byłam spakowana przed 30 tygodnie przez to zagrożenie wczesnym porodem i też wszystko wypisane lista cyk cyk jak w zegarku a teraz to będzie jakaś masakra pewnie będę robić wszystko na ostatnią chwilę.
po odejściu wód w domu jeszcze sprawdziłam na szybko listę dokumentów i wio do szpitala
niby byliśmy przygotowani na poród, ale kto by się spodziewał miesiąc wcześniej
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
SamiDe wrote:Ja też chciałam mieć co najmniej 3 dzieci, ale teraz to już na tym się skończy. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 21 lat, dała nam mocno popalić, ale nie od początku, jako niemowlę była cudowna, później to już inna bajka, długo nie chciałam mieć po niej drugiego dziecka, aż myślę tak od 2018 zaczęło mi się zmieniać myślenie.. długo nie wychodziło, a jak wyszło to zaraz poronienie, teraz już 33 lata na karku, ale wyrobię się z porodem przed 34 urodzinami, jestem ze stycznia 😉
W każdym razie po naszych przejściach mąż powiedział, że na trzecie już się raczej nie zdecyduje, więc nawet jeśli ja będę chciała, to nie mogę go zmuszać 🤷♀️
Dziewczyny, bolą was piersi? Mnie strasznie, co dziwne w I trymestrze ani trochę, a od 3 tygodni jest tragedia, "wyrosłam" ze wszystkich staników.
A jak u was z wagą? ja w pierwszym trymestrze schudłam niespełna 2 kg, w ogóle przed ciążą byłam na diecie od stycznia i schudłam ponad 12 kg. Teraz waga stoi, ani drgnie, trochę się martwię, w sumie nie wiem czy powinnam juz coś przytyć, zaraz zaczynam 17 tydzień i nie chcę, żeby to negatywnie wpłynęło na dzidzię... a z drugiej strony chciałabym przytyć jak najmniej. Z pierwszą córką przybyło mi aż 10 kg.
Mnie bolą strasznie ale u mnie to pewnie zasługa luteiny. Co do wagi ja narazie przytyłam 2 kg. -
SamiDe wrote:Ja też chciałam mieć co najmniej 3 dzieci, ale teraz to już na tym się skończy. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 21 lat, dała nam mocno popalić, ale nie od początku, jako niemowlę była cudowna, później to już inna bajka, długo nie chciałam mieć po niej drugiego dziecka, aż myślę tak od 2018 zaczęło mi się zmieniać myślenie.. długo nie wychodziło, a jak wyszło to zaraz poronienie, teraz już 33 lata na karku, ale wyrobię się z porodem przed 34 urodzinami, jestem ze stycznia 😉
W każdym razie po naszych przejściach mąż powiedział, że na trzecie już się raczej nie zdecyduje, więc nawet jeśli ja będę chciała, to nie mogę go zmuszać 🤷♀️
Dziewczyny, bolą was piersi? Mnie strasznie, co dziwne w I trymestrze ani trochę, a od 3 tygodni jest tragedia, "wyrosłam" ze wszystkich staników.
A jak u was z wagą? ja w pierwszym trymestrze schudłam niespełna 2 kg, w ogóle przed ciążą byłam na diecie od stycznia i schudłam ponad 12 kg. Teraz waga stoi, ani drgnie, trochę się martwię, w sumie nie wiem czy powinnam juz coś przytyć, zaraz zaczynam 17 tydzień i nie chcę, żeby to negatywnie wpłynęło na dzidzię... a z drugiej strony chciałabym przytyć jak najmniej. Z pierwszą córką przybyło mi aż 10 kg.
piersi mnie bolą, ale to pewnie też dlatego, że karmię starszaka...i urosły mąż zadowolony
ja to przytyłam już 6 kg
w pierwszej ciąży 14 kg
ale pamiętam, że na początku pierwszej ciąży też więcej przytyłam, a później powolutku już
SamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dudka1997 wrote:Dokładnie mam tak samo z mamą ma 47 lat i urodziła mnie jak miała 20 lat jest świetną mamą i ja chciałabym być taka sama jak ona dla swojej córci;) zawsze wszystkie koleżanki mi zazdrościły że mam super mamę, taką luźną i o wszystkim można pogadać No i moja mama jest już babcia bo moja siostra ma 2 latke i ma świetny kontakt z wnuczką
mi niestety to się nie udało, ale męża poznałam dopiero mając 29 lat
choć to dla mnie ogromne szczęście, bo jest świetnym człowiekiem, mężem i tatą
mój brat ma synków 5 i 2 latka i moja mama kipi przy nich energią
my teraz jedziemy z synkiem do baby na 3 tygodnie, bo mąż leci do usa służbowo, więc ja trochę odpocznę, a baba i wnusio będą szczęśliwi
ostatnio jak byliśmy to pierwsze słowo po przebudzeniu "Baba" i tup tup do babci
SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
kropeczek wrote:Teraz ważę 48,5kg mając 170cm wzrostu. Też mnie to martwiło ale lekarz nie mówił nic negatywnego o tym. A przytyć meega ciężko
Ja mam 166 cm i obecnie 65 kgSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
SamiDe wrote:O ranyyy, ja mam 172cm i 71 kg 🤣 ciężkie gnaty, ale BMI w normie 😁 to może u mnie dzidzia korzysta z zapasów haha, a mi niestety zawsze tycie przychodzilo łatwo. Wystarczy, że na ciasto się popatrzyłam 😂
SamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
SamiDe wrote:Tobie nie zaszkodzi 🤣
Dziewczyny z terminem na pierwszą połowę grudnia, czujecie już jakieś ruchy? Albo może podejrzewacie, że to może to? Bo na początku łatwo pomylić z gazami 😆
Muszę zerknąć do notatnika kiedy w pierwszej ciąży poczułamSamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87