Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, można do Was dołączyć? Troche Was podczytuje i już od jakiegoś czasu mówię sobię, że w końcu napiszę 😂 Termin mam na styczeń, ale mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej 😂 🙈
Nattttal, Dudka1997, Kasiastaraczka, Morelka456, alex0806, e_mil_ka, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Jeja dziewczyny,ale żeście naskrobały 😂
Ja rocznik '90 ktoś tu jest z tego rocznika? Ja wyprawkę planuje powoli ogarniać albo przed połówkowymi albo zaraz po nich. Wózek, fotelik samochodowy,ciuszki takie neutralne po córci mam,więc coś już mam.
Ja jakoś 2-3 kg na plusie.
Dziewczyny ja mam straszny kaszel,przed ciążą miałam teraz też,raz jest go mniej a raz więcej. Zastanawiam się skąd?
Ruchy w pierwszej ciąży czułam w 18 tyg, teraz może mi się wydaje, że czasami coś czuję ciężko stwierdzić.
Nattttal aż muszę zapytać mojego ginekologa,bo my jedziemy nad morze z 8 godzin autem,więc sporo i mam nadzieję,że będę mogła.
Zgłasza się rocznik '90 🙋♀️
Kaszel może od żołądka? Refluks czasami powoduje okropny kaszel..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:30
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Olive wrote:Kochane, można do Was dołączyć? Troche Was podczytuje i już od jakiegoś czasu mówię sobię, że w końcu napiszę 😂 Termin mam na styczeń, ale mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej 😂 🙈
Witaj w grupie i gratulacje!Olive lubi tę wiadomość
-
Xoxo92 wrote:Hmm jak zawsze miałam na przedniej ścianie i szybko czułam ruchy 🤷🏻♀️
Bo pewnie zależy to też od budowy ciała, wagi, ułożenia macicy etc. Aczkolwiek myślę, że sporo mam na początku czuje ruchy perystaltyki jelit czy działających na maksa własnych naczyń krwionośnych, a nie dziecka. W każdym razie, ruchy można czuć między 15/16tc a 24/26tc, i nie ma co się zamartwiać w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:36
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Natash88 wrote:Bo pewnie zależy to też od budowy ciała, wagi, ułożenia macicy etc. Aczkolwiek myślę, że sporo mam na początku czuje ruchy perystaltyki jelit czy działających na maksa własnych naczyń krwionośnych, a nie dziecka. W każdym razie, ruchy można czuć między 15/16tc a 24/26tc, i nie ma co się zamartwiać w tym temacie
Po pierwszej ciąży wydaje mi się ze potrafię odróżnić persalityke jelit ale kto wie na pewnie odczuwam tylko takie muśnięcia. Ale bardzo rzadko.Natash88 lubi tę wiadomość
-
Xoxo92 wrote:Po pierwszej ciąży wydaje mi się ze potrafię odróżnić persalityke jelit ale kto wie na pewnie odczuwam tylko takie muśnięcia. Ale bardzo rzadko.
Mówię ogólnie o wypowiedziach na forach, nie podważam Twoich - jak się czyta, to można się przestraszyć, że u nas nic nie działa jak u całej reszty A obstawiam, że każdy ma inne odczucia fizyczne i w x-nastym tygodniu może mylić ruchy z innymi odczuciami z ciała, szczególnie jak dopiero wtedy kobieta zaczyna odczuwać dolegliwości ze strony układu pokarmowegoNattttal, Xoxo92 lubią tę wiadomość
-
SamiDe wrote:Tobie nie zaszkodzi 🤣
Dziewczyny z terminem na pierwszą połowę grudnia, czujecie już jakieś ruchy? Albo może podejrzewacie, że to może to? Bo na początku łatwo pomylić z gazami 😆
A co do wagi to jestem -0,5kg od początku ciazy -
Olive wrote:Kochane, można do Was dołączyć? Troche Was podczytuje i już od jakiegoś czasu mówię sobię, że w końcu napiszę 😂 Termin mam na styczeń, ale mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej 😂 🙈
Olive lubi tę wiadomość
-
A co do wyprawki zaczęłam powoli gromadzić ubranka trochę zamówiłam przez vinted, trochę muszę zabrać od siostry bo też ma dziewczynkę i kazała mi poprzebierać co mi się podoba oglądam też już wózki nosidełka itd I muszę spisać listę żeby rozłożyć wydatki na kilka miesięcy żeby nie wszystko na raz 😅
-
Olive lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Opowiedz coś o sobie,na kiedy masz termin czy znasz już płeć? 😊 -
Od czapy weszłam na diagnostykę i mam wyniki pappy itd. o ile wydaje się wszystko ok to AFP mi wyszło podwyższone i nie wiem zupełnie co to znaczy. Wiem że sama nie powinnam tego interpretować ale się stresuje. Prenatalne jutro...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 🍀🍀
Ja dzisiaj wstałam o 10 i dwie strony do nadrabiania już 😁 co do ruchów to ja w pierwszej ciąży czułam dopiero około 20tc. Dość późno, teraz jeszcze też nic nie czuje.
Wczoraj zamówiłam ten detektor tętna płodu bo się mega zmartwiłam wieczorem i jakoś nie mogłam się uspokoićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 11:33
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Kasiastaraczka wrote:Dziś trzymamy kciuki za Dzelle i Madeline 😚
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Morelka - kaszel możesz mieć od nadmiaru śliny. Ja też miewam. Też jak mnie mdli,to kaszle,bo mi to jakby pomaga zająć przełyk inną czynnością 😅 ale jeśli masz też inne objawy, jak ból w klatce, gorączka, czy coś, to idź do lekarza lepiej.
Dzella - powodzenia na wizycie!
Olive - witaj w grupie 🤗Nattttal lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:A co myślicie,żeby założyć naszą grupę na Facebooku?🤔 Widziałam dużo dziewczyn tak robi tutaj i jest lepszy kontakt.
Xoxo92, Morelka456, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość