X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Kropeczek polecam rozglądać się,na pewno coś znajdziesz z dostawą 🥰
    Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat i mamy super kontakt ze sobą,poza tym jest jeszcze młodą, mającą siłę babcią,a nie to co moi teściowie. Mój tata niestety zmarł jeszcze przed moim ślubem
    Dokładnie mam tak samo z mamą;) ma 47 lat i urodziła mnie jak miała 20 lat ;) jest świetną mamą i ja chciałabym być taka sama jak ona dla swojej córci;) zawsze wszystkie koleżanki mi zazdrościły że mam super mamę, taką luźną i o wszystkim można pogadać;) No i moja mama jest już babcia bo moja siostra ma 2 latke i ma świetny kontakt z wnuczką ;)

e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    jej, u nas podobnie-zawsze chcieliśmy 3-4 dzieci, a synek nas tak przeorał, że naprawdę potrzebowaliśmy czasu żeby się ogarnąć...ja już myślałam, że nigdy więcej,a jednak... :)
    Haha skąd ja to znam u nas to już też koniec żadnych więcej dzieci 😅 mąż już po 40 też chce trochę jeszcze ze mną życia pouzywac a więc mamy plan odchować dzieci a potem jeszcze się trochę na ieszyc sobą.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    No ja to już w pierwszej ciąży byłam spakowana przed 30 tygodnie przez to zagrożenie wczesnym porodem i też wszystko wypisane lista cyk cyk jak w zegarku a teraz to będzie jakaś masakra pewnie będę robić wszystko na ostatnią chwilę.
    u mnie nie było takiego zagrożenia, ale cieszę się, że na początku stycznia spakowałam się, bo synek postanowił wyjść miesiąc wcześniej
    po odejściu wód w domu jeszcze sprawdziłam na szybko listę dokumentów i wio do szpitala
    niby byliśmy przygotowani na poród, ale kto by się spodziewał miesiąc wcześniej

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Ja też chciałam mieć co najmniej 3 dzieci, ale teraz to już na tym się skończy. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 21 lat, dała nam mocno popalić, ale nie od początku, jako niemowlę była cudowna, później to już inna bajka, długo nie chciałam mieć po niej drugiego dziecka, aż myślę tak od 2018 zaczęło mi się zmieniać myślenie.. długo nie wychodziło, a jak wyszło to zaraz poronienie, teraz już 33 lata na karku, ale wyrobię się z porodem przed 34 urodzinami, jestem ze stycznia 😉
    W każdym razie po naszych przejściach mąż powiedział, że na trzecie już się raczej nie zdecyduje, więc nawet jeśli ja będę chciała, to nie mogę go zmuszać 🤷‍♀️

Dziewczyny, bolą was piersi? Mnie strasznie, co dziwne w I trymestrze ani trochę, a od 3 tygodni jest tragedia, "wyrosłam" ze wszystkich staników.

A jak u was z wagą? ja w pierwszym trymestrze schudłam niespełna 2 kg, w ogóle przed ciążą byłam na diecie od stycznia i schudłam ponad 12 kg. Teraz waga stoi, ani drgnie, trochę się martwię, w sumie nie wiem czy powinnam juz coś przytyć, zaraz zaczynam 17 tydzień i nie chcę, żeby to negatywnie wpłynęło na dzidzię... a z drugiej strony chciałabym przytyć jak najmniej. Z pierwszą córką przybyło mi aż 10 kg.

Mnie bolą strasznie ale u mnie to pewnie zasługa luteiny. Co do wagi ja narazie przytyłam 2 kg.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Ja też chciałam mieć co najmniej 3 dzieci, ale teraz to już na tym się skończy. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 21 lat, dała nam mocno popalić, ale nie od początku, jako niemowlę była cudowna, później to już inna bajka, długo nie chciałam mieć po niej drugiego dziecka, aż myślę tak od 2018 zaczęło mi się zmieniać myślenie.. długo nie wychodziło, a jak wyszło to zaraz poronienie, teraz już 33 lata na karku, ale wyrobię się z porodem przed 34 urodzinami, jestem ze stycznia 😉
    W każdym razie po naszych przejściach mąż powiedział, że na trzecie już się raczej nie zdecyduje, więc nawet jeśli ja będę chciała, to nie mogę go zmuszać 🤷‍♀️

Dziewczyny, bolą was piersi? Mnie strasznie, co dziwne w I trymestrze ani trochę, a od 3 tygodni jest tragedia, "wyrosłam" ze wszystkich staników.

A jak u was z wagą? ja w pierwszym trymestrze schudłam niespełna 2 kg, w ogóle przed ciążą byłam na diecie od stycznia i schudłam ponad 12 kg. Teraz waga stoi, ani drgnie, trochę się martwię, w sumie nie wiem czy powinnam juz coś przytyć, zaraz zaczynam 17 tydzień i nie chcę, żeby to negatywnie wpłynęło na dzidzię... a z drugiej strony chciałabym przytyć jak najmniej. Z pierwszą córką przybyło mi aż 10 kg.

piersi mnie bolą, ale to pewnie też dlatego, że karmię starszaka...i urosły :P mąż zadowolony :D
    ja to przytyłam już 6 kg
    w pierwszej ciąży 14 kg
    ale pamiętam, że na początku pierwszej ciąży też więcej przytyłam, a później powolutku już

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama też urodziła jak miała 20 lat 😊 teraz mamy relację bardziej jak siostry 😉

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, więc martwi mnie ta moja waga trochę.. no nic, za tydzień mam wizytę, zobaczymy czy położna coś powie.

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Dokładnie mam tak samo z mamą;) ma 47 lat i urodziła mnie jak miała 20 lat ;) jest świetną mamą i ja chciałabym być taka sama jak ona dla swojej córci;) zawsze wszystkie koleżanki mi zazdrościły że mam super mamę, taką luźną i o wszystkim można pogadać;) No i moja mama jest już babcia bo moja siostra ma 2 latke i ma świetny kontakt z wnuczką ;)
    właśnie to mam na myśli :)
    mi niestety to się nie udało, ale męża poznałam dopiero mając 29 lat
    choć to dla mnie ogromne szczęście, bo jest świetnym człowiekiem, mężem i tatą
    mój brat ma synków 5 i 2 latka i moja mama kipi przy nich energią :P
    my teraz jedziemy z synkiem do baby na 3 tygodnie, bo mąż leci do usa służbowo, więc ja trochę odpocznę, a baba i wnusio będą szczęśliwi
    ostatnio jak byliśmy to pierwsze słowo po przebudzeniu "Baba" i tup tup do babci :)

SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedynie trochę brodawki bolą ale to przy dotyku. I na wadze mam -1kg

SamiDe lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Mnie jedynie trochę brodawki bolą ale to przy dotyku. I na wadze mam -1kg

O, to trochę mnie uspokoiłaś 😁

Baby girl 🩷
    preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ważę 48,5kg mając 170cm wzrostu. Też mnie to martwiło ale lekarz nie mówił nic negatywnego o tym. A przytyć meega ciężko

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Teraz ważę 48,5kg mając 170cm wzrostu. Też mnie to martwiło ale lekarz nie mówił nic negatywnego o tym. A przytyć meega ciężko
    Chudzinka z Ciebie 😚

Ja mam 166 cm i obecnie 65 kg

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranyyy, ja mam 172cm i 71 kg 🤣 ciężkie gnaty, ale BMI w normie 😁 to może u mnie dzidzia korzysta z zapasów haha, a mi niestety zawsze tycie przychodzilo łatwo. Wystarczy, że na ciasto się popatrzyłam 😂

Baby girl 🩷
    preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłodniałam aż 😂

SamiDe lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    O ranyyy, ja mam 172cm i 71 kg 🤣 ciężkie gnaty, ale BMI w normie 😁 to może u mnie dzidzia korzysta z zapasów haha, a mi niestety zawsze tycie przychodzilo łatwo. Wystarczy, że na ciasto się popatrzyłam 😂
    😂 Rozbawiło mnie to tycie od patrzenia,he he

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dla mnie wielki dzień, ściągam aparat ortodontyczny po prawie 3 latach,łaaaaaa, jupi 😁

SamiDe, Madeline , Nattttal, Giosiek lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie nie zaszkodzi 🤣

Dziewczyny z terminem na pierwszą połowę grudnia, czujecie już jakieś ruchy? Albo może podejrzewacie, że to może to? Bo na początku łatwo pomylić z gazami 😆

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jutro dla mnie wielki dzień, ściągam aparat ortodontyczny po prawie 3 latach,łaaaaaa, jupi 😁

To pewnie będzie Ci z początku dziwnie bez 😉

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    To pewnie będzie Ci z początku dziwnie bez 😉
    Pewnie tak, będę musiała przyzwyczaić się w drugą stronę 🙃

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 czerwca 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Tobie nie zaszkodzi 🤣

Dziewczyny z terminem na pierwszą połowę grudnia, czujecie już jakieś ruchy? Albo może podejrzewacie, że to może to? Bo na początku łatwo pomylić z gazami 😆
    Ja chyba raz poczułam ruchy,ale nie jestem pewna
    Muszę zerknąć do notatnika kiedy w pierwszej ciąży poczułam

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ